Η ΕΚΤ δημιουργεί ένα εναρμονισμένο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες κρυπτογράφησης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εργάζεται για την εναρμόνιση του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες κρυπτογράφησης στην ΕΕ. Η ρυθμιστική αρχή σημείωσε ότι οριστικοποιούνται αρκετές ρυθμιστικές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. 

Ρυθμιστικό σχέδιο της ΕΚΤ για τα Crypto Assets

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) παρουσίασε το σχέδιό της για εναρμόνιση του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες κρυπτογράφησης στην ΕΕ την Τετάρτη. Η ρυθμιστική αρχή εξήγησε ότι οι τράπεζες εξετάζουν όλο και περισσότερο εάν θα προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες κρυπτογράφησης και είναι ο ρόλος της ΕΚΤ να «διασφαλίσει ότι το κάνουν με ασφάλεια και ασφάλεια».

Η ΕΚΤ περιέγραψε ότι συνεργάζεται στενά με τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές «για να διασφαλίσει μια συνεπή προσέγγιση και υψηλά πρότυπα σε όλες τις χώρες», διευκρινίζοντας:

Επί του παρόντος δεν υπάρχει εναρμονισμένο κανονιστικό πλαίσιο που να διέπει τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στην ΕΕ.

«Αυτό θα αλλάξει με την οριστικοποίηση αρκετών ρυθμιστικών πρωτοβουλιών σε [ευρωπαϊκό] και διεθνές επίπεδο», διευκρίνισε η ΕΚΤ, αναφέροντας την πρόταση για αγορές κρυπτονομισμάτων (MiCA) για τη ρύθμιση του τομέα κρυπτογράφησης στην ΕΕ. Σε διεθνές επίπεδο, η Επιτροπή της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία σχεδιάζει να εκδώσει τους κανόνες της σχετικά με την προληπτική αντιμετώπιση των ανοιγμάτων σε κρυπτογράφηση για τις τράπεζες.

Αποφύγετε τις αποτυχίες κρυπτογράφησης – Το σχέδιο διαφυγής(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η ΕΚΤ επεσήμανε ότι τα ρυθμιστικά πλαίσια για τα κρυπτονομίσματα «αποκλίνουν αρκετά» μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Για παράδειγμα, ορισμένες δραστηριότητες κρυπτογράφησης υπόκεινται σε απαίτηση τραπεζικής άδειας στη Γερμανία. Αρκετές τράπεζες έχουν ζητήσει εξουσιοδότηση για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων κρυπτογράφησης στην ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε η ΕΚΤ, προσθέτοντας:

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΚΤ λαμβάνει μέτρα για την εναρμόνιση της αξιολόγησης των αιτημάτων αδειοδότησης.

Η ΕΚΤ τόνισε επίσης ότι εργάζεται για την αξιολόγηση των κινδύνων που ενέχουν τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, αναφέροντας:

Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης βάζουν το προσκήνιο σε ορισμένους τύπους κινδύνου, ξεκινώντας από τους λειτουργικούς κινδύνους και τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, και η ΕΚΤ εργάζεται επίσης για την αξιολόγηση αυτών.

Επιπλέον, «οι ρυθμίσεις και οι διαδικασίες εσωτερικής διακυβέρνησης πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το προφίλ κινδύνου του ιδρύματος για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία AML/CFT [κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες/καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας]», τόνισε η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Οι δυσκολίες του Bitcoin Trading(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε τον Ιούνιο ότι «τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία και η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (defi) έχουν τη δυνατότητα να θέτουν πραγματικούς κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα». Και πρόσθεσε: «Αυτό θα συνέβαινε ιδιαίτερα εάν η ταχεία ανάπτυξη των αγορών και υπηρεσιών κρυπτονομικών περιουσιακών στοιχείων συνεχιστεί… και η διασύνδεση τόσο με τον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τομέα όσο και με την ευρύτερη οικονομία εντατικοποιηθεί».

Πώς πιστεύετε ότι η ΕΚΤ εργάζεται για τη δημιουργία ενός εναρμονισμένου ρυθμιστικού πλαισίου για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

από Bitcoin News

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian