3 τρόποι για στιγμιότυπο οθόνης βίντεο YouTube

3 τρόποι για στιγμιότυπο οθόνης βίντεο YouTube

Θέλετε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης βίντεο YouTube στον υπολογιστή σας, Mac, Android ή iPhone; Θα σας καθοδηγήσουμε σε διάφορες μεθόδους για να σας βοηθήσουμε να το κάνετε αυτό.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δικαιολογούν τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης βίντεο YouTube. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να απαθανατίσετε αυτήν την τέλεια στιγμή από ένα μοντέρνο βίντεο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αποθηκεύσετε εκπληκτικά τοπία για χρήση ως ταπετσαρία του υπολογιστή σας, να αποθηκεύσετε σύνθετες οδηγίες και διαγράμματα σε μορφή εικόνας εκτός σύνδεσης και ούτω καθεξής.

Το YouTube δεν παρέχει μια ενσωματωμένη μέθοδο που επιτρέπει στους θεατές του να τραβούν στιγμιότυπα οθόνης. Αντίθετα, ακολουθούν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι λήψης στιγμιότυπου βίντεο YouTube σε επιτραπέζιους και κινητές συσκευές.

1. Χρησιμοποιήστε μια επέκταση στιγμιότυπου YouTube

Εάν παρακολουθείτε YouTube σε υπολογιστή ή Mac, ο πιο βολικός τρόπος για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης από ένα βίντεο είναι να επωφεληθείτε από τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτό.

Google Chrome και Microsoft Edge

Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Apple Watch(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Στο Google Chrome και στο Microsoft Edge, μπορείτε εύκολα να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης βίντεο YouTube με την εύστοχη επέκταση Screenshot YouTube. Υπάρχουν και άλλα παρόμοια πρόσθετα προγράμματος περιήγησης, αλλά είναι το πιο δημοφιλές με τις υψηλότερες βαθμολογίες και αυτό που λειτουργεί καλύτερα.

Απλώς επισκεφτείτε τη σελίδα Στιγμιότυπο YouTube στο Chrome Web Store ή το Edge Add-ons Store και επιλέξτε Προσθήκη στο Chrome/Λήψη > Προσθήκη επέκτασης.

Στη συνέχεια, ξεκινήστε την αναπαραγωγή ενός βίντεο στο YouTube (επαναφορτώστε τη σελίδα εάν την είχατε ανοιχτή) και θα δείτε αμέσως ένα κουμπί Στιγμιότυπο οθόνης στην κάτω δεξιά πλευρά του παραθύρου βίντεο. Επιλέξτε το για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης από οτιδήποτε βλέπετε στην οθόνη και η εικόνα θα εμφανιστεί στο φάκελο “Λήψεις” του υπολογιστή σας.

Μην ανησυχείτε — Στιγμιότυπο οθόνης Το YouTube δεν θα καταγράψει τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής, τις διαβαθμίσεις γύρω από το περιβάλλον ή τις μαύρες γραμμές (εκτός εάν το βίντεο δεν έχει λόγο διαστάσεων 16:9 ). Η επέκταση αντιγράφει επίσης την οθόνη στο πρόχειρο του υπολογιστή σας, που σημαίνει ότι μπορείτε να την επικολλήσετε αμέσως αλλού.

Εάν η ποιότητα της εικόνας έχει σημασία, πρέπει να αυξήσετε την ανάλυση του βίντεο (επιλέξτε Ρυθμίσεις > Ποιότητα) και να εισέλθετε σε λειτουργία πλήρους οθόνης (επιλέξτε το κουμπί Πλήρης οθόνη).

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας της επέκτασης Screenshot YouTube. Επιλέξτε το εικονίδιο Στιγμιότυπο YouTube στο μενού Επεκτάσεις (επάνω δεξιά γωνία των παραθύρων του προγράμματος περιήγησης), επιλέξτε Επιλογές/Επιλογές επέκτασης και, στη συνέχεια:

Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο πλήκτρο P ως συντόμευση πληκτρολογίου για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης εάν θέλετε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης με το πλήκτρο P.
Ρυθμίστε τη μορφή εικόνας για χρήση σε PNG (προεπιλογή) ή JPG. Εάν το μέγεθος του αρχείου έχει σημασία, το JPG είναι το ελαφρύτερο από τα δύο.
Επιλέξτε μεταξύ Αποθήκευση σε αρχείο και Αντιγραφή στο πρόχειρο, εάν θέλετε μόνο η επέκταση να αποθηκεύει στιγμιότυπα οθόνης ή να τα αντιγράψει στο πρόχειρο—όχι και τα δύο.

Mozilla Firefox

Χρησιμοποιείτε τον Mozilla Firefox για να παρακολουθείτε το YouTube; Εγκαταστήστε την επέκταση κουμπιού στιγμιότυπου YouTube μέσω του καταστήματος πρόσθετων του προγράμματος περιήγησης Firefox , και θα είστε έτοιμοι.

Ξεκινήστε την αναπαραγωγή ενός βίντεο YouTube και επιλέξτε το κουμπί Στιγμιότυπο οθόνης στο κάτω μέρος του παραθύρου βίντεο για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης αυτού που βλέπετε. Αυξήστε την ποιότητα του βίντεο και μεταβείτε σε λειτουργία πλήρους οθόνης για ένα πιο όμορφο στιγμιότυπο οθόνης.

Το πρόσθετο YouTube Screenshot Button σάς επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των μορφών PNG και JPG για αποθηκευμένα στιγμιότυπα οθόνης. Ανοίξτε το μενού του Firefox και επιλέξτε Πρόσθετα και θέματα. Στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο Περισσότερα (τρεις κουκκίδες) δίπλα στο Στιγμιότυπο οθόνης YouTube, επιλέξτε Επιλογές/Προτιμήσεις και ορίστε τη μορφή στιγμιότυπου οθόνης σε PNG ή JPEG.

Άλλα προγράμματα περιήγησης Ιστού για PC και Mac

Εάν χρησιμοποιείτε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα περιήγησης Chromium , όπως το Opera ή το Brave, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης YouTube με το πρόσθετο Screenshot YouTube από το Chrome Web Store. Αν δεν το γνωρίζατε ήδη, οι επεκτάσεις του Chrome είναι συμβατές με άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium.

Η Opera διαθέτει επίσης μια επέκταση που ονομάζεται Screenshot YouTube Video στο κατάστημα πρόσθετων Opera . Ίσως θελήσετε να το ελέγξετε εάν προτιμάτε μόνο εγγενή πρόσθετα προγράμματος περιήγησης.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το Safari σε Mac, δεν υπάρχουν αποκλειστικές επεκτάσεις που να μπορούν να τραβούν στιγμιότυπα οθόνης YouTube. Εγκαταστήστε το Google Chrome, ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται σε Chromium ή το Mozilla Firefox, εάν χρειάζεται να τραβάτε σωστά στιγμιότυπα οθόνης τακτικά στο macOS.

Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης στο Snapchat χωρίς να το γνωρίζουν;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο YouTube-Screenshot

Ένας άλλος τρόπος λήψης στιγμιότυπων οθόνης σε επιτραπέζιους υπολογιστές είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο που ονομάζεται YouTube-Screenshot . Πρέπει να αντιγράψετε τη διεύθυνση του βίντεο YouTube, να επιλέξετε το πλαίσιο που θέλετε και να το κατεβάσετε. Η ποιότητα της εικόνας περιορίζεται στην ανάλυση 1280×720.

Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του βίντεο YouTube στο πρόχειρο της επιφάνειας εργασίας ή της κινητής συσκευής σας. Στην εφαρμογή YouTube για Android και iPhone, πατήστε Κοινή χρήση κάτω από το πλαίσιο του βίντεο και επιλέξτε Αντιγραφή συνδέσμου.

Επισκεφτείτε το YouTube-Screenshot.com και επικολλήστε τη διεύθυνση URL του βίντεο στο YouTube στη διεύθυνση URL βίντεο ή στο πεδίο Αναγνωριστικό βίντεο.

Επιλέξτε Λήψη στιγμιότυπων οθόνης.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Αναπαραγωγή βίντεο και λήψη προσαρμοσμένου στιγμιότυπου οθόνης.
Αναπαραγωγή και παύση του βίντεο όπου θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης και επιλέξτε Λήψη στιγμιότυπου οθόνης αυτού του καρέ.

Εάν θέλετε να κατεβάσετε τη μικρογραφία βίντεο του βίντεο, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Επίσημα στιγμιότυπα οθόνης, προσδιορίστε την ποιότητα του στιγμιότυπου οθόνης και αποθηκεύστε την εικόνα στην επιφάνεια εργασίας (κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Αποθήκευση εικόνας ως) ή στο κινητό (πατήστε παρατεταμένα και επιλέξτε Αποθηκεύσετε).

Ένας άλλος ιστότοπος που προσφέρει παρόμοια λειτουργικότητα που ίσως θέλετε να ελέγξετε είναι το YouTubeScreenshot.com . Και πάλι, επικολλήστε τη διεύθυνση URL του YouTube ή το αναγνωριστικό βίντεο και θα μπορείτε να κάνετε λήψη στιγμιότυπων οθόνης οποιουδήποτε καρέ γρήγορα.

3. Χρησιμοποιήστε τα Εργαλεία Native Screenshot Tools

Είναι πάντα δυνατό να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης YouTube χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες εγγενούς λήψης οθόνης στον υπολογιστή σας, Mac, Android ή iPhone. Δεν είναι πάντα πρακτικά επειδή συχνά πρέπει να περικόψετε πολλές μη απαραίτητες περιοχές, όπως οι γύρω μαύρες γραμμές και τα χειριστήρια αναπαραγωγής στη συνέχεια.

Εάν αυτό δεν έχει σημασία, δείτε πώς μπορείτε να τραβήξετε γρήγορα ένα στιγμιότυπο οθόνης χρησιμοποιώντας τα εγγενή στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής στον επιτραπέζιο υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας. Αλλά πριν ξεκινήσετε:

Φροντίστε να βελτιώσετε την ποιότητα του βίντεο για να δημιουργήσετε πιο καθαρά στιγμιότυπα οθόνης.
Εισαγάγετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης για να αποφύγετε την καταγραφή της διεπαφής του προγράμματος περιήγησης/εφαρμογής YouTube και άλλων μη βασικών τμημάτων της οθόνης.

Windows και macOS

Windows: Πατήστε το πλήκτρο Windows + PrtSc. Θα βρείτε το στιγμιότυπο οθόνης στον υποφάκελο Στιγμιότυπα οθόνης του φακέλου Εικόνες του υπολογιστή σας. Ή, πατήστε το κουμπί Εκτύπωση οθόνης για να προσθέσετε το στιγμιότυπο οθόνης απευθείας στο πρόχειρο. πατήστε Ctrl + V για επικόλληση.
Mac: Πατήστε Command + Shift + 3. Το στιγμιότυπο οθόνης θα εμφανιστεί αμέσως στην επιφάνεια εργασίας.

Android και iOS

Android: Πατήστε ταυτόχρονα το κουμπί μείωσης της έντασης ήχου και το κουμπί λειτουργίας. Το στιγμιότυπο οθόνης θα εμφανιστεί στις Φωτογραφίες Google και σε άλλες εφαρμογές συλλογής φωτογραφιών.
iPhone & iPad: Πατήστε ταυτόχρονα τα κουμπιά αύξησης της έντασης ήχου και πλαϊνό. Βρείτε το στιγμιότυπο οθόνης στον φάκελο Πρόσφατα της εφαρμογής Φωτογραφίες. Σε συσκευές με κουμπί αρχικής οθόνης, πατήστε το πλήκτρο Home + Side.

Μην ξεχάσετε να ζητήσετε την άδεια του χρήστη

Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε στιγμιότυπα οθόνης YouTube από βίντεο που δεν σας ανήκουν για δημοσίευση στο διαδίκτυο; Αν και σχεδόν πάντα εμπίπτει στην Δίκαιη Χρήση, είναι καλή ιδέα να ζητήσετε την άδεια του χρήστη που ανέβασε το βίντεο και να πιστώσετε το κανάλι YouTube εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *