6 καλύτερες εφαρμογές παραγωγικότητας Oculus Quest 2

Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν το Oculus Quest 2 ως συσκευή παιχνιδιού. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εφαρμογές παραγωγικότητας που είναι διαθέσιμες στα ακουστικά VR για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εργάσιμη ημέρα σας και να πετύχετε πολλά περισσότερα.

Ωστόσο, αυτό είναι πιο εύκολα εμφανές στα ακουστικά Meta Quest. Εφαρμογές όπως το Horizon Worlds έφεραν το εικονικό εργατικό δυναμικό πιο κοντά και σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε συναντήσεις σε VR, εξαλείφοντας μεγάλο μέρος της απομόνωσης και της μοναξιάς της εργασίας από το σπίτι. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε το σετ μικροφώνου-ακουστικού Meta Quest 2 για αυτόν τον σκοπό, πολλές εφαρμογές παραγωγικότητας εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες για τον εξορθολογισμό της ροής εργασίας σας.

1. VSpatial

Το VSpatial αφορά την πλησιέστερη εφαρμογή σε ένα πραγματικό JARVIS που υπάρχει. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν έναν άπειρο αριθμό εικονικών επιτραπέζιων υπολογιστών και εικονικών οθονών. Υπάρχει επίσης μια σειρά από λειτουργίες κοινής χρήσης οθόνης που σας επιτρέπουν να δείξετε στους συναδέλφους σας τι ακριβώς κάνετε.

 

Η δυνατότητα σύνδεσης στον υπολογιστή σας σημαίνει ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τη δύναμή του μέσω του Meta Quest 2, καθιστώντας αυτόν τον ιδανικό τρόπο για να κάνετε εργασίες υψηλής έντασης, όπως η απόδοση βίντεο και εικόνων. Υπάρχουν ακόμη και επιλογές ψυχαγωγίας διαθέσιμες στο VR, όπως ένα στεφάνι μπάσκετ στο οποίο μπορείτε να πετάξετε ενώ σκέφτεστε την επόμενη κίνησή σας. Δεν είναι ένα πλήρες παιχνίδι VR (πιθανώς το καλύτερο για παραγωγικότητα), αλλά εξακολουθεί να είναι ένας καλός τρόπος για να σκοτώσετε χρόνο.

2. Σκίτσο βαρύτητας

Εργάζεστε σε έναν τομέα που εστιάζεται στη δημιουργικότητα; Το Gravity Sketch λειτουργεί σαν ένα μειωμένο πρόγραμμα CAD που σας επιτρέπει να δημιουργείτε τρισδιάστατα μοντέλα εντός VR, να καταγράφετε την τέχνη της ιδέας και πολλά άλλα. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απεικονίσετε τις δημιουργίες σας σε έναν εικονικό πίνακα ή να τις τοποθετήσετε σε φόντο για να οπτικοποιήσετε καλύτερα το αποτέλεσμα.

 

Το Gravity Sketch προσφέρει έξι διαφορετικά εργαλεία δημιουργίας και τρεις τύπους γεωμετρίας: Mesh, NURBS και SubD. Υπάρχουν απεριόριστα επίπεδα, προσαρμοσμένα περιβάλλοντα και πολλά άλλα διαθέσιμα σε εσάς. Το καλύτερο από όλα, είναι μια δωρεάν πλατφόρμα. Δοκιμάστε το και δείτε αν είναι κατάλληλο για εσάς.

3. Αίθουσες εργασίας Horizon

Η έκδοση beta του Horizon Workrooms είναι ένας τρόπος να φέρεις ξανά μαζί απομακρυσμένες ομάδες από οπουδήποτε στον κόσμο. Δημιουργείτε ένα «δωμάτιο», βασικά απλώς ένα εικονικό γραφείο, και τα avatar των συναδέλφων σας μπορούν να κάθονται απέναντί ​​σας. Μπορείτε να φέρετε εικόνες και πόρους στον εικονικό χώρο, να τις εμφανίσετε στον πίνακα και ακόμη και να συνδεθείτε εξ αποστάσεως στον υπολογιστή σας.

 

Ενώ το Horizon Workrooms έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης, έχει ξεκινήσει μια καλή αρχή. Η δυνατότητα συμμετοχής σε συσκέψεις μέσω βιντεοκλήσης στην κινητή συσκευή σας, εάν δεν έχετε VR, το καθιστά προσβάσιμο σε όλους. Είναι η υπόσχεση του Metaverse που θα μετατραπεί σε μια εφαρμογή και μπορείτε ακόμη και να ενεργοποιήσετε τη μετάβαση αρκεί να δείτε το πληκτρολόγιό σας, δημιουργώντας μια εμπειρία μικτής πραγματικότητας. Το Horizon Workrooms έχει επίσης σχεδιαστεί για να λειτουργεί με παρακολούθηση χεριών για καλύτερη παραγωγικότητα.

4. Noda

Το Noda είναι μια εφαρμογή καταιγισμού ιδεών που προσπαθεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι στέκεσαι μέσα στο μυαλό σου. Δημιουργείτε “κόμβους” – μεμονωμένα σημεία ενδιαφέροντος από τα οποία μπορείτε να διακλαδώσετε. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν κόμβο για “ουσιαστικά”. Από αυτόν τον κόμβο, δημιουργείτε τρεις κόμβους διακλάδωσης για “πρόσωπο”, “τόπο” και “πράγματα”. Στη συνέχεια, από τον κόμβο “πρόσωπο”, δημιουργείτε περισσότερους κλάδους για τους “George Washington” και “Barack Obama”.

 

Το Noda έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν περιορισμένο αριθμό δωματίων και συστημάτων κόμβων και περιορίζει τον όγκο της φωνής σε κείμενο που είναι διαθέσιμο για εσάς. Η πληκτρολόγηση στο Noda χρησιμοποιεί το εικονικό πληκτρολόγιο που πρέπει να δείξετε και να κάνετε κλικ για να χρησιμοποιήσετε, επομένως δεν είναι ιδανική επιλογή. Εάν χρειάζεστε περισσότερη φωνή σε κείμενο, θα πρέπει να εγγραφείτε σε ένα από τα προγράμματα συνδρομής τους.

Τα καλά νέα είναι ότι το δωρεάν πρόγραμμα σάς δίνει αρκετή ιδέα για το πώς λειτουργεί η εφαρμογή για να προσδιορίσετε εάν είναι η σωστή επιλογή για εσάς ή όχι.

5. Βυθισμένο

Όταν είναι ακόμα κάπως ανυπόφορο να περνάς πολύ χρόνο σε καφετέριες, πολλοί άνθρωποι χάνουν την εμπειρία. Το Immersed σας τοποθετεί σε έναν εντελώς εικονικό χώρο εργασίας, ενώ σας παρέχει πρόσβαση σε πολλές εικονικές οθόνες, μαζί με τη δυνατότητα να φέρετε το πληκτρολόγιό σας σε VR.

 

Είναι ιδανικό για σόλο εργασία, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Immersed για να αλληλεπιδράσετε με την ομάδα σας σε μια αίθουσα συνεδριάσεων σε πραγματικό χρόνο. Οι πολλαπλές οθόνες είναι ένας φανταστικός τρόπος για να βλέπετε περισσότερες πληροφορίες ταυτόχρονα. Το Immersed είναι μια δωρεάν εφαρμογή, αλλά μπορείτε να πληρώσετε για την έκδοση Elite για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μεγαλύτερο χώρο εργασίας με περισσότερες οθόνες και λευκούς πίνακες.

6. ShapesXR

Το ShapesXR έχει σχεδιαστεί για συνεργασία με την ομάδα σας – συγκεκριμένα, για την παρουσίαση τρισδιάστατων ιδεών και μοντέλων με πιο κατανοητό τρόπο. Αυτό το εργαλείο είναι εύχρηστο για σχεδιαστές περιεχομένου VR και AR και λειτουργεί επίσης με πολλαπλές μηχανές παιχνιδιών, ώστε να μπορείτε να εξερευνήσετε το καθηλωτικό περιεχόμενο στην εννοιολογική του μορφή.

Αν και δεν είναι τόσο λεπτομερές όσο κάτι που δημιουργήθηκε στο Maya ή στο Unity, το ShapesXR σάς επιτρέπει να βάλετε τις βάσεις. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε εξαγωγή από VR, μέσω του Ιστού και με πρόσθετα. Είναι ιδανικό για έγκαιρο προγραμματισμό. Το ShapesXR είναι δωρεάν, αλλά υπάρχουν αγορές εντός εφαρμογής στις οποίες μπορείτε να επενδύσετε για να επεκτείνετε περαιτέρω τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητές του.

 

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές διαθέσιμες στο Quest και μερικές είναι πιο εξειδικευμένες από άλλες. Ωστόσο, μεταξύ αυτών που αναφέρονται εδώ και εκείνων που βρίσκονται στο δρόμο – καθώς και των εφαρμογών που διατίθενται μέσω πλατφορμών όπως το SteamVR μέσω Air Link – ουσιαστικά δεν υπάρχει τέλος στην εργασία που μπορείτε να κάνετε ενώ φοράτε ακουστικά.

Εάν σκοπεύετε να βρίσκεστε στην εικονική πραγματικότητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ίσως θέλετε να επενδύσετε σε ένα πιο άνετο ιμάντα κεφαλής και μια πρόσθετη μπαταρία . Σκεφτείτε ένα πληκτρολόγιο Bluetooth που λειτουργεί και σε VR – ένα πληκτρολόγιο με χαμηλό λανθάνοντα χρόνο για την αποφυγή σφαλμάτων πληκτρολόγησης.

Οι ενσωματώσεις εντός εφαρμογής διευκολύνουν τη χρήση των αγαπημένων σας εργαλείων, ακόμα κι αν είναι αποκλειστικά για την Apple ή τη Microsoft, χωρίς να αφήνετε ποτέ τον χώρο σας VR. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα εργαλεία λειτουργούν σε πολλαπλές πλατφόρμες, επομένως δεν έχει σημασία ποια είναι η πλατφόρμα VR της επιλογής σας. Είτε χρησιμοποιείτε το Quest 2 είτε κάτι σαν το HTC Vive, μπορείτε ακόμα να συνεργαστείτε με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian