10 καλύτερα προστατευτικά υπερτάσεων για να προστατεύσετε τα ηλεκτρονικά σας

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός gaming desktop ή laptop, ηλεκτρικά εργαλεία και βασικά οποιεσδήποτε οικιακές συσκευές, θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα προστατευτικό υπέρτασης. Η πιο συνηθισμένη αιτία ηλεκτρικού ρεύματος στο εσωτερικό του σπιτιού σας είναι η ελαττωματική καλωδίωση ή η υπερφόρτωση των ηλεκτρικών πριζών. Ένα εξωτερικό κύμα συνήθως συμβαίνει αμέσως μετά την ξαφνική αποκατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας μετά από διακοπή ρεύματος.

Εκτός από τις δυσλειτουργίες του ηλεκτρικού εξοπλισμού, υπερτάσεις μπορεί επίσης να προκληθούν από κεραυνούς κοντά στο σπίτι σας ή στο ηλεκτρικό δίκτυο. Επομένως, είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να το αντιμετωπίσετε και τα ηλεκτρονικά σας να κινδυνεύουν.

Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι όλα τα πολύπριζα παρέχουν προστασία από υπερτάσεις για ηλεκτρονικά, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι αλήθεια. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε γιατί αγοράζοντας ένα αξιόπιστο προστατευτικό υπέρτασης είναι σημαντικό και ελέγξτε μερικά από τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα ηλεκτρονικά σας.

Πώς να καθαρίσετε τις θύρες USB του υπολογιστή σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να προστατέψετε τα ηλεκτρονικά σας από υπερτάσεις ρεύματος;

Τα προστατευτικά υπέρτασης είναι μικρές συσκευές που μετατρέπουν το βύσμα AC σε πολλαπλές πρίζες. Ωστόσο, δεν είναι τα τυπικά καλώδια επέκτασης, καθώς συνοδεύονται από ένα φίλτρο που αποτρέπει την πρόσκρουση των ηλεκτρονικών σας συσκευών από την υπέρταση ρεύματος. Είναι εξοπλισμένα με έναν καταστολέα υπερτάσεων, γνωστό και ως απαγωγέα υπερτάσεων.

Αυτή η συσκευή αποτρέπει την υπέρβαση της μέγιστης τάσης AC από ένα συγκεκριμένο όριο. Διαφορετικά, το ηλεκτρικό ρεύμα θα καταστρέψει τις συσκευές σας. Αυτό το όριο ποικίλλει ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας. Είναι 120 βολτ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στην Ευρώπη είναι 230 βολτ.

Υπάρχουν πολλά προστατευτικά υπέρτασης ισχύος προς πώληση online και offline. Μπορείτε να τα αγοράσετε οπουδήποτε αυτές τις μέρες. Αλλά θα πρέπει να ξέρετε πώς να επιλέξετε το καλύτερο προστατευτικό υπέρτασης για την προστασία των ακριβών ηλεκτρονικών σας συσκευών. Τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα και η ποιότητα της κατασκευής διαφέρουν πολύ από προϊόν σε προϊόν. Οι αξιόπιστες μάρκες μπορούν να εγγυηθούν την ποιότητα των ηλεκτρονικών τους, γι’ αυτό αποφύγετε να αγοράζετε από εταιρείες χωρίς όνομα.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε στα προστατευτικά υπέρτασης είναι η βαθμολογία joule τους (με την ένδειξη J). Αυτή είναι μια διεθνής μονάδα ενέργειας και θα σας πει πόση ηλεκτρική ενέργεια απορροφά το προστατευτικό πριν το φίλτρο σταματήσει να είναι αποτελεσματικό. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός joule, τόσο περισσότερο φιλτράρισμα μπορεί να εκτελέσει η συσκευή.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ρεύματος επί του παρόντος».(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα διαρκέσει περισσότερο. Τα περισσότερα προστατευτικά υπέρτασης λειτουργούν χρησιμοποιώντας βαρίστορ μεταλλικού οξειδίου ή εν συντομία MOV. Αυτά θα επαναδρομολογήσουν την ενέργεια πίσω στην πηγή της ή σε μια γραμμή γείωσης. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πρίζες ρεύματος είναι εξοπλισμένα με δόντιο γείωσης.

Τιμή: $28

Βαθμολογία προστασίας από υπερτάσεις 3940J

Το καλύτερο για απόδοση βαρέως τύπου

Μήκος καλωδίου 8 πόδια

12 πρίζες AC

Διαφάνεια ασφαλείας για κάθε πρίζα

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τη συλλογή δεδομένων για κινητά(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Belkin Power Strip Surge Protector είναι ένα εξαιρετικό προϊόν εάν χρειάζεστε έναν εξοπλισμό βαρέως τύπου για την προστασία όλων των συνδεδεμένων συσκευών σας. Διαθέτει ακόμη και μπάρα τροφοδοσίας 1-σε-2-έξω RJ11 για προστασία τηλεφώνου για να εξασφαλίζεται συνεχής σύνδεση. Επίσης, αυτό το προϊόν προσφέρει επίσης προστασία ομοαξονικού καλωδίου.

Αυτό το προστατευτικό υπέρτασης Belkin διαθέτει σύστημα πρίζας 12 AC, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε όλα όσα χρειάζεστε. Μπορείτε να φορτίσετε το φορητό υπολογιστή, την κάμερα, το τηλέφωνο και άλλες συσκευές ταυτόχρονα. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι συσκευές σας θα προστατεύονται από αιχμές ρεύματος, υπερφορτώσεις, βραχυκυκλώματα και κεραυνούς. Αν και έχει μεγάλο αριθμό πριζών, έχουν μεγάλη απόσταση, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε μεγάλα βύσματα και φορτιστές χωρίς να σπαταλάτε υποδοχές.

Τιμή: $18

Βαθμολογία προστασίας από υπερτάσεις 1080J

Βάση τοίχου

Λειτουργία έξυπνης φόρτισης USB

6 πρίζες

Φιλτράρισμα EMI και RFI

Εάν χρειάζεστε ένα προστατευτικό υπέρτασης ρεύματος που θα μείνει έξω από το δρόμο σας, σκεφτείτε να αποκτήσετε αυτό το APC Essential. Δεν έχει καλώδιο καθώς είναι τοποθετημένο απευθείας στον τοίχο. Διαθέτει έξι πρίζες που είναι υπεραρκετές για ένα γραφείο στο σπίτι ή το σαλόνι σας. Το καλύτερο μέρος είναι ότι το APC Essential διαθέτει επίσης δύο θύρες USB με ισχύ φόρτισης 2,4 αμπέρ.

Ωστόσο, αυτό το προστατευτικό υπέρτασης APC βρίσκεται στην κάτω πλευρά της αναστολής υπερτάσεων με εμβέλεια μόνο 1080 joules. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για κανονικές οικιακές συσκευές ή περιφερειακά υπολογιστών, αλλά φροντίστε να μην το χρησιμοποιείτε για συσκευές βαρέως τύπου, όπως ιατρικό εξοπλισμό, θερμάστρες ή ακόμα και κονσόλες παιχνιδιών.

Τιμή: 12,09 $

6 πόδια κορδόνι

6 σύστημα εξόδου

Σύστημα προστασίας από υπερτάσεις 3 γραμμών

Βαθμολογία προστασίας από υπερτάσεις 790J

2 θύρες USB

Εάν χρειάζεστε ένα απλό και πολύ ελαφρύ καλώδιο επέκτασης με προστασία από υπερτάσεις, σκεφτείτε το Amazon Basics. Είναι ένα φιλικό προς τον προϋπολογισμό πολύπριζο προστασίας από υπερτάσεις με μία έξοδο μετασχηματιστή. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο διακόπτη που σας επιτρέπει να απενεργοποιείτε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές σας ταυτόχρονα.

Δύο θύρες USB σάς επιτρέπουν να φορτίζετε τα τηλέφωνα και τα tablet σας χωρίς να καταλαμβάνετε τις πρίζες. Η κόκκινη ένδειξη LED ανάβει για να σας ενημερώσει ότι η τροφοδοσία είναι ενεργοποιημένη. Έρχεται επίσης με καλώδιο μήκους 6 ποδιών για να μπορείτε να φτάσετε και να συνδέσετε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή στο δωμάτιό σας. Τούτου λεχθέντος, αυτό το προστατευτικό υπέρτασης διαθέτει προστασία 3 γραμμών, ιδανικό για μικρές συσκευές και gadget, όπως κάμερες, τηλέφωνα, tablet και λαμπτήρες. Ένας διακόπτης κυκλώματος 15 amp είναι ένα πολύ προσεγμένο πρόσθετο χαρακτηριστικό ασφαλείας αυτού του προστατευτικού υπέρτασης της Amazon Basics.

Τιμή: $27

6 σύστημα εξόδου

6 θύρες USB

6 πόδια κορδόνι

Βαθμολογία προστασίας από υπερτάσεις 1885J

Ταχύτητα γρήγορης φόρτισης 2,4Α

Το πολύπριζο HITRENDS διαθέτει 6 πρίζες και 6 θύρες φόρτισης USB, καθιστώντας το ένα προστατευτικό υπέρτασης 12 σε 1. Ακούγεται πολύ, αλλά αυτό το πολύπριζο θα σας επιτρέψει να φορτίσετε και να συνδέσετε 12 συσκευές ταυτόχρονα. Αυτό είναι εξαιρετικό για γραφεία ή μεγάλες οικογενειακές κατοικίες (ή αν είστε λάτρης της τεχνολογίας!).

Τα πολλαπλά συστήματα προστασίας 3 γραμμών θα προστατεύουν τον συνδεδεμένο εξοπλισμό σας από υπερτάσεις ρεύματος, κεραυνούς, υπερφόρτωση και βραχυκυκλώματα. Οι θύρες USB θα ανιχνεύουν εύκολα τις συσκευές σας και θα τις φορτίζουν με μέγιστη ταχύτητα 2,4 αμπέρ. Η υψηλή ποιότητα αυτού του προστατευτικού υπερτάσεων εγγυάται ένα πυρίμαχο κέλυφος υπολογιστή και σύρματα χαλκού αντί για αλουμίνιο.

Τιμή: $12

Άμεση σχεδίαση plug-in

Φορητός

Σύστημα 3 εξόδων

Βαθμολογία προστασίας από υπερτάσεις 660J

Πολύ προσιτό

Εάν βρίσκεστε συχνά εν κινήσει και χρειάζεστε ένα φορητό προστατευτικό υπέρτασης, το Tripp Lite μπορεί να είναι μια λύση για εσάς. Η βαθμολογία 660J μπορεί να αναγνωρίσει γρήγορα προβλήματα τροφοδοσίας και να προστατεύσει τις συσκευές σας. Οι δύο διαγνωστικές λυχνίες LED, προστατευμένες και γειωμένες, εμφανίζουν την κατάσταση ισχύος και προστασίας των συσκευών σας.

Το Tripp Lite είναι ένα μικρό και ελαφρύ προστατευτικό υπερτάσεων με 3 εξόδους με σχεδιασμό άμεσης σύνδεσης. Αυτός ο μικρός κύβος ισχύος συμμορφώνεται με τα τρέχοντα πρότυπα ασφαλείας UL 1449 3ης έκδοσης. Με αυτό, μπορείτε να μετατρέψετε αμέσως οποιαδήποτε πρίζα τοίχου σε προστατευτικό από υπέρταση, αν και δεν είναι ιδανικό για μεγάλες συσκευές.

Τιμή: $36

12 Σύστημα εξόδου AC

Ικανότητα προστασίας από υπερτάσεις 4000J

3 θύρες USB

Διπλή προστασία από υπερτάσεις

Περιλαμβάνεται 18 μήνες εγγύηση

Η Anker είναι μια αξιόπιστη εταιρεία γνωστή για τον απλό αλλά καθαρό σχεδιασμό της και τα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Το προστατευτικό τους από τα πολύπριζα θα σας προσφέρει την καλύτερη ποιότητα για τα χρήματα που ξοδεύετε. Έρχεται με 12 πρίζες και 3 θύρες USB, καθώς και ένα εύχρηστο καλώδιο 6 ποδιών. Μπορείτε να τροφοδοτήσετε ολόκληρο τον σταθμό εργασίας, το home cinema ή το κέντρο ψυχαγωγίας σας. Η φόρτιση με το προστατευτικό υπερτάσεων Anker Power Strip είναι υψηλής ταχύτητας λόγω της τεχνολογίας PowerIQ που χρησιμοποιεί.

Η Anker χρησιμοποιεί μόνο την καλύτερη ποιότητα υλικών για τις συσκευές της και αυτό το πολύπριζο δεν αποτελεί εξαίρεση. Επιπλέον ασφάλεια επιτυγχάνεται με παχιά λαστιχένια επίστρωση, πυρίμαχο περίβλημα υπολογιστή και ενσωματωμένη χάλκινη καλωδίωση.

Τιμή: 54 $

6 έξυπνο σύστημα πρίζας

Προστασία από υπερτάσεις με πιστοποίηση ETL

Ενεργειακή παρακολούθηση

Έξυπνη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα

Φωνητικός έλεγχος με Alexa ή Cortana

Το Kasa Smart Wi-Fi Strip της TP-Link είναι ένα προστατευτικό υπέρτασης που ελέγχεται με φωνή και συνοδεύεται από τη δική του εφαρμογή για κινητά. Και οι έξι πρίζες είναι έξυπνες και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον βοηθό της Google Alexa ή την Cortana της Microsoft για να τις ελέγχετε ανεξάρτητα. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για κινητά για να ομαδοποιήσετε τα βύσματα και να τα ελέγξετε ή για να προγραμματίσετε τη φόρτιση των συσκευών. Αυτό το προστατευτικό υπέρτασης ισχύος έχει σχεδιαστεί για έξυπνα σπίτια.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό, αυτό το πολύπριζο περιλαμβάνει επίσης τρεις θύρες USB για γρήγορη φόρτιση για τις φορητές συσκευές σας. Και αν ανησυχείτε για την κατανάλωση ενέργειας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να παρακολουθήσετε πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει κάθε συσκευή. Μπορείτε ακόμη να ελέγξετε και να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας ρυθμίζοντας την ταχύτητα φόρτισης.

Τιμή: $41

Τοποθετείται εύκολα σε ένα γραφείο

Βαθμολογία προστασίας από υπερτάσεις 1080J

6 σύστημα εξόδου με 3 θύρες USB

Καλώδιο ρεύματος 6 πόδια

Λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης

Με τη μοναδική του σχεδίαση, το APC Desk Mount Power Station είναι μια καταπληκτική επιλογή για την απομάκρυνση του σταθμού εργασίας σας. Μπορεί να χωρέσει τέλεια στην άκρη ενός γραφείου ή ακόμα και σε έναν τοίχο καμπίνας. Αυτό το καθιστά πιο προσιτό και ιδανική επιλογή για μικρά γραφεία. Η διαβάθμισή του δεν είναι τόσο εντυπωσιακή, αλλά στα 1080 joules είναι υπεραρκετή για να προστατεύσει όλες τις μικρές συσκευές και τα gadget σας.

Οι θύρες USB είναι επίσης σχεδιασμένες με γνώμονα το γραφείο. Υπάρχουν δύο θύρες USB-A και μία θύρα USB-C για τη φόρτιση ή τη σύνδεση των φορητών συσκευών σας. Κάθε ένα από αυτά παρέχει ισχύ φόρτισης 4,8 αμπέρ. Αυτό είναι τέλειο για τη φόρτιση smartphone ή tablet, αν και δεν αρκεί για φορητούς υπολογιστές και υπολογιστές.

Τιμή: $40

Προστασία από υπερτάσεις υψηλής ποιότητας

Περιλαμβάνονται θύρες τηλεφώνου και καλωδίου

Βαθμολογία προστασίας από υπερτάσεις 4320J

Περιλαμβάνεται κλιπ διαχείρισης καλωδίου

Περιστρεφόμενες πρίζες για μεγάλους μετασχηματιστές AC

Το Belkin Pivotplug είναι ένα προστατευτικό υπέρτασης βαρέως τύπου. Η βαθμολογία προστασίας των 4320 joules θα σας επιτρέψει να προστατεύσετε σχεδόν τα πάντα από ξαφνικές υπερτάσεις ισχύος. Τα βύσματά του μπορούν να περιστραφούν έως και 90 μοίρες προς τα πάνω, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε πολλούς μεγάλους προσαρμογείς ταυτόχρονα, χωρίς να χρειάζεται μικροδιαχείριση του χώρου. Αν και υπάρχουν τέσσερις πρίζες σε κάθε πλευρά αυτής της συσκευής και άλλες τέσσερις στη μέση, δεν υπάρχουν θύρες USB.

Εκτός από τις 12 εξόδους, το Belkin Pivotplug διαθέτει ομοαξονικό καλώδιο και προστασία γραμμής τηλεφώνου ή φαξ. Επίσης, διαθέτει δύο ενδεικτικές λυχνίες και η πράσινη θα σβήσει μόλις εξαντληθεί η αναστολή της υπέρτασης. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε πότε αυτή η συσκευή δεν προστατεύει πλέον τις συσκευές σας.

Τιμή: $32

6 σύστημα εξόδου

2 θύρες USB

Βαθμολογία προστασίας από υπερτάσεις 1080J

Ελκυστικό σχέδιο που εξοικονομεί χώρο

Ανθεκτική στις γρατσουνιές και ανθεκτική βάση

Αν ψάχνετε για ένα προστατευτικό από υπέρταση ρεύματος που να έχει μοντέρνο σχεδιασμό και να συνδυάζεται εύκολα με τη διακόσμηση του σπιτιού ή του γραφείου σας, σκεφτείτε το Accell Power Air. Είναι στρογγυλό και μπορείτε εύκολα να το τοποθετήσετε στο κομοδίνο, στην επιφάνεια εργασίας ή στον πάγκο της κουζίνας σας. Ο στρογγυλός σχεδιασμός είναι προσεκτικά μελετημένος ώστε να επιτρέπει τον μέγιστο χώρο μεταξύ των υποδοχών, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε μεγάλους προσαρμογείς.

Αυτό το προστατευτικό υπέρτασης διαθέτει επίσης δύο θύρες USB με έξοδο 2,4 amp για γρήγορη φόρτιση του τηλεφώνου και του tablet σας. Αν κοιτάξετε στο πλάι του Accell Power Air, θα βρείτε έναν κόκκινο διακόπτη κυκλώματος 15 amp με δυνατότητα επαναφοράς που παρέχει επιπλέον προστασία. Ένα μεγάλο στρογγυλό κουμπί λειτουργίας που ελέγχει το Power Air βρίσκεται στο επάνω κέντρο και είναι εύκολα προσβάσιμο ακόμα και με όλες τις πρίζες σε χρήση.

Μην περιμένετε ένα κύμα ρεύματος

Ακριβώς επειδή δεν επηρεαστήκατε ακόμη από μια απότομη αύξηση του ρεύματος δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αρχίσετε να προστατεύετε τα ηλεκτρονικά σας. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει το επόμενο κύμα και πόση ζημιά θα κάνει. Επενδύστε λοιπόν σε ένα αξιόπιστο προστατευτικό υπέρτασης το συντομότερο δυνατό για να προστατέψετε όλες τις συσκευές σας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *