12 καλύτερες γραμματικές εναλλακτικές για να βελτιώσετε τη γραφή σας

Το Grammarly είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον έλεγχο και τη βελτίωση της γραφής σας, αλλά δεν είναι το μόνο εργαλείο εκεί έξω. Ακολουθούν δώδεκα εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες ή τον προϋπολογισμό σας.

Το Grammarly μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε προβλήματα ορθογραφίας και δομής προτάσεων και να βελτιώσετε το συνολικό στυλ γραφής σας. Ωστόσο, ανάλογα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας, ίσως ψάχνετε για ένα εναλλακτικό εργαλείο γραφής παρόμοιο με το Grammarly. Σε αυτήν τη λίστα, θα βρείτε τις καλύτερες εναλλακτικές Grammarly που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βοηθό γραφής.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια γραμματική εναλλακτική

Ενώ το Grammarly είναι μια εξαιρετική εφαρμογή που μπορεί να σας διδάξει να γράφετε σαν επαγγελματίας , μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε ένα εναλλακτικό λογισμικό διόρθωσης.

Το Grammarly υποστηρίζει μόνο την αγγλική γλώσσα: Εάν ποτέ χρειαστεί να γράψετε ένα κείμενο σε διαφορετική γλώσσα ή να μεταφράσετε κάτι από άλλη γλώσσα εκτός από τα αγγλικά, το Grammarly δεν θα σας βοηθήσει. Η εφαρμογή επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα και τις διαλέκτους της.
Το Grammarly μπορεί να μην έχει τη σωστή ενσωμάτωση εφαρμογών: Το Grammarly λειτουργεί με πολλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των MS Word και Outlook, καθώς και με διάφορες εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή και ιστού όπως το Gmail, το Slack, το Discord και άλλα.

10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Swiftkey για Android το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι άλλοι ορθογραφικοί έλεγχοι λειτουργούν καλύτερα για εσάς και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε.
Το Grammarly δεν ξαναγράφει τις προτάσεις σας: Το Grammarly έχει να κάνει με το να σας δίνει χρήσιμες προτάσεις για το πώς να βελτιώσετε τη γραφή σας, αλλά δεν θα ξαναγράψει προτάσεις για εσάς. Εάν είστε αρχάριος συγγραφέας και χρειάζεστε ένα πιο θεμελιώδες επίπεδο γλωσσικής υποστήριξης, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα διαφορετικό εργαλείο ελέγχου.
Το πρόγραμμα Grammarly premium είναι ακριβό: Εάν ένα δωρεάν πρόγραμμα Grammar δεν είναι αρκετό για εσάς και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες, θα πρέπει να πληρώνετε τουλάχιστον 11,66 $ το μήνα. Εάν επιλέξετε να πληρώνετε μηνιαία, το κόστος της έκδοσης premium φτάνει τα 30 $ ανά μήνα. Μπορείτε να βρείτε πολλές φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις στην αγορά που προσφέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Πώς να βελτιώσετε την απόδοση των εφαρμογών με τη λειτουργία παιχνιδιού των Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι καλύτερες γραμματικές εναλλακτικές για να βελτιώσετε τη γραφή σας

Αν πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να ανταλλάξετε το Grammarly με κάτι άλλο, εδώ είναι οι καλύτερες εναλλακτικές εφαρμογές. Στην κορυφή της λίστας, θα βρείτε δωρεάν εναλλακτικές λύσεις Grammarly και εφαρμογές freemium (που προσφέρουν δωρεάν και premium προγράμματα). Στη λίστα μας θα βρείτε επίσης λογισμικό επί πληρωμή.

1. ProWritingAid

Εάν θέλετε μια εφαρμογή πιο κοντά στο Grammarly, το ProWritingAid είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Είναι ένας έλεγχος γραμματικής όλα σε ένα, ένας οδηγός στυλ γραφής και ένας ακαδημαϊκός μέντορας. Το ProWritingAid υποστηρίζει πάνω από 50 λεξικά, προσφέροντας πολύτιμες προτάσεις για να βελτιώσετε την επιλογή των λέξεων σας και να αποφύγετε τις απολύσεις παρέχοντας συνώνυμα.

Το ProWritingAid είναι κατάλληλο τόσο για bloggers, επαγγελματίες συγγραφείς και ακαδημαϊκούς. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μόνο στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, με τα Έγγραφα Google, μπορείτε να παραμείνετε με τη δωρεάν έκδοση. Το πρόγραμμα premium προσθέτει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου λογοκλοπής και της ενσωμάτωσης του Scrivener.

Τιμή: Δωρεάν και Premium (από 79 $ ανά έτος)

10 καλύτερες επεκτάσεις Chrome για παραγωγικότητα το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συμβατότητα: Έκδοση Web; εφαρμογή επιφάνειας εργασίας για Windows & Mac. επέκταση προγράμματος περιήγησης για Google Chrome, Safari και Mozilla Firefox.

2. Hemingway App & Editor

Η εφαρμογή Hemingway είναι μια άλλη εξαιρετική εναλλακτική λύση στο Grammarly. Αν θέλετε μια απλή εφαρμογή με μινιμαλιστική διεπαφή που θα διορθώσει τα γραμματικά και τα ορθογραφικά λάθη σας και θα σας βοηθήσει να διορθώσετε υπερβολικά περίπλοκες προτάσεις, μην ψάχνετε άλλο. Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο χρησιμοποιεί προτάσεις με χρωματική κωδικοποίηση για να βελτιώσει το στυλ γραφής και τη γραμματική σας. Το σύστημα με χρωματική κωδικοποίηση λειτουργεί επίσης καλά όταν πρόκειται για επεξεργασία και διόρθωση. Η εφαρμογή επισημαίνει επιρρήματα, παθητική φωνή, κλισέ και άλλες λέξεις που σας κάνουν να ακούγεστε αφύσικο.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής Hemingway δεν λειτουργεί εκτός σύνδεσης και απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο. Εάν δεν σας πειράζει να πληρώσετε για το λογισμικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση για υπολογιστές που ονομάζεται Hemingway Editor στον υπολογιστή σας.

Τιμή: Δωρεάν και επιτραπέζια εφαρμογή για 19,99 $.

Συμβατότητα: Έκδοση Web; εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή για Windows & Mac.

3. Λογισμικό Ginger

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε λάθη γραμματικής ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, δοκιμάστε το Ginger. Εκτός από τη διόρθωση των γραμματικών και των ορθογραφικών λαθών σας, το Ginger μπορεί να σας βοηθήσει να γράψετε καλύτερα. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει εναλλακτικές λύσεις για να μεταφέρετε καλύτερα το μήνυμά σας. Αυτό το εργαλείο είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για μη αγγλόφωνους, καθώς το Ginger χρησιμοποιεί την επεξεργασία φυσικής γλώσσας για να σας βοηθήσει με βασικούς κανόνες γραμματικής και στίξης.

Το Ginger είναι διαθέσιμο σε διάφορες συσκευές, πλατφόρμες και ιστότοπους, καθιστώντας το εύκολο στη χρήση οπουδήποτε γράφετε.

Τιμή: Δωρεάν και Premium από 19,99 $ ανά μήνα.

Συμβατότητα: Έκδοση Web; εφαρμογή επιφάνειας εργασίας για Windows & Mac. εφαρμογή για κινητά για Android & iOS. επέκταση προγράμματος περιήγησης για Chrome, Safari, Firefox. Πρόσθετο Microsoft Word.

4. Linguix

Το Linguix είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ορθογραφικού ελέγχου για να γυαλίσετε το γραπτό σας και να το κάνετε πιο σαφές και συνοπτικό. Αυτός ο βοηθός γραφής σάς προσφέρει προτάσεις και συμβουλές γραφής με βάση το είδος του κειμένου σας, ενώ η μηχανή παράφρασης είναι εκεί για να βεβαιωθείτε ότι ακούγεστε φυσικός και συναρπαστικός. Όπως και το Grammarly, το Linguix σας προσφέρει προτάσεις ορθογραφίας, γραμματικής και μορφοποίησης κειμένου σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε νέους όρους στο προσωπικό σας λεξικό και να δημιουργήσετε πρότυπα με φράσεις που χρησιμοποιείτε συχνά για να επιταχύνετε τη διαδικασία γραφής σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Linguix ως ένα εντελώς δωρεάν εργαλείο. Ωστόσο, εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες, όπως έλεγχος λογοκλοπής, θα πρέπει να αγοράσετε πιστώσεις ή να πληρώσετε για την premium συνδρομή.

Τιμή: Δωρεάν και Premium από 8 $ ανά μήνα.

Συμβατότητα: Εφαρμογή επιφάνειας εργασίας για Windows & Mac (beta). επέκταση προγράμματος περιήγησης για Chrome, Safari, Firefox, Edge. πρόσθετο για MS Word και MS Outlook.

5. Έλεγχος πρότασης

Το Sentence Checkup είναι ένα δωρεάν εργαλείο γραμματικής και ένας έλεγχος προτάσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο στο διαδίκτυο στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Εκτός από τη βασική γραμματική διόρθωση, εδώ λαμβάνετε επίσης συμβουλές για το μήκος και τη δομή της πρότασης και την αντικατάσταση ακατάλληλων λέξεων και φράσεων στο γραπτό σας.

Το εργαλείο που βασίζεται στο web είναι εύκολο στη χρήση και παρέχει στους χρήστες για πρώτη φορά έναν οδηγό στην κύρια σελίδα. Ο Έλεγχος προτάσεων χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους που σας βοηθούν να αποφύγετε εκτεταμένες προτάσεις, λέξεις με λάθος τοποθέτηση και άλλα γραμματικά και ορθογραφικά λάθη.

Τιμή: Δωρεάν.

Συμβατότητα: Μόνο έκδοση Web.

6. Εργαλείο γλώσσας

Το LanguageTool είναι ένας βοηθός γραφής που εστιάζει στη διόρθωση του γραπτού σας και στη διόρθωση του στυλ, της ορθογραφίας και των γραμματικών σφαλμάτων στο κείμενό σας. Αυτό που κάνει αυτό το λογισμικό να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη λίστα είναι το εργαλείο μετάφρασης για περισσότερες από 40 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών, γαλλικών, ισπανικών, χίντι και αραβικών.

Εκτός από την υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών, το LanguageTool διαθέτει αυτόματη διόρθωση , προσωπικό λεξικό και έλεγχος στίξης. Διάφορα πρόσθετα και πρόσθετα από το LanguageTool επιτρέπουν στους χρήστες να εκτελούν την εφαρμογή σχεδόν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Τιμή: Δωρεάν και Premium από 4,99 $ ανά μήνα (προσφορά).

Συμβατότητα: Εφαρμογή επιφάνειας εργασίας για Windows & Mac. εφαρμογή για κινητά για iOS. Επέκταση Firefox, Edge, Safari & Chrome. Πρόσθετο Google Docs, MS Word, OpenOffice και LibreOffice.

7. Δενδρύλλιο

Το Sapling είναι ένας γραμματικός ελεγκτής και βοηθός γραφής που μπορεί να είναι πιο χρήσιμος σε οποιονδήποτε στην υποστήριξη πελατών και στις πωλήσεις. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να διορθώσει κοινά γραμματικά και ορθογραφικά λάθη σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μηνύματα συνομιλίας. Με το Sapling, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον διπλό έλεγχο της αλληλογραφίας σας με τους πελάτες και, ως εκ τούτου, μπορείτε να απαντήσετε στα ερωτήματά τους δύο φορές πιο γρήγορα.

Το βασικό δωρεάν πρόγραμμα είναι τέλειο για ιδιώτες, ενώ μεγάλες ομάδες που αντιμετωπίζουν πελάτες ενδέχεται να επωφεληθούν από τις προηγμένες δυνατότητες που διαθέτει το πρόγραμμα premium. Το Sapling Suggest επιτρέπει στους αντιπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών σας να απαντούν σε συχνές ερωτήσεις απλώς επιλέγοντας μια κατάλληλη απάντηση από μια τράπεζα απόκρισης ομάδας.

Τιμή: Δωρεάν και Premium για 25 $ το μήνα.

Συμβατότητα: Επέκταση Firefox, Edge και Chrome.

8. PaperRater

Το PaperRater είναι ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει φοιτητές και ακαδημαϊκούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο διόρθωσης για να ελέγξετε τις εργασίες σας για ορθογραφικά λάθη, γραμματικά λάθη και προβλήματα στυλ. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο ιστού, απλώς ανοίξτε τον ιστότοπο, επικολλήστε το κείμενό σας στο παράθυρο και αφήστε την εφαρμογή να αναλύσει και να επισημάνει τα προβληματικά μέρη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PaperRater online δωρεάν. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε προηγμένο έλεγχο λογοκλοπής με το αντίστοιχο κείμενο που εμφανίζεται ή θέλετε να ελέγξετε πολλά μακροσκελή έγγραφα, τότε το πρόγραμμα Premium χωρίς διαφημίσεις είναι ιδανικό για εσάς.

Τιμή: Δωρεάν και Premium από 7,95 $ ανά μήνα.

Συμβατότητα: Μόνο έκδοση Web.

9. Slick Write

Το Slick Write είναι ένα δωρεάν εργαλείο γραφής για κάθε τύπο γραφής, είτε είστε φοιτητής, blogger, συγγραφέας ή ειδικός στο SEO. Για να ελέγξετε τη γραφή σας, εισαγάγετε αρχεία με το κείμενό σας ή γράψτε το απευθείας στον ιστότοπο Slick Write. Το Slick Write δημιουργεί μια αναφορά με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το κείμενο και τα γραφήματα όταν τελειώσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για να παρακολουθείτε τον αριθμό των λέξεων, το μήκος των παραγράφων και τη δομή της πρότασης.

Το Slick Write προσφέρει άλλες πολύτιμες λειτουργίες, όπως αυτόματη αποθήκευση, προσωπικό λεξικό, θησαυρό και αστραπιαία γραμματική.

Τιμή: Δωρεάν.

Συμβατότητα: Μόνο έκδοση Web.

10. Outwrite

Το Outwrite είναι ένα άλλο εργαλείο ιστού που μπορεί να σας βοηθήσει να γράφετε σαν επαγγελματίας. Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο χρησιμοποιεί μια μηχανή Eloquence Engine με τεχνητή νοημοσύνη που σαρώνει το κείμενό σας και προσφέρει προτάσεις για τη βελτίωσή του. Το Outwrite σάς βοηθά να διορθώσετε βασικά ορθογραφικά και γραμματικά λάθη και σας δίνει πιο σύνθετες στυλιστικές προτάσεις για να κάνετε το γράψιμό σας να ταιριάζει καλύτερα στους στόχους σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Outwrite σε διάφορες πλατφόρμες, όπως τα Έγγραφα Google και το MS Word, το Gmail και το OutLook, το WordPress και το LinkedIn. Ωστόσο, δεν υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή για υπολογιστές, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο.

Τιμή: Δωρεάν και Premium από 7,95 $ ανά μήνα.

Συμβατότητα: Έκδοση Web; Επέκταση προγράμματος περιήγησης Edge & Chrome. Έγγραφα Google, πρόσθετο MS Word.

11. Αντίστροφη

Το Reverso είναι μια εξαιρετική γραμματική εναλλακτική για όσους γράφουν σε άλλες γλώσσες, καθώς και στα αγγλικά. Σε αντίθεση με άλλους μεταφραστές, ο Reverso δεν χρησιμοποιεί την προσέγγιση λέξη προς λέξη και μεταφράζει ταυτόχρονα ολόκληρη την πρόταση. Αυτή η μέθοδος σας βοηθά να αποφύγετε βασικά γραμματικά λάθη και κάνει το γράψιμό σας να ακούγεται πιο φυσικό ακόμα κι αν δεν είστε μητρικός ομιλητής.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Reverso για να γράψετε και να μεταφράσετε κείμενο σε 18 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αραβικών, κινέζικων, εβραϊκών και ουκρανικών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μετάφρασης για να επικολλήσετε το κείμενό σας στον ιστότοπο και να το μεταφράσετε γρήγορα ή να ανεβάσετε το κείμενό σας ως αρχείο και στη συνέχεια να κάνετε λήψη ενός μεταφρασμένου εγγράφου.

Η Reverso διαθέτει επίσης πολλά εργαλεία εκμάθησης γλωσσών που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις γνώσεις σας για ξένες γλώσσες. Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν την παροχή ιδιωματικών εκφράσεων με επεξηγήσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους και προτάσεις συνωνύμων και φράσεων σε πραγματικό χρόνο.

Τιμή: Δωρεάν και Premium από 2,61 $ ανά μήνα.

Συμβατότητα: Έκδοση Web; εφαρμογή επιφάνειας εργασίας για Windows & Mac. εφαρμογή για κινητά για Android & iOS. επέκταση προγράμματος περιήγησης για Chrome & Firefox.

12. Συγγραφέας

Το Writer είναι ένα εξαιρετικό και απλό εργαλείο για όποιον αναζητά δωρεάν γραμματικό έλεγχο για να τον βοηθήσει να γράψει καλύτερα. Το Writer χρησιμοποιεί έναν βοηθό γραφής AI που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη σας και να βελτιώσετε την αναγνωσιμότητα του κειμένου σας. Παρόμοια με άλλα προηγμένα γραμματικά πούλια σε αυτήν τη λίστα, το Writer προσφέρει επίσης χρήσιμες προτάσεις, όπως συνώνυμα και φράσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντικαταστήσετε επαναλαμβανόμενες λέξεις και λέξεις που δεν ταιριάζουν στο στυλ γραφής σας.

Το Writer είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους διαχειρίζονται μια μεγάλη ομάδα. Αυτό το λογισμικό σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε πολλές ομάδες, όπου κάθε ομάδα θα ακολουθεί τον δικό της οδηγό στυλ. Το ίδιο σχέδιο προσφέρει έναν ενσωματωμένο έλεγχο λογοκλοπής που θα διασφαλίσει ότι όλα τα γραπτά της ομάδας σας είναι μοναδικά.

Τιμή: Δωρεάν και Premium από 11 $ ανά μήνα.

Συμβατότητα: Έκδοση Web; Επέκταση Google Chrome. Πρόσθετο Google Docs & MS Word.

Βρείτε την καλύτερη γραμματική εναλλακτική για εσάς

Η χρήση σωστής γραμματικής είναι απαραίτητη εάν θέλετε το γραπτό σας να είναι σαφές και να ακούγεται φυσικό. Η χρήση του σωστού βοηθού γραφής μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη γραφή σας και να μειώσετε τον χρόνο που αφιερώνετε εργάζεστε στο κείμενο, τα έγγραφα, τα email, ακόμη και τα μηνύματα συνομιλίας.

Το Grammarly είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα γραμματικά πούλια, αλλά αν δεν ταιριάζει με το στυλ και τους στόχους σας, μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με μία από τις εφαρμογές από τη λίστα μας.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5306

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *