Ας καταλάβουμε τους τύπους πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων!

Ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων είναι εικονική αποθήκευση για περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων. Τα αποκλειστικά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων έχουν αποκτήσει εξέχουσα θέση λόγω των πρόσθετων χαρακτηριστικών ασφαλείας τους που δεν παρέχει στους χρήστες οποιοδήποτε ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων. Επισκεφτείτε τον επίσημο έμπορο bitcoin εάν θέλετε πλήρη καθοδήγηση για την ανάλυση των τάσεων bitcoin για τις συναλλαγές bitcoin. Επιπλέον, τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων διαθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, έτσι ώστε κανένας χάκερ να μην μπορεί να παρακάμψει την ασφάλεια του πορτοφολιού για να αποκτήσει πρόσβαση στα ιδιωτικά κλειδιά.  

Πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων;

Είναι μια ψηφιακή αποθήκευση κρυπτογραφημένων κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στο κρυπτονόμισμα ή το ψηφιακό στοιχείο. Μπορεί να είναι ένα πορτοφόλι υλικού ή λογισμικού που αποθηκεύει τα κλειδιά και τους κωδικούς πρόσβασης του κρυπτονομίσματος σας. Ένας χρήστης μπορεί να αγοράσει ένα κατάλληλο πορτοφόλι με λογικό κόστος ανάλογα με τον προϋπολογισμό του και στη συνέχεια να καταθέσει τα χρήματά του σε αυτό για φύλαξη. Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες πορτοφολιών.

Κρύα πορτοφόλια: Τα κρύα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων είναι σαν τα μετρητά στις τσέπες μας. Έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και κρατούν μόνο περιορισμένο αριθμό νομισμάτων ανά πάσα στιγμή. Ο πυρήνας του Bitcoin είναι ένα παράδειγμα κρύου πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων.

Καυτά πορτοφόλια: Τα καυτά πορτοφόλια τείνουν να διατηρούν περισσότερα κρυπτονομίσματα και έχουν περισσότερες σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Αυτοί οι τύποι πορτοφολιών μπορούν να εφαρμοστούν σε επιτραπέζιους υπολογιστές ή κινητές συσκευές και συχνά συνοδεύονται από πρόσθετες λειτουργίες ασφαλείας, όπως έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για πρόσθετη προστασία. Ένα ζεστό πορτοφόλι με βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας όπως κρυπτογράφηση 2FA και PGP είναι το καλύτερο από άποψη ασφάλειας.

Διαφορετικοί τύποι πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων

Πορτοφόλι υλικού: Το πορτοφόλι υλικού είναι ένας τύπος πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων εκτός σύνδεσης που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση altcoins (μη bitcoin). Χρησιμοποιείται επίσης για την αποθήκευση bitcoin και αιθέρων. Ένα καθολικό κλειδιών και κωδικών πρόσβασης δημιουργείται στα Nano S, Trezor και Ledger Nano S όταν συνδέονται με τα αντίστοιχα πορτοφόλια υλικού τους. Τα πορτοφόλια υλικού επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς να δίνουν το ιδιωτικό τους κλειδί που είναι απαραίτητο για τις συναλλαγές.

Επιπλέον, όταν ο χρήστης χάσει τον κωδικό πρόσβασής του ή το καλώδιο USB αποσυνδεθεί, μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής του χρησιμοποιώντας την επιλογή ανάκτησης κάθε πορτοφολιού υλικού. Τέλος, διαθέτει μια δυνατότητα που υποστηρίζεται από πολλά νομίσματα που επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν πολλαπλά νομίσματα ταυτόχρονα, με διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας για το καθένα.

Χάρτινο πορτοφόλι: Τα χάρτινα πορτοφόλια είναι μικρά κομμάτια χαρτιού όπου ο χρήστης πρέπει να γράψει τα δημόσια ή ιδιωτικά κλειδιά για την πρόσβαση στο κρυπτονομίσματα και άλλες σχετικές λεπτομέρειες. Το χάρτινο πορτοφόλι παράγεται χρησιμοποιώντας έναν εκτυπωτή, έναν πλαστικοποιητή, έναν inkjet ή θερμικό εκτυπωτή κ.λπ. Αυτά τα χάρτινα πορτοφόλια χρησιμοποιούνται μόνο για την αποθήκευση διευθύνσεων Bitcoin σε αυτά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση οποιουδήποτε άλλου κρυπτονομίσματος σε αυτό.

Πορτοφόλι λογισμικού: Τα πορτοφόλια λογισμικού είναι ένας τύπος ψηφιακού πορτοφολιού που μπορεί να είναι πορτοφόλι επιτραπέζιου υπολογιστή, πορτοφόλι για κινητά ή πορτοφόλι που βασίζεται στον ιστό. Ο χρήστης πρέπει να δημιουργήσει μια δημόσια διεύθυνση και ένα ιδιωτικό κλειδί σε αυτό το πορτοφόλι.

Οποιοσδήποτε τρίτος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά κλειδιά στα πορτοφόλια λογισμικού, αλλά μόνο ο κάτοχός του μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά. Επομένως, ο χρήστης πρέπει να έχει ένα αντίγραφο ασφαλείας της δημόσιας διεύθυνσής του σε περίπτωση που ο υπολογιστής ή το κινητό τηλέφωνο κλαπεί, παραβιαστεί ή καταστραφεί.

Ένα διαδικτυακό πορτοφόλι αποθηκεύει τα ιδιωτικά κλειδιά και τους κωδικούς πρόσβασής σας στο cloud, στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε αυτό. Ταυτόχρονα, ένα πορτοφόλι εκτός σύνδεσης αποθηκεύει τα κλειδιά κρυπτογράφησης εκτός σύνδεσης σε σκληρό δίσκο, USB ή στον υπολογιστή σας, έτσι ώστε να μην μπορεί να το έχει κανείς άλλος.

Μνημονική φράση: Είναι ένα σύνολο κλειδιών 24 λέξεων που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των κρυπτογραφημένων ιδιωτικών κλειδιών και των κωδικών πρόσβασης των στοιχείων κρυπτονομισμάτων σας με τη μορφή αρχείου κειμένου. Αυτές οι φράσεις χρησιμοποιούνται για την επαναφορά του αρχικού πορτοφολιού με τα αρχικά στοιχεία του λογαριασμού σε περίπτωση που χάσετε τον κωδικό πρόσβασης ή τα ιδιωτικά κλειδιά σας.

Γιατί είναι απαραίτητο το Πορτοφόλι Κρυπτονομισμάτων;

Ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων αποθηκεύει τα ιδιωτικά κλειδιά και τους κωδικούς πρόσβασης των κρυπτονομισμάτων. Τα ιδιωτικά κλειδιά φυλάσσονται στα πορτοφόλια, κάτι που βοηθά στην πραγματοποίηση συναλλαγών και στην αποθήκευση των κερμάτων μεταφέροντάς τα από το ένα πορτοφόλι στο άλλο. Εάν ένας χάκερ μπορεί να κρατήσει τον κωδικό πρόσβασης ή το ιδιωτικό κλειδί σας, θα μπορεί να κλέψει όλα τα αποθηκευμένα νομίσματα από το πορτοφόλι σας. Ωστόσο, ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων απαιτεί δύο τύπους χαρακτηριστικών ασφαλείας:

Ασφάλεια μέσω κρυπτογράφησης: Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη τεχνολογία για την κρυπτογράφηση των δημόσιων και ιδιωτικών κλειδιών των κρυπτονομισμάτων σας. Αυτά τα κρυπτογραφημένα κλειδιά λειτουργούν ως κωδικοί πρόσβασης για πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα σας. Επομένως, αυτές οι τεχνικές κρυπτογραφίας χρησιμοποιούνται λόγω των ισχυρών χαρακτηριστικών ασφαλείας τους που καθιστούν πιο δύσκολο για έναν χάκερ να αποκτήσει γρήγορα πρόσβαση σε αυτές.

Ασφάλεια μέσω δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας: Ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων απαιτεί κωδικό πρόσβασης ή ιδιωτικό κλειδί για την πρόσβαση στον λογαριασμό σας και την πραγματοποίηση συναλλαγών. Επομένως, εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιήθηκε για την πρόσβαση στο πορτοφόλι ή τοποθετήσετε λάθος το ιδιωτικό κλειδί, μπορείτε να ανακτήσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση AES-256, η οποία είναι πιο ασφαλής από άλλες τεχνικές κρυπτογράφησης λόγω των μεγαλύτερων κλειδιών και των πολύπλοκων αλγορίθμων. Επίσης, οι υπολογιστές που έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό δεν μπορούν να διαβάσουν κρυπτογραφημένα δεδομένα AES-256 από προεπιλογή.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *