15 διάσημα και ενδιαφέροντα σφάλματα στον κόσμο της επιστήμης των υπολογιστών

Δεν έχει σημασία πόσο αυστηρή είναι η ασφάλειά σας. τα σφάλματα θα εξακολουθούν να βρίσκουν τον δρόμο τους στον υπολογιστή σας. Τα σφάλματα δεν έχουν καμία σύνδεση με τις επιλογές ασφάλειας και απορρήτου του υπολογιστή σας. εισέρχονται στο σύστημά σας μέσω ενημερώσεων συστήματος και εφαρμογών.

Τα σφάλματα δεν εγείρουν προβλήματα ασφάλειας, αλλά μπορούν να διακόψουν τη λειτουργικότητα του λειτουργικού σας συστήματος. Για παράδειγμα, ένα σφάλμα στα Windows μπορεί να σας εμποδίσει να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες του συστήματος, όπως το μενού Έναρξη, την Αναζήτηση κ.λπ.

Το WhatsApp Web δεν λειτουργεί; Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε προβλήματα Web WhatsApp(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λίστα με 15 διάσημα και ενδιαφέροντα σφάλματα στον κόσμο της επιστήμης των υπολογιστών

Ομοίως, ένα σφάλμα στο λογισμικό μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και να καταστρέψει την εμπειρία σας εντός της εφαρμογής. Ο κόσμος έχει δει πολλά συναρπαστικά σφάλματα που προκαλούν μεγάλο όλεθρο. Παρακάτω, παραθέτουμε μερικά από τα διάσημα και ενδιαφέροντα σφάλματα στον κόσμο της επιστήμης των υπολογιστών. Ας τσεκάρουμε.

1. Ariane 5 Crash

Λόγω του σφάλματος Integer Overflow σε ολόκληρο το σύστημα του πίνακα Rocket, ο πύραυλος Ariane 5 έγινε κομμάτια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την εκτόξευση.

Αυτός ο πύραυλος προοριζόταν να μεταφέρει το διαστημόπλοιο στο διάστημα, αλλά λόγω του σφάλματος απλά κατέληξε άχρηστος, αφήνοντας πίσω του την απώλεια 370 εκατομμυρίων δολαρίων!

2. Αποτυχία λογισμικού Patriot Missile

Ιρακινοί πύραυλοι έπληξαν 28 στρατιώτες νεκρούς και άφησαν πίσω τους 98 τραυματίες. Όλα αυτά οφείλονταν στο σφάλμα στο σύστημα πυραύλων patriot που απέτυχε να λειτουργήσει και να αναχαιτίσει τον εισερχόμενο πύραυλο, αν και θα μπορούσαν να είχαν σωθεί οι ζωές.

Πώς να περιορίσετε τη φόρτιση της μπαταρίας σε ένα ορισμένο ποσοστό στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Το Gangnam Style έσπασε το Youtube

Κατά τη δημιουργία ενός βίντεο στο YouTube, χρησιμοποιήθηκε ένας ακέραιος υπογεγραμμένος αριθμός 32 bit για την αποθήκευση του αριθμού του βίντεο, αλλά εκείνη τη στιγμή, κανείς δεν θα πίστευε ότι τα βίντεο στο YouTube θα μπορούσαν να λάβουν περισσότερες μετρήσεις από αυτό.

Το βίντεο τύπου Gangnam είχε περισσότερους από ακέραιους αριθμούς 32 bit και ίσως το έχετε δει και εσείς. Στη συνέχεια, η Google το διόρθωσε και αύξησε την αξία των μετρήσεων στα 64 bit. Ίσως για μια άλλη εποχή, δεν θα υπήρχε βίντεο με περισσότερες προβολές από ένα πλήθος ακεραίων 64 bit.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 113 του Netflix στο Apple TV(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Σφάλμα PayPal

Το PayPal κάποτε διάβασε ή πίστωσε περίπου 92 τεταρτημύρια δολάρια στον λογαριασμό του Chris Reynolds από την Πενσυλβάνια, και όλα αυτά οφείλονταν στο σφάλμα που διορθώθηκε στη συνέχεια.

5. Y2K Bug

Κατά τη δεκαετία του 1960, μηχανικοί υπολογιστών χρησιμοποίησαν αναπαραστάσεις 2 ψηφίων των ετών όπως το 70 για το 1970. Ωστόσο, την 1η Ιανουαρίου 2000, πολλοί από τους υπολογιστές θα είχαν διαβάσει μέχρι το έτος 1900, και για να λυθεί το πρόβλημα, χρειάστηκε πολλή δουλειά έγινε από τους μηχανικούς.

6. Σφάλμα Υπολογιστή των Windows

Η αριθμομηχανή των Windows είχε σφάλμα. το έχετε παρατηρήσει ποτέ στο παρελθόν; Είναι η λάθος απάντηση για την τετραγωνική ρίζα του [9]-3.

Στην απάντηση για πολλές άλλες τετραγωνικές ρίζες, η αριθμομηχανή δεν έδειξε το 0, που είναι η σωστή απάντηση!

7. Τέλος χρόνου (Unix)

Το εκπληκτικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ο χρόνος θα τελειώσει στα ρολόγια των Windows 32-bit την ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2038!

Εφαρμογή ασφαλείας των Windows στα Windows 11 και Πώς να την επαναφέρετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

8. Η AT&T κλείνει την υπηρεσία Υπεραστικών Υπηρεσιών της

Το 1990, ένα σφάλμα λογισμικού προκάλεσε στην AT&T σημαντική απώλεια 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Όλα αυτά οφείλονταν στο πρόβλημα στο λογισμικό διακοπτών ρελέ μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας που απαγόρευε στους χρήστες να πραγματοποιούν υπεραστικές κλήσεις για περίπου 9 ώρες!

9. Mars Climate Orbiter

Λόγω του σφάλματος στο έδαφος, το Mars Climate Orbiter εκτοξεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1998, διαλύθηκε με τη σύνδεση και βρέθηκε χαμένο μετά από 286 ημέρες εκτόξευσης. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της NASA, αυτό προκάλεσε ζημιά 328 εκατομμυρίων δολαρίων.

10. Σφάλμα κατάστασης αγώνα

Ένα μπλακάουτ σε 8 πολιτείες των ΗΠΑ και στον Καναδά προκάλεσε περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό στη συνέχεια περιγράφηκε ως το σφάλμα κατάστασης φυλής, το οποίο επηρέασε τους ανθρώπους.

Αυτό έπρεπε να συμβεί όταν τα δύο ξεχωριστά νήματα μιας μεμονωμένης λειτουργίας χρησιμοποιούν το ίδιο στοιχείο κώδικα και χωρίς τον κατάλληλο συγχρονισμό των νημάτων, αυτά προκαλούν τη συντριβή του συστήματος.

11. Μαθηματικό σφάλμα του τσιπ Pentium

Το 1993, το πιο διάσημο Pentium Chip της Intel αποδείχθηκε πολύ κακό στα μαθηματικά. Υπάρχει ένα σφάλμα που παρενέβη στο τσιπ του υπολογιστή.

Το τσιπ έδωσε λανθασμένες απαντήσεις, κάνοντας το πρόβλημα να ανατιναχτεί στη μητέρα όλων των καταστροφών στις δημόσιες σχέσεις.

12. Το Apple Maps δίνει Direction to Nowhere

Ήταν το 2012 όταν η Apple αποφάσισε να εγκαταλείψει τους Χάρτες Google και να την αντικαταστήσει με μια νέα εφαρμογή χαρτών που η Apple συνέθεσε η ίδια. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν καλά και οι Χάρτες απέτυχαν να δώσουν τις σωστές οδηγίες.

Ακόμη και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, οι λίμνες και οι γέφυρες χάθηκαν ή επισημάνθηκαν λάθος από τον χάρτη, δίνοντας στους χρήστες τη λάθος κατεύθυνση.

13. Ένα σφάλμα ξεγέλασε την Google να πιστεύει ότι ολόκληρος ο Ιστός είναι κακόβουλο λογισμικό

Στις 31 Ιανουαρίου 2009, η μηχανή αναζήτησης της Google προειδοποίησε κάθε χρήστη ότι τα πάντα στον Ιστό ήταν κακόβουλο λογισμικό. Ακόμη και το σφάλμα εμφάνιζε την αρχική σελίδα της Google ως κακόβουλο λογισμικό.

Το σφάλμα δημιούργησε πολλές καταστροφές και τα αποτελέσματα κράτησαν περίπου 55 λεπτά. Αλλά το σφάλμα διορθώθηκε μετά από αυτό και όλα πήγαν κανονικά.

Τρόπος διόρθωσης σφάλματος που δεν έχει εγκατασταθεί η συσκευή εξόδου ήχου στα Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

14. Marine 1 Εξερράγη

Το 1962, το πρώτο διαστημόπλοιο του προγράμματος Mariner της NASA που σχεδιάστηκε να πετάει στην Αφροδίτη εξερράγη. Ήταν περίπου 4 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα στην αποστολή όταν το διαστημόπλοιο εξερράγη.

Αρχικά, η NASA περιέγραψε το ζήτημα ως «ακατάλληλη λειτουργία του αερομεταφερόμενου εξοπλισμού φάρων Atlas». Αλλά, αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι συνέβη λόγω λανθασμένης μεταγραφής από μηχανικό ενός μόνο σημείου στίξης, το οποίο οδήγησε σε σφάλμα λογισμικού.

15. Ένα σφάλμα που περιόριζε τις υπεραστικές κλήσεις

Ήταν το 1990 όταν περίπου 60.000 πελάτες υπεραστικών αποστάσεων της AT&T απέτυχαν να πραγματοποιήσουν υπεραστικές κλήσεις. Οι διακόπτες μεγάλων αποστάσεων 4ESS της AT&T ανακατεύθυναν όλες τις κλήσεις στο 114, κάτι που συνεχίστηκε για 9 ώρες.

Η AT&T προσπάθησε τα πάντα για να διορθώσει το πρόβλημα και αργότερα υπέθεσε ότι ήταν χακαρισμένο. Ωστόσο, στο τέλος, διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε λόγω σφάλματος στο νέο λογισμικό της.

Αυτά είναι λοιπόν τα πιο διάσημα και ενδιαφέροντα σφάλματα που έχει δει ο κόσμος της επιστήμης των υπολογιστών. Πείτε μας τη γνώμη σας για αυτά τα σφάλματα στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων.

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian