Η Apple ανακοινώνει τη λειτουργία κλειδώματος για την προστασία των χρηστών iPhone από λογισμικό υποκλοπής

Η Apple παρουσίασε μια νέα δυνατότητα ασφαλείας, τη «Λειτουργία κλειδώματος», για την προστασία των χρηστών iPhone από λογισμικό υποκλοπής spyware. Την Τετάρτη, η δυνατότητα ανακοινώθηκε για iOS 16, iPadOS 16 και macOS Ventura.

Αυτή η δυνατότητα ασφαλείας έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τον μικρό αριθμό χρηστών που ενδέχεται να κινδυνεύουν από εξαιρετικά στοχευμένες κυβερνοεπιθέσεις από ιδιωτικές εταιρείες. Οι εταιρείες που αναπτύσσουν spyware περιλαμβάνουν ακτιβιστές, κρατικούς υπαλλήλους και δημοσιογράφους.

Η λειτουργία Lockdown είναι προαιρετική προστασία για τους χρήστες. Εκτός από αυτό, η Apple έδωσε επίσης λεπτομέρειες σχετικά με την επιχορήγηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων στον κυβερνοχώρο. Θα επεκτείνει την έρευνα και την ανιχνευσιμότητα του spyware.

Νέα λειτουργία κλειδώματος ασφαλείας σε iOS 16, iPadOS 16 και macOS Ventura

Apple iPhone 14 Plus (128 GB) – Blau

Επί του παρόντος, η λειτουργία Lockdown Mode είναι διαθέσιμη στην τρίτη έκδοση beta του iOS 16, του iPadOS 16 και του macOS Ventura . Αργότερα φέτος, θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες με τις ενημερώσεις λογισμικού.

Ωστόσο, η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή . Κάποιος μπορεί να το ενεργοποιήσει από την εφαρμογή Ρυθμίσεις συστήματος ή από την ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια στις Ρυθμίσεις.

Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία κλειδώματος, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε όποτε θέλετε. Η απενεργοποίηση ή η ενεργοποίηση της λειτουργίας κλειδώματος ζητά την επανεκκίνηση της συσκευής και την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης της συσκευής.

Εάν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, παρέχει ένα εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας. Καθώς έχει περιορίσει ή απενεργοποιήσει τη λειτουργικότητα λειτουργιών, εφαρμογών και ιστότοπων.

Ο τεχνολογικός γίγαντας του Κουπερτίνο θα συνεχίσει να προσθέτει νέες προστασίες στη λειτουργία Lockdown. Στο πρόγραμμα Security Bounty, η Apple πρόσθεσε μια νέα κατηγορία για να ανταμείψει τους ερευνητές. Όποιος παρακάμψει τη λειτουργία κλειδώματος και συμβάλει στη βελτίωση των προστασιών της θα ανταμειφθεί έως και 2 εκατομμύρια δολάρια.

Samsung Galaxy Watch5 Smartwatch, λειτουργίες υγείας, ιχνηλάτης φυσικής κατάστασης, μπαταρία μεγάλης διάρκειας, LTE, 44 mm, γραφίτης.

Ο επικεφαλής μηχανικής ασφάλειας της Apple, Ivan Krstic, δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου: «Η λειτουργία Lockdown είναι μια πρωτοποριακή ικανότητα που αντανακλά την ακλόνητη δέσμευσή μας να προστατεύουμε τους χρήστες ακόμη και από τις πιο σπάνιες, πιο εξελιγμένες επιθέσεις. Ενώ η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών δεν θα πέσει ποτέ θύματα άκρως στοχευμένων κυβερνοεπιθέσεων, θα εργαστούμε ακούραστα για να προστατεύσουμε τον μικρό αριθμό χρηστών που είναι».

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *