GoPro Hero 11 Black: τι θέλουμε να δούμε

GoPro Hero 11 Black: τι θέλουμε να δούμε

Η GoPro Hero 11 Black θα είναι σχεδόν σίγουρα η επόμενη ναυαρχίδα δράσης κάμερα της GoPro. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχεδόν αξιόπιστες φήμες για την επερχόμενη κάμερα, αλλά μια μικρή ενημερωμένη έρευνα μας λέει πολλά για το πώς μπορεί να είναι. Συγκεντρώσαμε λοιπόν όλες τις σκέψεις και τις επιθυμίες μας σε αυτή τη βαθιά κατάδυση Hero 11 Black. 

Παρά την πιθανή άφιξή του, είναι πολύ πιθανό τα μεγαλύτερα νέα της GoPro φέτος να μην έχουν καμία σχέση με το Hero 11 Black. Νωρίτερα φέτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της GoPro, Nick Woodman , δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα της το 2022 , πέρα ​​από τις σειρές Black και Max που έχουμε σήμερα. 

Μία από αυτές τις νέες κάμερες είναι πιθανότατα η φιλική προς το drone GoPro Hero 10 Black Bones . Θα μπορούσαμε όμως να δούμε και επιστροφή της σειράς White or Silver; Ένας νέος «Platinum» GoPro Hero με μεγάλο αισθητήρα για να αντιμετωπίσει τις κάμερες δράσης με αισθητήρα 1 ιντσών από το Insta360; Ποιος ξέρει, αλλά θα επανέλθουμε με περισσότερα για αυτά τα μελλοντικά προϊόντα καθώς οι πληροφορίες προσγειώνονται. 

Εν τω μεταξύ, είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το Hero 11 Black ή οτιδήποτε γίνεται ο άμεσος διάδοχος του Hero 10 Black μόλις η GoPro ανακινήσει τη σειρά της. Εδώ είναι όλα όσα περιμένουμε και ελπίζουμε να δούμε στην επόμενη ναυαρχίδα της κάμερας δράσης καθώς προσπαθεί να κρατήσει την πρώτη θέση στον οδηγό μας για τις καλύτερες κάμερες δράσης

Ημερομηνία και τιμή κυκλοφορίας του GoPro Hero 11 Black

Το GoPro Hero 11 Black είναι πιθανό να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022, αν λάβουμε ως οδηγό τις προηγούμενες ημερομηνίες κυκλοφορίας. Όλα τα GoPro από το 2017 έως σήμερα ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο, εκτός από το GoPro Hero 8 Black, το οποίο ανακοινώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου. 

Η GoPro έχει ένα σταθερό πρόγραμμα εκκίνησης για αυτές τις κύριες κάμερες δράσης, λίγο σαν την Apple και τα iPhone της.

 

Η τιμολόγηση του GoPro Hero 11 Black θα είναι μια ενδιαφέρουσα δοκιμή της αύξησης του πληθωρισμού στις βασικές αγορές της GoPro. Αν και δεν περιμένουμε ότι η κάμερα θα έχει πάρα πολλά εκπληκτικά νέα χαρακτηριστικά που θα προκαλούσαν δραματική αύξηση από την τρέχουσα ετικέτα $499 / £479 / AU$659 του Hero 10 Black, μια άνοδος περίπου 50 $ φαίνεται πιθανή. 

Αναμένουμε επίσης να δούμε την GoPro να προωθεί επιθετικά τη Συνδρομή GoPro της για την κάμερα, η οποία θα φέρει και πάλι έκπτωση 100 $ / 100 £ / 150 $ AU για όσους δεν τους πειράζει να εγγραφούν στην υπηρεσία συνδρομής της εταιρείας (η οποία μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή ).

GoPro Hero 11 Black φήμες και τι θέλουμε να δούμε

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν πολύ λίγες αξιόπιστες φήμες για το GoPro Hero 11 Black. Δεδομένου ότι δεν αναμένεται να φτάσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. 

Αλλά εξετάζοντας τις προδιαγραφές του Hero 10 Black και ανατρέχοντας στην πρόσφατη ιστορία και τα σχόλια της GoPro, μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή ιδέα για το τι να περιμένουμε. Ακολουθούν έξι πράγματα που θα θέλαμε να δούμε από την κορυφαία κάμερα δράσης – και πόσο πιθανά πιστεύουμε ότι είναι.  

Apple Watch 8 Rugged Edition: τι θέλουμε να δούμε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Ένα τροποποιημένο σχέδιο

Η τελευταία σημαντική αλλαγή στην εξωτερική σχεδίαση της σειράς GoPro Black έφτασε με το Hero 9 Black. Το κέλυφός του ήταν 9 mm φαρδύτερο και 10 mm ψηλότερο από την προηγούμενη έκδοση. 

Αυτό ήρθε με τη μετατόπιση της σειράς στην τεχνολογία αισθητήρων, αλλά δεν φαινόταν τεράστιο πρόβλημα σε σύγκριση με τα σχέδια παλαιότερων γενεών, καθώς τα ενσωματωμένα δάχτυλα στήριξης σημαίνουν ότι δεν χρειάζεστε ξεχωριστή θήκη στήριξης.

Το iPhone 14 Pro μπορεί να διαθέτει 21% μεγαλύτερο αισθητήρα για κάμερα 48 Megapixel(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η GoPro θα μπορούσε να κάνει κάποιες αλλαγές σε αυτά τα αντικαταστάσιμα δάχτυλα στήριξης, συμπεριλαμβάνοντας ένα σημείο στήριξης με σπείρωμα 1/4 ιντσών. Αυτό είναι πιθανώς πιο δύσκολο από ό,τι ακούγεται, καθώς πιθανότατα θα απαιτούσε η βάση της βάσης να τρέχει πιο βαθιά στο σώμα της κάμερας του GoPro Hero 11 Black, καθώς και έναν επανασχεδιασμό του συστήματος μεντεσέδων των δακτύλων. Ωστόσο, θα σας επέτρεπε να συνδέσετε την κάμερα απευθείας σε ένα τρίποδο. 

Αυτό θα ήταν παρόμοιο με τη σχετικά αθόρυβη αναβάθμιση μιας ελαιοφοβικής επίστρωσης της GoPro στο γυαλί φακού του GoPro Hero 10 Black. 

2. Μια οθόνη από άκρη σε άκρη

Δεν θέλουμε το GoPro Hero 11 Black να γίνει σημαντικά μεγαλύτερο, αλλά θα επωφεληθεί από μια μεγαλύτερη πίσω οθόνη. Εξαλείψτε μέρος του κενού περιγράμματος γύρω από την πίσω οθόνη LCD 2,27 ιντσών του Hero 10 Black και θα είχατε έναν πιο άνετο τρόπο να συνθέσετε τις λήψεις σας και να πλοηγηθείτε στη διεπαφή χρήστη του συστήματος. 

Μια μεγαλύτερη οθόνη είναι επίσης πιθανό να αντλήσει περισσότερη ισχύ, αλλά αυτό θα μπορούσε να ελαχιστοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα πιο αποδοτικό πάνελ. Τα LTPO, LTPS, IGZO και a-Si είναι διάφοροι τύποι τεχνολογίας backplane που χρησιμοποιούνται σε οθόνες (LCD και OLED) και έχουν επίδραση στην κατανάλωση ενέργειας μιας οθόνης. 

 

Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της τεχνολογίας της οθόνης GoPro Hero 10 Black, αλλά θα μαντέψουμε ότι δεν χρησιμοποιεί κορυφαίο LTPO, το οποίο συνηθίζουμε να συναντάμε μόνο στις οθόνες OLED αυτές τις μέρες. 

Μια οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική λύση. Μέχρι σήμερα, τα πάνελ OLED δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στις κάμερες δράσης, αλλά το DJI Action 2 χρησιμοποιεί ένα. 

Καθώς η πίσω οθόνη LCD του Hero 10 Black μπορεί ήδη να φτάσει περίπου τα 800 nits, δεν χρειάζεται πραγματικά οθόνη υψηλότερης ποιότητας. Ωστόσο, η αντίθεση της παπαρούνας της OLED θα παρείχε εμφανή τεχνολογική πρόοδο που μπορεί να λείπει από την κάμερα σε άλλους τομείς.

3. Ένας μεγαλύτερος αισθητήρας

Κάθε φορά που αρχίζουμε να σκεφτόμαστε μια GoPro επόμενης γενιάς, ένας νέος και μεγαλύτερος αισθητήρας βρίσκεται πάντα κοντά στην κορυφή της λίστας επιθυμιών μας. Σημαίνει καλύτερη ευαισθησία στο φυσικό φως, ανώτερη δυναμική εμβέλεια και μεγαλύτερη ικανότητα αντιμετώπισης κακού φωτισμού – κάτι στο οποίο οι GoPro εξακολουθούν να μην υπερέχουν. 

Ωστόσο, το καλύτερο στοίχημά μας είναι ότι το GoPro Hero 11 Black δεν θα έχει νέο αισθητήρα. Τα τελευταία 10 χρόνια, η GoPro έχει δώσει σε κάθε έναν από τους αισθητήρες της Sony που χρησιμοποιεί τρεις γενιές εν ώρα λειτουργίας πριν από την αναβάθμιση. Το GoPro Hero 11 Black θα σηματοδοτούσε την τρίτη έξοδο για το Sony IMX677.

 

Πίεση φυσικά και από αλλού. Το DJI Action 2 έχει μεγαλύτερο αισθητήρα 1/1,7 ιντσών, αλλά απλά δεν επισκιάζει το Hero 10 Black για απεικόνιση, έτσι ώστε η πίεση να μην είναι υπερβολική αυτή τη στιγμή. Επίσης, δεν γνωρίζουμε έναν αισθητήρα Sony που θα ήταν στην πραγματικότητα μια αναβάθμιση χονδρικής – ένας ελαφρώς μεγαλύτερος που εξακολουθεί να υποστηρίζει λήψη βίντεο 5K και 4K στα 120 fps. 

Για όσους ενδιαφέρονται, εδώ είναι οι αισθητήρες που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά Black την τελευταία δεκαετία.

Αισθητήρες GoPro
SensorGoPro ModelsSony IMX177Hero 3 Black, Hero 4 Black, Hero 5 BlackSony IMX277Hero 6 Black, Hero 7 Black, Hero 8 BlackSony IMX677Hero 9 Black, Hero 10 Black

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της GoPro είπε ότι θα δούμε νέες σειρές φέτος, η εταιρεία μπορεί να σκέφτεται ένα νέο μοντέλο με αισθητήρα 1 ιντσών. Ο προφανής υποψήφιος είναι ο Sony IMX383, ένας αισθητήρας 20MP με δυνατότητα λήψης βίντεο 5,3K στα 60fps, 4K στα 120fps και 2,7K στα 240fps. 

Γιατί να μην το βάλετε στο Hero 11 Black; Σχεδόν σίγουρα θα οδηγούσε σε μια σημαντικά μεγαλύτερη κάμερα δράσης, η οποία μπορεί να είναι λιγότερο ελκυστική για πολλούς υποψήφιους αγοραστές GoPro. Ωστόσο, κολλήστε το σε μια νέα σειρά και οι αγοραστές που εκτιμούν περισσότερο την ποιότητα της εικόνας έχουν μια άλλη επιλογή να εξετάσουν.

4. Βελτιωμένο slo-mo

Μια άλλη πρόταση που έχουμε δει στο διαδίκτυο είναι ότι το GoPro Hero 11 Black θα πρέπει να έχει 480fps 1080p slo-mo λήψη. Το Hero 10 Black μπορεί επί του παρόντος να πραγματοποιήσει λήψη στα 240fps, σε ανάλυση 2,7K και 120fps στα 4K. 

Αυτό είναι απαγορευτικό εκτός εάν η GoPro κάνει το απροσδόκητο και αλλάξει σε διαφορετικό αισθητήρα. Η Sony δημοσιεύει τις ακατέργαστες δυνατότητες του IMX677 στο διαδίκτυο και απλώς δεν διαθέτει λειτουργία ανάγνωσης που θα καθιστούσε δυνατή τα 480 fps σε Full HD.

Δεν πιστεύουμε ότι θα ήταν απαραίτητα τόσο ελκυστικό ούτως ή άλλως. Υπάρχει μια σαφής απώλεια ευκρίνειας όταν μεταβαίνετε σε λήψη Full HD με μια GoPro, της οποίας ο μικρός αισθητήρας δεν μπορεί να ταιριάζει με αυτόν μιας κάμερας πλήρους κάδρου ή Micro Four Thirds.

Η GoPro έχει ήδη αξιοποιήσει τις δυνατότητες του Sony IMX677 στο GoPro Hero 10 Black. Με μια αξιοσημείωτη εξαίρεση…

5. Βίντεο HDR

Το Sony IMX677 είναι ένας αισθητήρας με δυνατότητα DOL-HDR. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταγράψει δύο σετ εκθέσεων, ένα πιο σκούρο και ένα πιο ανοιχτό, καθώς διαβάζει τον αισθητήρα γραμμή προς γραμμή, αντί να τα παίρνει διαδοχικά και να διακινδυνεύει τα τεχνουργήματα φαντασμάτων HDR. 

Δεν λαμβάνουμε βίντεο HDR στο GoPro Hero 10 Black, μόνο φωτογραφίες HDR και μια τέτοια λειτουργία θα ήταν πραγματικό όφελος για τη νέα κάμερα. Ενώ η ποιότητα βίντεο GoPro είναι εξαιρετική, το περιορισμένο εγγενές δυναμικό εύρος του αισθητήρα σημαίνει ότι θα βλέπετε συχνά αποκομμένα στιγμιότυπα στα σύννεφα όταν η κάμερα καταλήξει να καλεί την έκθεση για να ταιριάζει με ένα πιο σκοτεινό μέρος της σκηνής.

Στην καλύτερη περίπτωση, το DOL-HDR έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ρυθμού καρέ στο μισό, υποδηλώνοντας ότι το βίντεο 4K HDR στα 60 fps μπορεί να είναι δυνατό στο GoPro Hero 11 Black. Αυτό θα ήταν υπέροχο. 

Ωστόσο, υπάρχει ένα οδόφραγμα. Αν ψάξουμε ξανά στο φύλλο δεδομένων του Sony IMX677, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε λειτουργία μονάδας για DOL-HDR – κάτι που θα βρείτε στην τεκμηρίωση για άλλους αισθητήρες όπως ο IMX477. Μπορεί αυτός ο αισθητήρας να μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο DOL-HDR για φωτογραφίες, κάτι που είναι χάλια. 

Αυτό είναι αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή στο GoPro Hero 10 Black: HDR για φωτογραφίες αλλά όχι βίντεο. Αλλά ας ελπίσουμε ότι δεν είναι έτσι.

6. Νέες δυνατότητες λογισμικού

Με λίγες προφανείς διαδρομές υλικού για κλασικές αναβαθμίσεις GoPro στην επόμενη γενιά, ίσως δούμε το Hero 11 Black να αποσπά ορισμένες νέες δυνατότητες λογισμικού από τον επεξεργαστή GP2. Αυτό το chipset εισήχθη στο Hero 10 Black και βελτίωσε δραματικά την απόκριση της διεπαφής, αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή νέων λειτουργιών λογισμικού. 

Τραβάμε στο σκοτάδι εδώ, αλλά η GoPro θα μπορούσε να προσθέσει μια λειτουργία πορτραίτου θολώματος φόντου για όσους θέλουν να κάνουν vlog και στο σπίτι, αλλά δεν έχουν ένα κομψό φόντο για να το κάνουν. 

Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου για αυτόματη περικοπή σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο του προσώπου του θέματος, ουσιαστικά μια μορφή αυτόματης επεξεργασίας για τους δημιουργούς περιεχομένου. Άλλες κάμερες χρησιμοποιούν πιο έξυπνη και ταχύτερη αναγνώριση προσώπου και αντικειμένων για να βοηθήσουν την αυτόματη εστίαση, αλλά αυτό δεν είναι σχετικό σε μια κάμερα δράσης GoPro. Έχουν φακούς σταθερής εστίασης και δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει σε ένα Hero 11 Black.

 

Υπάρχει επίσης σημαντικό περιθώριο για την GoPro να βελτιώσει την ποιότητα των νυχτερινών φωτογραφιών της. Η αυξημένη επεξεργαστική ισχύς μπορεί να καταστήσει δυνατή τη χρήση υπολογιστικών τεχνικών πιο κοντά σε εκείνες μιας αξιοπρεπούς κάμερας τηλεφώνου. Η GoPro έχει ήδη σημειώσει κάποια πρόοδο εδώ, αλλά η εμπειρία λήψης φωτογραφιών είναι δύσκολη και αργή σε σύγκριση με αυτή ενός τηλεφώνου. 

Η βελτιωμένη ποιότητα βίντεο σε χαμηλό φωτισμό είναι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο να δούμε, αλλά η GoPro έχει ήδη εφαρμόσει τον πιο προφανή τρόπο για να το κάνει αυτό στο Hero 10 Black. Είναι το 3DNR, το οποίο είναι μείωση θορύβου που χρησιμοποιεί διαδοχικά καρέ για να ενημερώσει τον αλγόριθμο μείωσης θορύβου. Η τρίτη «3D» διάσταση εδώ δεν είναι το βάθος, αλλά ο χρόνος. Σταυρωμένα δάχτυλα θα δούμε ότι η ποιότητα εικόνας σε χαμηλό φωτισμό βελτιώνεται τουλάχιστον λίγο στο GoPro Hero 11 Black.

Το GoPro Labs σάς επιτρέπει να δοκιμάσετε εκδόσεις beta λειτουργιών λογισμικού, μερικές από τις οποίες μπορεί τελικά να καταλήξουν στο Hero 11 Black. (Πίστωση εικόνας: GoPro)

Ορισμένα πρόσφατα τηλέφωνα χρησιμοποιούν επίσης την τεχνική DOL-HDR που αναφέρθηκε προηγουμένως για να φέρουν την ποιότητα βίντεο χαμηλού φωτισμού πιο κοντά σε αυτήν των φωτογραφιών χαμηλού φωτισμού. Εάν το υλικό Hero 11 Black είναι ικανό για κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να επιφέρει μια σημαντική αλλαγή στην ποιότητα του νυχτερινού βίντεο με κάμερα δράσης καταναλωτικής ποιότητας. 

Η GoPro μπορεί επίσης να αναδιπλώσει λειτουργίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή στα GoPro Labs, τα οποία προσφέρουν υλικολογισμικό beta για πιο ατρόμητους χρήστες. Τέτοιες λειτουργίες περιλαμβάνουν σκανδάλες για την έναρξη της λήψης όταν η κάμερα είναι συνδεδεμένη μέσω USB ή όταν ανιχνεύει κίνηση – που προορίζονται κυρίως για χρήση dash cam. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία «ένα κουμπί» όπου όλες οι λειτουργίες είναι κλειδωμένες εκτός από την έναρξη και τη διακοπή της λήψης. Δεδομένου του πόσο συχνά σύραμε κατά λάθος την οθόνη στη λειτουργία λήψης, αυτό θα μπορούσε να είναι βολικό. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: