Ανασκόπηση του Kywoo Tycoon 3D Printer

Ο Tycoon από το Kywoo είναι ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής FDM απευθείας μετάδοσης κίνησης με λειτουργία αυτόματης οριζοντίωσης, έγχρωμα χειριστήρια οθόνης αφής και μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που δεν έχουμε δει σε άλλους εκτυπωτές αρχικού επιπέδου.

Θα σας καθοδηγήσουμε στη σχεδίαση, τη συναρμολόγηση, τη βαθμονόμηση και την ποιότητα κατασκευής του Tycoon. Στη συνέχεια, θα σας πούμε πώς είναι η τρισδιάστατη εκτύπωση με αυτόν τον εκτυπωτή σε λογικές τιμές.

Η σειρά Tycoon της Kywoo περιλαμβάνει τον εκτυπωτή Tycoon, τον εκτυπωτή Tycoon Max 3d, τον Tycoon IDEX (διπλός εξωθητής) και το Tycoon Slim, το οποίο έχει σχέδιο παρόμοιο με το Ender3, το Anycubic Vyper και το Kobra ή το Voxelab Aquila . Δοκιμάσαμε το μοντέλο του Kywoo’s Tycoon.

Χαρακτηριστικά του Tycoon από τον Kywoo

Το Tycoon είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά όπως:

Ένας εξωθητήρας απευθείας μετάδοσης τοποθετημένος σε γραμμική ράγα για πιο ομαλές κινήσεις
240 x 240 x 230 mm μέγεθος εκτύπωσης/όγκος κατασκευής
Ενσωματωμένο σύστημα ισοπέδωσης κρεβατιού σε στυλ BL
Έγχρωμη οθόνη αφής LCD HD
Βίδες και κινητήρες διπλού άξονα z για καλύτερη σταθερότητα
Θερμαινόμενο γυαλί κρεβάτι
Εξηλασμένο πλαίσιο αλουμινίου
Ρυθμιζόμενα πόδια
Υποστήριξη για κάρτες SD και κάρτες microSD
Συνδεσιμότητα Wi-Fi
Συμβατότητα Windows/Mac/Linux
Άξονας Υ που τοποθετείται σε γραμμικές ράβδους συνδεδεμένες σε τέσσερα γραμμικά ρουλεμάν
Επιβεβαιωμένη συμβατότητα νήματος με PLA, PETG, TPU, TPE, νάιλον και ABS (πάρτε το περίβλημα της Kywoo σε λογικές τιμές εάν σκοπεύετε να εκτυπώσετε με ABS)

Εγγύηση ενός έτους, εξαιρουμένης της τεχνικής υποστήριξης του ακροφυσίου και του φύλλου κατασκευής

Η τολμηρή κίτρινη θήκη που περιέχει την κύρια πλακέτα και το τροφοδοτικό καθιστά τον Tycoon τον πιο όμορφο τρισδιάστατο εκτυπωτή που έχουμε εξετάσει μέχρι στιγμής. Επιπλέον, οι δύο λαβές μεταφοράς στο επάνω μέρος καθιστούν πολύ πιο εύκολη τη μετακίνηση από άλλους εκτυπωτές.

Το Tycoon έχει ένα άλλο χαρακτηριστικό που δεν έχουμε ξαναδεί – μια χειροκίνητη μανιβέλα για τον άξονα E (τον εξωθητή), ώστε να μπορείτε να σπρώξετε ή να τραβήξετε χειροκίνητα το νήμα μέσα ή έξω από το ακροφύσιο.

Ίσως πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να φορτώσει το υλικολογισμικό αυτόματα το νήμα, αλλά ο έλεγχος της εξώθησης μόνοι σας είναι εξαιρετικά ικανοποιητικός. Σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε έναν οπτικοποιητή εξώθησης.

Συναρμολόγηση του DIY Kywoo Tycoon 3D Printer

Οι οδηγίες δεν ήταν πολύ σαφείς, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο. Αλλά, τελικά, χρειάστηκαν μόνο πέντε λεπτά για τη συναρμολόγηση. Επιπλέον, εκ των υστέρων, τα βήματα είναι προφανή.

Συνδέστε τον άξονα y στη γέφυρα x και z, προσθέστε τα πόδια, συνδέστε μερικά καλώδια και τοποθετήστε τη βάση καρουλιού. Στη συνέχεια, συνδέστε το γυάλινο κρεβάτι με συνδετικά κλιπ.

Προειδοποίηση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσαρμόσει την τάση τροφοδοσίας στο πρότυπο για τη χώρα σας. Το δικό μας είχε ρυθμιστεί στα 230v, οπότε έπρεπε να το αλλάξουμε σε 115v. Για να αποφύγετε ζημιά, είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό πριν ενεργοποιήσετε τον εκτυπωτή.

Βαθμονόμηση 3D εκτυπωτή Kywoo

Συνεχίσαμε να ακολουθούμε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο μεταφέροντας τον εκτυπωτή μέσω της διεπαφής της οθόνης αφής. Πραγματοποιήσαμε τη λειτουργία αυτόματης ισοπέδωσης κρεβατιού και στη συνέχεια προθερμάναμε το ακροφύσιο και το κρεβάτι μέσω της οθόνης αφής. Μας εξέπληξαν ευχάριστα τα χειριστήρια πατήματος και μεταφοράς στα ρυθμιστικά θερμοκρασίας και απόστασης—γρηγορότερα και ευκολότερα από το επανειλημμένο πάτημα των εικονιδίων συν και πλην (αν και μπορείτε να το κάνετε και αυτό).

Οι οδηγίες αναφέρονται επανειλημμένα στην επιστροφή στην αρχική οθόνη. Σημειώστε ότι το εικονίδιο Home φιλοξενεί τον εκτυπωτή. Είναι το εικονίδιο Πίσω που σας επιστρέφει στην αρχική οθόνη.

Στη συνέχεια, φορτώσαμε το νήμα αφού το κόψαμε στη συνιστώμενη γωνία 45 μοιρών με τους παρεχόμενους πλευρικούς κοπτήρες. Περάσαμε το νήμα μέσα από τον αισθητήρα νήματος κατά της διαρροής στο hotend μέσω του τροχού που είναι συνδεδεμένος απευθείας στον κινητήρα του εξωθητήρα.

Τέλος, προσαρμόσαμε τη μετατόπιση του άξονα z εκτελώντας το αρχείο δοκιμής αυτόματης ευθυγράμμισης στην κάρτα microSD που συνοδεύει τον εκτυπωτή. Όπως είναι τυπικό, το z-offset δεν ήταν τέλειο. Έπρεπε να το αυξήσουμε κατά μερικά δέκατα του χιλιοστού, αλλά μπορέσαμε να το διορθώσουμε πριν ολοκληρωθεί η δοκιμαστική εκτύπωση βαθμονόμησης.

Χρησιμοποιήσαμε την ξύστρα για να αφαιρέσουμε τις γραμμές από τη δοκιμαστική εκτύπωση. Αν και ήταν επαρκής, προτιμούμε πιο λεπτές, πιο εύκαμπτες ξύστρες από φόβο μήπως καταστρέψουμε το κρεβάτι. Παρόλο που φαινόταν σαν να αφήσαμε μερικές γρατσουνιές στο γυάλινο κρεβάτι, λίγη ισοπροπυλική αλκοόλη το καθάρισε αμέσως και το έκανε να φαίνεται καλό σαν καινούργιο.

Ποιότητα κατασκευής του Kywoo Tycoon

Το Tycoon έχει ένα πραγματικά άκαμπτο πλαίσιο. Αυτό είναι καλό γιατί οποιαδήποτε ταλάντευση μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα εκτύπωσης.

Οι γραμμικές ράγες υψηλής ακρίβειας δημιουργούν έναν σταθερό άξονα x και δεν υπήρχε αντιληπτό παιχνίδι ούτε στον άξονα x ούτε στον άξονα y. Υποψιαζόμαστε ότι τα ρουλεμάν του άξονα y μπορεί να είναι πλαστικά, καθώς είναι τόσο αθόρυβα.

Ο άξονας z έχει διπλούς κινητήρες και βίδες z που συνδέονται με έναν ιμάντα για την αποφυγή ολίσθησης. Ο άξονας z είναι μακράν το πιο θορυβώδες μέρος του εκτυπωτή, επομένως το z-hopping είναι πολύ πιο δυνατό από άλλες κινήσεις στο μηχάνημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για ένα θορυβώδες μηχάνημα – απλώς δεν είναι τόσο αθόρυβο όσο άλλα μηχανήματα που έχουμε δοκιμάσει.

Η πρώτη εκτύπωση του Tycoon

Αποφασίσαμε να εκτυπώσουμε πρώτα το απλούστερο δοκιμαστικό μοντέλο—το μοντέλο φάντασμα στην κάρτα microSD—με το νήμα PLA που συνοδεύει τον εκτυπωτή. Ήταν αρκετά μικρό και τελείωσε σε περίπου είκοσι λεπτά. Οι πλευρές και η κορυφή του φαντάσματος φαινόταν μια χαρά. Δεν είδαμε ατέλειες ή κορδόνια.

Μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση το πρώτο στρώμα – η κάτω πλευρά του φαντάσματος. Εκτός από μια ατέλεια που προκλήθηκε από το ότι δεν είχαμε αφαιρέσει λίγο ρέμα από τον εξωθητήρα όταν ξεκινήσαμε την εκτύπωση, το πρώτο στρώμα ήταν άψογο. Στην πραγματικότητα, είχε μια υπέροχη υφή αποτυπωμένη από το γυάλινο πιάτο.

Εκτυπώσαμε επίσης το συμπεριλαμβανόμενο μοντέλο σφυρίχτρας πουλιών το οποίο ολοκληρώθηκε σε περίπου δύο ώρες. Υπήρχε κάποιο κορδόνι, αλλά αφαιρέθηκε εύκολα και έγινε εξίσου ωραίο με το τύπωμα φάντασμα.

Πιστεύαμε ότι τα δοκιμαστικά μοντέλα θα μπορούσαν να είχαν εκτυπώσει λίγο πιο γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, τα αρχεία δοκιμής που περιλαμβάνονται συνήθως δεν πιέζουν τις δυνατότητες του εκτυπωτή. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να εκτυπώσουμε έναν παλιό καλό πάγκο, κομμένο σε φέτες με Cura 5 χρησιμοποιώντας τις προτεινόμενες ρυθμίσεις τους στη μέγιστη συνιστώμενη ταχύτητα των 80mm/δευτερόλεπτο με εξωτερικούς τοίχους 40mm/δευτερόλεπτο. Η εκτύπωση κράτησε πενήντα λεπτά.

Μπορείτε να δείτε κάποιο κορδόνι στις καμάρες και σε όλη την πλώρη. Αυτό πιθανώς οφείλεται σε ρυθμίσεις ανάκλησης ή σε πολύ γρήγορη κίνηση για να ψύχεται επαρκώς το στρώμα. Συνολικά, ωστόσο, φαίνεται καλό, δεδομένου ότι ωθήσαμε τον εκτυπωτή στις μέγιστες ταχύτητες.

Μπες στο ψητό

Το Tycoon έχει πολλά χαρακτηριστικά για τα λεφτά του. Μας άρεσε ιδιαίτερα ο άξονας x με γραμμική ράγα, ο ικανοποιητικός τροχός χειροκίνητου εξωθητήρα και το πολύ ελκυστικό περίβλημα. Είναι εξαιρετικά συμπαγές και εξαιρετικό για έναν αρχάριο ή έναν έμπειρο κατασκευαστή.

Θα θέλαμε να περιλαμβάνει ένα αφαιρούμενο μαγνητικό κρεβάτι, αν και θα ήταν αρκετά φθηνό και εύκολο να κάνετε αυτή την αναβάθμιση μόνοι σας.

Οι αρχάριοι θα εκτιμήσουν το έγγραφο στην κάρτα SD που εξηγεί πώς να χρησιμοποιήσετε τον αναλυτή Cura για να μετατρέψετε τα τρισδιάστατα μοντέλα σε g-code που κατανοεί ο εκτυπωτής Kywoo Tycoon. Αυτές οι πληροφορίες συχνά παραλείπονται και χαιρόμασταν που τις είδαμε.

Ελπίζουμε ότι η Kywoo συνεργάζεται με την Cura για να προσθέσει τη σειρά της στη λίστα προεπιλεγμένων εκτυπωτών της Cura. Εν τω μεταξύ, ένα προφίλ με δυνατότητα λήψης για τους αναλυτές Cura και Prusa θα ήταν χρήσιμο, ειδικά για αρχάριους.

Τέλος, η Επίσημη Ομάδα χρηστών Kywoo Tycoon στο Facebook είναι αρκετά ενεργή και γεμάτη με χρήστες και ειδικούς που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να έχετε.

Συνολικά, αυτός είναι ένας συμπαγής εκτυπωτής που αξίζει την τιμή του. Αγοράστε το Tycoon στον επίσημο ιστότοπο Kywoo , Amazon ή AliExpress .

Τιμή: από 450,93 $

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4929

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: