Γιατί η τεχνολογία που κάνει το αυτοκίνητό σας ασφαλέστερο δεν θα μειώσει τα ποσοστά ασφάλισής σας

Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα πιστεύετε ότι τα οχήματα με νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερα ποσοστά ασφάλισης. Τελικά, οι ασφαλιστές δεν θα ήθελαν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να οδηγούν ασφαλέστερα αυτοκίνητα;

Η πραγματικότητα είναι ότι η νέα τεχνολογία ασφάλειας δεν οδηγεί πάντα σε φθηνότερα ασφάλιστρα. Ακόμα κι αν έχετε πλήρη κάλυψη , τα ποσοστά ασφάλισής σας δεν θα μειωθούν απαραίτητα μόνο και μόνο επειδή το αυτοκίνητό σας είναι πλέον εξοπλισμένο με τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει ακόμη και αύξηση των επιτοκίων.

Νέα χαρακτηριστικά τεχνολογίας ασφάλειας

Πριν προχωρήσουμε στο γιατί η τεχνολογία ασφαλείας δεν θα μειώσει τις τιμές σας, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας που μπορείτε να βρείτε στα σημερινά οχήματα. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μια εισροή νέων χαρακτηριστικών ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν γενικά να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: εκείνα που σας βοηθούν να αποφύγετε ατυχήματα και εκείνα που σας προστατεύουν σε περίπτωση σύγκρουσης.

Τι νέο υπάρχει στις δυνατότητες ασφάλειας αυτοκινήτου για οχήματα υψηλής τεχνολογίας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Όραση 360 μοιρών

Ορισμένα νεότερα οχήματα είναι πλέον εξοπλισμένα με τεχνολογία που δίνει στους οδηγούς θέα 360 μοιρών του περιβάλλοντός τους. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν κάνετε backup ή παρκάρετε σε στενά σημεία.

Αυτόματο φρενάρισμα

Πολλά νέα αυτοκίνητα διαθέτουν αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν μια επικείμενη σύγκρουση και να πατήσουν αυτόματα τα φρένα για να αποφευχθεί ή να μετριαστεί το ατύχημα.

Διασταύρωση-Σάρωση ΑΕΒ

Ορισμένα νεότερα αυτοκίνητα είναι πλέον εξοπλισμένα με τεχνολογία που μπορεί να σαρώσει τις διασταυρώσεις για την αντίθετη κυκλοφορία και τους πεζούς και να φρενάρει εάν χρειάζεται για να βοηθήσει στην αποφυγή σύγκρουσης.

Lane-keeping Assist

Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύσει πότε ένα αυτοκίνητο ξεφεύγει από τη λωρίδα του και θα κατευθύνει αυτόματα το αυτοκίνητο πίσω στη λωρίδα.

Προσαρμοστικοί προβολείς

Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς περιστρέφονται για να ακολουθούν την κατεύθυνση της στροφής του οδηγού, παρέχοντας καλύτερη ορατότητα στις στροφές.

Κεντρικοί αερόσακοι

Το Ethereum Foundation καθιστά σαφές ότι η συγχώνευση δεν θα βελτιώσει τα τέλη και την απόδοση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ορισμένα νεότερα αυτοκίνητα διαθέτουν πλέον αερόσακους που ανοίγουν από το κέντρο του τιμονιού, παρέχοντας πρόσθετη προστασία για τον οδηγό και τον συνοδηγό σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

Adaptive Cruise Control (ACC)

Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύσει την ταχύτητα και την απόσταση του αυτοκινήτου μπροστά σας και προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητά σας για να διατηρεί μια ασφαλή απόσταση παρακολούθησης.

Παρακολούθηση Τυφλού Σημείου (BSM)

Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύσει πότε υπάρχει αυτοκίνητο στο τυφλό σημείο σας και θα παρέχει μια οπτική ή ακουστική προειδοποίηση στον οδηγό.

Πίσω Ειδοποίηση Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (RCTA)

Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύσει πότε ένα αυτοκίνητο πλησιάζει από το πλάι ενώ κάνετε πίσω, και θα παρέχει μια οπτική ή ακουστική προειδοποίηση στον οδηγό.

Υποβοήθηση εξόδου ασφαλείας

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας που είναι τώρα διαθέσιμα στα σημερινά οχήματα. Όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας συμβάλλουν στο να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή από ποτέ. Χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνολογίες, μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία του εαυτού σας και των επιβατών σας από βλάβη.

Γιατί η τεχνολογία ασφαλείας δεν θα μειώσει τα ποσοστά ασφάλισης του αυτοκινήτου σας

Τα καλύτερα δώρα για το καλοκαίρι: Windows 10 Pro με 7,24 € και Office 2019 Pro με 29,11 €(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Παρά την ευρεία υιοθέτηση της τεχνολογίας ασφάλειας στα νέα αυτοκίνητα, πολλοί οδηγοί εξακολουθούν να έχουν την εντύπωση ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα οδηγήσουν σε χαμηλότερα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους αυτό δεν συμβαίνει.

Η νέα τεχνολογία αυτοκινήτων κάνει τα αυτοκίνητα πιο δαπανηρά για την επισκευή και την αντικατάσταση των ασφαλιστών. Αυτό συμβαίνει επειδή η τεχνολογία είναι συχνά αποκλειστική και μπορεί να επισκευαστεί μόνο από εξειδικευμένους τεχνικούς.
Η τεχνολογία δεν αναιρεί το σφάλμα του προγράμματος οδήγησης. Ακόμη και με τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, οι οδηγοί μπορούν να κάνουν λάθη που οδηγούν σε ατυχήματα.
Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα σχετικά με την τεχνολογία. Οι ασφαλιστικές εταιρείες βασίζονται σε δεδομένα για την αξιολόγηση του κινδύνου και τον καθορισμό των ασφαλίστρων, αλλά τα δεδομένα σχετικά με την τεχνολογία ασφάλειας εξακολουθούν να είναι σχετικά περιορισμένα. Ως αποτέλεσμα, είναι δύσκολο για τους ασφαλιστές να εκτιμήσουν με ακρίβεια τον κίνδυνο που σχετίζεται με αυτά τα χαρακτηριστικά. Υπάρχει δυνατότητα για εκπτώσεις στο μέλλον, αλλά προς το παρόν, η τεχνολογία ασφάλειας δεν θα μειώσει τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου.
Οι ασφαλιστές λαμβάνουν υπόψη περισσότερα από την ασφάλεια του αυτοκινήτου κατά τον καθορισμό των τιμών. Εξετάζουν επίσης πράγματα όπως τον τύπο του αυτοκινήτου, την ηλικία του οδηγού, το ιστορικό οδήγησης, το πού θα οδηγηθεί το αυτοκίνητο και ούτω καθεξής. 

Άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου

Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου, όπως:

Ψωνίστε τριγύρω

Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από τον έναν ασφαλιστή στον άλλο. Με τις αγορές σας, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε την καλύτερη δυνατή τιμή.

Συγκρίνετε τιμές

Οι τιμές μπορεί επίσης να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο κάλυψης που χρειάζεστε. Βεβαιωθείτε ότι συγκρίνετε τα μήλα με τα μήλα όταν κοιτάτε τα εισαγωγικά.

Επιλέξτε υψηλότερη έκπτωση

Μια υψηλότερη έκπτωση θα μειώσει τα ασφάλιστρά σας, αλλά είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσετε την έκπτωση εάν έχετε ένα ατύχημα.

Επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις

Σετ 2 Στηρίγματα Πλάτης για το Γραφείο και Αυτοκίνητο Μαύρο ΟΕΜ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πολλοί ασφαλιστές προσφέρουν εκπτώσεις για πράγματα όπως το να έχετε καλό ιστορικό οδήγησης, να είστε φοιτητής ή να παρακολουθήσετε μαθήματα αμυντικής οδήγησης.

Συνδυάστε τις πολιτικές σας

Μπορείτε συχνά να λάβετε έκπτωση εάν συνδυάσετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας με άλλους τύπους ασφάλισης, όπως ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού.

Διατηρήστε ένα καλό πιστωτικό σκορ

Το πιστωτικό αποτέλεσμά σας είναι ένα από τα πράγματα που εξετάζουν οι ασφαλιστές κατά τον καθορισμό των επιτοκίων. Η διατήρηση ενός καλού πιστωτικού αποτελέσματος θα σας βοηθήσει να έχετε τις καλύτερες δυνατές τιμές.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου. Εκμεταλλευόμενοι αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στα ασφάλιστρά σας.

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4600

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: