Γιατί το Hybrid Cloud Infrastructure αλλάζει το παιχνίδι;

Πολλές επιχειρήσεις αποφεύγουν τις αναδυόμενες τεχνολογίες, απορρίπτοντάς τις ως απλά προσωρινά τσιτάτα. Ωστόσο, ορισμένες τεχνολογίες δεν αντιπροσωπεύουν απλώς μια τάση αλλά μια στρατηγική αλλαγή που γίνεται αναγκαιότητα και όχι επιλογή. Η υβριδική υποδομή cloud είναι μια τέτοια τεχνολογία. Ενσωματώνοντας τις on-premise λύσεις με ιδιωτικά και δημόσια cloud, το υβριδικό μοντέλο cloud προσφέρει στους οργανισμούς την απαραίτητη ευελιξία και ασφάλεια και εξοικονομεί χρήματα. Ενώ πολλοί οργανισμοί διχάζονται μεταξύ της επιλογής επιλογών εσωτερικής εγκατάστασης, δημόσιου ή ιδιωτικού cloud, το υβριδικό cloud σάς επιτρέπει να αξιοποιήσετε και τα τρία προς όφελός σας.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να ανακαλύψετε γιατί η υβριδική υποδομή cloud είναι μια πραγματική αλλαγή παιχνιδιού για τους οργανισμούς σήμερα.

Οι 3 κορυφαίες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να συγκεντρώσετε δεδομένα

Κατανόηση της Υβριδικής Υποδομής Cloud και των Στοιχείων της

Πρωτα απο ολα, τι είναι η υβριδική υποδομή cloud? Λοιπόν, η υβριδική υποδομή cloud είναι ένας απρόσκοπτος συνδυασμός παραδοσιακών on-premise διακομιστών και κέντρων δεδομένων με ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες cloud. Ακολουθεί μια ανάλυση των στοιχείων της υβριδικής υποδομής cloud:

Δημόσια Cloud:

Σκεφτείτε το δημόσιο σύννεφο σαν να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα σε ένα μεγάλο συγκρότημα. Δεν σας ανήκει η υποδομή, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πόρους που σας έχουν διατεθεί. Το κτίριο συντηρείται από κάποιον άλλο—τρίτους προμηθευτές—και σας επιτρέπει να διεξάγετε την επιχείρησή σας όπως χρειάζεται.

Ιδιωτικά Cloud:

Αυτό μοιάζει με την ιδιοκτησία ενός περιφραγμένου σπιτιού. Όπως ένα ιδιωτικό σπίτι, τα ιδιωτικά σύννεφα είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά για εσάς και παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για κρίσιμες για την αποστολή εφαρμογές των οργανισμών σας που ενδέχεται να εκθέσουν τα τρωτά σημεία σας και δεν θέλετε να αναλάβετε τον κίνδυνο να τοποθετήσετε τα δεδομένα σε περιβάλλοντα δημόσιου cloud.

Πόροι On-Premise:

Αυτοί είναι παραδοσιακοί φυσικοί διακομιστές και κέντρα δεδομένων που προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο ελέγχου. Συνήθως χρησιμοποιούνται από παλαιού τύπου συστήματα που δεν είναι ακόμη έτοιμα να μετεγκατασταθούν στο cloud.

Γιατί να επιλέξετε μια προσέγγιση Hybrid Cloud;

Το υβριδικό σύννεφο δεν είναι πλέον μόνο μια επιλογή για τις επιχειρήσεις. έχει γίνει στρατηγική επιταγή. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το υβριδικό σύννεφο δεν περιορίζεται σε μεγάλες επιχειρήσεις. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν επίσης πολλά να κερδίσουν από τα υβριδικά μοντέλα cloud. Ωστόσο, η απόφασή σας να προχωρήσετε σε υβριδική χρήση θα πρέπει να βασίζεται στις συγκεκριμένες επιχειρηματικές ανάγκες και στόχους σας. Λοιπόν, ας εμβαθύνουμε στους λόγους για τους οποίους εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας υβριδικής υποδομής cloud και ας εκτιμήσουμε εάν ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας.

1. Ευελιξία και επεκτασιμότητα: Η δύναμη για προσαρμογή και ανάπτυξη

Το πιο προφανές πλεονέκτημα της υβριδικής αρχιτεκτονικής cloud είναι η ικανότητά του να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων σήμερα. Όταν επιλέγετε μια υβριδική υποδομή cloud, μπορείτε να αυξήσετε ή να συρρικνώσετε τους τεχνολογικούς πόρους σας όπως απαιτείται. Αυτό ωφελεί ιδιαίτερα τις εποχιακές και εορταστικές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ωστόσο, δεδομένης της αυξημένης επισκεψιμότητας ιστού κατά την πώληση ή την κυκλοφορία μιας νέας υπηρεσίας, οι επιχειρήσεις —είτε μεγάλες, μεσαίες ή μικρές— αξιοποιούν το υβριδικό cloud για την ταχεία προσαρμογή που προσφέρει.

Και μόλις τελειώσει η περίοδος εκπτώσεων ή η περίοδος των διακοπών, μπορείτε γρήγορα να μειώσετε τους πόρους σας. Αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί όταν πρόκειται για παραδοσιακές λύσεις on-premise — οι οποίες απαιτούν χρονοβόρες και δαπανηρές αναβαθμίσεις υλικού για να κλιμακωθούν.

2. Κόστους-Αποτελεσματικότητας: Μεγιστοποίηση Αξίας Ελαχιστοποιώντας Δαπάνες

Ένας άλλος επιτακτικός λόγος για να υιοθετήσετε ένα υβριδικό μοντέλο cloud είναι η δυνατότητά του να εξοικονομήσει χρήματα. Για παράδειγμα, οι λύσεις εσωτερικής εγκατάστασης απαιτούν κέντρα δεδομένων με πλήθος γενικών εξόδων για την εκτέλεση, τη συντήρηση και τη διαχείριση των πόρων. Όλα αυτά επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό σας βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, σε ένα υβριδικό μοντέλο cloud, μπορείτε να εκφορτώνετε κρίσιμες εργασίες στο δημόσιο cloud και να πληρώνετε μόνο για την υπολογιστική ισχύ που θα χρησιμοποιήσετε. Αυτό το μοντέλο «pay-as-you-go» θα εξαλείψει την ανάγκη για μεγάλο αρχικό κόστος για το υλικό και το λογισμικό. Για να μην αναφέρουμε, η ικανότητα του υβριδικού νέφους να σας επιτρέπει να αυξάνετε και να μειώνετε τους πόρους ανάλογα με τις ανάγκες, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πληρώνετε για αχρησιμοποίητους πόρους.

3. Ασφάλεια και συμμόρφωση: Μια πολυεπίπεδη προσέγγιση για την προστασία δεδομένων

Η ασφάλεια των δεδομένων αποτελεί ανησυχία για τις επιχειρήσεις, ειδικά σε ρυθμιζόμενες βιομηχανίες όπως η χρηματοδότηση και η υγειονομική περίθαλψη. Το υβριδικό cloud σάς επιτρέπει να διατηρείτε ευαίσθητα δεδομένα σε υλικό εσωτερικής εγκατάστασης ή ακόμα και σε ιδιωτικό cloud, όπου έχετε τον απόλυτο έλεγχο των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Το υβριδικό σύννεφο προσφέρει πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας, όπως κρυπτογράφηση για δεδομένα κατά τη μεταφορά μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού cloud. Αυτό διευκολύνει την εκπλήρωση αυστηρών κανονιστικών απαιτήσεων όπως ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) στην Ευρώπη και ο Νόμος Φορητότητας και Υπευθυνότητας Ασφάλισης Υγείας (HIPAA) στις ΗΠΑ

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής μιας υποδομής Hybrid Cloud

Βασικά πλεονεκτήματα της ανάπτυξης υβριδικού νέφους:

1. Προσαρμοσμένη προσαρμογή για τις επιχειρηματικές ανάγκες:

Όπως υποδεικνύεται, το υβριδικό μοντέλο cloud σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το υπολογιστικό περιβάλλον ώστε να ανταποκρίνεται στις λειτουργικές σας απαιτήσεις.

2. Απρόσκοπτη επεκτασιμότητα για εξελισσόμενες επιχειρηματικές απαιτήσεις:

Μπορείτε να κλιμακώσετε τους πόρους πάνω-κάτω χωρίς κόπο για να ανταποκριθείτε σε φόρτους εργασίας που βασίζονται σε έργα και εποχιακές παραλλαγές.

3. Ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία δεδομένων:

Το υβριδικό σύννεφο προσφέρει πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας, όπως κρυπτογράφηση για δεδομένα κατά τη μεταφορά μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού cloud. Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τα ευαίσθητα δεδομένα στις παραδοσιακές λύσεις on-premise για να πληρούν τους αυστηρούς κανονισμούς.

Βασικά μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1. Λειτουργική πολυπλοκότητα στη διαχείριση πόρων:

Η διαχείριση του υβριδικού νέφους είναι πολύπλοκη, δεδομένης της ενσωμάτωσής του με διάφορες υπηρεσίες cloud και πόρους εσωτερικής εγκατάστασης.

2. Κίνδυνος απρόβλεπτων υπερβάσεων κόστους:

Το υβριδικό μοντέλο cloud εκτιμάται για την οικονομική του αποδοτικότητα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν δεν το διαχειριστείτε σωστά, τα υβριδικά μοντέλα μπορεί να έχουν απροσδόκητα έξοδα. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε σε εγρήγορση και να παρακολουθείτε συνεχώς.

Πώς να εφαρμόσετε μια στρατηγική Hybrid Cloud

Η μετάβαση σε μια υβριδική υποδομή cloud αλλάζει το παιχνίδι για την επιχείρησή σας, αλλά είναι σημαντικό να σχεδιάσετε και να εκτελέσετε το ταξίδι εκ των προτέρων. Ακολουθούν ορισμένα βασικά βήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν προσπαθείτε να μεταβείτε σε ένα υβριδικό μοντέλο cloud:

  • Αξιολογήστε την τρέχουσα υποδομή πληροφορικής σας και εντοπίστε τους φόρτους εργασίας που πρέπει να μετακινηθούν.
  • Ερευνήστε και επιλέξτε παρόχους υπηρεσιών cloud που ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.
  • Καθιερώστε ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων σας σε όλα τα περιβάλλοντα.
  • Διεξαγωγή ανάλυσης κόστους-οφέλους.
  • Εκτελέστε μια πιλοτική δοκιμή για να εντοπίσετε τυχόν πιθανά προβλήματα εκ των προτέρων.
  • Εκπαιδεύστε την ομάδα σας.

Μετά την εφαρμογή, παρακολουθείτε συνεχώς την απόδοση και τα οφέλη κόστους και κάνετε προσαρμογές όπως απαιτείται.

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4513

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: