Η Meta κατηγορεί 400 εφαρμογές για κλοπή στοιχείων σύνδεσης χρηστών στο Facebook

Την Παρασκευή, η μητρική εταιρεία του Facebook, η Meta, αποκάλυψε ότι περισσότερα από 1 εκατομμύριο στοιχεία σύνδεσης χρηστών του Facebook είχαν παραβιαστεί και η εταιρεία κατηγόρησε κακόβουλες εφαρμογές για αυτό.

Η άρτια εξειδικευμένη ομάδα ασφαλείας της Meta έχει επισημάνει περίπου 400 εφαρμογές ως κακόβουλες εφαρμογές που εκτελούν πολλαπλές καμπάνιες παραβίασης διαπιστευτηρίων σύνδεσης. Το συγκλονιστικό μέρος είναι ότι αυτές οι εφαρμογές ήταν διαθέσιμες για λήψη από συνηθισμένα καταστήματα.

Η Meta προειδοποίησε περίπου 1 εκατομμύριο χρήστες του Facebook σχετικά με την παραβίαση των πληροφοριών σύνδεσής τους 

Πηγή: Meta

Η Meta κυκλοφόρησε μια πλήρη αναφορά που αναφέρει λεπτομερώς ότι περισσότερες από 400 προσεκτικές εφαρμογές Android και iOS κλέβουν τα διαπιστευτήρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως στοχεύουν χρήστες του Facebook.

Αυτές οι εφαρμογές μπορεί να φαίνονται αρκετά φυσιολογικές και εύχρηστες, αλλά στοχεύουν στην κλοπή των πληροφοριών σύνδεσης στο Facebook του χρήστη, τις οποίες μπορείτε επίσης να δείτε στην παραπάνω εικόνα.

Για παράδειγμα, η χρήση της λειτουργίας της εφαρμογής θα σας αναγκάσει να συνδεθείτε μέσω του Facebook χωρίς να προσφέρετε αριθμό κινητού ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όπως email.

Δεν μπορείτε να προσδιορίσετε εύκολα αυτούς τους τύπους εφαρμογών, επειδή αναφέρονται ως προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών , παιχνίδια , υπηρεσίες VPN , επαγγελματικές εφαρμογές και πολλά άλλα στο Google Play Store και στο App Store της Apple .

Και για να είναι πιο δύσκολο για τους χρήστες λήψης, οι προγραμματιστές τους καταβάλλουν προσπάθειες να δημοσιεύουν ψεύτικες κριτικές , ώστε να μπορούν να καλύψουν τις αρνητικές κριτικές από τους επηρεασμένους χρήστες.

Η Meta ανέφερε στην έκθεσή της ότι έχει ήδη ενημερώσει την Google και την Apple να αφαιρέσουν όλες αυτές τις εφαρμογές. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές έχουν καταργηθεί και άλλες θα καταργηθούν πολύ σύντομα, αλλά πρέπει ακόμα να γνωρίζουμε.

Μπορείτε επίσης να δείτε την επίσημη αναφορά της Meta για περισσότερες λεπτομέρειες και τα ακριβή ονόματα όλων αυτών των κακόβουλων εφαρμογών.

Τι να κάνετε εάν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης σας στο Facebook παραβιαστούν

 

Όπως έχει συστήσει η Meta, εάν πέσατε θύμα αυτών των εφαρμογών ή έχετε αμφιβολίες, ο λογαριασμός σας στο Facebook μπορεί να παραβιαστεί, οπότε δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές.

Αρχικά, επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο Facebook, ενεργοποιήστε μια σύνδεση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και αποσυνδεθείτε από όλες τις άλλες συσκευές αφού αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης με τη λειτουργία ελέγχου συσκευής του Facebook.

Και για το μέλλον, έχετε κατά νου να επαληθεύσετε την εφαρμογή πριν συνδεθείτε, όπως να ελέγξετε την επίσημη διεύθυνση URL του Facebook στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης της εφαρμογής και να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή παρέχει επίσης άλλες επιλογές για να συνδεθείτε και το Facebook εξουσιοδοτεί τη δραστηριότητα σύνδεσής σας.

 

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 5025

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d