αργή εκκίνηση των Windows 11

Πώς να διορθώσετε την αργή εκκίνηση των Windows 11 (8 Μέθοδοι)

Σε σύγκριση με τα Windows 10, τα Windows 11 είναι λίγο πιο αργά. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις οπτικές δυνατότητες για να ταιριάζουν με την ταχύτητα των Windows 10, αλλά παρόλα αυτά, θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα αργής εκκίνησης.

Κατανοούμε ότι μια αργή εκκίνηση είναι απογοητευτική, αλλά μπορείτε να κάνετε μερικές αλλαγές για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Όπως τα Windows 10, τα Windows 11 σάς επιτρέπουν επίσης να κάνετε μερικές αλλαγές στη ρύθμιση εκκίνησης για να βελτιώσετε τον χρόνο εκκίνησης.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τις λίγες καλύτερες μεθόδους για να διορθώσετε μια αργή εκκίνηση στα Windows 11.

Λόγοι για αργή εκκίνηση στα Windows 11

Λοιπόν, ορισμένοι συνήθεις λόγοι οδηγούν σε προβλήματα αργής εκκίνησης. Εδώ, έχουμε παραθέσει μερικά από αυτά.

  • Ανεπαρκής αποθήκευση στο σύστημα
  • Προβλήματα με τα αρχεία συστήματος και την εγκατάσταση των Windows
  • Ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα
  • Πολλές εφαρμογές τρίτων που ξεκινούν κατά την εκκίνηση
  • Προβλήματα σκληρού δίσκου

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Τα 15 καλύτερα δωρεάν προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο για Windows 11

Torrent Client: 10 καλύτερα προγράμματα για Windows 11

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

Πώς να διορθώσετε την αργή εκκίνηση των Windows 11

Παρακάτω, έχουμε παραθέσει μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να διορθώσετε μια αργή εκκίνηση στα Windows 11. Ας δούμε. Φροντίστε να ακολουθήσετε κάθε μέθοδο μία προς μία.

1. Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές εκκίνησης

Οι εφαρμογές εκκίνησης ήταν ο πρώτος και κύριος λόγος πίσω από τις αργές εκκινήσεις. Εάν έχετε ρυθμίσει πολλές εφαρμογές για να εκτελούνται κατά την εκκίνηση, η εκκίνηση θα είναι αργή. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές εφαρμογές προσπαθούν να ξεκινήσουν ταυτόχρονα κατά την εκκίνηση.

Επομένως, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές εκκίνησης που δεν χρησιμοποιείτε. Για να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές εκκίνησης στα Windows 11, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Αρχικά, ανοίξτε την Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Task Manager. Ανοιξε Διαχειριστής εργασιών από τη λίστα.

Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών

2. Στη Διαχείριση εργασιών, μεταβείτε στο Ξεκίνα .

μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση

3. Ελέγξτε τώρα κάθε στοιχείο που έχει ρυθμιστεί να εκτελείται κατά την εκκίνηση. Πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στις εφαρμογές και να επιλέξετε Καθιστώ ανίκανο

επιλέξτε

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτό θα απενεργοποιήσει τις εφαρμογές εκκίνησης στα Windows 11.

2. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία γρήγορης εκκίνησης

Η γρήγορη εκκίνηση είναι μια επιλογή που βοηθά στην ταχύτερη εκκίνηση του υπολογιστή σας μετά τον τερματισμό λειτουργίας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη γρήγορη εκκίνηση για να βελτιώσετε τον χρόνο εκκίνησης των Windows 11 σας.

1. Ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου. Ανοιξε το Πίνακας Ελέγχου από τη λίστα.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου

2. Στον Πίνακα Ελέγχου, κάντε κλικ στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ επιλογή.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

3. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο Επιλογές ενέργειας.

κάντε κλικ στις Επιλογές ενέργειας

4. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο Επιλέξτε τι κάνουν τα κουμπιά λειτουργίας.

Επιλέξτε τι κάνουν τα κουμπιά λειτουργίας

5. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο Αλλάξτε τις ρυθμίσεις που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή

6. Κάτω από τις ρυθμίσεις τερματισμού λειτουργίας, ενεργοποιήστε το Ενεργοποιήστε τη γρήγορη εκκίνηση. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αποθηκεύσετε Κουμπί αλλαγών.

ενεργοποιήστε την Ενεργοποίηση γρήγορης εκκίνησης

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αφού κάνετε τις αλλαγές, φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

3. Εκτελέστε μια καθαρή εκκίνηση

Η καθαρή εκκίνηση είναι μια δυνατότητα που αναγκάζει τα Windows να ξεκινούν μόνο βασικά προγράμματα. Όταν ενεργοποιείτε την Καθαρή εκκίνηση, τα Windows απενεργοποιούν όλες τις υπηρεσίες τρίτων. Αυτή η δυνατότητα δεν θα βελτιώσει την ταχύτητα εκκίνησης, αλλά θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν ένα πρόγραμμα τρίτου μέρους την επηρεάζει.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN. Στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε msconfig.msc και πατήστε Enter.

msconfig.msc

2. Στη ρύθμιση παραμέτρων συστήματος, μεταβείτε στο Υπηρεσίες αυτί.

μεταβείτε στην καρτέλα Υπηρεσίες

3. Επιλέξτε το Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft πλαίσιο και κάντε κλικ στο Απενεργοποίηση όλων κουμπί.

κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση όλων

4. Τώρα ανοίξτε το Task Manager και μεταβείτε στο Ξεκίνα .

5. Στην καρτέλα Εκκίνηση, επιλέξτε τις εφαρμογές και κάντε κλικ Καθιστώ ανίκανο. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

επιλέξτε

Εάν παρατηρήσετε βελτίωση στον χρόνο εκκίνησης, πρέπει να ελέγξετε την εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή που έχετε απενεργοποιήσει.

4. Απενεργοποιήστε τα οπτικά εφέ

Η απενεργοποίηση του οπτικού εφέ είναι μια άλλη καλύτερη λύση για τη διόρθωση των Windows 11 που αργεί πολύ να ξεκινήσει. Τα Windows 11 έχουν υψηλή οπτική απεικόνιση και η εκκίνηση διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο.

Θα αντιμετωπίσετε μεγαλύτερη καθυστέρηση εκκίνησης εάν δεν αλλάξετε σε SSD και έχετε λιγότερη μνήμη. Επομένως, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τα οπτικά εφέ εάν ο υπολογιστής σας δεν είναι αρκετά ισχυρός.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Προβολή σύνθετων ρυθμίσεων συστήματος εφαρμογή από τη λίστα.

Προβολή σύνθετων ρυθμίσεων συστήματος

2. Στις Ιδιότητες συστήματος, μεταβείτε στο Προχωρημένος .

Προχωρημένος

3. Τώρα κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις κουμπί κάτω από το Εκτέλεση.

Εκτέλεση

4. Αυτό θα ανοίξει τις επιλογές απόδοσης. Επιλέγω Προσαρμόστε για καλύτερη απόδοση και κάντε κλικ στο Ισχύουν.

Προσαρμόστε για καλύτερη απόδοση

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διορθώσετε αργούς χρόνους εκκίνησης σε υπολογιστές με Windows 11.

5. Ενεργοποιήστε το Storage Sense

Το Storage Sense είναι μια δυνατότητα διαχείρισης αποθήκευσης των Windows 10/11. Μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να καθαρίζει αυτόματα τα ανεπιθύμητα αρχεία και την προσωρινή μνήμη εφαρμογών.

Η λειτουργία κάνει εξαιρετική δουλειά απελευθερώνοντας αποθηκευτικό χώρο, οδηγώντας σε καλύτερη απόδοση και γρήγορη εκκίνηση. Εάν δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα, θα πρέπει να το κάνετε. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Storage Sense στα Windows.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε Σύστημα.

Σύστημα

2. Στο Σύστημα, μεταβείτε στο Αποθήκευση Ενότητα.

Αποθήκευση

3. Στη συνέχεια, επιτρέπω η εναλλαγή για Αίσθηση αποθήκευσης.

Αίσθηση αποθήκευσης

4. Μόλις ενεργοποιηθεί, ελέγξτε την επιλογή «Διατήρηση της λειτουργίας των Windows ομαλά με αυτόματη εκκαθάριση των προσωρινών αρχείων συστήματος και εφαρμογών».

έλεγχος

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Storage Sense στον υπολογιστή σας με Windows.

6. Ενημερώστε τα Windows στην πιο πρόσφατη έκδοση

Τα Windows 11 έχουν σφάλματα και δυσλειτουργίες που μπορούν να επιμηκύνουν τον χρόνο εκκίνησης. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τέτοια σφάλματα και δυσλειτουργίες ενημερώνοντας τις εκκρεμείς ενημερώσεις.

Οι περισσότερες από τις νέες ενημερώσεις που διατίθενται για τα Windows 11 αποτελούνται από βελτιώσεις απόδοσης και διορθώσεις σφαλμάτων. Επομένως, είναι καλύτερο να ενημερώσετε τα Windows 11 στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Κατεβάστε την ενημέρωση

Για να ενημερώσετε τα Windows 11, πατήστε το κουμπί Windows + I. Αυτό θα ανοίξει τις Ρυθμίσεις. πλοήγηση σε Windows Update > Έλεγχος για ενημερώσεις > Λήψη και εγκατάσταση.

Μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Εάν η εκκίνηση καθυστερήσει λόγω ξεπερασμένου λειτουργικού συστήματος, θα διορθωθεί.

7. Βελτιστοποιήστε τον σκληρό σας δίσκο

Εάν έχετε εγκαταστήσει τα Windows 11 σε μονάδα σκληρού δίσκου, πρέπει να ελέγξετε εάν έχει σφάλματα. Τα Windows 11 περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα για τον έλεγχο σφαλμάτων δίσκου.

Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για την εύρεση και την επιδιόρθωση σφαλμάτων σκληρού δίσκου στα Windows. Χρησιμοποιήσαμε τα Windows 10 για να επιδείξουμε τη διαδικασία, αλλά λειτουργεί ακόμα και στα Windows 11.

8. Μετάβαση σε SSD

Μετάβαση σε SSD

Οι περισσότεροι σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές Windows 11 διατίθενται πλέον με μονάδα εκκίνησης NVMe SSD. Οι SSD είναι σημαντικά πιο γρήγοροι από τους σκληρούς δίσκους και θα παρατηρήσετε τεράστια αύξηση της ταχύτητας όταν μεταβείτε σε SSD απο 11 €.

Αν και οι SSD είναι πιο ακριβοί από τους σκληρούς δίσκους, θα μειώσουν τον χρόνο εκκίνησης σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να βελτιστοποιήσετε τον δίσκο ή τον αποθηκευτικό χώρο σας εάν έχετε SSD. Επίσης, η ταχύτητα φόρτωσης της εφαρμογής και μεταφοράς δεδομένων θα είναι ταχύτερη.

Μπορεί να είναι απογοητευτικό να περιμένετε για μια αργή εκκίνηση, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις τεχνικές για να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Πώς να μετατρέψετε το MKV σε MP4 στα Windows 11 (5 Μέθοδοι)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *