7 Βήματα για τη σύνταξη μιας επιτυχημένης ερευνητικής εργασίας στο Κολέγιο

7 Βήματα για τη σύνταξη μιας επιτυχημένης ερευνητικής εργασίας στο Κολέγιο

Το να γράψεις μια ερευνητική εργασία ή να είσαι συγγραφέας ερευνητικής εργασίας μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, ειδικά στο κολέγιο, όπου τείνουν να είναι πιο περίπλοκα από ό,τι στο γυμνάσιο και απαιτούν περισσότερες πηγές και παραπομπές. Αυτό μπορεί να είναι συντριπτικό και χρονοβόρο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι! Ακολουθήστε αυτά τα επτά βήματα για να σας βοηθήσουν να γράψετε μια επιδραστική ερευνητική εργασία στο κολέγιο που θα σας φέρει τον καλύτερο δυνατό βαθμό.

1) Επιλέξτε το θέμα σας

Επιλέξτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει και μπορείτε να γράψετε για το με εξουσία. Θυμηθείτε, η θήκη πρέπει να είναι αρκετά στενή ώστε να καλύπτεται καλά. Ένα γενικό ζήτημα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν θα λειτουργήσει επειδή είναι πολύ ευρύ. Αφού επιλέξετε το θέμα σας, ερευνήστε το θέμα διαβάζοντας βιβλία, ακαδημαϊκά περιοδικά, εφημερίδες ή περιοδικά. Όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να φέρετε στην εργασία σας, τόσο καλύτερα θα ληφθούν από τον καθηγητή που το βαθμολογεί.

2) Καταιγισμός ιδεών σε χαρτί

Καταιγισμός ιδεών σε χαρτί. Γράψτε όλα όσα σας έρχονται στο μυαλό σχετικά με το θέμα που σας έχουν ανατεθεί και βάλτε τα όλα σε χαρτί. Γράψε όσο πιο γρήγορα μπορείς χωρίς να σταματάς ή να λογοκρίνεις οτιδήποτε σκάει στο μυαλό σου. Συνήθως είναι πιο εύχρηστο αν γράφετε με στυλό και χαρτί, επομένως δεν υπάρχει πειρασμός να σταματήσετε να γράφετε λόγω σφαλμάτων πληκτρολόγησης. Η εισαγωγή σας θα πρέπει να περιγράφει τι θα καλύπτεται στην έκθεσή σας και γιατί είναι απαραίτητο. Θα πρέπει να δώσει στους αναγνώστες μια ιδέα για το τι μπορούν να περιμένουν να βρουν όταν διαβάζουν την ερευνητική σας εργασία. Όταν τελειώσετε, κάντε ένα διάλειμμα από την εργασία για τουλάχιστον μία ώρα και αφήστε τις σκέψεις σας να διαπεραστούν.

3) Αναζητήστε πόρους που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό σας

Αναζητήστε πόρους που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε στοιχεία είναι μέσω πρωτογενών πηγών. Οι πρωτογενείς πηγές δημιουργήθηκαν στο ή κοντά στο γεγονός που συνέβη και συνήθως είτε δημιουργούνται από κάποιον που το βίωσε είτε είναι μια αναφορά από πρώτο χέρι του τι συνέβη. Παραδείγματα περιλαμβάνουν προσωπικά ημερολόγια, άρθρα εφημερίδων, συνεντεύξεις και φωτογραφίες. Μπορούν να βρεθούν σε μουσεία, βιβλιοθήκες και αρχεία. Μπορούν επίσης να βρεθούν σε ιστότοπους όπως το YouTube και το Scribd.

4) Μείνετε μακριά από λογοκλοπή!

Μείνετε μακριά από λογοκλοπή! Λογοκλοπή είναι όταν κάποιος παίρνει τα εύσημα για δουλειά που δεν έκανε. Εάν χρησιμοποιείτε το έργο κάποιου άλλου, ακόμα κι αν το παραφράσετε ή το συνοψίσετε, και δεν αναφέρετε την πηγή, διαπράττετε λογοκλοπή. Σε πολλές περιπτώσεις, η λογοκλοπή μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή από το κολέγιο ή σε πειθαρχική δίωξη. Φαίνεται επίσης τρομερό στο βιογραφικό σας όταν αναφέρετε ένα πτυχίο εκπαίδευσης και στη συνέχεια αναφέρετε ότι αποβληθήκατε λόγω λογοκλοπής.

5) Χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστες πηγές

Χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστες πηγές. Πολλοί δωρεάν και αξιόπιστοι ιστότοποι προσφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες για διάφορα θέματα. Αναζητήστε γνωστούς, σεβαστούς και υψηλής ποιότητας ιστότοπους, όπως το Υπουργείο Παιδείας των Ηνωμένων Πολιτειών ή τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε τη Wikipedia ως τη μόνη σας πηγή. Ορισμένα πανεπιστήμια θα σας επιτρέψουν να το αναφέρετε στο έγγραφό σας, εάν βεβαιωθείτε ότι το αποδίδετε σωστά και ακολουθείτε τις οδηγίες για την αναφορά άλλων πηγών.

6) Αναθεώρηση, αναθεώρηση, αναθεώρηση!

Αναθεώρηση, αναθεώρηση, αναθεώρηση! Βεβαιωθείτε ότι η εργασία σας είναι απαλλαγμένη από γραμματικά και ορθογραφικά λάθη. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη διόρθωση, ζητήστε τη γνώμη του καθηγητή σας. Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν το χαρτί έχει υποστεί σωστή επεξεργασία, στείλτε το για επεξεργασία. Επεξεργαστείτε το τελικό σας σχέδιο και κάντε τις απαραίτητες διορθώσεις πριν το παραδώσετε. Είναι επίσης σημαντικό η εισαγωγική παράγραφος να είναι καλογραμμένη.

7) Οργανώστε το χαρτί σας σωστά

Οργανώστε σωστά την εργασία σας γράφοντας μια εισαγωγή και ένα συμπέρασμα. Η εισαγωγή θα πρέπει να περιλαμβάνει τη διατριβή σας, η οποία είναι το κύριο σημείο του άρθρου σας. Η ιδέα σας πρέπει να διατυπωθεί ξεκάθαρα. Γράψτε γιατί επιλέξατε αυτό το θέμα, τι έχετε ανακαλύψει για αυτό και ποια στοιχεία υποστηρίζουν τη θέση σας για το θέμα. Το συμπέρασμα θα πρέπει να συνοψίζει όσα είπατε στο σώμα της εργασίας. Θα πρέπει να περιλαμβάνει τη συνοπτική δήλωση ή το πακέτο που θέλετε να θυμούνται οι αναγνώστες διαβάζοντας το άρθρο σας.

Εναλλακτικές λύσεις σημειωματάριων το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)