Η Google λέει ότι η Google και άλλοι κατασκευαστές Android δεν έχουν επιδιορθώσει ελαττώματα ασφαλείας

Η Google έχει αποκαλύψει πολλά προβλήματα ασφαλείας σε τηλέφωνα που διαθέτουν GPU Mali, όπως αυτά που διαθέτουν Exynos SoC. Σύμφωνα με την ομάδα του Project Zero της εταιρείας, τα ζητήματα αναφέρθηκαν στην ARM (η οποία σχεδιάζει τις GPU) το καλοκαίρι.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πέντε επιπλέον ανησυχίες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και τις ανέφεραν αμέσως στην ARM.

Ένα από αυτά τα ζητήματα προκάλεσε καταστροφή της μνήμης του πυρήνα, ένα άλλο προκάλεσε την αποκάλυψη διευθύνσεων φυσικής μνήμης στο userspace και τα υπόλοιπα τρία προκάλεσαν τη χρήση της φυσικής σελίδας μετά τη δωρεάν», έγραψε ο Ian Beer του Project Zero σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Αυτά θα επέτρεπαν σε έναν εισβολέα να συνεχίσει να διαβάζει και να γράφει φυσικές σελίδες ακόμα και μετά την επιστροφή τους στο σύστημα.”

Ο Beer δήλωσε ότι ένας χάκερ μπορεί να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση σε ένα μηχάνημα παρακάμπτοντας την αρχιτεκτονική αδειών του Android και αποκτώντας «ευρεία πρόσβαση» στα δεδομένα ενός χρήστη.

Οι πόροι επικοινώνησαν με την Google, τη Samsung, την Oppo και τη Xiaomi για να ρωτήσουν πότε θα ήταν διαθέσιμες οι ενημερώσεις για τα smartphone Android τους και γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος.

Η ανάρτηση που λέει η Google ότι η Google και άλλοι κατασκευαστές Android δεν έχουν επιδιορθώσει ελαττώματα ασφαλείας εμφανίστηκε πρώτα στις Best Kodi Tips .

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4513

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: