Μέθοδοι έρευνας χρηστών του Google Analytics για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου

Εάν έχετε εγκαταστήσει το Google Analytics στον ιστότοπό σας, έχετε ένα πολύ ισχυρό εργαλείο διαθέσιμο για να πραγματοποιήσετε έρευνα χρηστών σχετικά με την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε μερικές συμβουλές και κόλπα για τη χρήση του Google Analytics για την εκτέλεση έρευνας χρηστών. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας γύρω από αυτό που είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρουν τους επισκέπτες σας.

Πώς να πλοηγηθείτε στην Έρευνα χρηστών του Google Analytics

Επισκεφτείτε το Google Analytics και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Google. Επισκεφτείτε την ιδιοκτησία ιστού που έχετε καταχωρίσει στο Google Analytics .

Στο αριστερό παράθυρο πλοήγησης, αναπτύξτε την ενότητα Κοινό . Αυτό το μενού περιέχει όλες τις ενότητες Έρευνας χρηστών που θα καλύψουμε σε αυτόν τον οδηγό. Όταν επιλέγετε Επισκόπηση από αυτήν την ενότητα, θα δείτε μια βασική επισκόπηση της επισκεψιμότητας των χρηστών σας.

Αυτή η προβολή σάς επιτρέπει να προσθέτετε “τμήματα” για να συγκρίνετε είδη κοινού. Θα φτάσουμε στην προσθήκη τμημάτων στην τελευταία ενότητα αυτού του άρθρου.

Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας, θα δείτε μια λίστα με δημογραφικά στοιχεία στα αριστερά από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Καθώς τα επιλέγετε, θα δείτε μια κατάταξη στα δεξιά που δείχνει τη δημογραφική ανάλυση των επισκεπτών του ιστότοπού σας.

Αυτά τα δημογραφικά στοιχεία περιλαμβάνουν τη γλώσσα, τη χώρα, την πόλη, το πρόγραμμα περιήγησης, το λειτουργικό σύστημα, τον πάροχο υπηρεσιών, το λειτουργικό σύστημα, τον πάροχο υπηρεσιών και την ανάλυση οθόνης.

Εξερεύνηση δημογραφικών στοιχείων χρηστών

Εάν θέλετε να εμβαθύνετε σε συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία χρηστών ως μέρος της έρευνας χρηστών, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού Κοινό, αναπτύξτε τα Δημογραφικά στοιχεία και επιλέξτε Επισκόπηση .

Σε αυτήν τη σελίδα θα δείτε μια βασική οπτική επισκόπηση των βασικών δημογραφικών στοιχείων — ηλικία και φύλο.

Στην ενότητα Δημογραφικά στοιχεία, μπορείτε να επιλέξετε Ηλικία για να δείτε μια ανάλυση του πόσοι από τους επισκέπτες σας βρίσκονται εντός συγκεκριμένων ηλικιακών ορίων.

Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για να δείτε εάν ο ιστότοπός σας απευθύνεται περισσότερο σε νεότερο, μεσήλικα ή μεγαλύτερο κοινό. Το γράφημα θα δείξει επίσης πώς αυτές οι τάσεις έχουν μετατοπιστεί με την πάροδο του χρόνου.

Μπορείτε επίσης να δείτε μια παρόμοια ανάλυση ανδρών ή γυναικών που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας επιλέγοντας Φύλο στην περιοχή Δημογραφικά στοιχεία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα βασικά δημογραφικά στοιχεία : Κατανοώντας τις ηλικίες και το φύλο που αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα της βάσης των επισκεπτών σας, μπορείτε να προσαρμόσετε καλύτερα το περιεχόμενό σας ώστε να απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό. Θα σας βοηθήσει επίσης να εντοπίσετε μεγάλες περιοχές όπου μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε και το κοινό σας.

Πέρα από τα βασικά δημογραφικά στοιχεία, άλλες ενότητες στο Κοινό στο Google Analytics σάς επιτρέπουν να διερευνήσετε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους επισκέπτες σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το WordPress: Οδηγός βήμα προς βήμα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εξερευνώντας τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών σας

Η επόμενη ενότητα κάτω από το Κοινό που ονομάζεται Ενδιαφέρον σάς δίνει πρόσβαση σε μια εκπληκτική σειρά λεπτομερειών για τους επισκέπτες σας.

Χάρη στα cookie που συλλέγονται στους υπολογιστές και τις κινητές συσκευές που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας, η Google έχει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους. Αυτές οι πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες σας είναι διαθέσιμες στον λογαριασμό σας στο Google Analytics στην ενότητα Ενδιαφέροντα.

Εάν επιλέξετε Επισκόπηση , μπορείτε να δείτε όλα τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών σας οργανωμένα ανά τύπο ενδιαφέροντος. Αυτοί οι τύποι οργανώνονται ως εξής:

Κατηγορία συνάφειας (πρόσβαση) : Θέματα για τα οποία οι χρήστες είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρονται να μάθουν. Τμήμα εντός της αγοράς : Προϊόντα και υπηρεσίες που συνήθως ερευνούν ή αγοράζουν οι επισκέπτες σας. Άλλη κατηγορία : Κάπως πιο γενικές απόψεις για το τι ενδιαφέρουν τους επισκέπτες σας.

Μπορείτε να βουτήξετε περαιτέρω σε αυτές τις κατηγορίες ενδιαφερόντων επιλέγοντας αυτές στην ενότητα Ενδιαφέροντα στο Google Analytics. Επιλέξτε Κατηγορίες Συνάφειας για να δείτε πόσοι χρήστες έχουν επισκεφτεί τον ιστότοπό σας και έχουν αυτά τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα.

Επιλέξτε Τμήματα εντός της αγοράς για να δείτε πόσοι χρήστες έχουν επισκεφτεί τον ιστότοπό σας που έχουν ερευνήσει ή αγοράσει συγκεκριμένα προϊόντα ή τύπους προϊόντων.

Επιλέξτε Άλλες κατηγορίες για να δείτε πόσοι χρήστες έχουν επισκεφτεί τον ιστότοπό σας και έχουν ένα ευρύτερο, γενικότερο σύνολο ενδιαφερόντων.

Τρόπος χρήσης των ενδιαφερόντων : Η γνώση των ενδιαφερόντων των επισκεπτών σας είναι ένας από τους πιο ισχυρούς τρόπους για να εστιάσετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας σε θέματα που θα ενδιαφέρουν περισσότερο οι αναγνώστες σας. Οι Κατηγορίες Συνάφειας είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε εάν έχετε ένα ιστολόγιο ή παράγετε άρθρα, αλλά τα τμήματα εντός της αγοράς μπορεί να είναι καλύτερα αν πουλάτε προϊόντα με τον ιστότοπό σας.

Τρεις τρόποι με τους οποίους τα smartphone έφεραν επανάσταση στο gaming(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η Γεωγραφία των Επισκεπτών σας

Εάν πιστεύετε ότι δεν έχει σημασία από πού προέρχονται οι επισκέπτες σας, ξανασκεφτείτε το. Το Διαδίκτυο είναι παγκόσμιο και αν μπορείτε να προσελκύσετε ένα κοινό πέρα ​​από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα προσελκύσετε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αναλύσετε την επίδραση του πολιτισμού στην κατανομή του κοινού σας. Για να δείτε πού βρίσκεται ο ιστότοπός σας σήμερα, επιλέξτε Geo στην περιοχή Κοινό. Επιλέξτε Γλώσσα σε αυτό το μενού.

Αυτό θα σας δείξει τις κύριες γλώσσες που μιλούν οι επισκέπτες σας. Αυτό βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη χώρα προέλευσής τους, μεταξύ άλλων παραγόντων που συλλέγει η Google.

Ωστόσο, για να δείτε τις πραγματικές χώρες από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες σας, επιλέξτε Τοποθεσία .

Στο επάνω μέρος της σελίδας Τοποθεσία, θα δείτε έναν παγκόσμιο χάρτη θερμότητας που σας δείχνει τον όγκο των επισκεπτών σας. Το πιο σκούρο μπλε αντιπροσωπεύει περισσότερους επισκέπτες, το πιο ανοιχτό μπλε σημαίνει λιγότερους επισκέπτες και κανένα χρώμα σημαίνει ότι δεν έχετε επισκέπτες από αυτές τις χώρες.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα για να δείτε την πραγματική λίστα των χωρών μαζί με τον αριθμό των επισκέψεων από αυτούς τους επισκέπτες κατά τη χρονική περίοδο που έχετε επιλέξει.

Τρόπος χρήσης Τοποθεσία : Είναι σύνηθες να έχουμε Αγγλόφωνους Αμερικανούς ως κύριο κοινό. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε ένα κοινό από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς σε θέματα που ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναφέρετε πώς μπορεί να περιοριστεί η πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες ή προϊόντα. Ή παρέχετε στους επισκέπτες συμβουλές για πράγματα όπως το πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να αντιμετωπίσετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς στο διαδίκτυο.

10 καλύτερες εφαρμογές WiFi Analyzer για Android το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η τεχνολογία των επισκεπτών σας

Εάν θέλετε οι επισκέπτες σας να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό σας, πρέπει να προσαρμόσετε τη σχεδίαση του ιστότοπου στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι επισκέπτες σας.

Το Google Analytics σάς παρέχει εξαιρετικές πληροφορίες σχετικά με αυτήν την τεχνολογία. Κάτω από το μενού Κοινό, επιλέξτε Τεχνολογία για να το δείτε. Θα δείτε δύο επιλογές σε αυτό το μενού. Επιλέξτε Πρόγραμμα περιήγησης και λειτουργικό σύστημα για να δείτε το πρόγραμμα περιήγησης και τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι επισκέπτες σας.

Κάτω από αυτήν την ενότητα, θα παρατηρήσετε ότι έχει επιλεγεί πρώτα η καρτέλα Πρόγραμμα περιήγησης και ο αριθμός των επισκέψεων που έχετε λάβει από επισκέπτες που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα προγράμματα περιήγησης.

Επιλέξτε την καρτέλα Λειτουργικό σύστημα για να δείτε τη λίστα με τα πιο κοινά λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας.

Θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν και άλλες καρτέλες στο επάνω μέρος που σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε άλλα πράγματα σχετικά με την τεχνολογία των επισκεπτών σας.

Ανάλυση οθόνης Χρώματα οθόνης (τύπος bit) Έκδοση Flash Υποστήριξη Java (κάτω από Άλλα)

Εάν επιλέξετε το μενού Mobile στο Google Analytics, μπορείτε επίσης να δείτε τις πιο συνηθισμένες κινητές συσκευές που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας όταν επισκέπτονται με το τηλέφωνο ή το tablet τους.

Τρόπος χρήσης της τεχνολογίας : Η γνώση του προγράμματος περιήγησης, του λειτουργικού συστήματος ή της κινητής συσκευής που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι επισκέπτες σας είναι ένας ισχυρός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί καλά για την πλειοψηφία αυτών των επισκεπτών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να κάνετε δοκιμές ιστότοπου με τις πιο κοινές τεχνολογίες που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας.

Άλλες χρήσιμες μετρήσεις έρευνας χρηστών

Υπάρχουν μερικές άλλες ενότητες στην ενότητα Κοινό στο Google Analytics για άλλες μετρήσεις που μπορούν να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το κοινό σας.

Εάν επιλέξετε Ροή χρηστών , θα δείτε μια εντυπωσιακή απεικόνιση που σας δείχνει πώς διαφορετικές ομάδες χρηστών περιηγούνται στον ιστότοπό σας. Επιλέξτε Χώρα από το αναπτυσσόμενο μενού και θα δείτε πώς οι χρήστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες κάνουν κλικ στις σελίδες στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε επίσης να δείτε αυτήν την απεικόνιση επιλέγοντας άλλες δημογραφικές επιλογές, όπως το πρόγραμμα περιήγησης, τη γλώσσα και άλλα.

Επιλέξτε Επισκόπηση από το μενού Κοινό και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη τμήματος στο επάνω μέρος για να συμπεριλάβετε τυχόν πρόσθετα δημογραφικά στοιχεία στα οποία θέλετε να κάνετε συγκρίσεις.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να δείτε το ποσοστό των επισκεπτών ηλικίας κολεγίου σε σύγκριση με τους συνολικούς επισκέπτες. Εάν ενεργοποιήσετε το College Age ως νέο τμήμα, η απεικόνιση στο επάνω μέρος της σελίδας θα εμφανίσει μια δεύτερη γραμμή, ώστε να μπορείτε να δείτε αυτήν τη σύγκριση.

Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τμήματα σε αυτήν την προβολή για να συγκρίνετε επιπλέον δημογραφικούς πληθυσμούς στο κοινό σας επίσης.

Κάνοντας Έρευνα χρηστών του Google Analytics

Όπως μπορείτε να δείτε, το Google Analytics είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την έρευνα χρηστών σχετικά με τους επισκέπτες του ιστότοπού σας. Αυτό το είδος πληροφοριών μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε το περιεχόμενό σας, ακόμη και τον σχεδιασμό του ιστότοπού σας , έτσι ώστε να απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερο κοινό. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας φαίνεται και αισθάνεται τέλειος για την πλειοψηφία των επισκεπτών που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας πιο συχνά.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top