Είναι το Bitcoin Mining ένα σταθερό επιχειρηματικό μοντέλο;

Το Bitcoin, ένα νομισματικό σύστημα peer-to-peer, επιφέρει μια εξέλιξη εξόρυξης για να διατηρήσει την προσφορά και τη ζήτηση του. Εγγραφείτε τώρα για να γίνετε ανεξάρτητος έμπορος bitcoin και μάθετε πώς να συναλλάσσεστε με bitcoin με την κατάλληλη καθοδήγηση. Κάποιος μπορεί να εξορύξει BTC χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένους υπολογιστές που αποτελούνται από μονάδες επεξεργασίας γραφικών ή ολοκληρωμένα κυκλώματα για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Αν και οι διακυμάνσεις στην υπολογιστική ισχύ ενός συστήματος εξόρυξης, ο σχηματισμός αποκλειστικών κέντρων εξόρυξης και οι αυξήσεις στο hash έχουν επηρεάσει την κερδοφορία της εξόρυξης bitcoin, η εξόρυξη bitcoin εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο σταθερά επιχειρηματικά μοντέλα.  

Στα πρώτα στάδια της δημιουργίας bitcoin, η περιορισμένη προσφορά bitcoin ήταν μια δυναμική ανάπτυξης. Στις 31 Οκτωβρίου 2008, όταν τα πρώτα bitcoin ήταν στο δίκτυο bitcoin, μόνο 21 εκατομμύρια θα δημιουργήθηκαν ποτέ. Η ελπίδα ήταν ότι το bitcoin θα γινόταν πιο διαδεδομένο και αποδεκτό και αυτή η περιορισμένη προσφορά θα μπορούσε να δημιουργήσει ζήτηση για αυτά.

Γιατί η εξόρυξη bitcoin είναι επικερδής και συνεχής;

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η εξόρυξη bitcoin είναι ένα σταθερό επιχειρηματικό μοντέλο. Το πρώτο είναι ότι η προσφορά bitcoin δεν μπορεί να αλλάξει για να αποφευχθεί ο πληθωρισμός. Είναι επειδή όλα τα bitcoin που θα υπάρξουν ποτέ δημιουργήθηκαν στο μπλοκ γένεσης και κάθε 10 λεπτά μετά από αυτό. Έτσι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την προσφορά κατά βούληση. Υπήρξε πηγή διαμάχης για τα συστήματα fiat όπου οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να εκτυπώνουν περισσότερα χρήματα και να χειραγωγούν τον πληθωρισμό χωρίς όρια.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η εξόρυξη Bitcoin μπορεί να θεωρηθεί σταθερό επιχειρηματικό μοντέλο είναι ότι ούτε η ζήτηση για bitcoins δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια bitcoin που μπορούν να εξορύξουν οι εξορύκτες σε περίπου 100 χρόνια.

Στις πρώτες μέρες των bitcoin, όταν η προσφορά ήταν περιορισμένη και πολλοί λάτρεις του bitcoin ήθελαν να τα αγοράσουν και να τα συσσωρεύσουν, η ζήτηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Λειτούργησε ως καταλύτης για να τονώσει την ανάπτυξη των συναλλαγών με bitcoin, καθιστώντας το πιο πολύτιμο.

Η εξόρυξη Bitcoin γίνεται φιλική προς το περιβάλλον!

Εκτός από ένα σταθερό επιχειρηματικό μοντέλο, η εξόρυξη bitcoin γίνεται ένα φιλικό προς το περιβάλλον επιχειρηματικό μοντέλο. Η χρήση εξαιρετικά συντηρητικών εγκαταστάσεων που καταναλώνουν ενέργεια σε τεράστιες ποσότητες σημαίνει ότι είναι πιθανό να είναι καλές για το οικοσύστημα από τη χρήση μηχανών με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που χρησιμοποιούν πηγές ενέργειας όπως η ηλεκτρική ενέργεια.

Η εξόρυξη bitcoin με την υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας μπορεί να φαίνεται κακή ιδέα, καθώς υπάρχει μεγάλη εξόρυξη bitcoin στην Κίνα, όπου η ηλεκτρική ενέργεια είναι φθηνή σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά, αν σκεφτείτε ότι ένα μέσο σπίτι καταναλώνει τουλάχιστον 10.000 KWh σε ένα χρόνο, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πόση ενέργεια καταναλώνεται από τα μηχανήματα. Αυτή η ποσότητα ενέργειας δεν είναι ασήμαντη και οι επιχειρήσεις που καταναλώνουν ενέργεια σε αυτήν την κλίμακα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να βλάψουν σοβαρά το περιβάλλον.

Ωστόσο, η εξόρυξη bitcoin θα γίνει πιο εξελιγμένη με την τεχνολογική πρόοδο. οι άνθρωποι θα αναζητήσουν τρόπους να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια διατηρώντας παράλληλα την κερδοφορία.

Στοιχεία εξόρυξης bitcoin

Η εξόρυξη Bitcoin είναι μια διαδικασία που απαιτεί τη χρήση υπολογιστών υψηλής ισχύος για την επίλυση μιας σύνθετης εξίσωσης και την επικύρωση των συναλλαγών. Το blockchain bitcoin υλοποιείται με τέτοιο τρόπο που χρειάζονται δέκα λεπτά για να λυθεί μια εξίσωση και να επικυρωθούν οι συναλλαγές χωρίς αποτυχίες . Για την επικύρωση των συναλλαγών, οι miners απονέμονται Bitcoins ως κίνητρα.

Η εξόρυξη Bitcoin μπορεί να γίνει αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένους υπολογιστές με μονάδες επεξεργασίας γραφικών. Αυτοί οι υπολογιστές είναι ταχύτεροι στην επίλυση των εξισώσεων και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τα Ενσωματωμένα Κυκλώματα Ειδικής Εφαρμογής (ASIC). Προς το παρόν, οι μηχανές ASIC χρησιμοποιούνται κυρίως για εξόρυξη bitcoin καθώς αυτές οι μηχανές καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, δεν υπερθερμαίνονται και είναι εξαιρετικά γρήγορες στην επίλυση εξισώσεων.

Το μέλλον της εξόρυξης bitcoin

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια bitcoin που μπορούν να εξορύξουν οι εξορύκτες. Η ανταμοιβή για την εξόρυξη του πρώτου bitcoin καθορίστηκε στα 50 bitcoin. Μετά από αυτό, όμως, η ανταμοιβή μειώνεται στο μισό κάθε τέσσερα χρόνια. Θα συνεχιστεί μέχρι να εξορυχθούν όλα τα Bitcoin.

Αυτή η μείωση κατά το ήμισυ των ανταμοιβών bitcoin σημαίνει ότι οι εξορύκτες δεν θα λάβουν καθόλου bitcoin για τη δουλειά τους σε περίπου 100 χρόνια όταν εξορυχθούν και τα 21 εκατομμύρια bitcoin. Το μόνο κίνητρο που θα απομένει θα ήταν η είσπραξη προμηθειών συναλλαγής που μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν οι άνθρωποι για να επιβεβαιώσουν έγκαιρα τις συναλλαγές τους.

Επί του παρόντος, το δίκτυο bitcoin επιτρέπει το πολύ 21 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Μεταφράζεται σε περίπου 9 εκατομμύρια συναλλαγές ετησίως. Ωστόσο, εάν το bitcoin γίνει κοινά αποδεκτό και χρησιμοποιηθεί από μεγάλες εταιρείες, μπορεί γρήγορα να κλιμακώσει τις δυνατότητες συναλλαγών του σε εκατομμύρια συναλλαγές κάθε μέρα ή και περισσότερο.

Καθώς είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα που ο καθένας μπορεί να ανταλλάξει το Bitcoin ή να το χρησιμοποιήσει χωρίς κανέναν περιορισμό, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ελέγξει κανείς αυτήν τη διαδικασία κλιμάκωσης. Περιορίζεται μόνο από το υλικό που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να κάνουν τη συναλλαγή.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian