φορητοί υπολογιστές gaming

5 καλύτεροι φορητοί υπολογιστές gaming κάτω των 1500 €

Οι φορητοί υπολογιστές τυχερών παιχνιδιών έχουν υποστεί επανάσταση σε σχέση τιμής και απόδοσης τα τελευταία χρόνια. Είναι μια καλή συμφωνία τώρα, αν εκτιμάτε τα μοναδικά πλεονεκτήματα των φορητών υπολογιστών και του υλικού gaming.

Στο τμήμα του προϋπολογισμού των 1500 $ ή λιγότερο, δεν έχετε καμία επιλογή και βρίσκεστε σταθερά στο τμήμα «επόμενης γενιάς» του φάσματος φορητών υπολογιστών gaming. Αν ψάχνετε για μια συσκευή που μπορεί να αντικαταστήσει το επαγγελματικό σας φορητό υπολογιστή, κονσόλα και επιτραπέζιο υπολογιστή παιχνιδιών με μια κίνηση, αυτό είναι το μέρος για να ξεκινήσετε.

Διαβάστε επίσης:Λίστα με τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές

Αυτό που ψάχνουμε σε ένα φορητό υπολογιστή 1500$

Οι φορητοί υπολογιστές τυχερών παιχνιδιών είναι γενικά πιο ακριβοί με βάση την απόδοση του δολαρίου από τους αντίστοιχους επιτραπέζιους υπολογιστές. Ενώ ένα επιτραπέζιο σύστημα παιχνιδιών αξίας $1000 μπορεί να είναι αξιοπρεπώς ισχυρό, ένας φορητός υπολογιστής $1000 θα ανταλλάξει ένα σημαντικό κομμάτι απόδοσης για το μέγεθος, τη φορητότητα και την ευκολία.

Στο όριο των 1500 $, κινούμαστε στο γλυκό σημείο για φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών. Αυτά τα μηχανήματα προσφέρουν αρκετό γρύλισμα παιχνιδιών που δεν θα αισθάνεστε ότι θυσιάζεις πολλά στην απόδοση του mainstream gaming. Αν και δεν περιμένουμε ότι οι φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών αξίας $1500 θα είναι άψογοι, εδώ θέλετε να είστε για έναν υπολογιστή παιχνιδιών που μπορεί να τρέξει σύγχρονα παιχνίδια AAA στα 1440p 60fps με συνδυασμό υψηλών και ακόμη και εξαιρετικά ρυθμίσεων.

Αν αναζητάτε κάτι για χρήση με μια εξωτερική οθόνη 4K (οι οθόνες 4K σε φορητούς υπολογιστές δεν αξίζουν πραγματικά τον κόπο για gaming), τότε μπορεί να διαπιστώσετε ότι η GPU VRAM είναι ένα πραγματικό πρόβλημα σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Θα πρέπει επίσης να συμβιβαστείτε με έναν συνδυασμό μεσαίων και υψηλών ρυθμίσεων σε 4K ή δυναμικής ανάλυσης κλιμάκωσης έως και 4K σε παιχνίδια που το υποστηρίζουν.

Οι προσδοκίες μας για ποιότητα κατασκευής σε αυτή την τιμή είναι μέτριες. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές θα έχουν πλαστικά σώματα και μια αξιοσημείωτη (αλλά άσχετη) ποσότητα ελαστικότητας. Δεν περιμένουμε τα καλύτερα πληκτρολόγια και τα εσωτερικά ηχεία δεν είναι πολύ σημαντικά, καθώς χρειάζεστε ακουστικά για να ακυρώσετε τον θόρυβο του ανεμιστήρα ούτως ή άλλως.

Ομοίως, δεν αναζητούμε ιδιαίτερα φανταχτερά τεχνάσματα για παίκτες, όπως φωτισμό RGB ή σχέδια αεραγωγών σπορ αυτοκινήτου. Αυτά μπορεί να είναι ωραία, αν δεν έχουν κόστος απόδοσης και λειτουργικότητας, αλλά είναι περιττά.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι κάτι δύσκολο να εκτιμηθεί στον χώρο του φορητού υπολογιστή παιχνιδιών. Για να είμαι ειλικρινής, κανείς δεν παίζει βιντεοπαιχνίδια σε αυτούς τους φορητούς υπολογιστές που λειτουργούν με μπαταρία. Οι περικοπές στην απόδοση της CPU και της GPU είναι πολύ σοβαρές και ο νομικός περιορισμός στο μέγεθος της μπαταρίας σημαίνει ότι μετά βίας θα έχετε μια αξιοπρεπή περίοδο παιχνιδιού πριν ο μετρητής της μπαταρίας φτάσει στο μηδέν. Αντίθετα, το καλύτερο που μπορείτε να ελπίζετε είναι η καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν χρησιμοποιείτε τον φορητό υπολογιστή για άλλα πράγματα, όπως εργασία ή παρακολούθηση βίντεο. Εάν ο φορητός υπολογιστής μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος μιας τυπικής εργάσιμης ημέρας χωρίς να χρειάζεται να τον συνδέσετε, αυτό είναι μια νίκη στο βιβλίο μας.

Λάβετε υπόψη ότι εδώ επικεντρωνόμαστε σε φορητούς υπολογιστές με τιμή μεταξύ $1200 και $1500. Αν ψάχνετε για κάτι στα 1200$ ή κάτω, ρίξτε μια ματιά στο Καλύτεροι φορητοί υπολογιστές gaming κάτω των 1200 $. Εάν έχετε έναν εξαιρετικά περιορισμένο προϋπολογισμό, θα λατρέψετε το καλύτερό μας Ενημέρωση φορητού υπολογιστή παιχνιδιών προϋπολογισμούκαι αν δεν είστε βέβαιοι εάν ένας φορητός υπολογιστής παιχνιδιών ή ένας επιτραπέζιος υπολογιστής είναι ο καλύτερος για εσάς, η σύνοψη του καλύτεροι υπολογιστές παιχνιδιών κάτω των 1000 $ έχει ένα μείγμα επιλογών.

Καλύτερος φορητός υπολογιστής gaming κάτω των 1500 €: ASUS ROG Strix G16 (2023)

Αυτός είναι ο πιο σύγχρονος φορητός υπολογιστής στη συλλογή μας και, κατά τη στιγμή της γραφής, ο μόνος φορητός υπολογιστής που μπορούσαμε να βρούμε σε απόθεμα με την τελευταία CPU Intel 13ης γενιάς και κάρτα γραφικών της σειράς 40 από την NVIDIA. Το RTX 4060 θα πρέπει να ταιριάζει με τυπικές GPU φορητών υπολογιστών 3070 Ti, με το πρόσθετο πλεονέκτημα του καλύτερου DLSS, της ανίχνευσης ακτίνων και της τεχνολογίας δημιουργίας πλαισίων DLSS3. Άρα είναι σταθερά αδιάβροχο.

Η CPU Intel Core i7 13650HX έχει 14 πυρήνες, 6 από αυτούς είναι μονάδες υψηλής απόδοσης, περισσότερο από αρκετοί για την αντιμετώπιση σύγχρονων παιχνιδιών. Οι οκτώ πυρήνες απόδοσης μπορούν να χειριστούν εργασίες παρασκηνίου από το λειτουργικό σύστημα ή όταν δεν παίζετε παιχνίδια, αυτοί οι μικροί πυρήνες εμποδίζουν την υπερβολική γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας.

Έχετε επίσης γρήγορη μνήμη RAM DDR5, αλλά μόνο έναν SSD 512 GB, για τον οποίο δεν μπορούμε να παραπονεθούμε. Η οθόνη είναι «μόνο» 1080p Full HD (FHD), αλλά με αυτές τις προδιαγραφές κάτω από την κουκούλα να φτάσει σε αυτόν τον ρυθμό ανανέωσης 165 Hz δεν πρέπει να είναι πρόβλημα. Αν έπρεπε να αγοράσουμε έναν φορητό υπολογιστή αποκλειστικά για παιχνίδια σε αυτό το σημείο προϋπολογισμού σήμερα, αυτό είναι το μηχάνημα που θα αποκτούσαμε για εμάς.

Εάν το Strix G16 είναι εκτός αποθέματος: Alienware M15 R6

Ενώ το R6 έχει CPU δύο γενιές πίσω και GPU μία γενιά πίσω, χάρη στις αξιοπρεπείς μειώσεις τιμών, αυτό είναι μια απόλυτη δύναμη για $1500 και προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία παιχνιδιού για τα χρήματα. Οκτώ πυρήνες CPU υψηλής απόδοσης, μια ογκώδης GPU για φορητές συσκευές NVIDIA GeForce RTX 3070, 32 GB μνήμης RAM και οθόνη 1080p 360 Hz.

Η ανάλυση 1080p είναι τέλεια στα 15,6″ για την οθόνη, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το σύστημα μπορεί να ωθήσει τίτλους eSports όπως το CS:GO μέχρι το μέγιστο ρυθμό ανανέωσης των 360 Hz. Αν θέλετε να δυναμώσετε τα μάτια σε παιχνίδια για έναν παίκτη, δεν μπορούμε να σκεφτούμε κανένα σύγχρονο μοντέρνο τίτλο που να μην τρέχει στα 60 FPS ή υψηλότερα σε αυτήν την οθόνη με συνδυασμό υψηλών και εξαιρετικά ρυθμίσεων.

Εάν θέλετε να συνδέσετε αυτόν τον φορητό υπολογιστή σε οθόνη 1440p ή 4K, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το DLSS σε παιχνίδια που το υποστηρίζουν. Δεδομένου ότι φαίνεται ότι σχεδόν όλα τα σημαντικά νέα και επερχόμενα παιχνίδια έχουν υποστήριξη DLSS, η απόδοση αυτού του φορητού υπολογιστή πιθανότατα θα παραμείνει σχετική για αρκετά χρόνια στο μέλλον.

Όσο για τη σχεδίαση του φορητού υπολογιστή, είναι το κλασικό Alienware, που σημαίνει ότι φαίνεται αρκετά ευκρινές αλλά όχι υπερβολικό. Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι ένα προϊόν της Dell, αλλά αυτή η μικρή εταιρική συντηρητικότητα είναι θετικό εδώ, καθώς το M15 φαίνεται εκλεπτυσμένο, ενώ εξακολουθεί να είναι ακριβώς το σωστό επίπεδο.

Αυτό το μηχάνημα από την προηγούμενη γενιά CPU μπήκε σε αυτήν την κατηγορία τιμής, αλλά εξακολουθεί να διατηρείται χωρίς να ιδρώνει. Χάρη στους λιγότερο ακριβούς CPU της AMD, αυτός ο φορητός υπολογιστής προσφέρει εξαιρετική απόδοση ενώ είναι άνετα κάτω από το όριο των 1500 $.

Η οθόνη 2560 × 1600 μπορεί να είναι λίγο πολύ υψηλή σε ανάλυση για το NVIDIA GeForce RTX 3060 για να ωθήσει τα παιχνίδια σε υψηλές ρυθμίσεις, αλλά αν λάβετε υπόψη το DLSS ή είστε ευχαριστημένοι με έναν συνδυασμό μεσαίων και υψηλών ρυθμίσεων, θα πρέπει να είναι εντάξει. και καθαρό σε αυτό το μέγεθος οθόνης.

Μιλώντας για αυτό, η υψηλότερη αναλογία διαστάσεων 16:10 καθιστά επίσης έναν εξαιρετικό φορητό υπολογιστή για εργασία. Αυτή είναι η ίδια αναλογία που προτιμούν φορητοί υπολογιστές όπως το MacBook, το οποίο μπορεί να είναι ένα σημαντικό σημείο πώλησης για πολλούς από εσάς.

Σχεδόν έπρεπε να κάνουμε μια διπλή εξέταση όταν εξετάσαμε τις προδιαγραφές για αυτό το Strix G15. Αφήνοντας αρκετό χώρο στον προϋπολογισμό μας για ένα αξιοπρεπές ποντίκι παιχνιδιών, αυτό το πολυτελές μηχάνημα συσκευάζει σωστά γρήγορα εξαρτήματα. Το RX 6800M θα πρέπει να κάνει σύντομη εργασία με παιχνίδια 1440p σε ρυθμίσεις υψηλών/υπερβολικών και η CPU AMD Ryzen 9 5980X δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να διατηρήσει αυτές τις χαμηλές πτώσεις καρέ 1% μακριά.

Αν δεν σας πειράζει η έλλειψη DLSS και η μάλλον μεσαία απόδοση ανίχνευσης ακτίνων της AMD, το Strix G15 είναι δύσκολο να πείτε όχι. Ο σχεδιασμός του είναι κάπως επιφυλακτικός (για ένα προϊόν ROG) παρά το έντονο κόκκινο πάνελ προφοράς και το γιγάντιο θυμωμένο μάτι ROG στο πίσω μέρος του καπακιού.

Το συγκεκριμένο Helios 300 χρησιμοποιεί έναν παλαιότερο επεξεργαστή Intel 11ης γενιάς σε συνδυασμό με έναν RTX 3060. Σε συνδυασμό με μια οθόνη ρυθμού ανανέωσης 1080p 144Hz, θα παίζετε παιχνίδια τρέχουσας γενιάς σε εξαιρετικές ρυθμίσεις και αξιοπρεπείς ρυθμούς καρέ, αλλά δεν είναι αυτό που μας έπιασε μάτι.

Όχι, αυτός ο φορητός υπολογιστής είναι αξιοσημείωτος επειδή διαθέτει 32 GB μνήμης RAM, 1 TB PCIe NVMe SSD, μηχανικό σκληρό δίσκο 2 TB και θύρα Thunderbolt 4. Αυτό το κάνει ένα εξαιρετικό μηχάνημα για όσους θέλουν να κάνουν σοβαρή δουλειά που επωφελείται από πολλή μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο και ισχυρή CPU και GPU.

Σκεφτείτε το ως έναν μικρό σταθμό εργασίας που δεν φαίνεται τόσο βαρετός. Εναλλακτικά, υπάρχει μόνο ένας τόνος χώρου για λήψη παιχνιδιών και πολυμέσων. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός χαρακτηριστικών και αυτή η θύρα Thunderbolt 4 ανοίγει επίσης τη δυνατότητα μιας eGPU!

Η αλλαγή φρουράς

Τη στιγμή της γραφής, οι φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών υφίστανται μια αλλαγή γενιάς, ειδικά με τις GPU τους. Αυτό δημιουργεί αναμενόμενα χάος στην αγορά, καθώς οι μεγάλες προσφορές σε συστήματα τελευταίας γενιάς και οι ελλείψεις αποθεμάτων σε μηχανήματα αιχμής καθιστούν δύσκολο να γνωρίζουμε τι να επιλέξουμε.

Η συμβουλή μας είναι να συγκρίνετε την απόδοση των φορητών υπολογιστών τρέχουσας και τελευταίας γενιάς εντός του ίδιου εύρους τιμών. Στη συνέχεια, αποφασίστε εάν ένας φορητός υπολογιστής τελευταίας γενιάς με έκπτωση υψηλότερης απόδοσης είναι καλύτερος για εσάς από νεότερα μηχανήματα με πιο αποδοτικά ρεύματα με νέα κόλπα (όπως DLSS 3 ή πυρήνες αποδοτικότητας για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας), που μπορεί να μην έχουν την ίδια πρωτογενή απόδοση. Τέλος, παρακολουθήστε τις εκπτώσεις εκκαθάρισης σε ιστότοπους όπως το Amazon και θα μπορούσατε να αποκτήσετε τη συμφωνία της δεκαετίας σε φορητούς υπολογιστές τελευταίας γενιάς!

Διαβάστε επίσης:Πως να δείτε την ηλικία του υπολογιστή σας

Πώς να εγκαταστήσω τα Windows

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *