διορθώσετε το πρόβλημα ήχου στα Windows 11

10 καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα ήχου στα Windows 11

Δεδομένου ότι τα Windows 11 είναι ακόμα υπό δοκιμή, οι χρήστες αντιμετωπίζουν συχνά σφάλματα όπως τρεμόπαιγμα οθόνης, μαύρες οθόνες κ.λπ. Πρόσφατα, ορισμένοι χρήστες των Windows 11 παραπονέθηκαν για έλλειψη ήχου στους υπολογιστές ή τους φορητούς υπολογιστές τους.

Οι χρήστες ανέφεραν ότι ο ήχος σταμάτησε να λειτουργεί στα Windows 11. Το πρόβλημα παρουσιάζεται ανεξάρτητα από το αν οι χρήστες επιλέγουν το ενσωματωμένο ή εξωτερικό ηχείο. Δεν υπάρχει ήδη πρόβλημα ήχου στα Windows 10, αλλά έχει επιλυθεί.

Εάν δεν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ήχου στα νέα Windows 11, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες βασικές συμβουλές. Ως εκ τούτου, σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις καλύτερες μεθόδους για να διορθώσετε κανένα πρόβλημα ήχου στα Windows 11.

 

Διαβάστε επίσης: 10 καλύτερες εφαρμογές Android για έλεγχο υπολογιστή το 2022

 

Λίστα με 10 καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε κανένα πρόβλημα ήχου στα Windows 11

Δεδομένου ότι η πραγματική αιτία της απουσίας ήχου είναι ακόμα άγνωστη, πρέπει να βασιστούμε σε ορισμένες βασικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων. Λοιπόν, ας δούμε τις λίγες καλύτερες μεθόδους για να διορθώσετε τον ήχο στο λειτουργικό σύστημα Windows 11 .

1. Ελέγξτε εάν ο ήχος είναι σε σίγαση

Εάν ο υπολογιστής/φορητός υπολογιστής σας χρησιμοποιείται από άλλα μέλη της οικογένειάς σας, οι πιθανότητες είναι ότι μπορεί να έχουν μειώσει το επίπεδο έντασης ήχου στο μηδέν.

Έτσι, εάν ο Ήχος είναι σε σίγαση, δεν θα αναπαράγει κανέναν ήχο ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε γραμμή ήχου ή εσωτερικό ηχείο. Για να καταργήσετε τη σίγαση των ήχων, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Ανοίξτε το Κέντρο ενεργειών πατώντας το πλήκτρο Windows + A.

 

2. Στο Κέντρο δράσης, κάντε κλικ στο εικονίδιο Έντασης .

3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Έντασης πίσω από το ρυθμιστικό έντασης για να καταργήσετε τη σίγαση του ήχου.

 

2. Συνδέστε το καλώδιο ήχου στη σωστή θύρα

 

Αυτό το ποιόν είναι στην καλύτερη τιμή της αγοράς:Φορητός υπολογιστής Huawei MateBook X Pro 13,9″ (i7-10510U/16GB/1TB SSD/NVIDIA GeForce MX250)

 

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ακούσετε τους ήχους ακόμη και μετά την απενεργοποίηση της σίγασης των ηχείων, πρέπει να ελέγξετε τη σύνδεση του καλωδίου ήχου στον υπολογιστή σας.

 

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι χρήστες να συνδέουν το καλώδιο ήχου σε λάθος θύρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ήχος. Η πράσινη θύρα στο περίβλημα του υπολογιστή σας είναι η θύρα εξόδου ήχου, επομένως η υποδοχή εξόδου ήχου πρέπει να συνδεθεί εκεί.

3. Επιλέξτε τη σωστή πηγή ήχου

Αφού εισαγάγετε το καλώδιο στη σωστή θύρα, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή πηγή ήχου. Ακολουθήστε μερικά απλά βήματα παρακάτω για να επιλέξετε τη σωστή πηγή ήχου στα Windows 11.

1. Πρώτα, πατήστε το πλήκτρο Windows + A για να ανοίξετε το Κέντρο ενεργειών. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί βέλους δίπλα στο ρυθμιστικό έντασης στο κέντρο δράσης.

 

2. Τώρα, θα μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες συσκευές ήχου. Πρέπει να επιλέξετε τη σωστή πηγή ήχου για να διορθώσετε το πρόβλημα χωρίς ήχο.

 

4. Ενεργοποιήστε τη συσκευή αναπαραγωγής

Δεδομένου ότι τα Windows 11 δεν είναι εντελώς απαλλαγμένα από σφάλματα, οι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις συσκευές αναπαραγωγής. Μερικές φορές, η συσκευή αναπαραγωγής απενεργοποιείται λόγω σφάλματος ή λανθασμένων ρυθμίσεων. Ως εκ τούτου, πρέπει να ελέγξετε και να ενεργοποιήσετε τη σωστή συσκευή αναπαραγωγής για να διορθώσετε κανένα πρόβλημα ήχου στα Windows 11.

1. Πρώτα απ ‘όλα, πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN. Στο παράθυρο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε mmsys.cpl και πατήστε το κουμπί Enter.

 

2. Αυτό θα ανοίξει τις συσκευές αναπαραγωγής Windows για την έξοδο ήχου. Πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στην κατάλληλη συσκευή και να επιλέξετε «Ενεργοποίηση»

 

3. Για να επιβεβαιώσετε εάν η συσκευή είναι όντως ενεργοποιημένη, πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στη συσκευή αναπαραγωγής και να επιλέξετε την επιλογή « Δοκιμή ».

 

Αυτό θα αναπαράγει τον ήχο από τα ηχεία ή τα ακουστικά που χρησιμοποιείτε. Εάν ακούγεται ο ήχος, η συσκευή αναπαραγωγής είναι ενεργοποιημένη και λειτουργεί κανονικά.

5. Επιτρέψτε στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν τη συσκευή ήχου σας

 

Αυτό το ποιόν είναι στην καλύτερη τιμή της αγοράς:Xiaomi Mi 11 256GB 5G Smartphone – Γκρι

]

Στα Windows 11, έχετε την επιλογή να ενεργοποιήσετε μη αυτόματα τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν συγκεκριμένη συσκευή αναπαραγωγής. Επομένως, εάν δεν έχετε παραχωρήσει άδεια στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν την πηγή ήχου σας, ο ήχος δεν θα παίζει. Ως εκ τούτου, σε αυτήν τη μέθοδο, θα επιτρέψουμε στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν τη συσκευή ήχου μας στα Windows 11.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε “Ρυθμίσεις ήχου”. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις ήχου από τη λίστα επιλογών.

 

2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις ήχου, επιλέξτε το ηχείο ή τα ακουστικά που χρησιμοποιείτε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί βέλους πίσω από τη συσκευή αναπαραγωγής.

 

3. Κάτω από την επιλογή Γενικά, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Να επιτρέπεται . Αυτό θα επιτρέψει στις εφαρμογές στα Windows 11 σας να χρησιμοποιούν αυτήν τη συσκευή για αναπαραγωγή ήχου.

 

4. Στην ίδια σελίδα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε την επιλογή «Βελτίωση ήχου».

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτό δεν θα διορθώσει κανένα πρόβλημα ήχου στα Windows 11.

6. Εκτελέστε το Windows Audio Troubleshooter

Όπως τα Windows 10, τα Windows 11 διατίθενται επίσης με ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου που μπορεί να εντοπίσει και να διορθώσει προβλήματα που σχετίζονται με την αναπαραγωγή ήχου. Ως εκ τούτου, θα χρησιμοποιήσουμε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου για να επιλύσουμε το πρόβλημα χωρίς ήχο.

1. Ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις ήχου . Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις ήχου από τη λίστα.

 

2. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στην ενότητα Για προχωρημένους .

3. Κάτω από τις Ρυθμίσεις για προχωρημένους, κάντε κλικ στην επιλογή Συσκευές εξόδου πίσω από την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων κοινού ήχου.

 

4. Τώρα, τα Windows 11 θα εκτελέσουν το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου και θα διορθώσουν το πρόβλημα.

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε το Audio Troubleshooter στο λειτουργικό σύστημα Windows 11.

7. Ενημερώστε ή επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης ήχου

 

Αυτό το ποιόν είναι στην καλύτερη τιμή της αγοράς:GAMING ΚΑΡΕΚΛΑ EUREKA ERGONOMIC® ONEX-GE300

 

Μερικές φορές τα παλιά προγράμματα οδήγησης ήχου δεν οδηγούν επίσης σε πρόβλημα ήχου. Ως εκ τούτου, πρέπει να ελέγξετε και να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου. Ακόμα κι αν τα προγράμματα οδήγησης ήχου ήταν ενημερωμένα, πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά τα προγράμματα οδήγησης ήχου.

 

Πρέπει να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών και να αναπτύξετε την επιλογή Ελεγκτές ήχου, βίντεο και παιχνιδιών για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου του συστήματος και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης .

 

Εάν είναι ήδη ενημερωμένο, επιλέξτε «Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής» και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση, τα Windows 11 θα επανεγκαταστήσουν αυτόματα τη συσκευή και το πρόγραμμα οδήγησης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης τρίτου κατασκευαστή για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου.

8. Κάντε επανεκκίνηση των Windows Audio Services

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε κανένα πρόβλημα ήχου στα Windows 11, πρέπει να επανεκκινήσετε τις υπηρεσίες Windows Audio. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω για να επανεκκινήσετε τις Υπηρεσίες ήχου στα Windows 11.

1. Αρχικά, ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε ‘ services.msc ‘ και πατήστε το κουμπί Enter.

 

2. Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα Υπηρεσίες των Windows. Πρέπει να κάνετε κύλιση προς τα κάτω και να βρείτε την υπηρεσία ήχου των Windows .

 

3. Κάντε διπλό κλικ στις υπηρεσίες ήχου των Windows και επιλέξτε « Αυτόματη » κάτω από τον τύπο εκκίνησης. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη .

 

4. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

 

Αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα χωρίς ήχο στο λειτουργικό σύστημα Windows 11.

9. Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα Windows 11

Όπως έχουμε αναφέρει, μερικές φορές κανένα πρόβλημα ήχου δεν είναι αποτέλεσμα σφαλμάτων στο σύστημα. Επομένως, η εγκατάσταση των Windows 11 φαίνεται ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε τέτοια πράγματα.

 

Αυτό το ποιόν είναι στην καλύτερη τιμή της αγοράς:X96 Air Amlogic S905x3 (64gb) – Android 9.0 Tv Box

 

Για να ενημερώσετε τα Windows 11, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Windows Update > Έλεγχος για ενημερώσεις . Τα Windows 11 θα κατεβάσουν και θα εγκαταστήσουν αυτόματα τις εκκρεμείς ενημερώσεις.

10. Ελέγξτε τα ηχεία

Εάν όλες οι μέθοδοι δεν επιλύσουν το πρόβλημα του ήχου, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε το ηχείο σας. Εάν το ηχείο έχει κάποιο σφάλμα, δεν θα παίξει κανέναν ήχο.

Επομένως, εάν είναι δυνατόν, δοκιμάστε να συνδέσετε οποιοδήποτε άλλο ηχείο στον υπολογιστή σας για να δείτε εάν το πρόβλημα χωρίς ήχο σχετίζεται με το ίδιο το ηχείο. Εάν έχετε ένα ελαττωματικό ηχείο, πρέπει να το επισκευάσετε ή να το αντικαταστήσετε.

Έχουμε παραθέσει όλους τους πιθανούς τρόπους για να διορθώσετε κανένα πρόβλημα ήχου στα Windows 11. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian