Η Nexo συμφωνεί να πληρώσει 45 εκατομμύρια δολάρια στην SEC και στις κρατικές ρυθμιστικές αρχές για μη εγγεγραμμένη προσφορά προϊόντος κερδών τόκων

Η Nexo συμφωνεί να πληρώσει 45 εκατομμύρια δολάρια στην SEC και στις κρατικές ρυθμιστικές αρχές για μη εγγεγραμμένη προσφορά προϊόντος κερδών τόκων

Ο δανειστής κρυπτονομισμάτων, Nexo, συμφώνησε να πληρώσει 45 εκατομμύρια δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και σε αρκετές κρατικές ρυθμιστικές αρχές μετά την επιβολή χρεώσεων κατά της εταιρείας για αποτυχία εγγραφής του Προϊόντος Κέρδους Τόκου (EIP) της εταιρείας. Η Nexo διευκρίνισε ότι οι διακανονισμοί γίνονται σε μια βάση “καμία παραδοχή, καμία άρνηση” και ότι η συμφωνία “κλείνει όλες τις πολυετείς έρευνες για τη Nexo”.

Το δικαστήριο της Κορέας διατάσσει το Crypto Exchange για πληρωμή πελατών που υποφέρουν από διακοπή υπηρεσιών(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η Nexo πληρώνει 22,5 εκατομμύρια δολάρια στην SEC, 22,5 εκατομμύρια δολάρια σε πολλές κρατικές ρυθμιστικές αρχές για προσφορά EIP

Στις 19 Ιανουαρίου 2023, η Nexo ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να διακανονιστεί με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), την Ένωση Διαχειριστών Κινητών Αξιών της Βόρειας Αμερικής (NASAA) και αρκετές κρατικές ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, πάνω από μια μη καταχωρημένη προσφορά.

Σύμφωνα με την SEC, γύρω στον Ιούνιο του 2020, η Nexo άρχισε να προσφέρει το προϊόν Earn Interest Product (EIP) της εταιρείας, ένα προϊόν που κερδίζει τόκους που επιτρέπει στους επενδυτές να κερδίζουν τόκους από κατατεθειμένα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης. Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ είπε , «το EIP είναι μια ασφάλεια και ότι η προσφορά και η πώληση του EIP δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για εξαίρεση από την εγγραφή SEC».

Ο συνιδρυτής της Nexo, Kosta Kantchev, απάντησε στον διακανονισμό σε μια δήλωση που εστάλη στο Bitcoin.com News. «Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα προκύψει ένα σαφέστερο ρυθμιστικό τοπίο και εταιρείες όπως η Nexo θα μπορούν να προσφέρουν προϊόντα που δημιουργούν αξία στις Ηνωμένες Πολιτείες με τρόπο συμβατό και οι ΗΠΑ θα εδραιώσουν περαιτέρω τη θέση τους ως η μηχανή καινοτομίας στον κόσμο. », είπε ο Κάντσεφ. Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler περιέγραψε τον διακανονισμό με διαφορετικό τρόπο.

Οι οικονομολόγοι της BIS συνιστούν να υιοθετήσουν 3 πολιτικές κρυπτογράφησης για ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

«Χρεώσαμε τη Nexo ότι δεν κατοχύρωσε το λιανικό προϊόν δανεισμού κρυπτογράφησης πριν το προσφέρουμε στο κοινό, παρακάμπτοντας τις βασικές απαιτήσεις γνωστοποίησης που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των επενδυτών», δήλωσε ο Gensler. «Η συμμόρφωση με τις δοκιμασμένες στο χρόνο δημόσιες πολιτικές μας δεν είναι επιλογή. Όπου οι εταιρείες κρυπτογράφησης δεν συμμορφώνονται, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τα γεγονότα και τη νομοθεσία για να τις λογοδοτήσουμε. Σε αυτήν την περίπτωση, μεταξύ άλλων ενεργειών, η Nexo παύει το μη εγγεγραμμένο δανειστικό προϊόν της ως προς όλους τους επενδυτές των ΗΠΑ».

Ο συνιδρυτής της Nexo Antoni Trenchev ευχαρίστησε τη νομική ομάδα της εταιρείας από τους Schulte Roth και Zabel LLP και είπε ότι το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης βοήθησε τη Nexo να εξασφαλίσει αυτό το «πιο ευνοϊκό» αποτέλεσμα. «Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό το ενιαίο ψήφισμα που θέτει αναμφισβήτητα τέλος σε όλες τις εικασίες σχετικά με τις σχέσεις της Nexo με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε καλύτερα – να δημιουργήσουμε απρόσκοπτες οικονομικές λύσεις για το παγκόσμιο κοινό μας», διευκρίνισε ο Trenchev σε δήλωση την Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος της SEC λέει ότι το Crypto πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο με άλλες κεφαλαιαγορές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο διακανονισμός της Nexo με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ακολουθεί την πρόσφατη έρευνα για τις συναλλαγές της Nexo που ξεκίνησαν Βούλγαροι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου. Ο δανειστής κρυπτονομισμάτων, ωστόσο, αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που προέρχονται από τον γενικό εισαγγελέα της Βουλγαρίας.

Τι πιστεύετε για το αποτέλεσμα του διακανονισμού Nexo και τον αντίκτυπό του στο ρυθμιστικό τοπίο για τις εταιρείες κρυπτογράφησης στις Ηνωμένες Πολιτείες; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με αυτό το θέμα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

από Bitcoin News

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top