7 Συμβουλές συγγραφής χαρτιού για να κάνετε τις εργασίες του κολεγίου σας να ξεχωρίζουν

Λίγα πράγματα είναι πιο τρομακτικά από τη σκέψη να γράψεις μια εργασία κολεγίου. Οι περισσότεροι φοιτητές αντιπαθούν τα γραπτά έγγραφα, αλλά πολλοί δεν ξέρουν πώς να κάνουν τις κολεγιακές τους εργασίες να ξεχωρίζουν από τις μέτριες των συνομηλίκων τους. Με αυτές τις συμβουλές για το πώς να γράψετε την τέλεια εργασία για το κολέγιο , μπορείτε να μεταφέρετε τις σχολικές σας εργασίες στο επόμενο επίπεδο και να πάρετε τον βαθμό που σας αξίζει.

1) Ξεκινήστε με ένα εστιασμένο θέμα

Όταν γράφετε μια εργασία, είναι εύκολο να χάσετε την εστίαση στο θέμα σας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να στραφείτε σε εφαπτομένες που δεν έχουν καμία σχέση με την αρχική σας ανάθεση. Για να το αποτρέψετε αυτό, γράψτε μια φράση που να περιγράφει τι πρέπει να αφορά η εργασία σας στον πυρήνα της—να είστε συγκεκριμένοι! Είναι κριτική σε συγγραφέα ή κείμενο; Σύγκριση μεταξύ δύο ιδεών ή θεμάτων; Ή κάτι άλλο εντελώς; Μόλις μάθετε ακριβώς τι θέλετε να πείτε, όλα τα άλλα θα μπουν στη θέση τους.

Πώς να κερδίσετε χρήματα στο Διαδίκτυο χωρίς επένδυση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2) Γράψτε μια ισχυρή δήλωση διατριβής

Εάν η εργασία σας δεν ξεκινά με μια διατριβή, μπορεί να μπερδευτείτε σχετικά με το τι ακριβώς γράφετε—και αυτή η σύγχυση θα μπορούσε να δυσκολέψει τον αναγνώστη σας (τον καθηγητή σας) να την ακολουθήσει. Μια ισχυρή δήλωση διατριβής θα σας δώσει κατεύθυνση καθώς γράφετε την εργασία σας και θα τη διατηρείτε στο σημείο. Οι καλύτερες δηλώσεις διατριβής είναι συγκεκριμένες και όχι ασαφείς. χρησιμοποιούν απλή γλώσσα, ανακοινώνουν ξεκάθαρα τι θα ειπωθούν και περιέχουν μια βασική ιδέα.

3) Κάντε έρευνα πριν γράψετε το πρώτο σας σχέδιο

Ίσως πιστεύετε ότι είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να γράφετε το πρώτο σας σχέδιο όσο πιο γρήγορα γίνεται—όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε, σωστά; Οχι τόσο γρήγορα! Η έρευνα και ο σχεδιασμός είναι ζωτικής σημασίας, ακόμη και για μικρότερες εκθέσεις. Θα ήταν καλύτερο να είχατε χρόνο να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε ιδέες, πληροφορίες και στοιχεία που θα μπορούσαν αρχικά να ενημερώσουν το θέμα σας. Ο χρόνος που αφιερώνεται στην έρευνα θα αποφέρει οφέλη μόλις αρχίσετε να γράφετε το πρώτο σας σχέδιο. Εάν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να εξερευνήσετε πριν ξεκινήσετε την εργασία σας, δοκιμάστε να χωρίσετε την έρευνά σας σε μικρότερα κομμάτια χρόνου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

4) Οργανωθείτε πριν ξεκινήσετε να γράφετε

Για να αποφύγετε να ξοδεύετε πολύ χρόνο μπροστά στον υπολογιστή σας, καλό είναι να οργανωθείτε πριν ξεκινήσετε να γράφετε. Ξεκινήστε συντάσσοντας ένα περίγραμμα και, στη συνέχεια, απαριθμήστε όλες τις πηγές σας—είτε είναι βιβλία είτε άρθρα σε περιοδικά—και ανατρέξτε σε αυτές στο έγγραφό σας, ώστε να μπορείτε να τις βρείτε εύκολα όταν τις χρειάζεστε. Όταν δημιουργείτε ένα περίγραμμα, δημιουργήστε σαφή και συνοπτικά θέματα και καλύψτε το καθένα σε λίγες μόνο προτάσεις. Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε ιδέες για την εργασία σας, σκεφτείτε ποιες πτυχές του θέματος σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Στη συνέχεια, δείτε τι έχουν γράψει άλλοι μαθητές για παρόμοια θέματα. Οι πιθανότητες είναι ότι θα υπάρχουν πολλοί πόροι για πρόσθετη έρευνα που θα είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο.

5) Χρησιμοποιήστε επαγγελματική μορφοποίηση κατά την υποβολή της εργασίας σας

Ανάλογα με το σχολείο σας, πιθανότατα πρέπει να υποβάλετε έγγραφα με συγκεκριμένο στυλ μορφοποίησης. Για παράδειγμα, τα περισσότερα σχολεία απαιτούν διπλό διάστημα και γραμματοσειρά Times New Roman 12 σημείων. άλλα απαιτούν γραμματοσειρά 10 σημείων και περιθώρια μίας ίντσας. Αυτές οι απαιτήσεις θα πρέπει να περιγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα ή στο εγχειρίδιό σας — και αν δεν είναι, τότε επικοινωνήστε με έναν καθηγητή. Η σωστή μορφοποίηση διευκολύνει τον εκπαιδευτή σας να διαβάσει και να βαθμολογήσει την εργασία σας—οπότε βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε!

6) Αναφέρετε σωστά τις πηγές

Εάν πρόκειται να παρουσιάσετε τις ιδέες κάποιου άλλου ως δικές σας σε μια εργασία κολεγίου, είναι καλύτερο να μην σας πιάσουν ως αρθρογράφος . Η σωστή αναφορά των πηγών σας είναι ένα ουσιαστικό μέρος για την επίτευξη ακαδημαϊκής επιτυχίας. Δείχνει ότι σέβεσαι τους άλλους και κατανοείς πώς η δουλειά τους συμβάλλει στη γνώση. Υπάρχουν πολλά στυλ αναφορών, αλλά όποιος τύπος κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι είναι συνεπής σε όλη την εργασία σας και περιλαμβάνει τουλάχιστον ονόματα συγγραφέων, έτος δημοσίευσης και σελίδες που χρησιμοποιούνται.

7) Επεξεργαστείτε προσεκτικά την εργασία σας

Πρέπει να επεξεργαστείτε προσεκτικά την εργασία σας, ειδικά εάν γράφετε μια επαγγελματική ή σχολική εργασία. Εάν ένα δοκίμιο είναι ατημέλητο και γεμάτο τυπογραφικά λάθη, μπορεί να κάνει ακόμα και μια καλή ιδέα να φαίνεται αδύναμη. Επιπλέον, οι καθηγητές μπορεί να δίνουν βαθμούς για κακή γραμματική και ορθογραφικά λάθη στα χαρτιά του κολεγίου. Αλλά, φυσικά, η διόρθωση δεν είναι μόνο να πιάσεις τυπογραφικά λάθη. είναι επίσης να δείτε εάν οι ιδέες σας μεταφέρονται καθαρά και συνοπτικά. Είναι αυτοί? Λείπει κάτι; Υπάρχει κάτι επιπλέον που θα μπορούσατε να κόψετε;

 

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4600

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: