Fire Stick Lite vs Fire TV Stick: Ποιο πρέπει να αγοράσετε;

Δεν υπάρχει έλλειψη επιλογών για streaming sticks και boxes και η Amazon δεν διευκολύνει τα πράγματα με την επιλογή φθηνών συσκευών Fire Stick.

Τα Fire Stick Lite, Fire TV Stick, Fire TV Stick 4K και Fire Stick TV 4K Max εμπίπτουν όλα σε ένα πολύ στενό εύρος τιμών. Τι προσφέρει λοιπόν κάθε προϊόν και αξίζουν οι συμβιβασμοί των φθηνότερων μοντέλων τη διαφορά στα χαρακτηριστικά;

Amazon Fire TV Stick Lite 

Το Fire Stick Lite είναι η πιο προσιτή επιλογή στη σειρά streaming stick της Amazon. Είναι 50% πιο ισχυρό από το μοντέλο τηλεόρασης Fire Stick 2019 και προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες ροής με την υπόλοιπη σειρά.

Το Lite περιορίζεται στην έξοδο 1080p, επομένως είναι καλύτερο να το αποφύγετε εάν έχετε τηλεόραση 4K, ακόμα κι αν δεν έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο 4K αυτήν τη στιγμή . Αυτό συμβαίνει ώστε οι συσκευές Fire TV 4K να μπορούν να χειριστούν την κλιμάκωση της εικόνας αντί για την εσωτερική κλιμάκωση της τηλεόρασής σας.

Ενώ η έκδοση Lite μοιάζει ακριβώς με την τυπική τηλεόραση Stick, τα τηλεχειριστήρια τους διαφέρουν. Το Alexa Voice Remote Lite δεν διαθέτει χειριστήρια τηλεόρασης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε το αρχικό τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας εύχρηστο για λειτουργίες που σχετίζονται με την τηλεόραση. Όχι μια τεράστια υπόθεση, αλλά σίγουρα μια ενόχληση.

Το Lite και το τυπικό μοντέλο διαθέτουν τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,7 GHz , αν και δεν είναι σαφές εάν χρησιμοποιούν το ίδιο τσιπ ή όχι. Και στις δύο περιπτώσεις, η απόδοση είναι υπεραρκετή για την εκτέλεση εφαρμογών ροής.

Το Lite προσφέρει ήχο Dolby μέσω HDMI διέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι θα συνδέσετε το Lite στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου σας αντί στην τηλεόρασή σας, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα μετάδοσης βίντεο του home cinema. Εάν το home cinema σας δεν διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα, θα χρειαστείτε μια τηλεόραση που να μπορεί να μεταφέρει ήχο Dolby σε μια συνδεδεμένη γραμμή ήχου ή σύστημα surround.

Το κουτί περιέχει μπαταρίες 2x AAA, επέκταση HDMI, καλώδιο USB και τροφοδοτικό και το Alexa Voice Remote Lite. Το ίδιο με το τυπικό μοντέλο, μόνο με το λιγότερο ικανό τηλεχειριστήριο.

Όπως όλες οι τηλεοράσεις Fire Stick που θα αναφέρουμε εδώ, ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Lite είναι ότι είναι ένα ραβδί και όχι ένα κουτί. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το συνδέσετε στη θύρα HDMI στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας και απλώς να το ξεχάσετε. Μπορείτε ακόμη και να το τροφοδοτήσετε από τη θύρα USB μιας τηλεόρασης σε πολλές περιπτώσεις, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ορατά καλώδια στον τοίχο.

Amazon Fire TV Stick (2020) 

Το τυπικό Fire TV Stick προσφέρει πάνω κάτω τις ίδιες δυνατότητες ροής με το Lite. Λαμβάνετε έξοδο Full HD 1080p και υποστήριξη για HDR10, και παρόλο που υπόσχεται περισσότερη απόδοση, αυτό δεν θα επηρεάσει την πραγματική ροή. Μπορεί να έχετε μια ελαφρώς πιο ομαλή εμπειρία περιήγησης ή ανταπόκριση εφαρμογής. Ο ήχος Dolby Atmos, το Dolby Digital και τα υπόλοιπα περιλαμβάνονται όπως ακριβώς είναι με το Lite, οπότε ποια είναι η διαφορά;

Όλα εξαρτώνται από το τηλεχειριστήριο φωνητικού ελέγχου, το οποίο στο Fire TV Stick περιλαμβάνει χειριστήρια τηλεόρασης για να αλλάξετε τα χειριστήρια της έντασης της τηλεόρασης ή να την απενεργοποιήσετε. Αυτή είναι πραγματικά η μόνη διαφορά συνέπειας μεταξύ αυτών των δύο προϊόντων.

Amazon Fire TV Stick 4K  και Amazon Fire TV Stick 4K Max 

Τα δύο sticks 4K Ultra HD της Amazon είναι εκεί που βρίσκεται όλη η δράση. Από το 2019, το μερίδιο αγοράς των τηλεοράσεων 4K έχει ξεπεράσει το όριο του 50%, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα sticks υψηλότερης κατηγορίας έχουν όλα τα καλύτερα χαρακτηριστικά. Ενώ κοστίζουν σχεδόν διπλάσια από ένα Lite, σε αντίθεση με το Standard Fire TV Stick, λαμβάνετε πολλά για αυτά τα επιπλέον χρήματα.

Το τυπικό μοντέλο 4K προσφέρει τόσο HDR10+ όσο και Dolby Vision , επομένως καλύπτονται οι πελάτες τηλεοράσεων Samsung και μη Samsung. Παίρνετε μια σημαντικά ταχύτερη CPU για να οδηγείτε αυτά τα γραφικά 4K, μεταφράζοντας σε πιο γρήγορη απόδοση εφαρμογής και απόδοση περιήγησης περιεχομένου. Υποστηρίζει επίσης πολύ περισσότερες μορφές βίντεο και ήχου.

Η έκδοση 4K Max προσφέρει όλα όσα προσφέρει το τυπικό μοντέλο 4K, αλλά έχει 40% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, καθιστώντας τα πράγματα ακόμα πιο γρήγορα. Έρχεται επίσης με ένα νέο τσιπ Wi-Fi 6, οπότε αν έχετε δρομολογητή Wi-Fi 6 ή είναι πιθανό να αποκτήσετε ένα στο μέλλον, αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την απόδοση ροής 4K.

Σημείωση για την τιμολόγηση

Οι τιμές που παραθέσαμε παραπάνω είναι οι προτεινόμενες τιμές για αυτές τις συσκευές τη στιγμή της σύνταξης. Ωστόσο, τα Fire TV Sticks σπάνια εμφανίζονται για τις πλήρεις αναγραφόμενες τιμές τους. Το μοντέλο 4K Max έχει επανειλημμένα πωληθεί για 35 $, ενώ το Lite δεν έχει τόσο βαθιές και συχνές περικοπές.

Εάν είστε υπομονετικοί ή τυχαίνει να το διαβάζετε κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις εκπτώσεις, είναι καλύτερο να αγοράσετε απλώς το μοντέλο 4K Max όταν βρίσκεται σε αυτή τη ζώνη των 35 $. Απολαμβάνετε όλες τις καλύτερες δυνατότητες που προσφέρει η Amazon στα Fire TV Sticks της, δίνοντάς σας κάποια προστασία στο μέλλον όταν τελικά κάνετε αναβάθμιση σε μια τηλεόραση 4K. Είναι δύσκολο να δικαιολογήσετε το μοντέλο Lite όταν η διαφορά τιμής με το 4K Max είναι μόνο 5 $ αντί 25 $.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να ανταλλάξετε ορισμένες συσκευές Fire TV, Roku, Apple και Chromecast για έκπτωση σε ένα νέο Fire TV Stick.

Εναλλακτικές λύσεις Fire Stick

Τα Fire TV Sticks της Amazon είναι καλά προϊόντα και προσφέρουν πολλά χρήματα για το χρήμα σας. Είναι ο φθηνότερος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αξιοπρεπές υλικό ροής και ο τέλειος τρόπος για να μετατρέψετε μια παλιά “χαζή” τηλεόραση σε έξυπνη τηλεόραση.

Τούτου λεχθέντος, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τα Fire TV Sticks μεμονωμένα. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην αγορά του streaming box και τα φθηνότερα προϊόντα δεν έχουν απαραίτητα την καλύτερη αξία.

Το Apple TV 3ης γενιάς της Apple έλαβε σημαντική μείωση τιμής, ξεκινώντας από 129 $ για την έκδοση 64 GB. Αυτό είναι τέσσερις έως πέντε φορές πιο ακριβό από το Lite ή λίγο περισσότερο από το διπλάσιο από το 4K Max, αλλά παίρνετε πολλά για τα χρήματά σας. Αυτό το νέο μοντέλο έχει τις ίδιες προδιαγραφές με το iPhone 14, καθιστώντας το μια ισχυρή συσκευή παιχνιδιών και ροής iOS.

Σημαίνει επίσης ότι πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα νέο κουτί ροής για πέντε χρόνια ή περισσότερο και θα έχετε μια εξαιρετική εμπειρία. Εάν αποκτήσετε το μοντέλο των 149 $ 128 GB, θα έχετε επίσης τη λειτουργία Thread smart home hub και μια θύρα Ethernet.

Το Chromecast της Google με το Google TV είναι επίσης συναρπαστικό με τιμή κάτω των 50 $ για το μοντέλο 4K, χωρίς να έχει κολλήσει στον περιφραγμένο κήπο του Amazon. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε το Roku streaming stick !

Επίσης, δεν πρέπει να απορρίψετε άλλες επωνυμίες συσκευών Android TV. Συγκεκριμένα, το Mi Box S της Xiaomi είναι μια άμεση απάντηση στις συσκευές Apple TV 4K με τιμή κάτω από 100 $, με το μπόνους υποστήριξης για εξωτερική αποθήκευση και πλευρική φόρτωση εφαρμογών.

Τελικές συστάσεις

Τελικά, η σωστή συσκευή Fire TV για εσάς εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Να τι προτείνουμε:

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια τηλεόραση 1080p και δεν σας ενδιαφέρουν τα χειριστήρια της τηλεόρασης στο τηλεχειριστήριο Fire Stick, αποκτήστε το Lite.

Εάν εκτιμάτε το πιο προηγμένο τηλεχειριστήριο και έχετε τηλεόραση 1080p, πληρώστε τα επιπλέον 10 $ και αποκτήστε το τυπικό Fire TV Stick 3ης γενιάς 2020.

Εάν διαθέτετε τηλεόραση 4K UHD, συνιστούμε να παραλείψετε το τυπικό Fire TV Stick 4K και να αγοράσετε το 4K Max ως την καλύτερη μακροπρόθεσμη επένδυση. Εάν το 4K Max πωλείται για την κοινή εκπτωτική του τιμή των 35 $, θα πρέπει να το αγοράσετε ανεξάρτητα από την τηλεόραση που έχετε.

Ενώ το μοντέλο Lite αντιπροσωπεύει σημαντική εξοικονόμηση τιμής 25% έναντι του τυπικού μοντέλου, σε απόλυτες τιμές, αυτό είναι λιγότερο από ένα μήνα του Netflix , επομένως είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς μια κατάσταση όπου κάποιος θα ανταλλάσσει τα μέτρια πλεονεκτήματα που έχει για $10 στην αποταμίευση.

Εδώ φαίνεται το πραγματικό κόστος της ροής. Προϊόντα όπως τα Fire Sticks είναι τόσο προσιτά γιατί το κέρδος είναι σε συνδρομές. Η Amazon θέλει να πουλήσει τηλεοπτικές εκπομπές Amazon Prime Video. Όταν αγοράζετε μια συνδρομή Disney ή Hulu μέσω του Amazon, παίρνουν ένα κομμάτι από την πίτα.

Η συζήτηση μεταξύ της αγοράς του Fire TV Stick Lite έναντι του Fire TV Stick φαίνεται λίγο άσκοπη, λαμβάνοντας υπόψη τον εφάπαξ χαρακτήρα του και πόσο χρεώνουν το HBO Max ή οποιαδήποτε από τις καλύτερες υπηρεσίες ροής για το περιεχόμενό τους. Είναι πιο λογικό να αγοράσετε το καλύτερο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και στη συνέχεια να εξοικονομήσετε χρήματα σε υπηρεσίες ροής για να κάνετε τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης :Λήψη Facebook Lite για υπολογιστή

Apple TV εναντίον Amazon Fire Stick

Πώς να επανεκκινήσετε το Fire TV Stick σας

10 τρόποι για να βελτιώσετε την απόδοση του Android

Η μπαταρία του Nintendo Switch Lite εξαντλείται γρήγορα;

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4900

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *