τρεμόπαιγμα της οθόνης

Πώς να διορθώσετε το τρεμόπαιγμα της οθόνης στα Windows 11 (10 καλύτεροι τρόποι)

Εκτός από τα προβλήματα συμβατότητας, οι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν άλλα προβλήματα κατά τη χρήση των Windows 11, όπως τρεμόπαιγμα οθόνης, προβλήματα φωτεινότητας, θολά κείμενα και άλλα. Δεδομένου ότι έχουμε ήδη συζητήσει τον τρόπο διόρθωσης θαμπών κειμένων στα Windows 11, θα συζητήσουμε το ζήτημα του τρεμούλιασμα οθόνης σε αυτόν τον οδηγό.

Έτσι, εάν μόλις μεταβήκατε στα Windows 11 και αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την οθόνη που τρεμοπαίζει, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Δεδομένου ότι το τρεμόπαιγμα της οθόνης μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, είναι αδύνατο να εντοπιστεί η πραγματική αιτία. Επομένως, πρέπει να εκτελέσουμε ορισμένες βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσουμε το τρεμόπαιγμα της οθόνης στα Windows 11.

1. Ελέγξτε τα καλώδια (οθόνη)

Ελέγξτε τα καλώδια (οθόνη)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι τα καλώδια της οθόνης σας. Το τρεμόπαιγμα της οθόνης συμβαίνει γενικά λόγω χαλαρών καλωδίων.

Επομένως, πρέπει να ελέγξετε εάν έχετε συνδέσει σωστά το καλώδιο της οθόνης στην οθόνη σας. Εάν το πρόβλημα παραμένει, πρέπει να αποσυνδέσετε την οθόνη και να επανατοποθετήσετε τα καλώδια.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex στο Viber  

Διαβάστε επίσης :Πώς να ελέγξετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης

 

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το τρεμόπαιγμα της οθόνης σε φορητό υπολογιστή, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο μεντεσές δεν είναι σπασμένος ή κατεστραμμένος.

2. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις των Windows

ενημερώσεις των windows

Εάν αντιμετωπίσετε τρεμόπαιγμα της οθόνης μετά την αναβάθμιση σε Windows 11, εγκαταστήστε τις εκκρεμείς ενημερώσεις. Δεδομένου ότι τα Windows 11 δεν είναι εντελώς απαλλαγμένα από σφάλματα, μια ελαττωματική ενημέρωση μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο πρόβλημα.

Επομένως, φροντίστε να εγκαταστήσετε τις πρόσθετες ενημερώσεις στα Windows 11. Οι πρόσθετες ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν προγράμματα οδήγησης που χρειάζονται πολύ για τη σωστή λειτουργία της οθόνης και του προσαρμογέα γραφικών.

3. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης

Εάν η ενημέρωση των Windows δεν βοήθησε, πρέπει να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης. Μπορείτε να ενημερώσετε μη αυτόματα το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης ή να χρησιμοποιήσετε τη διαχείριση συσκευών για να ενημερώσετε τους προσαρμογείς οθόνης.

Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης οθόνης στα Windows. Ακολουθήστε τα βήματα για να ενημερώσετε σωστά τα προγράμματα οδήγησης οθόνης στα Windows 11.

4. Επανασυνδέστε τη GPU σας

Εάν είστε χρήστης υπολογιστή και γνωρίζετε πώς να επανασυνδέσετε τα στοιχεία υλικού, μπορείτε να δοκιμάσετε να επανασυνδέσετε την κάρτα γραφικών σας (GPU).

Μερικές φορές, μια χαλαρή σύνδεση GPU προκαλεί το πρόβλημα με το τρεμόπαιγμα της οθόνης και μπορεί εύκολα να ταξινομηθεί με επανασύνδεση.

Επίσης, ενώ επανασυνδέεστε, δοκιμάστε να καθαρίσετε κάθε είδους σκόνη ή υπολείμματα από τη GPU και τη μητρική πλακέτα.

5. Αλλάξτε το χρώμα και το φόντο

Τα Windows 11 διαθέτουν μια δυνατότητα που επιλέγει αυτόματα το χρώμα έμφασης από την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας. Το αυτόματο χρώμα έμφασης αποστέλλεται για να προκαλέσει το πρόβλημα με το τρεμόπαιγμα της οθόνης και στα δύο Windows 10/11.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις χρώματος και φόντου Accent στα Windows 11 για να διορθώσετε το τρεμόπαιγμα της οθόνης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Αρχικά, πατήστε το Windows + I κουμπί και επιλέξτε το Εξατομίκευση αυτί. Στη συνέχεια, στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο Χρωματιστά επιλογή.

κάντε κλικ στην επιλογή Χρώματα

2. Στο χρώμα Accent, επιλέξτε το ‘Εγχειρίδιο‘ επιλογή και ορίστε το χρώμα έμφασης της επιλογής σας.

επιλέξτε «Μη αυτόματο».

3. Τώρα, επιστρέψτε στην προηγούμενη σελίδα και κάντε κλικ στο Ιστορικό επιλογή.

4. Στην ενότητα Εξατομίκευση του φόντου σας, επιλέξτε ένα από τα δύο Εικόνα ή Στερεό χρώμα ως φόντο.

κάντε κλικ στην επιλογή Φόντο

6. Απενεργοποιήστε τα οπτικά εφέ στα Windows 11

Μερικοί χρήστες ανέφεραν ότι η ενεργοποίηση του εφέ κινούμενης εικόνας πυροδότησε το τρεμόπαιγμα της οθόνης στις οθόνες τους. Έτσι, για να λύσετε το τρεμόπαιγμα της οθόνης στα Windows 11, πρέπει να απενεργοποιήσετε τα εφέ κινούμενων εικόνων.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο Windows Key + I στο πληκτρολόγιό σας. Στη συνέχεια, στο Ρυθμίσεις Κάνε κλικ στο Προσιτότητα .

κάντε κλικ στην καρτέλα Προσβασιμότητα

2. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο Οπτικά εφέ .

κάντε κλικ στην επιλογή Οπτικά εφέ

3. Απενεργοποιήστε το κουμπί εναλλαγής πίσω από το Εφέ κινουμένων σχεδίων κάτω από τα Οπτικά Εφέ.

Απενεργοποιήστε το κουμπί εναλλαγής

7. Απενεργοποιήστε την επιτάχυνση υλικού στα Windows 11

Η επιτάχυνση υλικού είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, αλλά μερικές φορές, δημιουργεί προβλήματα όπως το τρεμόπαιγμα της οθόνης. Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι η απενεργοποίηση της επιτάχυνσης υλικού βοηθά στην επίλυση του προβλήματος. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome, δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιτάχυνση υλικού.

1. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome και κάντε κλικ στο τρεις τελείες παρακάτω. Από τη λίστα επιλογών, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις.

κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις

2. Στις Ρυθμίσεις του Chrome, κάντε κλικ στο Προηγμένες ρυθμίσεις στην αριστερή πλαϊνή μπάρα και μετά στο Σύστημα .

κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις για προχωρημένους

3. Στη δεξιά πλαϊνή γραμμή, απενεργοποιήστε το Χρησιμοποιήστε επιτάχυνση υλικού όποτε είναι διαθέσιμη .

απενεργοποιήστε το

8. Προσαρμόστε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης

Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης είναι ένας σημαντικός παράγοντας που οδηγεί σε προβλήματα με το τρεμόπαιγμα της οθόνης. Όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός ανανέωσης, τόσο πιο γρήγορα αλλάζει η εικόνα. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά οθόνη, ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης μπορεί να είναι πρόβλημα λόγω του τρεμούλιασμα της οθόνης.

Τέλος πάντων, είναι πολύ εύκολο να προσαρμόσετε τον ρυθμό ανανέωσης στα Windows 11. Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης στα Windows 11. Πρέπει να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό και να προσαρμόσετε χειροκίνητα τον ρυθμό ανανέωσης.

9. Ελέγξτε για ασυμβατότητα εφαρμογής

Μερικές φορές, οι μη συμβατές εφαρμογές φαίνεται να προκαλούν προβλήματα με το τρεμόπαιγμα της οθόνης. Εάν έχετε εγκαταστήσει μια νέα εφαρμογή και αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το τρεμόπαιγμα της οθόνης, θα πρέπει να βρείτε και να απεγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή.

Είναι καλύτερο να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές που εγκαθιστάτε πριν ξεκινήσει το πρόβλημα με το τρεμόπαιγμα. Εάν δεν μπορείτε να επιλέξετε την εφαρμογή, είναι καλύτερο να επαναφέρετε ή να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Τέλος πάντων, δείτε πώς μπορείτε να απεγκαταστήσετε εφαρμογές στα Windows 11.

1. Αρχικά, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και κάντε κλικ στο Εφαρμογές τμήμα στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

κάντε κλικ στην ενότητα Εφαρμογές

2. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο Εφαρμογές και δυνατότητες Ενότητα.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ταξινόμηση κατά αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε το Τελευταία εγκατάσταση .

Ταξινόμηση εφαρμογών

4. Αυτό θα ταξινομήσει τις εφαρμογές με βάση την ημερομηνία εγκατάστασής τους. Τώρα, κάντε κλικ στο τρεις τελείες δίπλα στο όνομα κάθε εφαρμογής και επιλέξτε Απεγκατάσταση.

επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης

10. Εκτελέστε επαναφορά συστήματος

Εάν η οθόνη τρεμοπαίζει λόγω σφάλματος λογισμικού και δεν έχει επιδιορθωθεί ακόμα, η εκτέλεση επαναφοράς συστήματος είναι η τελευταία λύση. Δείτε πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος στα Windows.

1. Πληκτρολογήστε το Recovery στην Αναζήτηση των Windows. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Ανάκτηση εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αγώνων.

Ανάκτηση

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Recovery, κάντε κλικ στο Ανοίξτε την Επαναφορά Συστήματος.

Ανοίξτε την Επαναφορά Συστήματος

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επιλέξτε ένα διαφορετικό σημείο επαναφοράς και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Επιλέξτε ένα διαφορετικό σημείο επαναφοράς

4. Επιλέξτε α Σημείο επαναφοράς της προηγούμενης ημερομηνίας και κάντε κλικ Επόμενο.

Επόμενο

5. Στη γραμμή επιβεβαίωσης, κάντε κλικ τέλος.

Φινίρισμα

Το τρεμόπαιγμα της οθόνης είναι ένα σύνηθες πρόβλημα στα Windows 11. Εάν όλες οι μέθοδοι δεν επιλύσουν το πρόβλημα, πρέπει να ελέγξετε την οθόνη σας. Είναι καλύτερο να συνδέσετε μια διαφορετική οθόνη και να ελέγξετε το πρόβλημα. Εάν το τρεμόπαιγμα της οθόνης δεν εμφανίζεται σε άλλη οθόνη, πρέπει να επιδιορθώσετε την οθόνη σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *