Εναλλακτικές λύσεις σημειωματάριων το 2022

Εάν είστε κωδικοποιητής, ίσως γνωρίζετε πολύ καλά το Notepad++. Το Notepad++ είναι ένα πολύ καλά βελτιστοποιημένο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που σας προσφέρει πολλές προηγμένες λειτουργίες. Χρησιμοποιείται κυρίως για βασική επεξεργασία κειμένου και σύνταξη κώδικα προγραμματισμού.

Παρόλο που το Notepad++ είναι η πιο προτιμώμενη επιλογή για την επεξεργασία κειμένου και τη σύνταξη κωδικών προγραμματισμού, έχετε πολλές άλλες επιλογές. Άλλοι επεξεργαστές κειμένου rick σας προσφέρουν επίσης παρόμοιες ή καλύτερες δυνατότητες από το Notepad++.

Λίστα με τις 10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Notepad++

Ως εκ τούτου, εάν αναζητάτε τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Notepad++ για επεξεργασία εμπλουτισμένου κειμένου και σύνταξη κωδικών προγραμματισμού, μπορεί να βρείτε αυτόν τον οδηγό πολύ χρήσιμο. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές καλύτερες εναλλακτικές του Notepad++ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Ας αρχίσουμε.

1. UltraEdit

Το UltraEdit είναι ένας από τους πιο ισχυρούς, ευέλικτους και ασφαλείς επεξεργαστές κειμένου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα Windows, Mac και Linux. Παρόλο που αναφέραμε το UltraEdit στη λίστα με τις καλύτερες εναλλακτικές του Notepad++, είναι πολύ πιο ικανό από αυτό.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου πλούσιου σε δυνατότητες παρέχει εργαλεία για όλες τις ανάγκες χειρισμού κώδικα και αρχείων. Το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου είναι επίσης αρκετά ικανό να χειρίζεται αρχεία κειμένου και δεδομένων μεγέθους έως 10 GB.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του UltraEdit περιλαμβάνουν την αυτόματη συμπλήρωση Dynamic Code με IntelliTips, Multi-caret, ζωντανή προεπισκόπηση HTML/Markdown, Ενσωματωμένο FTP, SSH & Telnet και πολλά άλλα.

2. Editpad Lite

Το Editpad Lite είναι μία από τις καλύτερες και πιο προηγμένες εναλλακτικές λύσεις Notepad++ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου γενικής χρήσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε αρχεία απλού κειμένου.

Το προηγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για Windows διαθέτει πλήρη υποστήριξη Unicode, συμπεριλαμβανομένων σύνθετων σεναρίων και σεναρίων από δεξιά προς τα αριστερά.

Εκτός αυτού, το Editpad Lite υποστηρίζει επίσης αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αντίγραφα εργασίας για την αποφυγή απώλειας δεδομένων.

3. PSPad

Το PSPad μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή εάν είστε κωδικοποιητής ή προγραμματιστής που αναζητάτε την καλύτερη εναλλακτική λύση Notepad++. Η εφαρμογή έχει κορυφαία βαθμολογία μεταξύ κωδικοποιητών και επαγγελματιών.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας εμπλουτισμένου κειμένου υποστηρίζει πολλούς τύπους αρχείων και γλώσσες, με επισήμανση Σύνταξης. Επίσης, υποστηρίζει μακροεντολές, τη δυνατότητα αποκοπής αρχείων και προτύπων για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών και πολλά άλλα. Συνολικά, το PSPad είναι ένα καθολικό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, το οποίο είναι εξαιρετικό για απλή και προηγμένη επεξεργασία κειμένου.

4. ATPad

Το ATPad είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια δωρεάν και εύχρηστη αντικατάσταση του Notepad++ για έναν υπολογιστή. Το εργαλείο είναι γραμμένο εξ ολοκλήρου σε καθαρό C και Windows API και έχει κατασκευαστεί έχοντας κατά νου την απλότητα.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για υπολογιστή έχει μια διεπαφή με καρτέλες που σας επιτρέπει να εργάζεστε σε πολλά αρχεία σε διαφορετικές καρτέλες. Η διεπαφή χρήστη του ATPad είναι επίσης εξαιρετικά προσαρμόσιμη. μπορείτε να προσαρμόσετε τα χρώματα, τις γραμματοσειρές και άλλα.

Επίσης, λαμβάνετε άλλες δυνατότητες επεξεργασίας κειμένου με το ATPad, όπως σελιδοδείκτες, εμφάνιση κενών διαστημάτων, παρακολούθηση εξωτερικών αλλαγών, σύστημα αποσπασμάτων και άλλα.

5. Atom

Το Atom είναι ένα από τα καλύτερα και πιο προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας κώδικα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τώρα. Το καλύτερο πράγμα για το Atom είναι ότι είναι διαθέσιμο σε πλατφόρμες Windows, Mac και Linux και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων.

Εκτός από αυτό, το Atom come έχει υποστήριξη Plugin που μπορεί να επεκτείνει τη λειτουργικότητα του προγράμματος.

6. Emacs

Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο επεξεργασίας κειμένου που βασίζεται σε Unix για τον υπολογιστή σας με Windows, τότε το Emacs μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Μάντεψε? Το Emacs χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από προγραμματιστές, μηχανικούς, φοιτητές κ.λπ.

Το υπέροχο με το Emacs είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να τροποποιούν, να διαγράφουν, να εισάγουν και άλλες ενότητες κειμένου. Έτσι, το Emacs είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση Notepad++ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στιγμή.

7. jEdit

Λοιπόν, αν ψάχνετε για ένα εργαλείο επεξεργασίας κώδικα γραμμένο σε Java, τότε το jEdit μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Αυτό είναι ένα δωρεάν εργαλείο και προσφέρει πολλές μοναδικές δυνατότητες.

Το καλύτερο πράγμα για το jEdit είναι ότι έχει ενσωματωμένη γλώσσα μακροεντολών και επεκτάσιμη αρχιτεκτονική πρόσθετων, βελτιώνοντας την εμπειρία επεξεργασίας κώδικα.

8. Στηρίγματα

Αν ψάχνετε για ένα εύχρηστο και ελαφρύ πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για υπολογιστές Windows , Linux και Mac, τότε το Brackets μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Το υπέροχο πράγμα με τα Brackets είναι ότι έρχεται με ένα υπέροχο περιβάλλον χρήστη που φαίνεται καλό και τακτοποιεί κάθε χαρακτηριστικό σε ένα καλά οργανωμένο μοτίβο. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν.

9. Ελαφρύ τραπέζι

Αν ψάχνετε για ένα IDE και ένα εργαλείο επεξεργασίας κειμένου για ανάπτυξη λογισμικού , το Light Table μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Η διεπαφή του Light Table είναι καθαρή και ελαφριά και προσφέρει στους χρήστες πολλές ισχυρές επιλογές επεξεργασίας και πρόσθετων.

Έτσι, το Light Table είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Notepad++ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή Mac, Linux ή Windows.

10. Σημειωματάριο2

Το Notepad2 μοιάζει με το Σημειωματάριο των Windows, αλλά διαθέτει πολλά άλλα συναρπαστικά χαρακτηριστικά. Το υπέροχο με το Notepad2 είναι ότι έχει μερικές χρήσιμες λειτουργίες όπως επισήμανση σύνταξης, αναζήτηση και αντικατάσταση κανονικών εκφράσεων, ορθογώνια επιλογή με χρήση ποντικιού κ.λπ. Το λογισμικό είναι δωρεάν, αλλά δεν έχει ενημερωθεί από το 2012.

Έτσι, αυτές είναι οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Notepad++ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε Windows, Mac ή Linux. Όλοι τους είναι επεξεργαστές κειμένου και προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες. 

Διαβάστε επίσης:20+ Καλύτερα κόλπα και εντολές σημειωματάριων το 2023

20 καλύτερες δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογές Android

Πώς να μοιραστείτε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify

Πώς να δημιουργήσετε και να σαρώσετε κωδικούς Spotify το 2023

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα | DirectVortex

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4969

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: