Η σύνταξη μιας ερευνητικής εργασίας, είτε πρόκειται για δοκίμιο είτε για κάτι άλλο, μπορεί να φαίνεται σαν μια επίπονη εργασία όταν κοιτάτε επίμονα μια κενή σελίδα. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βελτιώσετε τη γραφή σας και να κάνετε τη διαδικασία γραφής ευκολότερη και πιο αποτελεσματική. Εδώ είναι οκτώ καταπληκτικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να γράψετε μια καλύτερη έκθεση σε χρόνο μηδέν.
Βήμα 1: Επιλογή θέματος
Το πρώτο βήμα για να γράψετε ένα δοκίμιο είναι η επιλογή ενός θέματος. Είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει και που μπορεί εύκολα να εξηγηθεί ή να δικαιολογηθεί. Αυτό θα κάνει το γράψιμό σας πιο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες σας, καθώς και πιο εύκολο για εσάς να το εξηγήσετε. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να γράψετε το δοκίμιό σας. αν διαρκέσει πολύ, τότε μπορεί να μην αξίζει να το κάνετε καθόλου!
Πώς να εισαγάγετε δεδομένα Chrome στον Microsoft Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)
Βήμα 2: Έρευνα
Η έρευνα είναι ένα σημαντικό μέρος της συγγραφής ενός δοκιμίου. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο δοκίμιό σας. Εάν δεν ξέρετε πώς να βρείτε αξιόπιστες πηγές, υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι που μπορούν να σας βοηθήσουν. Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρετε σωστά τις πηγές σας, ώστε οι αναγνώστες να γνωρίζουν από πού πήρατε τις πληροφορίες σας και να μπορούν να τις επαληθεύσουν μόνοι τους, αν θέλουν.
Βήμα 3: Περιγράψτε το δοκίμιό σας
Περιγράψτε το δοκίμιό σας χωρίζοντας το δοκίμιό σας σε τρεις κύριες ενότητες: εισαγωγή, σώμα και συμπέρασμα. Ξεκινήστε κάθε ενότητα με μια εισαγωγική παράγραφο. Η εισαγωγή θα πρέπει να περιλαμβάνει τη δήλωση της διατριβής σας και μια προεπισκόπηση του τι θα συζητήσετε σε αυτήν την ενότητα του δοκιμίου σας. Οι παράγραφοι του σώματος είναι όπου παρέχετε συγκεκριμένα παραδείγματα, λεπτομέρειες και εξηγήσεις για να υποστηρίξετε τη δήλωση της διατριβής σας. Κάθε παράγραφος σώματος πρέπει να έχει τη δική της θεματική πρόταση που να δηλώνει το κύριο σημείο σας για αυτήν την παράγραφο.
Πώς να εισαγάγετε μια οριζόντια γραμμή στο Microsoft Word(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)
Βήμα 4: Σχεδιάστε την εισαγωγή σας
Η σύνταξη της εισαγωγής σας είναι ένα από εκείνα τα βήματα που πολλοί μαθητές θεωρούν δεδομένο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η εισαγωγή σας είναι αυτό που γαντζώνει τον αναγνώστη σας και τον κάνει να ενδιαφέρεται να διαβάσει περαιτέρω. Είναι επίσης σημαντικό γιατί συχνά θα βαθμολογηθείτε για το πόσο καλά μπορείτε να μεταφέρετε ένα επιχείρημα ή μια διατριβή στην εισαγωγή σας. Επομένως, εάν θέλετε να πάρετε έναν καλό βαθμό στο δοκίμιό σας, είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώσετε λίγο χρόνο σκεπτόμενοι πώς να συντάξετε μια εξαιρετική εισαγωγή.
Βήμα 5: Σχεδιάστε τις παραγράφους του σώματός σας και τις υποστηρικτικές λεπτομέρειες
Οι παράγραφοι του σώματος σας είναι εκεί όπου θα παρουσιάσετε τα στοιχεία και τα επιχειρήματά σας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να αποφασίσετε ποια σημεία θέλετε να σημειώσετε και πώς θέλετε να τα υποστηρίξετε. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε πόσες παραγράφους αποδεικτικών στοιχείων θέλετε για κάθε σημείο—μπορεί να έχετε τρία αποδεικτικά στοιχεία για ένα σημείο αλλά μόνο δύο για ένα άλλο. Μόλις μάθετε πόσες παραγράφους στο σώμα χρειάζεστε, τότε ήρθε η ώρα να αρχίσετε να γράφετε!
Πώς να γράψετε CD, DVD και δίσκους Blu-ray στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)
Βήμα 6: Υποστηρικτικές λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα σε κάθε ενότητα παραγράφου σώματος
Υποστηρικτικές λεπτομέρειες είναι απλώς γεγονότα που υποστηρίζουν τη δήλωση της διατριβής σας. Μπορεί να είναι στατιστικά στοιχεία, παραδείγματα, αποσπάσματα από ειδικούς ή ακόμα και προσωπικές ιστορίες. Ό,τι κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζει τη διατριβή σας και δεν την έρχεται σε αντίθεση με κανέναν τρόπο. Σκεφτείτε υποστηρικτικές λεπτομέρειες ως απόδειξη για τους αναγνώστες σας ότι αυτό που λέτε είναι αλήθεια. Όσο περισσότερες αποδείξεις παρέχετε, τόσο ισχυρότερο θα είναι το επιχείρημά σας.
Τρόπος εξαγωγής και εισαγωγής σελιδοδεικτών στο πρόγραμμα περιήγησης Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)
Βήμα 7: Ενότητα τελικής πρότασης
Οι καταληκτικές προτάσεις είναι ακριβώς όπως οι εισαγωγές. Έχουν σκοπό να αφήσουν τους αναγνώστες σας με κάτι που μπορούν να αφαιρέσουν από το δοκίμιό σας και να σας θυμούνται με αυτό. Με άλλα λόγια, θέλετε να απομακρυνθούν από το να διαβάσουν το δοκίμιό σας γνωρίζοντας ακριβώς τι είναι αυτό που σας κάνει τόσο υπέροχους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να παραμείνετε στο θέμα σε όλη τη διάρκεια της εργασίας σας. αν δεν τελειώσετε με μια κατάλληλη τελική πρόταση, τότε πώς θα ξέρουν οι άνθρωποι τι προσπαθούσατε να πείτε εξαρχής;
Βήμα 8: Λίστα ελέγχου τελικής επεξεργασίας
Επεξεργαστείτε το δοκίμιό σας για γραμματική, ορθογραφία, σημεία στίξης και στυλ. Βεβαιωθείτε ότι το δοκίμιό σας ρέει καλά από παράγραφο σε παράγραφο και είναι εύκολο να το παρακολουθήσει ο αναγνώστης σας. Ίσως χρειαστεί να γράψετε τη βοήθειά μου σε αυτό το σημείο. Ελέγξτε τον αριθμό των λέξεων σας—ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ή να διαγράψετε κάποιο περιεχόμενο. Εάν γράφετε ένα ακαδημαϊκό δοκίμιο, ελέγξτε ότι έχετε αναφέρει σωστά όλες τις πηγές σας (και συμπεριλάβετέ τις σε μια λίστα αναφοράς στο τέλος). Εάν γράφετε μια επιχειρηματολογική έκθεση, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει αντεπιχειρήματα στο δοκίμιό σας καθώς και υποστηρικτικά επιχειρήματα.
Πώς να γράψετε την οθόνη στα Windows 10 το 2022 (Χωρίς κανένα λογισμικό)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)