Διαχείριση Συσκευών που δεν ανοίγει στα Windows 11

Πώς να διορθώσετε τη Διαχείριση Συσκευών που δεν ανοίγει στα Windows 11 (9 Μέθοδοι)

Με τη Διαχείριση Συσκευών, μπορείτε να προβάλετε όλα τα εγκατεστημένα στοιχεία υλικού, να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης, να απεγκαταστήσετε τη συσκευή και πολλά άλλα. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το υλικό του υπολογιστή.

Ενώ η Διαχείριση Συσκευών είναι ένα χρήσιμο βοηθητικό πρόγραμμα, πολλοί χρήστες των Windows 11 δεν μπορούσαν να το ανοίξουν. Πολλοί χρήστες των Windows 11 ανέφεραν πρόσφατα ότι έλαβαν ένα μήνυμα σφάλματος κατά το άνοιγμα της Διαχείρισης Συσκευών. Ακόμη και κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι η Διαχείριση Συσκευών δεν ανοίγει, καθυστερώντας ολόκληρο τον υπολογιστή.

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών στον υπολογιστή σας με Windows 11, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων.

DISCLAIMER: Ακολουθώντας κάποιον οδηγό στο DirectVortex το κάνετε με δίκη σας ευθύνη (μην μας ζητήσετε τα ρέστα μετά) Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη .

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να διορθώσετε τον Πίνακα Ελέγχου που δεν ανοίγει στα Windows 11

Πώς να προστατέψετε έναν φάκελο με κωδικό πρόσβασης στα Windows

1. Εκτελέστε τη Διαχείριση Συσκευών από το πλαίσιο διαλόγου RUN

Τα Windows 11 σάς παρέχουν πολλούς τρόπους για να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών. Εάν μια μέθοδος δεν λειτουργεί, πρέπει να δοκιμάσετε εναλλακτικές μεθόδους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο διαλόγου RUN στα Windows 11 για να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Αρχικά, πατήστε το Windows Key + R κουμπί στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN.

Windows Key + R

2. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε devmgmt.msc και χτυπήστε το Εισαγω .

devmgmt.msc

2. Εκτελέστε τη Διαχείριση συσκευής με δικαιώματα διαχειριστή

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εκτελέσετε τη Διαχείριση Συσκευών με δικαιώματα διαχειριστή για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν ανοίγει η Διαχείριση Συσκευών στα Windows 11. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Εκτελέστε τη Διαχείριση συσκευής με δικαιώματα διαχειριστή

  • Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Διαχείριση Συσκευών.
  • Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη Διαχείριση Συσκευών και επιλέξτε ‘Εκτέλεση ως διαχειριστής‘.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN (Windows + R) και να πληκτρολογήσετε devmgmt.msc. Στη συνέχεια, τσεκάρετε την επιλογή “Δημιουργία αυτής της εργασίας με δικαιώματα διαχειριστή” και κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Και οι δύο θα εκτελούν τη Διαχείριση Συσκευών με δικαιώματα διαχειριστή.

3. Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών μέσω της Γραμμής εντολών

Εάν η εντολή RUN δεν ανοίξει τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows 11, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε μια εντολή στο CMD. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών για να ανοίξετε την εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών στα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Στο βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt, πληκτρολογήστε devmgmt.msc και χτυπήστε το Εισαγω .

devmgmt.msc

4. Ανοίξτε το Device Manager μέσω του Computer Management Tool

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Διαχείρισης Υπολογιστή για πρόσβαση στη Διαχείριση Συσκευών. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Διαχείριση Υπολογιστών. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Computer Management από τη λίστα.

Διαχείριση Υπολογιστών

2. Στη συνέχεια, αναπτύξτε το Εργαλεία συστήματος ενότητα στο εργαλείο Computer Management και επιλέξτε Διαχειριστή της συσκευής.

Εργαλεία συστήματος

5. Εκτελέστε το System Maintenance Troubleshooter

Εάν η Διαχείριση Συσκευών εξακολουθεί να μην ανοίγει στα Windows 11, πρέπει να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων Συντήρηση συστήματος. Αυτό πιθανώς θα διορθώσει προβλήματα με τις συντομεύσεις επιφάνειας εργασίας, τον όγκο του δίσκου, τις διαδρομές αρχείων, τη διαχείριση συσκευών και πολλά άλλα. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων.

1. Αρχικά, ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου από τη λίστα.

Πίνακας Ελέγχου

2. Στον πίνακα ελέγχου, αλλάξτε τη λειτουργία προβολής σε Μεγάλα εικονίδια και κάντε κλικ στο Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

3. Στη σελίδα Αντιμετώπιση προβλημάτων, κάντε κλικ στο Εκτελέστε εργασίες συντήρησης σύνδεσμο στην περιοχή Σύστημα και Ασφάλεια.

Εκτελέστε εργασίες συντήρησης

4. Τώρα, θα εκτελεστεί το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων Συντήρησης συστήματος. Κάντε κλικ στο Επόμενο κουμπί και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο

Αφού εκτελέσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Μετά την επανεκκίνηση, μπορείτε να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows 11.

6. Αποκλείστε τα ζητήματα του σκληρού δίσκου

Τα ζητήματα σκληρού δίσκου είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Διαχείριση Συσκευών δεν ανοίγει στα Windows. Είναι πιθανό να μην μπορείτε να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών λόγω σφάλματος σκληρού δίσκου ή συστήματος. Ως εκ τούτου, συνιστάται η σάρωση και η επισκευή του σκληρού δίσκου. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες να διορθωθεί το πρόβλημα της Διαχείρισης Συσκευών.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Command Prompt.

2. Κάντε δεξί κλικ στη Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Εκτέλεση ως Διαχειριστής

3. Όταν ανοίξει η Γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε chkdsk C: /f και πατήστε Enter.

chkdsk C: /f

Αυτό θα σαρώσει και θα διορθώσει τα προβλήματα του σκληρού σας δίσκου. Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και εκκινήστε ξανά τη Διαχείριση Συσκευών.

7. Εκτελέστε την εντολή SFC και DISM

Ίσως η Διαχείριση Συσκευών να μην ανοίγει λόγω κατεστραμμένων αρχείων συστήματος. Εάν αυτό ήταν το πρόβλημα, πρέπει να εκτελέσετε την εντολή SFC & DISM για να εντοπίσετε και να επαναφέρετε τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Δείτε πώς να εκτελέσετε τις εντολές SFC και DISM.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής.

2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την εντολή και πατήστε Enter.

SFC /scannow

SFC /scannow

3. Εάν η εντολή SFC εμφανίσει κάποιο σφάλμα, πρέπει να εκτελέσετε σάρωση DISM. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εκτελέσετε αυτές τις τρεις εντολές η μία μετά την άλλη.

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Η σάρωση θα διαρκέσει μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί. Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11 και ανοίξτε ξανά τη Διαχείριση Συσκευών.

8. Ενημερώστε τα Windows 11

Ελεγχος για ενημερώσεις

Σφάλματα και δυσλειτουργίες του λειτουργικού συστήματος μπορεί μερικές φορές να εμποδίσουν το άνοιγμα της Διαχείρισης Συσκευών. Εάν αυτό είναι το πρόβλημα, πρέπει είτε να επαναφέρετε τα Windows 11 στην προηγούμενη έκδοση είτε να εγκαταστήσετε όλες τις εκκρεμείς ενημερώσεις.

Η διατήρηση των Windows 11 ενημερωμένα είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και οδηγεί σε καλύτερη απόδοση. Επομένως, θα πρέπει να δοκιμάσετε να ενημερώσετε τα Windows 11 στην πιο πρόσφατη έκδοση και να δείτε αν βοηθάει.

Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11 και μεταβείτε σε Ενημερώσεις Windows > Έλεγχος για ενημερώσεις. Εάν υπάρχει διαθέσιμη κάποια ενημέρωση, απλώς πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση όλων.

9. Εκτελέστε επαναφορά συστήματος

Εάν όλες οι μέθοδοι απέτυχαν να επιδιορθώσουν τη Διαχείριση Συσκευών, όχι πρόβλημα ανοίγματος, πρέπει να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος. Μπορείτε να εκτελέσετε επαναφορά συστήματος μόνο εάν έχετε ήδη ενεργοποιήσει τη δυνατότητα δημιουργίας σημείου επαναφοράς συστήματος στα Windows 11. Εάν έχετε ενεργοποιημένα σημεία αυτόματης επαναφοράς συστήματος, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Ανάκτηση.

Ανάκτηση

2. Στη σελίδα Ανάκτηση, κάντε κλικ στο Ανοίξτε την Επαναφορά Συστήματος επιλογή.

Ανοίξτε την Επαναφορά Συστήματος

3. Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο Επόμενο .

Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς

4. Στο παράθυρο Επιβεβαιώστε το σημείο επαναφοράς, κάντε κλικ στο Φινίρισμα .

Αυτό θα επαναφέρει τον υπολογιστή σας Windows 11 σε ένα σημείο όπου η Διαχείριση Συσκευών λειτουργεί καλά.

Αυτοί είναι οι λίγοι καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε τη διαχείριση συσκευών που δεν ανοίγει στα Windows 11. Αυτές οι μέθοδοι πιθανότατα θα είχαν διορθώσει το πρόβλημα εάν τις είχατε ακολουθήσει σωστά. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *