Ας ρίξουμε μια ματιά στις θετικές πτυχές των Bitcoin!

Ακόμα κι αν βρίσκεστε στο χαμηλότερο επίπεδο του χρηματοοικονομικού φάσματος και προτιμάτε απλώς το νόμισμα fiat, ίσως και πάλι να έχετε αναγνωρίσει την ύπαρξη του bitcoin. Επισκεφτείτε την πλατφόρμα συναλλαγών του συστήματος bitcoin για να λάβετε τις καλύτερες δυνατότητες συναλλαγών, όπως ζωντανή υποστήριξη πελατών και ακριβείς συναλλαγές. Οι παραδοσιακοί προσπαθούν συνήθως να επικεντρωθούν στις αρνητικές πτυχές του bitcoin μόνο και μόνο επειδή έχει μια εικονική ύπαρξη. Ωστόσο, οι αρνητικές πλευρές του bitcoin επισκιάζονται από τα θετικά χαρακτηριστικά του bitcoin.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα αναγκαστείτε να αποδεχτείτε το γεγονός ότι ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία αυτού του ψηφιακού νομίσματος και δεν οδηγεί πουθενά. Εάν είστε αρχάριοι στο bitcoin και γενικά στο ηλεκτρονικό νόμισμα, θα θέλαμε να σας διαφωτίσουμε σχετικά με τη σημασία του.

Η ψηφιοποίηση είναι ένα πράγμα που έχει γίνει μεγάλο θέμα συζήτησης και συζήτησης τον τελευταίο καιρό. Μεγάλες ελπίδες εναποτίθενται στο bitcoin και στα κρυπτονομίσματα μέσω των μοντέρνων τεχνολογιών όπως η τεχνολογία Blockchain, και γι’ αυτό ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το μέλλον βρίσκεται στο bitcoin και όχι στο fiat money.  

Θετικές όψεις του Bitcoin

(i) Ανωνυμία και διαφάνεια

Είναι ένα ψηφιακό νόμισμα ανεξάρτητο από οποιαδήποτε χώρα, αλλά εξακολουθεί να διασφαλίζει τη διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω bitcoin. Ένα άλλο κρίσιμο σημείο που πρέπει να αναφερθεί εδώ είναι ότι τα bitcoin είναι απολύτως ασφαλή καθώς κάθε χρήστης έχει μια μοναδική διεύθυνση, η οποία είναι εξαιρετικά κρυπτογραφημένη. Επομένως, μπορείτε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών.

(ii) Ευαισθητοποίηση Bitcoin

Η ευαισθητοποίηση για το συγκεκριμένο νόμισμα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχει και είναι καλά ενημερωμένοι για το πώς λειτουργεί. Το όφελος μιας τέτοιας επίγνωσης είναι ότι οι άνθρωποι θα έχουν περισσότερη πίστη στο bitcoin από ποτέ. Αυτή η επίγνωση θα βοηθήσει επίσης να γίνουν οι κανόνες του bitcoin πιο σαφείς και πιο διαφανείς. Η ευαισθητοποίηση βοηθά επίσης να ανακαλύψετε τα σημεία που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη χρήση bitcoin.

(iii) Αυξημένη ζήτηση

Φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες και άνθρωποι που βασίζονται στο διαδίκτυο για τα προς το ζην έχουν αρχίσει να δέχονται bitcoin ως πληρωμή. Εάν μπορούν να λάβουν bitcoins, αναμφίβολα θα τα ξοδέψουν στο διαδίκτυο. Βοηθά στην αύξηση της ζήτησης και ως εκ τούτου της αξίας των bitcoin επίσης. Πολλές επιχειρήσεις δέχονται bitcoin στις μέρες μας σε σύγκριση με λίγες από αυτές πριν από μερικά χρόνια.

(iv) Αποκέντρωση

Η αποκέντρωση είναι σημαντική όταν πρόκειται για bitcoin καθώς δεν μπορεί να εμπλέκεται τρίτο μέρος στις συναλλαγές. Επομένως, βοηθά στην αποφυγή τυχόν εμποδίων και κάνει την όλη διαδικασία εξαιρετικά ομαλή. Επιπλέον, δεν εμπλέκονται μεσάζοντες, κάτι που είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν bitcoin από το νόμισμα fiat.

(v) Χρηματοδότηση έργων

Ο κλάδος του crowdfunding έχει αυξηθεί αλματωδώς τα τελευταία χρόνια και αν θέλετε να πραγματοποιήσετε τέτοια έργα με ασφάλεια, τότε το bitcoin είναι ο καλύτερος τρόπος. Τα Bitcoin είναι επίσης πολύ γνωστά για τη συμμόρφωση, οπότε ακόμα κι αν το έργο σας αποτύχει, θα λάβετε τα χρήματά σας πίσω.

(iv) Προσβασιμότητα και Ρευστότητα

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε bitcoin από οπουδήποτε στον κόσμο. Ως εκ τούτου, είναι ένα πολύ ρευστό περιουσιακό στοιχείο σε σύγκριση με το νόμισμα fiat. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε bitcoin ενώ βρίσκεστε στη θάλασσα, αλλά δεν μπορείτε να στείλετε τραπεζικό έμβασμα ενώ βρίσκεστε στη θάλασσα.

(vi) Προμήθειες συναλλαγών

Οι χρεώσεις συναλλαγών είναι πενιχρές όταν πρόκειται για bitcoin, κάτι που έχει γίνει ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι προτιμούν να το χρησιμοποιούν αυτές τις μέρες. Σε αντίθεση με τις πιστωτικές κάρτες, δεν υπάρχουν χρεώσεις συναλλαγών για την αποστολή χρημάτων μέσω bitcoin.

(viii) Ένα τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, τα bitcoin έχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, γι’ αυτό οι λάτρεις των ψηφιακών νομισμάτων προβλέπουν ότι το bitcoin θα φτάσει τα 10.000 $ ανά νόμισμα έως το 2020. Ωστόσο, μερικοί ειδικοί λένε ότι αυτή η πρόβλεψη θα είναι πολύ μακριά εάν το bitcoin δεν ρυθμιστεί.

Το σύστημα bitcoin είναι αναμφίβολα πολύ περίπλοκο, και αν δεν είστε γνώστες της τεχνολογίας, μπορεί να σας είναι δύσκολο να κατανοήσετε την ανάπτυξη του DeFi μέχρι σήμερα και ολόκληρο το σύστημα bitcoin του. Ως εκ τούτου, πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε για τα bitcoin πριν καν επιχειρήσετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Ενώ όλες οι θετικές πτυχές του bitcoin μιλούν από μόνες τους, πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τα bitcoin. Ο λόγος για μια τέτοια υψηλή αστάθεια είναι ότι δεν έχει εδραιωθεί πλήρως στο νομισματικό σύστημα.

Τα παραπάνω είναι μερικές από τις πολλές θετικές πτυχές του bitcoin.

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4969

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: