10 καλύτερες εφαρμογές για τη διάγνωση της υγείας της συσκευής Android

Ακριβώς όπως ο υπολογιστής σας, το smartphone Android σας διαθέτει διάφορα στοιχεία υλικού. Εάν ένα από αυτά τα στοιχεία δεν λειτουργεί σωστά, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη χρήση του smartphone Android.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με το smartphone Android δεν συνδέονται πάντα με το λογισμικό. Μερικές φορές, μπορεί να οφείλεται σε ελαττωματικό υλικό ή κατεστραμμένη ROM. Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη χρήση της συσκευής σας Android, μπορεί να βρείτε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό.

Αυτό το άρθρο θα αναφέρει μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να διαγνώσετε την υγεία του Android σας . Με αυτές τις δωρεάν εφαρμογές, μπορείτε να προσδιορίσετε γρήγορα εάν τα στοιχεία υλικού της συσκευής σας Android λειτουργούν σωστά.

10 καλύτερες εφαρμογές για τη διάγνωση της υγείας της συσκευής Android

Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές θα σας πουν επίσης εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την έκδοση του λογισμικού Android που χρησιμοποιείτε. Έτσι, χωρίς να χάσουμε άλλο χρόνο, ας εξερευνήσουμε τη λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές για τη διάγνωση της υγείας των smartphone Android.

Τα στελέχη της Apple αποκαλύπτουν νέες δυνατότητες υγείας που έρχονται στο watchOS 9(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Υλικό TestM

 

Το TestM Hardware είναι μια εφαρμογή Android που θα σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Είναι μια εφαρμογή που ελέγχει το υλικό, τους αισθητήρες και τα εξαρτήματα του τηλεφώνου σας για να διασφαλίσει ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Το καλό με το TestM Hardware είναι ότι είναι δωρεάν και προσφέρει μια πλήρη λύση διάγνωσης τηλεφώνου για το Android smartphone σας.

Η τελευταία έκδοση του TestM Hardware μπορεί να εκτελέσει περισσότερες από 20+ ολοκληρωμένες δοκιμές στο smartphone σας για να εντοπίσει προβλήματα. Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης περισσότερες από 20 γλώσσες.

2. Πληροφορίες συσκευής HW+

 

Πληροφορίες συσκευής Το HW+ δεν είναι μια πολύ δημοφιλής εφαρμογή, αλλά είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαγνώσετε την υγεία της συσκευής σας Android.

Αυτό δεν εκτελεί κανένα τεστ. απλώς σας ενημερώνει για τις πληροφορίες υλικού και λογισμικού της συσκευής σας Android.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Device Info HW+ για να ελέγξετε εάν τα στοιχεία υλικού λειτουργούν καλά ή όχι με αυτές τις εφαρμογές. Εκτός από αυτό, η εφαρμογή δείχνει επίσης τις θερμοκρασίες των εξαρτημάτων υλικού από θερμικούς αισθητήρες.

3. Τηλεφωνικός έλεγχος και δοκιμή

 

Το Phone Check and Test είναι μια εφαρμογή Android που μπορεί να σας βοηθήσει να δοκιμάσετε το κινητό, το WiFi, την οθόνη, την οθόνη αφής, το GPS, τον ήχο, την κάμερα, τους αισθητήρες, τη CPU και την μπαταρία του smartphone σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ελαφριά εφαρμογή για να δοκιμάσετε διάφορα στοιχεία υλικού . Το Phone Check and Test είναι εξαιρετικό για την παρακολούθηση της απόδοσης των smartphone Android.

Το Apple Watch Series 8 μπορεί να ανιχνεύσει τον πυρετό σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εκτός από τις δοκιμές, το Phone Check and Test μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να έχετε μια πλήρη επισκόπηση των πληροφοριών υλικού και λογισμικού ενός τηλεφώνου. Η εφαρμογή μπορεί να σας ενημερώσει για τον τύπο της συσκευής, το λειτουργικό σύστημα, τον επεξεργαστή, τη μνήμη RAM, τον τύπο οθόνης, τις πληροφορίες δικτύου WiFi και άλλα.

4. Τηλέφωνο Doctor Plus

 

Το Phone Doctor Plus είναι μια άλλη εξαιρετική εφαρμογή Android στη λίστα που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε κρυφά προβλήματα τηλεφώνου. Η εφαρμογή παρέχει 40 διαφορετικούς τύπους διαγνωστικών τεστ που βασίζονται σε προηγμένη τεχνολογία.

Οι διαγνωστικές δοκιμές μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την τρέχουσα κατάσταση του τηλεφώνου σας. Εκτός από τις διαγνωστικές δοκιμές, το Phone Doctor Plus παρέχει επίσης λεπτομερή παρακολούθηση του υλικού, της μπαταρίας, της μνήμης και της αποθήκευσης.

Ορισμένες άλλες δυνατότητες του Phone Doctor Plus περιλαμβάνουν παρακολούθηση χρήσης δικτύου, παρακολούθηση κύκλων φόρτισης και ταχύτητας εκφόρτισης της μπαταρίας και πολλά άλλα.

5. Δοκιμάστε το Android σας

 

Όπως ίσως μαντέψατε από το όνομα, το Test Your Android είναι μια εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε 30+ τύπους στοιχείων υλικού και αισθητήρων του smartphone σας.

Η εφαρμογή παρέχει παρακολούθηση συστήματος σε πραγματικό χρόνο της CPU, της χρήσης δικτύου και της μνήμης σας. Έχετε επίσης δοκιμές για ήχο και δόνηση, κάμερα, φακό, multi-touch και πολλά άλλα.

Το Test Your Android διαθέτει επίσης μια μοναδική δυνατότητα που ονομάζεται δοκιμές χρώματος οθόνης LCD που εντοπίζει και διορθώνει ελαττωματικά pixel στο τηλέφωνό σας. Συνολικά, το Test Your Android είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για τη διάγνωση της υγείας της συσκευής σας Android.

6. Έλεγχος οθόνης

 

Λοιπόν, ο Έλεγχος οθόνης είναι μια πολύ διαφορετική εφαρμογή στη λίστα. Είναι μια εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις που σας επιτρέπει να ελέγχετε την οθόνη του τηλεφώνου σας για νεκρά pixel και καύση.

Το καλό με το Screen Check είναι ότι χρησιμοποιεί 9 βασικά χρώματα για να εντοπίσει όλα τα νεκρά ή κολλημένα pixel και να εμφανίσει την οθόνη. Το Screen Check είναι μια εξαιρετική εφαρμογή Android για τον έλεγχο της οθόνης του τηλεφώνου σας.

7. Δοκιμή νεκρών εικονοστοιχείων

 

Το Dead Pixel Test μοιάζει πολύ με την εφαρμογή Έλεγχος οθόνης που παραθέσαμε παραπάνω. Αυτό έχει σχεδιαστεί για tablet και τηλέφωνα Android, γεμίζοντας την οθόνη με ένα μόνο χρώμα στη μέγιστη φωτεινότητα.

Τα χρώματα που εμφανίζονται στην οθόνη σε πλήρη φωτεινότητα θα σας βοηθήσουν να βρείτε νεκρά pixel. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να βρείτε την εγγραφή της οθόνης.

Σε σύγκριση με τον Έλεγχο οθόνης, το Dead Pixel Test είναι πιο εύκολο στη χρήση και είναι πολύ ελαφρύ. Το Dead Pixel Test απαιτεί μόνο περίπου 100 KB αποθηκευτικού χώρου για εγκατάσταση.

8. CPU-Z

 

Το CPU-Z δεν είναι ακριβώς μια εφαρμογή διάγνωσης τηλεφώνου , αλλά αν ξέρετε πώς να τη χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να καταλάβετε γρήγορα προβλήματα με το SoC σας.

Το CPU-Z είναι μια δωρεάν εφαρμογή Android που αναφέρει πληροφορίες σχετικά με το Android smartphone σας. Εκτελεί μια δοκιμή στο SoC σας και σας λέει το όνομα, την αρχιτεκτονική και την ταχύτητα ρολογιού για κάθε πυρήνα.

Μπορείτε να εκτελείτε περιοδικά δοκιμές στο τηλέφωνό σας με CPU-Z για να ελέγχετε την απόδοση του τηλεφώνου σας στο παρελθόν και την απόδοσή του τώρα.

9. Μπαταρία Accu

 

Το Accu​Battery είναι μια από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές που μπορείτε να έχετε ποτέ σε ένα Android. Αυτή είναι μια εφαρμογή παρακολούθησης μπαταρίας που εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της μπαταρίας και την υγεία της μπαταρίας.

Το Accu​Battery χρησιμοποιεί πληροφορίες από τον ελεγκτή φόρτισης της μπαταρίας για να μετρήσει την πραγματική χρήση της μπαταρίας. Η εφαρμογή χρειάζεται χρόνο για να αναλύσει την ταχύτητα φόρτισης και εκφόρτισης της μπαταρίας του τηλεφώνου σας και στη συνέχεια να σας ενημερώσει για την υγεία της.

Εκτός από αυτά, το Accu​Battery μετρά επίσης την πραγματική χωρητικότητα της μπαταρίας, δείχνει πόσο χρόνο επιβιώνει η μπαταρία με κάθε περίοδο φόρτισης, τον υπολειπόμενο χρόνο φόρτισης και πολλά άλλα.

10. Σύστημα επισκευής για Android

 

Το σύστημα επισκευής για Android διαφέρει ελαφρώς από όλες τις άλλες εφαρμογές που αναφέρονται στο άρθρο. Είναι μια εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε μπαταρία, να ενισχύσετε τη μνήμη RAM, να χαλαρώσετε τη CPU, να διαγράψετε προσωρινά αρχεία και ανεπιθύμητα αρχεία, να διαχειριστείτε εφαρμογές και πολλά άλλα.

Επομένως, είναι μια εφαρμογή βελτιστοποίησης Android που μπορεί να διορθώσει πολλά προβλήματα. Εκτός από τις βασικές βελτιστοποιήσεις, το Repair System για Android διαθέτει επίσης μια λειτουργία δοκιμής υλικού που ελέγχει κάθε υλικό και σας λέει ποιο υλικό λειτουργεί και ποιο όχι.

Για προχωρημένους χρήστες, το σύστημα επιδιόρθωσης για Android διαθέτει επίσης έλεγχο ρίζας που επαληθεύει εάν το τηλέφωνο είναι ριζωμένο ή όχι. Εάν το τηλέφωνο είναι root, σας βοηθά να επαληθεύσετε την πρόσβαση root.

 

Όλες οι εφαρμογές που αναφέρονται στο άρθρο ήταν διαθέσιμες στο Google Play Store και μπορείτε να τις κατεβάσετε δωρεάν. Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τη διάγνωση της υγείας της συσκευής σας Android.

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4962

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: