Η Apple περιορίζει την επιλογή AirDrop «Everyone» σε 10 λεπτά στην Κίνα

Μια αλλαγή στην έκδοση iOS 16.1.1 για Κινέζους χρήστες έχει μερικούς ανθρώπους να μιλάνε. Σύμφωνα με αναφορές χρηστών του Διαδικτύου, η Apple περιορίζει την επιλογή «Everyone» στο AirDrop σε iPhone που αγοράζονται στην ηπειρωτική Κίνα για 10 λεπτά. Σύμφωνα με την Apple, βελτιώνει την εμπειρία AirDrop αλλάζοντας αυτόματα την επιλογή λήψης ξανά σε «Μόνο Επαφές» μετά από 10 λεπτά για να βοηθήσει στη μείωση της ανεπιθύμητης κοινής χρήσης αρχείων.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτή η δυνατότητα θα έπρεπε να ήταν διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες της Apple για μεγάλο χρονικό διάστημα – μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνούν να απενεργοποιήσουν το Airdrop και καταλήγουν σε ανεπιθύμητο περιεχόμενο από άγνωστους χρήστες – ενώ άλλοι θεωρούν την απόφαση ως αντίδραση της Apple στα πρόσφατα επεισόδια στην Κίνα. Σύμφωνα με την Apple, αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο το επόμενο έτος.

Η προεπιλεγμένη επιλογή του Airdrop είναι “Μόνο Επαφές”. Για να λάβετε αρχεία από το “Everyone”, ένας χρήστης πρέπει να αλλάξει με μη αυτόματο τρόπο την επιλογή.

Το AirDrop, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth Low Energy και peer-to-peer Wi-Fi για να επιτρέψει την άμεση μεταφορά αρχείων, είναι ένα από τα λίγα μέσα επικοινωνίας χωρίς λογοκρισία στην Κίνα, γι’ αυτό οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη δυνατότητα για να μοιράζονται πολιτικά ευαίσθητο περιεχόμενο με άλλους πρόσφατα εβδομάδες καθώς η ανώτατη ηγεσία της χώρας έχει ανασχηματιστεί.

Παρά την ανάπτυξη τοπικών αντιπάλων όπως η Huawei και η Oppo, η Apple έχει διατηρήσει την κυριαρχία της στην Κίνα, ιδιαίτερα μεταξύ των πιο πλούσιων ομάδων. Σύμφωνα με την ανάλυση Counterpoint, τα iPhone αντιπροσώπευαν το 13% των αποστολών τηλεφώνων στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο, από 18% και 22% το πρώτο και το τέταρτο τρίμηνο, αντίστοιχα.

Δεν είναι ασυνήθιστο για την Apple να εφαρμόζει περιορισμούς για συγκεκριμένες περιοχές προκειμένου να συμμορφωθεί με τους τοπικούς κανόνες. Οι χρήστες στην ΕΕ, για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το επίπεδο έντασης ήχου ΕΕ λόγω κανόνων προστασίας της ακοής. Στην Κίνα, η Apple έχει ιστορικό επιβολής αυστηρότερων ελέγχων σε υπηρεσίες που σχετίζονται με περιεχόμενο, όπως παιχνίδια και podcast, οι οποίες παρακολουθούνται αυστηρά από τις τοπικές αρχές.

Η δημοσίευση Η Apple περιορίζει την επιλογή AirDrop ‘Everyone’ σε 10 λεπτά στην Κίνα εμφανίστηκε πρώτα στις Best Kodi Tips .

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Generated by Feedzy