Η Microsoft άρχισε να κυκλοφορεί την ενημέρωση των Windows 11 2022

Μετά από μια σειρά δοκιμών beta, η Microsoft ξεκίνησε επίσημα να κυκλοφορεί την ενημέρωση των Windows 11 2022 , γνωστή και ως Windows 11 έκδοση 22H2.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη ενημέρωση για τα Windows 11 μετά την κυκλοφορία της. Όπως είπε η εταιρεία, το κυκλοφορεί σε 190+ χώρες , αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ένα πρόβλημα. Ας το συζητήσουμε και κάθε νέο χαρακτηριστικό.

Η ενημέρωση των Windows 11 2022 συνοδεύεται από πολλές νέες δυνατότητες

Αυτή η ενημέρωση έρχεται με πολλές νέες δυνατότητες και αλλαγές, όπως φακέλους μενού Έναρξη, βελτιώσεις στις διατάξεις Snap, Ζωντανοί υπότιτλοι και ακόμη και μια νέα γραμμή εργασιών.

Αρχικο ΜΕΝΟΥ

Το μενού έναρξης απέκτησε μια νέα λειτουργία φακέλου εφαρμογών με τη δυνατότητα διαχείρισης όλων των εφαρμογών σας στον φάκελό τους σύμφωνα με την κατηγορία ή τις προσωπικές προτιμήσεις τους. Για να δημιουργήσετε αυτούς τους φακέλους, απλώς σύρετε μια εφαρμογή σε μια άλλη.

Επίσης, υπάρχουν τρεις νέες επιλογές για να προσαρμόσετε την περιοχή των πινέζων του μενού έναρξης αλλάζοντας τη διάταξη.

Γραμμή εργασιών

Υπάρχουν πολλές νέες βελτιώσεις διεπαφής χρήστη στη γραμμή εργασιών. Τώρα μπορείτε να καρφιτσώσετε εφαρμογές στη γραμμή εργασιών, σύροντας και αποθέτοντας εφαρμογές από τη λίστα του μενού έναρξης.

Υπάρχει ένα νέο σύστημα ειδοποιήσεων με το οποίο θα λαμβάνετε μόνο σημαντικές ειδοποιήσεις. Όπως είδαμε νωρίτερα, το νέο σύστημα ειδοποιήσεων εμφανίζει τέσσερις ειδοποιήσεις ταυτόχρονα, οι οποίες περιλαμβάνουν τρεις υψηλής προτεραιότητας και μία κανονική προτεραιότητα .

Οι κλήσεις, οι υπενθυμίσεις και οι ειδοποιήσεις συναγερμού περιλαμβάνονται στις τρεις ειδοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας και η κανονική προτεραιότητα περιλαμβάνει ειδοποιήσεις από το πρόγραμμα περιήγησης ή την εφαρμογή.

Επιπλέον, μια νέα υπερχείλιση γραμμής εργασιών θα μετατοπίσει επιπλέον εφαρμογές στη γραμμή εργασιών στην ενότητα υπερχείλισης, εάν απομένει λιγότερος χώρος για την προσθήκη εφαρμογών.

Νέα δυνατότητα φωνητικής πρόσβασης και ζωντανών υποτίτλων

Έχουμε ήδη δει αυτήν τη δυνατότητα προσβασιμότητας Voice Access στο πρόγραμμα Windows Insider. Η λειτουργικότητά του επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το σύστημά τους μέσω της φωνής τους, αλλά αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά και μόνο τέσσερις χρήστες στις ΗΠΑ .

Τέλος, η λίστα χαρακτηριστικών περιλαμβάνει επίσης τη διάσημη δυνατότητα προσβασιμότητας ζωντανών υποτίτλων που θα σας δείχνει υπότιτλους για κάθε περιεχόμενο ήχου και βίντεο που θα αναπαραχθεί στη συσκευή σας και τα Windows θα το δημιουργήσουν αυτόματα.

Προς το παρόν, αυτή η δυνατότητα υποστηρίζει μόνο την αγγλική γλώσσα τόσο για τον εντοπισμό περιεχομένου όσο και για την εμφάνιση υπότιτλων . Και μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τους υπότιτλους αλλάζοντας το χρώμα, το μέγεθος και τη θέση τους καθώς είναι επιπλωτές .

Snap Layout Bar

Υπάρχει μια νέα αλλαγή για τη λειτουργία snap layout και είναι πλέον πιο χρήσιμη για τους χρήστες συσκευών αφής. Και ενώ τοποθετείτε το ποντίκι σας πάνω από οποιαδήποτε διάταξη, θα εμφανιστεί η ήδη παρούσα καρτέλα σας.

Θα σας δείξει επίσης στιγμιότυπα διάταξης στην οπτική της ομάδας μας, διευκολύνοντας τον εντοπισμό και τη μετάβαση σε διάταξη. Επίσης, ρίξτε μια ματιά σε ορισμένες νέες επιλογές στο Σύστημα>  Πολλαπλές εργασίες .

Νέος διαχειριστής εργασιών

Ο διαχειριστής εργασιών έλαβε ένα νέο σχέδιο που περιλαμβάνει επίσης ένα νέο σκοτεινό θέμα, το οποίο μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα. Επίσης, περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία αποτελεσματικότητας που θα ειδοποιεί και θα περιορίζει μια εφαρμογή που καταναλώνει υψηλούς πόρους.

Εξερεύνηση αρχείων

Η πιο αναμενόμενη λειτουργία, οι καρτέλες στην Εξερεύνηση αρχείων που είναι διαθέσιμη σε αυτήν την ενημέρωση. Όπως ήδη γνωρίζουμε, αυτή η δυνατότητα επιτρέπει τη δημιουργία καρτελών για διαφορετικούς φακέλους, όπως προγράμματα περιήγησης. Αλλά αυτή η λειτουργία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη και θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο .

Πρόσθετος

Με όλα αυτά, η έκδοση 22H2 των Windows 11 περιέχει επίσης αμέτρητες βελτιώσεις διεπαφής χρήστη και νέες χειρονομίες και κινούμενα σχέδια για χρήστες αφής.

Για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, η Microsoft θα παρουσιάσει επίσης μια νέα δυνατότητα « Προτεινόμενες ενέργειες » τον Οκτώβριο.

Πώς να εγκαταστήσετε την ενημέρωση των Windows 11 2022

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την τελευταία ενημέρωση, πρώτα μεταβείτε στις ” Ρυθμίσεις ” των παραθύρων σας και, στη συνέχεια, βρείτε το ” Windows Update ” και εκτελέστε το “Έλεγχος για ενημερώσεις” και ελέγξτε εάν υπάρχει διαθέσιμη προαιρετική ενημέρωση με το όνομα ” Windows 11, έκδοση 22H2 “.

Εάν υπάρχει έτσι, απλώς κατεβάστε το κάνοντας κλικ στο « Λήψη και εγκατάσταση τώρα ». Και αν δεν είναι εκεί, απλά περιμένετε μια ή δύο ημέρες και θα το πάρετε. Μέχρι τον Οκτώβριο, μπορεί να φτάσει σε κάθε χρήστη.

Ο αξιωματούχος της Microsoft έχει ήδη αναφέρει: “Μπορεί να μην δείτε την ενημέρωση στη συσκευή σας, καθώς περιορίζουμε σιγά σιγά αυτήν τη διαθεσιμότητα τις επόμενες εβδομάδες”.

Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να οφείλεται στο ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενημέρωση που έρχεται για κάθε χρήστη των Windows 11 και των Windows 10.

Πώς να δείτε πόσους φίλους έχετε στο Snapchat

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 5043

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

%d