φωτιστικά γραφείου του σπιτιού

Τα 6 καλύτερα φωτιστικά γραφείου για το γραφείο του σπιτιού σας

Η ρύθμιση του γραφείου στο σπίτι σημαίνει ότι θα επενδύσετε σε ένα εργονομικό γραφείο υπολογιστή , έναν υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή,  καρέκλα γραφείου και όλα τα μικρά αξεσουάρ που θα σας βοηθήσουν να εστιάσετε στην εργασία σας. Θα πρέπει επίσης να βρείτε ένα κατάλληλο φωτιστικό γραφείου για να φωτίσετε τις πολλές ώρες εργασίας. Υπάρχουν περισσότερα για ένα καλό φωτιστικό γραφείου από έναν λαμπτήρα, ένα καλώδιο και έναν διακόπτη, οπότε ας μιλήσουμε για τα καλύτερα φωτιστικά γραφείου για το γραφείο του σπιτιού σας.

Γιατί χρειάζεστε μια λάμπα γραφείου

Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τις συνθήκες φωτισμού του γραφείου σας καθ’ όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Το να βασίζεσαι στο φυσικό φως δεν είναι ποτέ αρκετό καθώς θα μετατοπιστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα εναέρια φώτα δεν τοποθετούνται ποτέ για να φωτίζουν ολόκληρο τον χώρο. Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό όχι μόνο θα λειτουργεί ως πρόσθετη πηγή φωτός, αλλά θα εστιάζεται επίσης στο τραπέζι εργασίας σας, βοηθώντας σας έτσι να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας.

Τούτου λεχθέντος, το βασικό πλεονέκτημα ενός φωτιστικού γραφείου είναι η ικανότητά του να μειώνει την καταπόνηση και την κόπωση των ματιών. Αυτό σημαίνει επίσης λιγότερες πιθανότητες για πονοκέφαλο και καλύτερη στάση, καθώς δεν θα χρειαστεί να σκύβετε προς τα εμπρός για να δείτε καλύτερα τι κάνετε. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για κάποια ευεργετική θεραπεία φωτός .

Τι τύπο φωτός να επιλέξετε;

Όταν πρόκειται για τον τύπο φωτός, όλα θα εξαρτηθούν από την προσωπική προτίμηση, αλλά ορισμένες θερμοκρασίες φωτός είναι καλύτερες από άλλες. Οι τύποι χρωμάτων ή οι θερμοκρασίες μετρώνται στην κλίμακα Kelvin (K). Το φάσμα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: θερμό, ουδέτερο και ψυχρό. Ας δούμε τι έχει να προσφέρει κάθε μία από τις κατηγορίες.

Θερμό φως (μεταξύ 2700k και 3000K)

Οι λαμπτήρες που φέρουν την ένδειξη “θερμό” θα εκπέμψουν ένα απαλό λευκό φως που θα φαίνεται κίτρινο στον παρατηρητή. Τα ζεστά φώτα δεν είναι τα πιο φωτεινά, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για τη δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας, επομένως χρησιμοποιούνται ιδανικά για φωτισμό περιβάλλοντος. Αν και πιο κατάλληλο για ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι, μπορεί να βρείτε ότι προτιμάτε το ζεστό φως γιατί είναι πολύ εύκολο για τα μάτια.

Ουδέτερο φως (μεταξύ 3100k και 4500k)

Επειδή το ουδέτερο φως είναι κάπου μεταξύ ζεστού και δροσερού, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Θα αυξήσει εύκολα την παραγωγικότητά σας, αλλά θα σας κρατήσει αρκετά ξεκούραστο για όλες αυτές τις πολλές ώρες εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ουδέτερο φως χρησιμοποιείται κυρίως σε γραφεία και σχολεία. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην το χρησιμοποιείτε αμέσως πριν από τον ύπνο γιατί μπορεί να εμποδίσει το σώμα σας να παράγει μελατονίνη, μια ορμόνη που σχετίζεται με τον κύκλο του ύπνου.

Δροσερό φως (μεταξύ 4600k και 6500K)

Το δροσερό ή κρύο φως δίνει μια λευκή-μπλε απόχρωση που μπορείτε να βρείτε σε οθόνες, τηλεοράσεις, smartphone ή tablet. Η έκθεση σε αυτό το φως θα σας κάνει σε εγρήγορση και θα σας κάνει πιο παραγωγικούς, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρή καταπόνηση των ματιών, πονοκεφάλους και κόπωση. Το ρολόι του σώματός σας θα μπερδευτεί από το δροσερό φως και θα σκεφτεί ότι είναι ακόμα μέρα έξω. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε δροσερό φως κατά τη διάρκεια της νύχτας με κάθε κόστος, καθώς μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή μελατονίνης και να σας κρατήσει ξύπνιους αργά το βράδυ.

Ελαφριά κάλυψη

Εκτός από την επιλογή της θερμοκρασίας φωτός, θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στη φωτεινότητα, την απαλότητα ή τη σκληρότητα του λαμπτήρα. Επίσης, εξετάστε τις ρυθμίσεις ισχύος, ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε πόσο από το χώρο εργασίας σας θα καλύπτεται από το φως της λάμπας. Εάν θέλετε πραγματικά να ξεγελαστείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φωτόμετρο για να μετρήσετε την ποσότητα φωτεινότητας της λάμπας που έχετε επιλέξει.

Δυνατότητα προσαρμογής

Όταν επιλέγετε την τέλεια λάμπα γραφείου στο σπίτι, θα πρέπει να αναρωτηθείτε εάν χρειάζεστε μια σταθερή λάμπα ή μια ρυθμιζόμενη λάμπα; Αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τον τύπο του χώρου εργασίας σας. Κυκλοφορείτε στο γραφείο ενώ εργάζεστε; Στέκεσαι; Κάθεσαι; Πολλά σύγχρονα φωτιστικά γραφείου έχουν διάφορους αρμούς, στροφείς και αγκώνες που μπορείτε να περιστρέψετε και να στρίψετε για να ρυθμίσετε τη λάμπα σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Οι μοντέρνοι λαμπτήρες έρχονται με μερικά όμορφα χαρακτηριστικά που μπορούν να βελτιώσουν την εργασία σας. Ορισμένα έχουν απλό διακόπτη, ενώ άλλα διαθέτουν επιφάνεια αφής. Μπορούν επίσης να διαθέτουν θύρες USB, λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, χρονοδιακόπτη, θήκες για στυλό, διαφορετικές λειτουργίες φωτισμού, ακόμη και σταθμό ασύρματης φόρτισης για το τηλέφωνό σας. Οι επιλογές είναι πολλές και στο χέρι σας είναι να επιλέξετε ένα φωτιστικό που θα ταιριάζει απόλυτα στο γραφείο σας.

Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι οι κορυφαίες επιλογές μας για φωτιστικά γραφείου στο σπίτι.

1. Επιτραπέζιο φωτιστικό LED EppieBasic

Τιμή: $50

Σφιγκτήρας λαμπτήρας

Εύρος χρωμάτων μεταξύ 2700k και 6500K

Ευρεία κάλυψη

Εύκαμπτος λαιμός

Δικέφαλος

Το επιτραπέζιο φωτιστικό LED EppieBasic είναι εξαιρετικά φαρδύ και διαθέτει διπλή κεφαλή λαμπτήρα LED για να εξασφαλίζει την ευρύτερη δυνατή κάλυψη φωτός. Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι σχεδιάστηκε προσεκτικά όχι μόνο για να φωτίζει ολόκληρο τον χώρο εργασίας σας αλλά και για να διατηρεί τον χώρο στο γραφείο. Απλώς στερεώστε το στο γραφείο σας πίσω από την οθόνη σας και θα λάμψει τέλεια το φως του στο πληκτρολόγιο και στο γραφείο σας χωρίς να προκαλεί αντανακλάσεις στην οθόνη.

Τα ευαίσθητα στην αφή κουμπιά θα σας επιτρέψουν να αλλάξετε εύκολα τη θερμοκρασία χρώματος και τη φωτεινότητα. Επίσης, το EppieBasic διαθέτει δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης φωτός. Θα αξιολογήσει τις συνθήκες φωτισμού στο γραφείο σας και θα προσαρμόσει αυτόματα τη λάμπα για να σας βοηθήσει να φωτίσετε το γραφείο σας. Είναι επίσης εξαιρετικά ρυθμιζόμενο χάρη στον εύκαμπτο σχεδιασμό του με λαιμό χήνας που σας επιτρέπει να εργάζεστε σε διαφορετικές γωνίες και να εστιάσετε το φως σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή αντικείμενο. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της λάμπας είναι ότι ο σφιγκτήρας c δεν ταιριάζει σε όλους τους τύπους γραφείου.

Φορητή Λάμπα Εργασίας με 60 LEDs (12V)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Επιτραπέζιο φωτιστικό LED Lampat

Τιμή: $20

4 λειτουργίες φωτός

Θύρα φόρτισης USB

Λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης

Πίνακας ελέγχου ευαίσθητος στην αφή

Dimmer 5 επιπέδων

Η λυχνία LED Lampat έχει την καλύτερη αξία όσον αφορά τις λάμπες γραφείου στο σπίτι και είναι ακόμη και ρυθμιζόμενο. Έχει ένα κομψό, απλό σχέδιο που ταιριάζει σε κάθε γραφείο στο σπίτι. Το σώμα του είναι εξοπλισμένο με κουμπιά φωτισμού που θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε τις ρυθμίσεις φωτεινότητας. Αυτή η λάμπα διαθέτει επίσης λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης, η οποία είναι εξαιρετική αν τείνετε να ξεχάσετε να σβήσετε το φως. Μπορείτε ακόμη να ρυθμίσετε το χρονόμετρο να σβήνει τη λάμπα μετά από μία ώρα.

Τούτου λεχθέντος, αυτή η λάμπα έχει βαθμολογία lumen μόνο 530, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αρκεί για να φωτίσει μια μεγάλη περιοχή εργασίας. Είναι καλό ως πρόσθετη λάμπα για να εστιάσετε το φως στο γραφείο σας, ενώ χρησιμοποιείτε επίσης μια πηγή φωτός από πάνω.

3. Mchatte LED με ασύρματο φορτιστή

Τιμή: $30

Φως χωρίς τρεμόπαιγμα

θύρα USB

Βάση ασύρματης φόρτισης

5 θερμοκρασίες χρώματος

Προμηθευτός

Εάν θέλετε μια λάμπα γραφείου με πολλαπλές δυνατότητες φόρτισης, αλλά δεν θέλετε να σπάσετε τα χρήματα, σκεφτείτε τη λάμπα LED Mchatte. Διαθέτει θύρα USB-A για φορτιστές και ασύρματη βάση φόρτισης για το smartphone σας. Είναι ιδανικό για ένα μικρό γραφείο. Όσο για την ίδια τη λάμπα, έρχεται με πέντε διαφορετικές ρυθμίσεις θερμοκρασίας φωτός και δέκα επίπεδα φωτεινότητας. Η λάμπα Mchatte διαθέτει επίσης χρονοδιακόπτη αυτόματης απενεργοποίησης, ώστε να μην ανησυχείτε για την κατανάλωση ρεύματος εάν πάτε για ύπνο και ξεχάσετε να σβήσετε το φως.

Λάμπα LED 60Watt και Εντομοαπωθητικό 2 σε 1(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτή η λάμπα τοποθετείται εύκολα και έχει αγκώνες που χειρίζονται εύκολα σε τέλεια θέση. Η πρώτη ρυθμιζόμενη άρθρωση περιστρέφεται 160 μοίρες στη βάση της, ενώ η δεύτερη άρθρωση έχει εύρος κίνησης 225 μοιρών. Ωστόσο, η ίδια η κεφαλή δεν μπορεί να γείρει, επομένως δεν θα μπορείτε να λαμβάνετε το φως οριζόντια. Μπορεί επίσης να θέλετε να κρατήσετε αυτή τη λάμπα μακριά από το κρεβάτι σας, καθώς η ενδεικτική λυχνία φόρτισης δεν σβήνει ποτέ και μπορεί να ενοχλήσει τον ύπνο σας.

4. Ikea Forsa

Τιμή: 35 $

Κομψό σχέδιο

Ρυθμιζόμενοι βραχίονες

Ρυθμιζόμενο ύψος

Περιλαμβάνεται λαμπτήρας LED

Δεν απαιτείται συναρμολόγηση

Εάν θέλετε να ψωνίσετε τα είδη γραφείου του σπιτιού σας όλα σε ένα σημείο, η Ikea μπορεί να είναι η σωστή επιλογή. Δεν πουλάνε μόνο έπιπλα, αλλά και όλες τις απαραίτητες συσκευές και διακόσμηση. Αυτό το σουηδικό κατάστημα λιανικής πουλά μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές μεταξύ των επιτραπέζιων λαμπτήρων, το Forsa. Έχει πολύ κομψό και κομψό σχεδιασμό που ταιριάζει εύκολα σε κάθε διακόσμηση σπιτιού και διατίθεται σε διάφορα χρώματα. Ο λαμπτήρας περιλαμβάνεται στην τιμή των 35 $, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλους λαμπτήρες με βάση τις προτιμήσεις σας.

Το Ikea Forsa είναι κατασκευασμένο από ατσάλι που εξασφαλίζει την αντοχή του. Οι μακρύι ρυθμιζόμενοι βραχίονες διευκολύνουν την εύρεση της τέλειας γωνίας για το φωτισμό του χώρου εργασίας σας. Η βάση της λάμπας είναι βαριά, ώστε να μην αναποδογυρίζει. Λόγω του σχεδιασμού του και του έντονου φωτός που εκπέμπει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φωτιστικό Forsa σε ένα τραπέζι, ένα γραφείο ή σε ένα κομοδίνο.

5. Λάμπα LED Tobusa Architect

Τιμή: $48

Έλεγχος αφής με ένα κουμπί

3 χρωματικές λειτουργίες

Dimmable

Εύκαμπτοι βραχίονες αιώρησης

Θύρα φόρτισης USB

Αν ψάχνετε για ένα vintage αλλά εκλεπτυσμένο φωτιστικό εργασίας που θα εξυπηρετήσει το σκοπό του και θα διακοσμήσει το γραφείο σας, η λάμπα LED Tobusa μπορεί να είναι η τέλεια λύση. Αυτό το φωτιστικό είναι πολυτελές και κομψό, αλλά αυτό δεν μειώνει τη λειτουργικότητά του. Έχει μόνο ένα κουμπί, αλλά δεν είναι ένα απλό χειριστήριο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης. Το χρησιμοποιείτε για να ελέγξετε τη μείωση της έντασης ή για να επιλέξετε μία από τις τρεις λειτουργίες χρώματος: 3000K θερμό λευκό, 4000K φυσικό φως και 5000k λευκό φως ημέρας.

Η λυχνία εργασίας Tobusa LED είναι εύκαμπτη με περιστρεφόμενους βραχίονες 360 μοιρών και περιστρεφόμενη κεφαλή 90 μοιρών. Εκτός από την όμορφη σχεδίαση και τις εκπληκτικές δυνατότητες φωτισμού, η λάμπα Tobusa διαθέτει επίσης θύρα USB-A για να μπορείτε να φορτίζετε τις συσκευές σας. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η κεφαλή της λάμπας είναι βαριά, γεγονός που καθιστά αδύνατη την περιστροφή της στο χαμηλότερο δυνατό σημείο χωρίς να γέρνει η λάμπα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να εστιάσετε το φως μόνο σε ένα μικρό μέρος του γραφείου σας.

6. Dyson Solarcycle Morph

Τιμή: $650

Μοναδικό βιομηχανικό σχέδιο

Λειτουργεί ως φως περιβάλλοντος, σημείου ή εργασίας

Ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία χρώματος με βάση τις τοπικές συνθήκες φωτός της ημέρας

Ενεργειακής απόδοσης

Διαθέτει εφαρμογή για smartphone

Εάν το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα, το Dyson Solarcycle Morph θα φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έναν καινοτόμο σχεδιασμό υψηλής ποιότητας στο γραφείο σας. Συνδέστε το στο smartphone σας και η λάμπα θα προσαρμόσει αυτόματα τη θερμοκρασία χρώματος με βάση τις συνθήκες φωτός της ημέρας στην τοποθεσία σας. Αυτό βοηθά να περιορίσει την κακή επίδραση του μπλε φωτός το πρωί και το βράδυ. Η λάμπα Dyson μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί για να σας χρησιμεύσει ως φωτιστικό γραφείου, χαρακτηριστικό φως ή φως περιβάλλοντος. Εάν πρέπει να αλλάξετε τη λάμπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λάμπα LED ισχύος μεταξύ 4-6W.

Με την εφαρμογή Dyson, μπορείτε να ρυθμίσετε μία από τις προ-προγραμματισμένες λειτουργίες της λάμπας: Μελέτη, Ακρίβεια, Χαλάρωση και Αφύπνιση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χειριστήρια θερμοκρασίας και φωτεινότητας για να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε την εξατομικευμένη σας λειτουργία. Ένας αισθητήρας κίνησης που είναι εγκατεστημένος στο Dyson Solarcycle Morph θα ανάβει αυτόματα το φως όταν κάθεστε στο γραφείο σας. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της λάμπας είναι ότι μπορεί να συνδεθεί στη συσκευή σας μόνο μέσω Bluetooth. Δεν υπάρχει επιλογή wifi που σημαίνει ότι ενδέχεται να μην μπορείτε να το προσθέσετε στον έξυπνο κόμβο του σπιτιού σας.

Αξίζουν οι διάδρομοι για όρθιους ή κάτω από το γραφείο;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βελτιώστε το γραφείο του σπιτιού σας με μια λάμπα γραφείου

Η εύρεση του κατάλληλου φωτιστικού γραφείου για το γραφείο του σπιτιού σας μπορεί να κάνει τη διαφορά στη δημιουργία ενός εμπνευσμένου και παραγωγικού χώρου εργασίας. Οι επιτραπέζιες λάμπες διατίθενται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και στυλ, προσφέροντας πολλές επιλογές για να καλύψουν τις ανάγκες σας. Οι λαμπτήρες LED προσφέρουν βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας ενώ παρέχουν έντονο και ομοιόμορφο φως και είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μοναδικές λειτουργίες, όπως λειτουργίες μείωσης της έντασης ή ρυθμιζόμενες θερμοκρασίες χρώματος για επιπλέον προσαρμογή.

Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές σήμερα, ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός για να βρείτε το τέλειο φωτιστικό γραφείου!

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top