Η Nvidia πληρώνει πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων για απόκρυψη σχετικά με τα κέρδη εξόρυξης κρυπτογράφησης

Η Nvidia πληρώνει πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων για απόκρυψη σχετικά με τα κέρδη εξόρυξης κρυπτογράφησης

Η γνωστή εταιρεία λάτρης των καρτών γραφικών Nvidia Corporation επιβλήθηκε πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) επειδή δεν αποκάλυψε τις αυξήσεις εσόδων λόγω της Crypto Mining.

Πρόσφατα, ένας tipster είπε ότι η Nvidia εργάζεται σε μια νέα GPU, η οποία μπορεί να είναι η RTX 4090, και ισχυρίστηκε ότι η φάση δοκιμών της GPU AD102 είχε ξεκινήσει .

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Nvidia κατασκευάζει κάρτες γραφικών gaming. Επίσης, στο promotion & marketing, πουλάει με την έγνοια του gaming. Ωστόσο, εάν λάβουν ώθηση εσόδων από αγοραστές για σκοπούς εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, θα πρέπει να το δηλώσουν στους επενδυτές, αλλά δεν το έκανε .

Η Nvidia παραπλάνησε τους επενδυτές και χρεώθηκε από την SEC

 

Την Παρασκευή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσε διευθετημένες χρεώσεις επειδή, μετά από έρευνα, παρατήρησε ότι η Nvidia Corporation δεν παρέχει ακριβείς λεπτομέρειες στους επενδυτές της .

Η SEC ισχυρίζεται ότι η Nvidia παραπλανά τους επενδυτές της με μια ψευδή αναφορά για την τεράστια ώθηση των εσόδων που σχετίζεται με το « παιχνίδι », όπου έκρυβε τον κρίσιμο λόγο ότι το πόσο σε μεγάλο βαθμό η ανάπτυξή της εξαρτιόταν από την αγορά καυσίμων κρυπτονομισμάτων .

Όπως όλοι γνωρίζουμε πώς η έκρηξη της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων το 2017 έκανε πολλούς ανθρώπους να αγοράζουν κάρτες γραφικών για να δημιουργήσουν κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με την SEC, για δύο συνεχόμενα τρίμηνα το 2018, η Nvidia δεν ανέφερε ξεκάθαρα ότι η ζήτηση GPU από τους εξορύκτες κρυπτογράφησης είναι αυξημένη και εξαιτίας αυτού, αυξήθηκαν και οι πωλήσεις της μονάδας επεξεργασίας γραφικών. Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση του Crypto miner είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνη για το διάγραμμα ώθησης των πωλήσεων και όχι για τα παιχνίδια .

Διάγραμμα αύξησης εσόδων Nvidia -Δικαιώματα: Bloomberg

Η Kristina Littman, επικεφαλής της ομάδας επιβολής κρυπτογράφησης της SEC, δήλωσε: «Όλοι οι εκδότες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν ευκαιρίες που αφορούν αναδυόμενη τεχνολογία, πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι αποκαλύψεις τους είναι έγκαιρες, πλήρεις και ακριβείς», στην επίσημη δήλωση.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον παράγοντα αύξησης των εσόδων της και έκρυψε τον αντίκτυπό της στην επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών από τους επενδυτές της δείχνοντάς τον με τον σχετικό όρο . Ως αποτέλεσμα, η NVIDIA επιβλήθηκε πρόστιμο και ζητήθηκε να μην τηρήσει επαρκείς διαδικασίες αποκάλυψης.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian