12 εφαρμογές για να ελέγξετε εάν η συσκευή σας Android λειτουργεί σωστά

Τα smartphone έχουν πολλά διαφορετικά εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας στο εσωτερικό τους και αν κάποιο δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να καταστρέψει την εμπειρία χρήσης και να το φέρει σε σοβαρό πρόβλημα.

Η πτώση της σύνδεσης στο δίκτυο WiFi ή Bluetooth, οι εσφαλμένες ενδείξεις της μπαταρίας ή η μη απόκριση της οθόνης είναι μερικά από τα συνήθη συμπτώματα ότι η κινητή συσκευή δεν λειτουργεί σωστά. Ως εκ τούτου, εδώ, θα σας δείξουμε μερικές εφαρμογές που θα σας πουν αν είστε η συσκευή λειτουργεί σωστά ή όχι.

9 τρόποι για να διορθώσετε όταν το Chrome δεν έκλεισε σωστά(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές για να ελέγξετε εάν το Android σας λειτουργεί σωστά

Όλες οι εφαρμογές που αναφέρονται στο άρθρο ήταν δωρεάν για λήψη και χρήση. Λοιπόν, τώρα χωρίς να χάνουμε χρόνο, ας εξερευνήσουμε τη λίστα των καλύτερες εφαρμογές για τον έλεγχο της υγείας των συσκευών Android.

1. Υλικό TestM

Υλικό TestM

Το TestM Hardware είναι μια εφαρμογή Android που θα σας βοηθήσει να δοκιμάσετε το υλικό, τους αισθητήρες και κάθε άλλο στοιχείο του τηλεφώνου σας. Η εφαρμογή έχει κορυφαία βαθμολογία μεταξύ των χρηστών Android και είναι εντελώς δωρεάν για λήψη και χρήση.

Μετά την εγκατάσταση, το TestM Hardware εκτελεί 20+ δοκιμές στη συσκευή σας για να εντοπίσει όλα τα πιθανά προβλήματα με το υλικό και το λογισμικό.

Οι αναφορές δοκιμών υλικού είναι ευανάγνωστες και οι μη τεχνικοί χρήστες μπορούν να τις κατανοήσουν. Αν βρει κάποιο πρόβλημα, σας το λέει. Όσον αφορά τη συμβατότητα, το TestM Hardware μπορεί να εκτελέσει tet σε περισσότερα από 14.000 smartphone.

2. CPU X

CPU X

Η CPU X δεν είναι μια εφαρμογή Android για δοκιμή υλικού, αλλά σας δείχνει πλήρεις πληροφορίες για το τηλέφωνό σας, όπως επεξεργαστή, πυρήνες, ταχύτητα, μοντέλο, ram, κάμερα, αισθητήρες κ.λπ.

Προσφέρει μερικά εργαλεία για να δοκιμάσετε τον χάρακα, την πυξίδα, το επίπεδο φυσαλίδων και το σήμα του smartphone σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις λειτουργίες της συσκευής σας όπως Display, Multitouch, Ear Speaker, LoudSpeaker, Microphone, Vibration, WiFi και πολλά άλλα.

Σε σύγκριση με το TestM Hardware, η CPU X είναι πιο εύκολη στη χρήση και παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να συγκρίνετε τις προδιαγραφές της συσκευής.

3. Τηλεφωνικός έλεγχος (και δοκιμή)

Τηλεφωνικός έλεγχος (και δοκιμή)

Αν ψάχνετε για μια εύχρηστη εφαρμογή για να δοκιμάσετε γρήγορα το υλικό του τηλεφώνου σας, τότε το Phone Check and Test μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Το Phone Check and Test μπορεί να ελέγξει γρήγορα τους αισθητήρες κινητής τηλεφωνίας, WiFi, οθόνης, οθόνης αφής και smartphone.

Η εφαρμογή μπορεί επίσης να εκτελέσει μερικές δοκιμές ακραίων καταστάσεων στη συσκευή σας, όπως τη δοκιμή θερμικής καταπόνησης, τη δοκιμή αντοχής της CPU, τη δοκιμή πίεσης μνήμης και άλλα. Η εφαρμογή είναι πολύ χρήσιμη για την αντιμετώπιση προβλημάτων και τα διαγνωστικά του τηλεφώνου.

4. Τηλέφωνο Doctor Plus

Τηλέφωνο Doctor Plus

Το Phone Doctor Plus είναι παρόμοιο με το προηγούμενο στο άρθρο. Η εφαρμογή φέρνει 30 διαφορετικούς τύπους εργαλείων για να δοκιμάσετε το υλικό της συσκευής σας.

Τα εργαλεία διάγνωσης υλικού και συστήματος του Phone Doctor Plus μπορούν εύκολα να εντοπίσουν αόρατα προβλήματα smartphone.

Το Phone Doctor Plus διαθέτει διαγνωστικά εργαλεία για κάθε σκοπό, από τη δοκιμή ήχου έως τη δοκιμή οθόνης. Συνολικά, το Phone Doctor Plus είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για Android.

5. Δοκιμή και διόρθωση νεκρών εικονοστοιχείων

Δοκιμή και διόρθωση νεκρών εικονοστοιχείων

Το Dead Pixels Test and Fix είναι μια εφαρμογή που είναι γνωστή κυρίως για τις δοκιμές για να δείτε την κατάσταση της οθόνης του smartphone σας και σας επιτρέπει να ανακαλύψετε εάν το smartphone σας έχει νεκρά pixel.

Ως εκ τούτου, με το Dead Pixels Test and Fix, μπορείτε να τα επιδιορθώσετε και να ανακτήσετε την ποιότητα της οθόνης σας. Ωστόσο, η εφαρμογή δεν εγγυάται τη βελτίωση των νεκρών pixel στο διαδίκτυο.

Έτσι, εάν κάθε μέθοδος σας αποτυγχάνει να διορθώσει νεκρά εικονοστοιχεία στη συσκευή σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και να δοκιμάσετε την τύχη σας. Η εφαρμογή έχει πολλές θετικές κριτικές στο Google Play Store.

10 καλύτερες εφαρμογές για να ελέγξετε εάν η συσκευή σας Android λειτουργεί σωστά(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

6. AccuBattery

AccuBattery

Το Accu​Battery είναι μια ισχυρή εφαρμογή Android που προστατεύει την υγεία της μπαταρίας σας, εμφανίζει τη χρήση της μπαταρίας και μετρά τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Είναι μία από αυτές τις εφαρμογές που προορίζονται για την αντιμετώπιση προβλημάτων μπαταρίας της συσκευής. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε πόση μπαταρία χρησιμοποιεί η συσκευή σας, πόσο καιρό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας σε ενεργή λειτουργία, πόση ενέργεια χρησιμοποιεί η εφαρμογή και πολλά άλλα.

Η premium έκδοση του Accu​Battery σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ιστορικές περιόδους σύνδεσης παλαιότερες της μίας ημέρας.

Πώς να ελέγξετε την έκδοση του Google Chrome(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

7. DevCheck Πληροφορίες υλικού και συστήματος

DevCheck Πληροφορίες υλικού και συστήματος

Θέλετε να παρακολουθείτε την κατάσταση του υλικού σας σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή, τη CPU, την GPU, τη μνήμη, την μπαταρία, την κάμερα, το δίσκο, το δίκτυο, τους αισθητήρες, ακόμη και το λειτουργικό σας σύστημα; Αν ναι, το DevCheck είναι η τέλεια επιλογή για εσάς.

Η εφαρμογή σάς παρέχει όλες τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεστε για το υλικό και το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας με πολύ απλό, ακριβή, λεπτομερή και οργανωμένο τρόπο.

8. Οθόνη μπαταρίας GSam

Οθόνη μπαταρίας GSam

Το GSam Battery Monitor είναι μια πλήρης εφαρμογή διαχείρισης μπαταρίας για Android που σας παρέχει μια λεπτομερή επισκόπηση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε πόσος χρόνος σας απομένει πριν επαναφορτίσετε το τηλέφωνό σας.

Επίσης, το GSam Battery Monitor μπορεί ακόμη και να βρει και να ανιχνεύσει εφαρμογές που κατακλύζουν τους πόρους της μπαταρίας σας. Μπορείτε εύκολα να κυνηγήσετε εφαρμογές που εξαντλούν την μπαταρία, να βρείτε wake-locks, να ταξινομήσετε εφαρμογές κατά χρήση CPU και αισθητήρα και πολλά άλλα.

Το GSam Battery Monitor είναι αρκετά αποτελεσματικό στον εντοπισμό εφαρμογών που εξαντλούν την μπαταρία. Εκτός από αυτό, σας επιτρέπει επίσης να δείτε τους ιστορικούς μέσους όρους που σας βοηθούν να εκτιμήσετε τη συνολική υγεία της μπαταρίας.

9. Οθόνη CPU – θερμοκρασία, χρήση, απόδοση

Οθόνη CPU - θερμοκρασία, χρήση, απόδοση

Το CPU Monitor – θερμοκρασία, χρήση, απόδοση- είναι μια από τις πιο ισχυρές εφαρμογές παρακολούθησης CPU του Android. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία και τη συχνότητα της CPU σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει εργαλεία όπως One Tap Boost, γραφικό στοιχείο ram, widget CPU, widget μπαταρίας, αιωρούμενο παράθυρο επιφάνειας εργασίας, αιωρούμενο παράθυρο γραμμής κατάστασης, συναγερμός υπερθέρμανσης και πολλά άλλα.

10. Διαχειριστής εργασιών

Διαχειριστής εργασιών

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις εφαρμογές σας που εκτελούνται στο παρασκήνιο, εξαντλούν την μπαταρία σας και θερμαίνουν τη συσκευή σας; Εάν ναι, δοκιμάστε το Task Manager.

Το Taskmanager σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο της συσκευής σας Android. Μπορείτε ακόμη και να σταματήσετε την εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο με το Taskmanager.

11. Ευερέθιστος

Ευερέθιστος

Το Testy δεν είναι πολύ δημοφιλές, αλλά εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές για να ελέγξετε εάν η συσκευή σας Android λειτουργεί σωστά. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή όλων των χαρακτηριστικών υλικού του τηλεφώνου σας, συμπεριλαμβανομένων των καμερών, των κεραιών και των αισθητήρων.

Η εφαρμογή είναι αρκετά ελαφριά, αλλά σας δείχνει τις πλήρεις πληροφορίες για τη συσκευή σας. Επιπλέον, η εφαρμογή παρουσιάζει τα δεδομένα σε μια όμορφη γραφική διεπαφή.

12. Τηλεφωνική δοκιμή

Τηλεφωνική δοκιμή

Εάν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο smartphone, το Phone Test είναι η πρώτη εφαρμογή που πρέπει να εγκαταστήσετε. Το Phone Test είναι μια εφαρμογή Android που παρέχει εξαιρετικά εργαλεία για τον έλεγχο όλων των λειτουργιών του τηλεφώνου σας.

Η εφαρμογή μπορεί να δοκιμάσει αποτελεσματικά το τηλέφωνό σας για νεκρά pixel, multi-touch, καλώδια USB/φορτιστή, φυσικά κουμπιά, μικρόφωνο, ηχείο, ακουστικά, αισθητήρες, κάμερα κ.λπ.

13 καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης συστήματος Android το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σχεδόν όλες οι εφαρμογές της λίστας είναι διαθέσιμες στο Google Play Store και είναι δωρεάν για λήψη και χρήση. Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές Android για να ελέγξετε εάν κάθε στοιχείο λειτουργεί σωστά. Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια εάν θέλετε να προτείνετε άλλες εφαρμογές.

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4600

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: