How to Build Trust in Team

5 Συμβουλές για Αποτελεσματική Διαχείριση

Οι κατανεμημένες ομάδες μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε τα συλλογικά παγκόσμια ταλέντα και να συγκεντρώσετε τα καλύτερα μυαλά για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Αλλά η διαχείριση κατανεμημένων ομάδων δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν πρόκειται για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να το κάνετε.

Κατανοήστε τις προκλήσεις

Η διαχείριση κατανεμημένων ομάδων παρουσιάζει μοναδικές προκλήσεις που δεν προκύπτουν όταν έχετε όλους κάτω από μια στέγη. Με μια κατανεμημένη ομάδα, η επικοινωνία τείνει να καταρρέει πιο εύκολα λόγω διαφορών στη ζώνη ώρας και πολιτισμικών αποκλίσεων. Επιπλέον, η οικοδόμηση προσωπικών σχέσεων με απομακρυσμένους εργαζόμενους είναι πιο δύσκολη, καθώς δεν μπορείτε να συναντήσετε όλους φυσικά και να περάσετε χρόνο μαζί τους προσωπικά. Όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις, δυσπιστία και δυσαρέσκεια που επηρεάζουν την απόδοση και την παραγωγικότητα της ομάδας.

Δώστε προτεραιότητα στην επικοινωνία

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του διαχείριση κατανεμημένων ομάδων είναι επικοινωνία. Η έλλειψη επικοινωνίας οδηγεί σε δυσπιστία μέσα στην ομάδα και μπορεί γρήγορα να ξεδιαλύνει οποιαδήποτε πρόοδο έχει γίνει μέχρι τώρα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια σαφής αλυσίδα εντολών, ώστε οι εργασίες να κατανέμονται αποτελεσματικά και να τηρούνται οι προθεσμίες χωρίς καμία σύγχυση ή σύγκρουση. Καθιερώστε τακτικά check-in μέσω βιντεοκλήσεων ή γραπτών μηνυμάτων, ώστε όλοι να γνωρίζουν τι αναμένεται από αυτούς και να μπορούν να προσφέρουν σχόλια για την πρόοδό τους ή να προτείνουν βελτιώσεις, εάν χρειάζεται.

Επιπλέον, χρησιμοποιήστε εργαλεία διαχείρισης έργου για να παρακολουθείτε πάντα ποιος κάνει τι – αυτό συμβάλλει στη δημιουργία διαφάνειας μεταξύ των μελών της ομάδας, η οποία δημιουργεί εμπιστοσύνη με την πάροδο του χρόνου.

“Κάντε το Σαλόνι σας Έξυπνο! Αποκτήστε Το Καλύτερο Android TV Box σε Προσφορά!” Κωδικός Κουπονιού 10% έκπτωση “ mecoolbestandroid “

Θέστε ξεκάθαρους στόχους

Όταν εργάζεστε με μια απομακρυσμένη ομάδα, είναι σημαντικό να θέτετε ξεκάθαρους στόχους από την αρχή, ώστε όλοι να γνωρίζουν προς τι πρέπει να εργάζονται ως άτομο καθώς και ως μέρος της ομάδας. Πραγματοποιήστε εβδομαδιαίες συναντήσεις όπου κάθε άτομο μοιράζεται την πρόοδό του σε σχέση με αυτούς τους στόχους – αυτό επιτρέπει έγκαιρες παρεμβάσεις εάν κάποιος υστερεί στο χρονοδιάγραμμα ή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, αποτρέποντας μεγαλύτερα ζητήματα αργότερα στο χρονοδιάγραμμα του έργου. Βοηθά επίσης στη μέτρηση της επιτυχίας σε σχέση με ορόσημα, ώστε κάθε μέλος να αισθάνεται ότι εκτιμάται ότι συνεισφέρει σε κάτι σημαντικό.

Οι προκλήσεις της εύρεσης κορυφαίων ταλέντων στην πληροφορική(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ενίσχυση της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού

Είναι σημαντικό κάθε μέλος να αισθάνεται ότι ακούγεται μέσα στην ομάδα, ώστε να αισθάνεται ότι διαδραματίζει ανεκτίμητο ρόλο στην επίτευξη συλλογικής επιτυχίας – αυτό αναδεικνύει τον ενθουσιασμό τους και ενθαρρύνει τη συνεργασία και όχι τον ανταγωνισμό μεταξύ των μελών, που χτίζει εμπιστοσύνη με την πάροδο του χρόνου.

Ενθαρρύνετε τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των συναδέλφων αντιμετωπίζοντας έγκαιρα τυχόν διαφωνίες και διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν αντιμετωπίζεται άδικα λόγω πολιτισμικών προκαταλήψεων ή άλλων παραγόντων πέρα ​​από τον έλεγχό τους, όπως γλωσσικά εμπόδια ή φυσική εγγύτητα (ή έλλειψη αυτών).

Η δημιουργία μιας ανοιχτής κουλτούρας όπου οι ιδέες μπορούν να συζητούνται ελεύθερα χωρίς φόβο είναι απαραίτητη για την τόνωση του ηθικού μεταξύ των απομακρυσμένων υπαλλήλων, ενώ παράλληλα καλλιεργείται συνεχώς η εμπιστοσύνη εντός του ιστού του οργανισμού σας καθώς και σε διαφορετικά τμήματα/ομάδες.

Τα οφέλη της επικοινωνίας μεταξύ εφήβων και γονέων

Δώστε και λάβετε σχόλια τακτικά

Για αποτελεσματική επικοινωνία και για διασφάλιση ρεαλιστικών προσδοκιών τόσο από τους διευθυντές όσο και από τους υπαλλήλους, η ανατροφοδότηση πρέπει να ρέει αμφίδρομα. Αυτό επιτρέπει και στα δύο μέρη να κατανοήσουν τη θέση τους και να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις γρήγορα πριν αυξηθούν οι εντάσεις, οδηγώντας σε μειωμένα επίπεδα παραγωγικότητας και σε εχθρικό περιβάλλον εργασίας. Είναι σημαντικό να καλλιεργηθεί η οργανωτική αρμονία μέσω αυξημένων επιπέδων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με την ύπαρξη ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας και την έγκαιρη αντιμετώπιση των ανησυχιών.

Τα συνεργατικά εργαλεία παρέχουν μια ιδανική πλατφόρμα για αυτοσχέδιες συνομιλίες και γρήγορη ανατροφοδότηση σχετικά με μικρές ανησυχίες. Οι συνάδελφοι μπορούν να δώσουν και να λάβουν άμεσα σχόλια, με αποτέλεσμα την ταχύτερη πρόοδο προς τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα επιτεύγματα αργότερα, ειδικά κατά την ανάληψη μεγαλύτερων έργων με ομάδες διασταυρούμενων γεωγραφιών υπό την ηγεσία των διευθυντών. Χρησιμοποιώντας συνεργατικά εργαλεία και διατηρώντας ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας, οι ομάδες μπορούν να επιτύχουν υποδειγματικές επιδόσεις και να επιτύχουν.

7 καλύτερες εφαρμογές για να δημιουργήσετε ένα Vision Board(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

συμπέρασμα

Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης σε μια κατανεμημένη ομάδα είναι απαραίτητη για την επιτυχημένη διαχείριση. Ακολουθώντας τις συμβουλές που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανοιχτή επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των απομακρυσμένων υπαλλήλων σας. Εστιάζοντας στην οικοδόμηση σχέσεων με κάθε μέλος της ομάδας σας και παρέχοντάς τους υποστήριξη όταν χρειάζεται, θα είστε σε θέση να καλλιεργήσετε την εμπιστοσύνη και τελικά να μεγιστοποιήσετε την παραγωγικότητα στην κατανεμημένη ομάδα σας.

Αποκάλυψη: Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση, εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στην αποκάλυψη συνεργατών μας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *