Apple iPhone 15 Pro εναντίον iPhone 14 Pro

Apple iPhone 15 Pro εναντίον iPhone 14 Pro

Η Apple κυκλοφόρησε επίσημα την Τρίτη την τελευταία επανάληψη των smartphone υψηλής τεχνολογίας, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, στην εκδήλωσή της “Wanderlust” στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Λοιπόν, σε τι διαφέρει το iPhone 15 Pro από το iPhone 14 Pro; Αξίζει να αναβαθμίσετε το iPhone 14 Pro σε iPhone 15 Pro;

Apple iPhone 15 Pro εναντίον iPhone 14 Pro

Apple iPhone 15 Pro εναντίον iPhone 14 Pro

Το iPhone 15 Pro έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις και μερικές αξιοσημείωτες διαφορές σε σχέση με τον προκάτοχό του, το iPhone 14 Pro, το οποίο περιλαμβάνει ένα στιβαρό πλαίσιο από τιτάνιο, ένα τσιπ A17 Pro Bionic που βασίζεται σε 3 nm, μια θύρα USB Type-C, ένα κουμπί Action και πολλά άλλα. .

Σε αυτό το άρθρο, θα συγκρίνετε το iPhone 15 Pro και το iPhone 14 Pro και ρίξτε μια ματιά στις πιο σημαντικές διαφορές και τα κύρια πλεονεκτήματα μεταξύ των λειτουργιών που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή:

 

1. Πλαίσιο Titanium Vs. Ανοξείδωτο ατσάλι

Το iPhone 15 Pro διαθέτει αεροδιαστημικό, ελαφρύ πλαίσιο από τιτάνιο με νέα εκλεπτυσμένη υφή βούρτσας, περιγραμμένες άκρες, πιο σκληρό πίσω γυαλί και τα πιο λεπτά περιγράμματα στο iPhone. Αντίθετα, το iPhone 14 Pro διαθέτει πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι χειρουργικής ποιότητας με τετραγωνισμένες άκρες και ανάγλυφη ματ γυάλινη πλάτη. Επομένως, το πλαίσιο τιτανίου που χρησιμοποιείται για το iPhone 15 Pro το καθιστά πιο ανθεκτικό από το iPhone 14 Pro.

2. A17 Pro Vs. A16 Bionic

Το iPhone 15 Pro τροφοδοτείται από το A17 Pro, το πρώτο τσιπ 3 νανομέτρων της βιομηχανίας. Η νέα CPU είναι έως και 10 τοις εκατό ταχύτερη και η Neural Engine είναι τώρα έως και 2 φορές πιο γρήγορη, υποσχόμενη βελτιωμένη απόδοση και απόδοση μπαταρίας. Αντίθετα, το iPhone 14 Pro τροφοδοτείται από chipset A16 Bionic, το οποίο χρησιμοποιεί μια διαδικασία κατασκευής 4nm.

3. Ισχυρό σύστημα κάμερας Pro

Αν και το iPhone 15 Pro και το iPhone 14 Pro έχουν την ίδια κύρια κάμερα 48MP, υπάρχουν πολλές βελτιώσεις στον αισθητήρα 48MP του iPhone 15 Pro, όπως ένας μεγαλύτερος αισθητήρας που επιτρέπει περισσότερες εστιακές αποστάσεις όπως 24mm, 28mm, 35mm και 48mm. Διαθέτει επίσης περικοπή αισθητήρα 1,2Χ και 1,5Χ.

Επιπλέον, το iPhone 15 Pro διαθέτει μια εκτεταμένη κάμερα 3x Telephoto και το iPhone 15 Pro Max παρέχει το μεγαλύτερο οπτικό ζουμ που έχει γίνει ποτέ στο iPhone: 5x στα 120 mm, υπόσχοντας καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Επίσης, το ultrawide 12MP λέγεται ότι αποδίδει καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού από το iPhone 14 Pro.

Εκτός από εικόνες 48MP, το iPhone 15 Pro υποστηρίζει επίσης εικόνες HEIF 48MP με 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση.

Στο μέτωπο του βίντεο, το σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι το “Spatial Video”, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί την κύρια και υπερευρεία κάμερα για να “δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο βίντεο”. Μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο στο προσεχές σετ μικροφώνου-ακουστικού Apple Vision Pro για μια ζωντανή και καθηλωτική εμπειρία.

4. Lightning Connector έναντι USB-C

Το 2012, ο γίγαντας του Κουπερτίνο μετατοπίστηκε στην υποδοχή Lightning με την κυκλοφορία του iPhone 5 για να προσφέρει μια γρήγορη, αναστρέψιμη εναλλακτική λύση στο micro USB. Ωστόσο, ξεκινώντας με τη σειρά iPhone 15, η Apple εισήγαγε την καθολική θύρα USB Type-C για γρήγορη φόρτιση για συμμόρφωση με τους νέους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

5. Προσαρμόσιμο κουμπί δράσης

Η Apple πρόσθεσε το ολοκαίνουργιο «Κουμπί δράσης» στο iPhone 15 Pro, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ του δακτυλίου και του αθόρυβου διακόπτη. Αυτό το κουμπί αντικαθιστά τον διακόπτη σίγασης μίας λειτουργίας και μακράς διάρκειας που η εταιρεία παρουσίασε με το iPhone της το 2007.

Το κουμπί δράσης μπορεί να εκτελέσει πολλές λειτουργίες, όπως γρήγορη πρόσβαση στην κάμερα ή τον φακό, την ενεργοποίηση των φωνητικών σημειώσεων, τις λειτουργίες εστίασης, τη μετάφραση και άλλα. Αντίθετα, το iPhone 14 Pro δεν διαθέτει κουμπί δράσης.

6. Επιλογές αποθήκευσης

Το iPhone 14 Pro Max προσφέρει περισσότερες επιλογές αποθήκευσης από το iPhone 15 Pro Max. Για παράδειγμα, το iPhone 14 Pro Max διατίθεται σε χωρητικότητες αποθήκευσης 128 GB, 256 GB, 512 GB και 1 TB, ενώ το iPhone 15 Pro Max είναι διαθέσιμο σε επιλογές αποθήκευσης 256 GB, 512 GB και 1 TB.

Διαβάστε επίσης:Google Bard Vs. ChatGPT & Bing Chat

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4889

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *