Η FTC ενδέχεται να ασκήσει μια υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για να εμποδίσει τη Microsoft να εξαγοράσει την Activision

Μπορεί να συμβεί ήδη από τον Δεκέμβριο.

Οι ρυθμιστικές αρχές της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σε διάφορες χώρες εξετάζουν την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft με 69 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) άρχισε να ερευνά τη συμφωνία αμέσως μετά την αποκάλυψή της.

Σύμφωνα με το Politico, η FTC είναι τώρα έτοιμη να κινηθεί και πιθανότατα θα υποβάλει καταγγελία αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για να σταματήσει τη μεγάλη εξαγορά της Microsoft. Σύμφωνα με πηγές του Politico, τα επιχειρήματα της Microsoft απέτυχαν να πείσουν το προσωπικό της FTC που αναθεώρησε τη συμφωνία, αλλά οι επίτροποι της υπηρεσίας δεν έχουν ακόμη ψηφίσει για την υποβολή καταγγελίας ή συνάντηση με δικηγόρους.

Αν και η αγωγή δεν είναι εξασφαλισμένη, η επιτροπή φέρεται να έχει τελειώσει με τα πιο σημαντικά στοιχεία της έρευνας, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων του CEO της Microsoft Satya Nadella και του CEO της Activision, Bobby Kotick. Εάν η FTC αποφασίσει τελικά να κάνει μήνυση, μπορεί να το κάνει τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η επιτροπή πιθανότατα θα καταθέσει την αγωγή στο δικό της διοικητικό δικαστήριο επειδή δεν χρειάζεται να προσφύγει πρώτα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να λάβει προσωρινή διαταγή.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) ξεκίνησε εκτενή έρευνα για τη συναλλαγή τον Σεπτέμβριο. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι θα διεξαγάγει έρευνα πλήρους κλίμακας για την εξαγορά της Microsoft. Η Sony υπήρξε ένας από τους πιο έντονους αντιπάλους της συγχώνευσης, εκφράζοντας φόβους ότι η Microsoft μπορεί να κάνει κερδοφόρες IP, όπως το Call of Duty αποκλειστικά για το Xbox.

Η Microsoft δήλωσε στην πιο πρόσφατη κατάθεσή της στο CMA ότι η εξαγορά δεν θα της προσφέρει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα: η Sony έχει περισσότερα αποκλειστικά παιχνίδια από το Xbox και πολλά από αυτά είναι «υψηλότερης ποιότητας».

 

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4924

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: