Η δυνατότητα καθαρισμού αρχείων στο Android είναι πανομοιότυπη με τη λύση της Apple

Ανακοινώθηκε από την Google νωρίτερα φέτος, το εργαλείο “Αρχείο” δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει. Ωστόσο, ένας χρήστης δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο κατάφερε να ενεργοποιήσει τη λειτουργικότητα στο smartphone του . Το “Archive” λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το “Uninstall App” στο iPhone — διαγράφει την εφαρμογή αλλά διατηρεί τα δεδομένα του χρήστη.

 

Η ανακάλυψη έγινε από τον @AssembleDebug, έναν χρήστη με μόλις 17 ακόλουθους στο Twitter. Ωστόσο, το βίντεο του εργαλείου λειτουργεί ακριβώς όπως περιγράφεται από τον ειδικό προγραμματιστή Android Mishaal Rahman — επίσης τεχνικό διευθυντή της Esper, μιας εταιρείας τεχνολογίας για τη διαχείριση εφαρμογών στο λειτουργικό σύστημα της Google. Ο Ραχμάν σχολίασε επίσης το βίντεο, τονίζοντας την πιστότητα του περιεχομένου στα ευρήματά του.

Πώς να δείτε παλιές ιστορίες στο Facebook [Απλός οδηγός](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το “Archive” ελευθερώνει χώρο στο Android με τον εύκολο τρόπο

Σύμφωνα με το @AssembleDebug, μόνο η εφαρμογή Ειδήσεις Google υποστηρίζει το εργαλείο “Αρχειοθέτηση” . Εκτός από ένα βίντεο που δείχνει τη λειτουργικότητα, ο διαρρήκτης έδειξε στιγμιότυπα οθόνης από την αρχειοθέτηση και την ανάκτηση της εφαρμογής. Οι Ειδήσεις Google κατέλαβαν 37 MB αποθηκευτικού χώρου, σε μόλις 507 KB όταν αρχειοθετήθηκαν. 

Η λειτουργία είναι προσβάσιμη μέσω της σελίδας «Διαχείριση», προσβάσιμη μέσω του Play Store. Ο χρήστης πρέπει να ανοίξει το κατάστημα εφαρμογών, να κάνει κλικ στο εικονίδιο του προφίλ και στη συνέχεια να επιλέξει «Διαχείριση εφαρμογών και συσκευών»

Η “Αρχειοθέτηση” είναι διαθέσιμη στο κουμπί “περισσότερες ρυθμίσεις” (τρεις κάθετες κουκκίδες) – όπως φαίνεται στο βίντεο – που εμφανίζεται αφού κάνετε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στο όνομα της εφαρμογής. Μόλις αρχειοθετηθεί, το πρόγραμμα μεταφέρεται στη λίστα «Αρχειοθετημένο», που υπάρχει στην ίδια σελίδα

 

Εδώ είναι πώς λειτουργεί. pic.twitter.com/nPhRGt6xKL

— Kim (@AssembleDebug) 11 Οκτωβρίου 2022

Παρά το γεγονός ότι λειτουργεί πανομοιότυπα με την “Απεγκατάσταση εφαρμογής” που υπάρχει στο iPhone , το “Αρχείο” φαίνεται να είναι πιο ευέλικτο. Στο iOS πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στις “Ρυθμίσεις”, να κάνετε κύλιση μέχρι να βρείτε “Γενικά”, να αποκτήσετε πρόσβαση στο “Αποθήκευση iPhone”, κάντε κλικ στην εφαρμογή που θέλετε να απεγκαταστήσετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή αφού ανοίξετε τη σελίδα της εφαρμογής. Στο βίντεο, το @AssemblyDebug κάνει τα πάντα χωρίς να χρειάζεται να σύρει την οθόνη. Φυσικά και οι Ειδήσεις Google ήταν πρώτες στη λίστα στο βίντεο.

Η αρχειοθετημένη εφαρμογή μπορεί επίσης να παραμείνει στην αρχική οθόνη με μια “ετικέτα” cloud στο εικονίδιό της. Για να πραγματοποιήσει την επανεγκατάσταση, ο χρήστης μπορεί να κάνει κλικ στην εφαρμογή και να ανακατευθυνθεί στη σελίδα του προγράμματος στο Play Store.

Η δυνατότητα καθαρισμού αρχείων στο Android είναι πανομοιότυπη με τη λύση της Apple

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4600

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: