Το νέο “Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής” του Android θα κάνει τις κλεμμένες συσκευές να μην πωλούνται

Παρουσιάστηκε τον Μάιο η Google κυκλοφορεί επιτέλους το Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής στο ορισμένοι χρήστες Android στη Βραζιλία. Το Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής βοηθά στην ασφάλεια των συσκευών Android και των δεδομένων χρήστη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια απόπειρα κλοπής.

Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό της σουίτας κλειδώματος ανίχνευσης κλοπής είναι η προστασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων που εμποδίζει τους κλέφτες να επαναφέρουν μια κλεμμένη συσκευή στην εργοστασιακή της ρύθμιση. Εάν κάποιος κλέψει το τηλέφωνό σας και το επαναφέρει, δεν μπορεί να το ρυθμίσει “χωρίς να γνωρίζει τα διαπιστευτήρια της συσκευής σας ή του λογαριασμού Google”. Η Google λέει ότι αυτό θα καταστήσει μη πωλήσιμες τις κλεμμένες συσκευές Android.

Το private interne taccess  -VPN- Eχει τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα 2 χρόνια+ 4 μήνες  δωρεάν με 1.85€/μήνα

Το σύστημα κλειδώματος ανίχνευσης κλοπής χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύει κινήσεις που μοιάζει με κλοπή σε συσκευές Android. Ας πούμε ότι το τηλέφωνο ενός χρήστη έχει αρπάξει [from their hands] από κάποιον που προσπαθεί να τρέξει, να οδηγήσει ή να φύγει με το ποδήλατο. Το σύστημα ανίχνευσης κλοπής που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη ενεργοποιεί το “Κλείδωμα συσκευής εκτός σύνδεσης” εάν αισθανθεί ένα άρπαγμα και τρέξιμο.

Το Κλείδωμα συσκευής εκτός σύνδεσης εμποδίζει τους κλέφτες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών κλειδώνοντας γρήγορα κλεμμένα τηλέφωνα. Η δυνατότητα κλειδώνει τις συσκευές Android σε περιπτώσεις «υπερβολικού αποτυχημένου ελέγχου ταυτότητας».

Ρυθμίσεις προστασίας από κλοπή στο Android

Υπάρχει επίσης ένας “ιδιωτικός χώρος” με προστασία PIN όπου οι χρήστες Android μπορούν να αποθηκεύουν και να κλειδώνουν εφαρμογές που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα. Επιπλέον, το Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας που προστατεύει τους χρήστες [Google] λογαριασμούς και ευαίσθητες ρυθμίσεις συσκευής. Το Android θα απαιτεί πλέον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας για να προβάλει ή να αλλάξει PIN ή κωδικούς πρόσβασης από μια μη αξιόπιστη τοποθεσία.

Η Google εισήγαγε επίσης το “Remote Lock” στην υπηρεσία Find My Device. Το Remote Lock επιτρέπει στους χρήστες Android να κλειδώνουν ένα κλεμμένο τηλέφωνο μόνο με έναν αριθμό τηλεφώνου.

Διαβάστε επίσης :Η Google κάνει το Gemini Live Free για χρήστες Android

Ορισμένες λειτουργίες προστασίας από κλοπή, όπως το Remote Lock, υποστηρίζουν συσκευές με Android 10+, ενώ άλλες θα είναι αποκλειστικά για το Android 15 που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για αυτές τις λειτουργίες σε άλλες κομητείες ή περιοχές. Ωστόσο, αρκετές αναφορές υποδηλώνουν ότι η Google δοκιμάζει μόνο τη λειτουργία beta στη Βραζιλία λόγω του υψηλού ποσοστού κλοπής τηλεφώνου στη χώρα.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4819

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *