Αξίζουν οι διάδρομοι για όρθιους ή κάτω από το γραφείο;

Οι διάδρομοι γραφείου όρθιοι και κάτω από το γραφείο είναι μηχανές γυμναστικής που έχουν σχεδιαστεί για χρήση κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας στο γραφείο. Αυτοί οι διάδρομοι σάς επιτρέπουν να περπατάτε αργά ενώ ολοκληρώνετε τις εργασίες σας, κάτι που μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση στο να κάθεστε για μεγάλες περιόδους.

Οι όρθιοι διάδρομοι γραφείου είναι συνήθως μεγαλύτεροι και απαιτούν από τον χρήστη να στέκεται στον διάδρομο ενώ εργάζεται σε όρθιο γραφείο. Από την άλλη πλευρά, οι διάδρομοι γραφείου κάτω από το γραφείο είναι μικρότεροι και έχουν σχεδιαστεί για χρήση ενώ κάθεστε σε ένα γραφείο, με τον διάδρομο κάτω από το γραφείο. Αυτοί οι διάδρομοι επιτρέπουν στον χρήστη να περπατά ή να τρέχει ενώ κάθεται, παρέχοντας μερικά από τα πλεονεκτήματα της ορθοστασίας και του περπατήματος χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει τη διάταξη εργασίας του.

Ο πτυσσόμενος διάδρομος WalkingPad C1 είναι αρκετά λεπτός για να χωράει κάτω από τα περισσότερα όρθια γραφεία

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός διαδρόμου όρθιας ή κάτω από το γραφείο

Οι αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στην υγεία είναι ευρέως γνωστές αυτές τις μέρες, ωστόσο μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε κάτι γι’ αυτό όταν χρειάζεται να κάθεστε σε ένα γραφείο για οκτώ ώρες την ημέρα για να κερδίσετε τα προς το ζην. Σύμφωνα με την Mayo Clinic , το να κάθεσαι για μεγάλες περιόδους μπορεί να βλάψει την ευεξία σου ακόμα κι αν ασκείστε πριν και μετά τη δουλειά. Για το σκοπό αυτό, υπάρχουν πολλά πιθανά οφέλη από τη χρήση ενός διαδρόμου γραφείου σε όρθια θέση ή κάτω από το γραφείο.

Η χρήση ενός διαδρόμου γραφείου σε όρθια θέση ή κάτω από το γραφείο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων σωματικής δραστηριότητας, η οποία μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Το Fitnation Echelon Treadwell έχει σχεδιαστεί για χρήση σε καθιστή θέση

Το περπάτημα σε διάδρομο μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό και τη ροή του αίματος και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, η τακτική σωματική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα σε διάδρομο, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης βάρους και στη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας ενώ προάγει την απώλεια βάρους.

Η άσκηση βελτιώνει την ψυχική υγεία μειώνοντας το στρες και το άγχος και βελτιώνοντας τη διάθεση. Ορισμένες μελέτες έχουν προτείνει ότι η χρήση ενός διαδρόμου γραφείου σε όρθια θέση ή κάτω από το γραφείο μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα , καθώς μπορεί να μειώσει την κόπωση και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας.

Οποιοδήποτε VPN με διακομιστές στην Ινδία πρέπει πλέον να αποθηκεύει αρχεία καταγραφής δραστηριότητας στους χρήστες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα μειονεκτήματα των διαδρόμων για όρθιους ή κάτω από το γραφείο

Ενώ οι διάδρομοι γραφείου όρθιοι ή κάτω από το γραφείο μπορούν να προσφέρουν κάποια οφέλη, υπάρχουν επίσης πιθανοί κίνδυνοι και μειονεκτήματα.

Χειριστείτε τις νέες ρουτίνες άσκησης με προσοχή

Πρώτον, όπως και με κάθε άσκηση, θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας εάν σκοπεύετε να αλλάξετε το πρόγραμμα άσκησής σας. Ειδικά αν έχετε ήδη προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την καθιστική ζωή. Συγκεκριμένα, ένα γραφείο για διάδρομο θα μπορούσε να περιπλέξει τα πράγματα για εσάς εάν υποφέρετε ήδη από χρόνιο πόνο στην πλάτη ή άλλα μυοσκελετικά προβλήματα.

Δεν είναι μια φθηνή λύση

Το κόστος είναι ένας σημαντικός παράγοντας με αυτές τις συσκευές. Οι διάδρομοι για όρθιους και κάτω από το γραφείο μπορεί να είναι ακριβοί και μπορεί να μην είναι μια πρακτική ή οικονομικά αποδοτική λύση για όλους. Από την άλλη πλευρά, η χρήση της φθηνότερης επιλογής μπορεί να σας αφήσει με μια αναποτελεσματική συσκευή ή μια συσκευή με περιορισμένη διάρκεια ζωής.

Χρειάζεστε χώρο

Οι όρθιοι διάδρομοι γραφείου μπορούν να καταλάβουν σημαντικό χώρο σε ένα γραφείο. Οι διάδρομοι γραφείου κάτω από το γραφείο είναι μικρότεροι αλλά εξακολουθούν να απαιτούν επιπλέον χώρο για χρήση. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το γραφείο σας με ένα που να μπορεί να φιλοξενήσει έναν διάδρομο κάτω από το γραφείο – αυξάνοντας το κόστος και την πολυπλοκότητα.

Πιθανοί επαγγελματικοί κίνδυνοι

Υπάρχει κίνδυνος να πέσετε ή να σκοντάψετε ενώ χρησιμοποιείτε όρθιο ή κάτω από το γραφείο διάδρομο γραφείου, ειδικά εάν ο χρήστης δεν προσέχει το περιβάλλον του. Επομένως, η προσοχή και η τήρηση των οδηγιών ασφαλείας είναι απαραίτητη κατά τη χρήση αυτών των μηχανών. Παρόλο που ο ρυθμός του περπατήματος είναι χαμηλός και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση κάτω από το γραφείο από καθιστή θέση, μπορεί πάντα να συμβούν ατυχήματα.

Όντας ένας θορυβώδης γείτονας

Εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο ανοιχτού διαρρύθμισης ή σε έναν χώρο εργασίας με λεπτούς τοίχους, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε τον θόρυβο ως πρόβλημα για τους συναδέλφους σας. Ορισμένοι όρθιοι διάδρομοι γραφείου και κάτω από το γραφείο μπορεί να είναι θορυβώδεις, κάτι που μπορεί να ενοχλήσει άλλους στο γραφείο. Οι κριτικές μπορεί να είναι αναξιόπιστες, γι’ αυτό προσπαθήστε να βρείτε κάποιες αναφορές από πρώτο χέρι για το επίπεδο θορύβου που παράγεται από έναν συγκεκριμένο διάδρομο.

Στην αρχή θα είναι δύσκολο

Νέες εμπειρίες με τους νέους desktop υπολογιστές και τα workstations της HP!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσετε τη χρήση ενός διαδρόμου γραφείου όρθιας ή κάτω από το γραφείο. Πειραματιστείτε με αυτό για να βρείτε τη σωστή ταχύτητα και διάρκεια χρήσης.

Είναι εύκολο να το παρακάνεις!

Εάν δεν είστε προσεκτικοί, υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής χρήσης τραυματισμών, όπως νάρθηκες κνήμης ή κατάγματα λόγω πίεσης, κυρίως εάν δεν είστε συνηθισμένοι στην τακτική άσκηση ή δεν χρησιμοποιείτε το διάδρομο για παρατεταμένες περιόδους. Ξεκινήστε αργά και σταδιακά αυξήστε τη διάρκεια και την ένταση χρήσης για να επιτρέψετε στο σώμα να προσαρμοστεί.

Μπορεί να αποσπά την προσοχή

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο για να ξεκινήσουν να κάνουν πολλαπλές εργασίες χρησιμοποιώντας έναν όρθιο ή κάτω από το γραφείο διάδρομο γραφείου και να βρουν τη σωστή ισορροπία άσκησης και εργασίας.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε έναν όρθιο ή κάτω από το γραφείο διάδρομο

Εάν, αφού μάθετε για τα οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους αυτών των διαδρόμων, εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε να αγοράσετε έναν, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε την πρώτη ελκυστική προσφορά που θα δείτε στο Amazon.

Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας και εάν μια εναλλακτική άσκηση θα μπορούσε να προσφέρει τα ίδια ή καλύτερα οφέλη για τα χρήματα. Θα συζητήσουμε εναλλακτικές παρακάτω.

Συγκρίνετε τις διαστάσεις οποιουδήποτε διαδρόμου που θέλετε να αγοράσετε με το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου για τον διάδρομο και εάν ένα μοντέλο όρθιας ή κάτω από το γραφείο είναι πιο κατάλληλο για τη διάταξη του γραφείου σας. Πόσο επιπλέον πρέπει να ξοδέψετε για τροποποιήσεις; Το πιο σημαντικό, έχετε άδεια να κάνετε αυτές τις αλλαγές;

Αθόρυβο Ποδήλατο Γραφείου και Καρέκλα Osio OSMA-9211(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα, γι’ αυτό αναζητήστε έναν διάδρομο με χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως μια στιβαρή κουπαστή και μια αντιολισθητική επιφάνεια. Επίσης, ένας διάδρομος μπορεί να είναι κίνδυνος για άλλα άτομα στο χώρο του γραφείου σας ή για τα κατοικίδια ζώα σας, εάν έχετε ένα γραφείο στο σπίτι ή έναν φιλελεύθερο χώρο εργασίας φιλικό προς τα κατοικίδια.

Αναφέραμε ότι αυτοί οι διάδρομοι μπορεί να είναι θορυβώδεις, οπότε αν πρόκειται να είστε σε απόσταση αναπνοής από οποιονδήποτε άλλο, σκεφτείτε πόσο θόρυβο βγάζει ο διάδρομος. Για αυτό το θέμα, ακόμα κι αν εργάζεστε μόνοι, ο θόρυβος μπορεί να σας αποσπά την προσοχή! Αν και συνιστούμε ένα άνετο σετ ακουστικών ακύρωσης θορύβου σε όποιον αναζητά έναν πιο εργονομικό και παραγωγικό χώρο εργασίας.

Σκεφτείτε πόσο συχνά θα χρησιμοποιείτε τον διάδρομο και αν θα είναι μια αξιόλογη επένδυση για τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι το χρησιμοποιείτε περιστασιακά. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως είναι πιο λογικό να έχετε έναν παραδοσιακό διάδρομο στο σπίτι που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για 30-60 λεπτά καθημερινά για παρόμοια οφέλη.

Εάν χρησιμοποιείτε όρθιο γραφείο για διάδρομο, βεβαιωθείτε ότι εμπίπτετε στο μέγιστο βάρος του. Η τελική του ταχύτητα δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από έναν ρυθμό περπατήματος για τη χρήση σας ενώ εργάζεστε.

Υπάρχουν μερικές «ωραίες» λειτουργίες στα προϊόντα γραφείου πεζοπορίας, με την προϋπόθεση ότι τα βασικά στοιχεία είναι παρόντα και σωστά:

Τηλεχειριστήριο στον διάδρομο πεζοπορίας, ώστε να μην χρειάζεται να κατεβείτε για να τον χειριστείτε ή να τον σταματήσετε.

4 καλύτερες τηλεοράσεις για χρήση ως οθόνη υπολογιστή(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μια συνοδευτική εφαρμογή και λειτουργίες Bluetooth που σας επιτρέπουν να καταγράφετε πληροφορίες, όπως ημερήσιο πλήθος βημάτων ή πόση καρδιαγγειακή άσκηση έχετε κάνει στο τέλος της ημέρας.

Οι πτυσσόμενοι διάδρομοι μπορούν να βοηθήσουν σε καταστάσεις όπου δεν έχετε χώρο. Μπορείτε να στοιβάζετε τον πτυσσόμενο διάδρομο όταν δεν τον χρησιμοποιείτε και να τον απομακρύνετε.

Μην ξεχάσετε να αναζητήσετε μια εγγύηση με λογικούς όρους και καλή διάρκεια. Οι διάδρομοι είναι ηλεκτρομηχανικές συσκευές που μπορούν να φθαρούν γρήγορα, ακόμη και με ταχύτητα περπατήματος.

Εναλλακτικές λύσεις σε όρθιους ή κάτω από το γραφείο διαδρόμους γραφείου

Ας υποθέσουμε ότι ένας όρθιος ή κάτω από το γραφείο διάδρομος γραφείου δεν είναι μια πρακτική ή κατάλληλη λύση για εσάς. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη για την αύξηση των επιπέδων φυσικής δραστηριότητας ενώ εργάζεστε σε ένα γραφείο:

Γραφεία όρθιας θέσης: Μπορείτε να προσαρμόσετε ένα όρθιο γραφείο σε όρθιο ύψος, επιτρέποντάς σας να εργάζεστε ενώ στέκεστε. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με το παρατεταμένο κάθισμα.

Καρέκλα με μπάλα γυμναστικής: Η χρήση μιας μπάλας γυμναστικής ως καρέκλας μπορεί να σας βοηθήσει να εμπλέξετε τους μυς του πυρήνα σας και να προωθήσετε την καλύτερη στάση του σώματος.

Γραφείο με πεντάλ: Το γραφείο με πεντάλ είναι μια συσκευή που σας επιτρέπει να κάνετε πετάλι με τα πόδια σας ενώ εργάζεστε σε ένα γραφείο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων σωματικής δραστηριότητας και στη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Τακτικά διαλείμματα: Τα συχνά διαλείμματα για να σηκωθείτε, να τεντωθείτε και να περπατήσετε μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των επιπτώσεων του παρατεταμένου καθίσματος.

Άλλες ασκήσεις: Πολλές ασκήσεις μπορούν να γίνουν ενώ κάθεστε σε ένα γραφείο, όπως άρση ποδιών, οκλαδόν καρέκλας και διατάσεις χεριών.

Άλλες μορφές σωματικής δραστηριότητας: Εκτός από την αύξηση των επιπέδων δραστηριότητας ενώ εργάζεστε στο γραφείο, είναι ζωτικής σημασίας να συμμετέχετε σε άλλες μορφές σωματικής δραστηριότητας όπως περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία ή συμμετοχή σε μαθήματα αθλητισμού ή φυσικής κατάστασης.

Είναι κατάλληλος για εσάς ένας όρθιος ή κάτω από το γραφείο διάδρομος γραφείου;

Ένας όρθιος ή κάτω από το γραφείο διάδρομος γραφείου μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την αύξηση των επιπέδων σωματικής δραστηριότητας και πιθανή μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με την καθιστική συμπεριφορά. Ωστόσο, αυτοί οι διάδρομοι μπορεί να μην είναι η σωστή λύση για όλους!

Εάν μπορείτε να δεσμευτείτε να τα χρησιμοποιείτε με συνέπεια και είστε πρόθυμοι να αντέξετε τους κινδύνους και τις ενοχλήσεις, σίγουρα αξίζει η επένδυση στην υγεία σας. Εάν όχι, οι εναλλακτικές που συζητήθηκαν παραπάνω είναι όλες βιώσιμες και μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας.

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4988

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: