Είναι το Spokeo Legit; (Παρέχει πραγματικά πληροφορίες)

Spokeo ισχυρίζεται ότι μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για κάποιον, αλλά απαιτεί από εσάς να πληρώσετε προκαταβολική συνδρομή μέλους.

Αυτό οδηγεί σε μια ερώτηση, είναι πραγματικά νόμιμο και σας παρέχει πραγματικά τις πληροφορίες ή είναι μια απάτη που περιμένει να πάρει τα χρήματα που κέρδισα με κόπο;

Για να το επιβεβαιώσω, πλήρωσα για την υπηρεσία τους, οπότε δεν χρειάζεται, πριν μάθετε την αλήθεια για το Spokeo.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε!

Είναι το Spokeo Legit;

Το Spokeo είναι σίγουρα μια νόμιμη διαδικτυακή υπηρεσία που παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες για άτομα. Ωστόσο, τα δεδομένα που παρέχει είναι βασικά και όχι πάντα ακριβή, ενημερωμένα ή πλήρη.

Να γιατί:

Το Spokeo δεν παρέχει πληροφορίες για κανέναν από μόνο του, ούτε χρησιμοποιεί ειδικούς αλγόριθμους ή δεδομένα σκοτεινού ιστού στον ιστότοπό του.

Αντίθετα, συγκεντρώνει δεδομένα από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης που είναι δημόσια διαθέσιμες και νομίμως προσβάσιμες, όπως:

 • Δημόσια αρχεία: Δημόσια αρχεία είναι επίσημα έγγραφα και πληροφορίες που δεν θεωρούνται εμπιστευτικά και, ως εκ τούτου, είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό για έλεγχο και ανάκτηση. Δημιουργούνται, διατηρούνται και παρέχονται από κρατικούς φορείς, εκτός εάν κάποιοι συγκεκριμένοι νόμοι ή κανονισμοί απαγορεύουν ή περιορίζουν την αποκάλυψή τους. Τα μητρώα γέννησης, θανάτου, κυκλοφορίας και ποινικού μητρώου είναι μερικά παραδείγματα δημοσίων μητρώων.
 • Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Το Spokeo συλλέγει επίσης δεδομένα από πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter και το LinkedIn. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιήσει οι χρήστες, όπως το όνομα, την ηλικία, την τοποθεσία και το ιστορικό απασχόλησής τους.
 • Ηλεκτρονικοί κατάλογοι: Εξάγουν επίσης πληροφορίες από διαδικτυακούς καταλόγους όπως π.χ Χρυσος ΟΔΗΓΟΣ, Λευκές σελίδεςκαι άλλες παρόμοιες πλατφόρμες.
 • Δεδομένα που συνεισφέρουν οι χρήστες: Ορισμένα δεδομένα στο Spokeo προέρχονται από συνεισφορές ή υποβολές χρηστών. Οι χρήστες μπορούν να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες ή να διορθώσουν υπάρχοντα δεδομένα μέσω της πλατφόρμας.
 • Άλλες πηγές: Το Spokeo αφαιρεί επίσης πληροφορίες από διάφορους ιστότοπους, ιστολόγια, φόρουμ, άρθρα ειδήσεων και άλλες δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες.

Στη συνέχεια, το Spokeo συνδυάζει όλα τα δεδομένα που συλλέγονται σε μια κατανοητή αναφορά και τα προσφέρει στους χρήστες έναντι αμοιβής.

Αλλά δεδομένου ότι το Spokeo συλλέγει δεδομένα από δημοσίως διαθέσιμες πηγές, οι πληροφορίες που παρέχει τείνουν να είναι βασικής φύσης που θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιλαμβάνουν ανακρίβειες, ελλιπείς λεπτομέρειες ή ξεπερασμένες πληροφορίες.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που το Spokeo διαθέτει δισεκατομμύρια αρχεία και γενικά προσφέρει πληροφορίες για σχεδόν οποιοδήποτε άτομο στις ΗΠΑ, δεν είναι διαθέσιμες οι πληροφορίες όλων στο Spokeo.

Η διαθεσιμότητα, η ακρίβεια και η πληρότητα των πληροφοριών για το Spokeo εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας του ατόμου στο διαδίκτυο, της προσβασιμότητας των δημόσιων αρχείων και του εάν έχει αφαιρέσει ή όχι τα στοιχεία του από το Spokeo.

Όσον αφορά όμως τη νομιμότητά τουτο Spokeo είναι χωρίς καμία αμφιβολία μια νόμιμη πλατφόρμα που παρέχει πραγματικά βασικές πληροφορίες για άτομα όπως διευθύνσεις, στοιχεία επικοινωνίας, ποινικά μητρώα, προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.

Πώς ξέρω?

Καλά, Έχω δοκιμάσει μόνος μου το Spokeo!

Για να επιβεβαιώσω αν όντως λειτουργεί, αναζήτησα τον φίλο μου πληκτρολογώντας το όνομά του.

Τότε εγώ επέλεξε το κράτος όπου μένει (στην περίπτωσή του, Μιζούρι) από την αριστερή πλευρά.

Στη συνέχεια, το Spokeo έδειξε τα 5 αποτελέσματά μου: 3 από το Κάνσας Σίτι και 2 από το Saint Louis με διαφορετικές παραλλαγές στα ονόματα.

Μεταξύ των πέντε αποτελεσμάτων, έψαξα συγκεκριμένα για τον φίλο μου που κατοικεί στο Κάνσας και έκανα κλικ στο αποτέλεσμα που ταίριαζε με το ακριβές όνομά του.

Προβάλλοντας τα αποτελέσματά του, το Spokeo μου έδειξε τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα στοιχεία περιουσίας και τα στοιχεία της οικογένειας/συγγενών του, όπως τα ονόματα, την ηλικία και τις διευθύνσεις τους, καθώς και την επιλογή προβολής του πλήρους προφίλ τους.

Αν και έλειπαν κάποιες λεπτομέρειες όπως τα στοιχεία της δουλειάς του και τα κοινωνικά του προφίλ, οι άλλες πληροφορίες που παρείχαν ήταν απολύτως ακριβείς.

Ωστόσο, όπως είπα προηγουμένως, οι παρεχόμενες πληροφορίες του Spokeo δεν είναι πάντα ακριβείς ή ενημερωμένες.

Επομένως, είναι πάντα καλή ιδέα να διασταυρώνετε τυχόν πληροφορίες που λαμβάνετε από Spokeo ή οποιεσδήποτε άλλες παρόμοιες υπηρεσίες όπως π.χ Έχει επαληθευτεί και TruthFinder πριν προβούν σε συμπεράσματα ή αποφάσεις που βασίζονται σε αυτό.

Αλλά συνολικά, το Spokeo είναι μια νόμιμη υπηρεσία για την εύρεση βασικών πληροφοριών για κάποιον.

Λοιπόν, θα πρέπει να αγοράσετε τη συνδρομή του Spokeo;

Λοιπόν, εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες, τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό σας.

Ωστόσο, η αγορά της συνδρομής του αξίζει σίγουρα για εσάς εάν:

 • Αναζητάτε πληροφορίες μόνο για άτομα που εδρεύουν στις ΗΠΑ.
 • Θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με κάποιον, όπως το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση, το ποινικό μητρώο, τα αρχεία ιδιοκτησίας, τα στοιχεία συγγενών του κ.λπ.
 • Πρέπει να εκτελείτε συχνές αναζητήσεις στο παρασκήνιο ανά μήνα.
 • Δεν μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες μόνοι σας ή δεν έχετε χρόνο να ταξιδέψετε στα τοπικά δικαστήρια για να υποβάλετε αιτήματα για δημόσια αρχεία ή να ψάξετε στο Διαδίκτυο αναζητώντας πληροφορίες για αυτόν/την.
 • Αποδέχεστε το γεγονός ότι οι πληροφορίες που παρέχει μπορεί να μην είναι πάντα ακριβείς, πλήρεις ή ενημερωμένες.

Ωστόσο, ΔΕΝ πρέπει να ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ τη συνδρομή του εάν:

 • Αναζητάτε πληροφορίες για κάποιον εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.
 • Αναζητάτε εμπιστευτικές ή εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με κάποιον, όπως ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης του/της, τραπεζικά στοιχεία κ.λπ.
 • Πρέπει να πραγματοποιείτε μία φορά ή πολύ περιορισμένο αριθμό αναζητήσεων στο παρασκήνιο ανά μήνα.
 • Μπορείτε να βρείτε μόνοι σας τις απαιτούμενες πληροφορίες, ειδικά αν πρόκειται για πολύ βασικές πληροφορίες όπως το όνομά του/της, λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστορικό απασχόλησης κ.λπ.
 • Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Spokeo για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως για την αξιολόγηση ενός ατόμου για απασχόληση, προαγωγή, επανατοποθέτηση ή διατήρηση.

συμπέρασμα

Ναι, λοιπόν, το Spokeo είναι μια νόμιμη υπηρεσία για τη λήψη πληροφοριών για σχεδόν οποιονδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, η ακρίβεια και η πληρότητα των πληροφοριών που παρέχονται από το Spokeo μπορεί να ποικίλλει, καθώς βασίζεται σε δημόσια αρχεία και άλλες δημοσίως διαθέσιμες πηγές από τις οποίες συλλέγουν τα δεδομένα.

Επιπλέον, οι πληροφορίες που παρέχει μπορούν να βρεθούν μόνοι σας, αλλά θα απαιτούσε ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα ή φυσική επίσκεψη στα τοπικά δικαστικά μέγαρα για να υποβάλετε ένα αίτημα δημόσιου αρχείου για κάποιον.

Το Spokeo κάνει απλώς τη βαριά ανύψωση για εσάς και σας προσφέρει αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά!

Έχετε ερωτήσεις;

Παρακαλώ, μη διστάσετε να με ενημερώσετε στα σχόλια παρακάτω.

Διαβάστε επίσης:6 τρόποι για να προστατέψετε το απόρρητό σας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κλοπή ταυτότητας

Είναι το BeenVerified Legit; (Παρέχει πραγματικά πληροφορίες)

Πώς να ενεργοποιήσετε άγνωστες πηγές στο Kodi [Όλες οι εκδόσεις]

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *