Η Google αρχίζει να δοκιμάζει την πρόσβαση σε λογαριασμούς χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία

Η Google αρχίζει να δοκιμάζει την πρόσβαση σε λογαριασμούς χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία

Η Google ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα δοκιμές για τη χρήση κλειδιών πρόσβασης σε Android και Chrome . Αυτή η νέα τεχνολογία υπόσχεται να αυξήσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο των χρηστών εξαλείφοντας τον «ανθρώπινο παράγοντα» στη δημιουργία κωδικών πρόσβασης και χρησιμοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας κινητής τηλεφωνίας για την πρόσβαση των χρηστών στους λογαριασμούς τους. 

 

Τον Μάιο, η Google, η Microsoft και η Apple ανακοίνωσαν μια συνεργασία για τη βελτίωση της τεχνολογίας που καταργεί τη χρήση κωδικών πρόσβασης για τις συνδέσεις. Οι τρεις εταιρείες υπόσχονται ότι όλες οι υπηρεσίες τους θα υποστηρίζουν κωδικούς πρόσβασης από το 2023. Οι δοκιμές της Google είναι συμβατές με συστήματα MacOS και Windows, καθώς ο έλεγχος ταυτότητας γίνεται από τον Chrome, αλλά εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η χρήση smartphone Android.

Η Apple αρχίζει να εμφανίζει διαφημίσεις στο App Store: Επέκταση Apple Pay(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Κλειδιά πρόσβασης: οι παραδοσιακοί κωδικοί QR και βιομετρικά στοιχεία για ασφαλή σύνδεση

Για κάποιους, ένας κόσμος χωρίς κωδικούς πρόσβασης μπορεί να ακούγεται «φουτουριστικός». Ωστόσο, η τεχνολογία κωδικών πρόσβασης της Google , που ονομάζεται επίσης κωδικός πρόσβασης (“χωρίς κωδικούς πρόσβασης” σε άμεση μετάφραση), χρησιμοποιεί ήδη γνωστές μεθόδους για να εξασφαλίσει μια ασφαλή σύνδεση: Κώδικας QR και βιομετρικά στοιχεία.

Οι χρήστες smartphone Android που θέλουν να δοκιμάσουν τον κωδικό πρόσβασης θα πρέπει να επιλέξουν αυτόν τον τύπο σύνδεσης σε υποστηριζόμενες υπηρεσίες. 

Μετά την πρόσβαση σε μια συμβατή υπηρεσία, το πρώτο βήμα στη χρήση του κλειδιού πρόσβασης είναι να τον συσχετίσετε με έναν λογαριασμό. Μόλις γίνει αυτό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε βιομετρικά στοιχεία, αναγνώριση προσώπου ή άλλη μέθοδο ξεκλειδώματος κινητού τηλεφώνου για τον έλεγχο ταυτότητας της πρόσβασης.

Για να συνδεθείτε, απλώς κάντε κλικ στο λογαριασμό που θέλετε να συνδεθείτε και χρησιμοποιήστε τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας που επιλέξατε νωρίτερα. 

Για επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές, ο χρήστης θα χρειαστεί, εκτός από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, ένα smartphone — προς το παρόν, μόνο τα τηλέφωνα Android σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για το Safari και το Chrome, ανεξάρτητα από το αν είναι εγκατεστημένο σε MacOS ή Windows. 

Οι ιστότοποι που είναι συμβατοί με κωδικό πρόσβασης θα εμφανίζουν έναν κωδικό QR για να λάβει ο χρήστης έναν κωδικό στο smartphone του . Η ανάγνωση του κώδικα QR θα πραγματοποιείται από την κάμερα του ίδιου του κινητού τηλεφώνου — χωρίς τη χρήση του Google Auth. 

Αντίο στο phishing;

Ένα από τα πλεονεκτήματα ασφαλείας της μεθόδου σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης είναι η προστασία των χρηστών από απάτες phishing . Αυτή η πρακτική συνίσταται στη δημιουργία μιας ψεύτικης ιστοσελίδας για να εισάγει το θύμα τον κωδικό πρόσβασης ενός πολύ σημαντικού λογαριασμού, ένα κλασικό παράδειγμα είναι η διαδικτυακή τραπεζική .

Με τη σύνδεση με κωδικό πρόσβασης , ο κωδικός πρόσβασης ενημερώνεται πάντα , έτσι ο κυβερνοεγκληματίας δεν θα μπορεί να βασιστεί στους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι μέσω του πλαστού ιστότοπού σας. Επιπλέον, με περισσότερες υπηρεσίες που υιοθετούν τη μέθοδο, οι διαρροές κωδικών πρόσβασης θα επηρέαζαν λιγότερους χρήστες – μια σωτηρία για όσους χρησιμοποιούν συχνά τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς.

Με πληροφορίες: Ars Technica , GSM Arena και Google

Αντίο, κωδικός! Η Google αρχίζει να δοκιμάζει την πρόσβαση σε λογαριασμούς χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία

Πώς να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς email στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Generated by Feedzy