Η ρευστότητα οδήγησε την ανάπτυξη του DeFi μέχρι σήμερα, οπότε ποια είναι η μελλοντική προοπτική;

Το πρώτο εξάμηνο του 2019, είδαμε μια αναταραχή νέων αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών προϊόντων που κυκλοφόρησαν πάνω από το Ethereum. Με αυτήν την έκρηξη νέων προσφορών, μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε όλα τα διαφορετικά πράγματα που συμβαίνουν. Ας επιστρέψουμε λοιπόν στα βασικά για ένα λεπτό. Τι είναι το DeFi;

Το DeFi είναι ένα κίνημα για τη δημιουργία χρηματοοικονομικής υποδομής πάνω από τα blockchain. Ο στόχος είναι να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα στη Νιγηρία και παγκοσμίως, να τα ανταλλάξουν με άλλα περιουσιακά στοιχεία και να πραγματοποιήσουν άλλες οικονομικές συναλλαγές — και να το κάνουν χωρίς να περάσουν από κεντρικά συστήματα που μπορούν να παραβιαστούν ή να χειραγωγηθούν. Το καλοκαίρι του DeFi ήταν μια περίοδος εκρηκτικής ανάπτυξης για αυτό το κίνημα. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, ξεκίνησαν περισσότερα από 10.000 νέα έργα μόνο σε blockchains Ethereum και EOS — και αυτό δεν περιλαμβάνει όλες τις άλλες αναδυόμενες πλατφόρμες.

 

APPLE iPhone 11 Pro 64 GB Space Grey

Το πρώτο κύμα της DeFi χρηματοδοτήθηκε από ένα τεράστιο ποσό ρευστότητας που ήταν κλειδωμένο στον κλάδο

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για την αγορά DeFi είναι το πόσο γρήγορα έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Ένας από τους μεγαλύτερους καταλύτες για αυτήν την επέκταση του DeFi είναι ότι δημιουργούνται τόσα πολλά ενδιαφέροντα έργα πάνω από το Ethereum και άλλα blockchains, πράγμα που σημαίνει ότι βγαίνει μια ατελείωτη προσφορά καινοτομίας, όπως φαίνεται στον εξερευνητή μπλοκ Ethereum . Αυτές οι καινοτομίες όχι μόνο δημιουργούν νέους τρόπους για τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω της τεχνολογίας blockchain, αλλά παρέχουν επίσης πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά μέσα που προηγουμένως δεν ήταν διαθέσιμα ή απρόσιτα λόγω κανονισμών ή άλλων παραγόντων, καθιστώντας τα δελεαστικά για τους παρόχους ρευστότητας.

Το DeFi έχει γίνει τόσο δημοφιλές επειδή επιτρέπει σε οποιονδήποτε θέλει πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά μέσα, όπως δάνεια, ομόλογα ή μετοχές χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία με την επένδυση ή την εμπορία αυτών των μέσων. Ωστόσο, το μέλλον της ανάπτυξης της DeFi δεν είναι μόνο να διευκολύνει τα άτομα να επενδύσουν τα χρήματά τους. Αφορά επίσης τη διευκόλυνση των εταιρειών να αντλούν κεφάλαια και να λαμβάνουν χρηματοδότηση από παρόχους ρευστότητας.

Επιπλέον, το μέλλον του DeFi θα περιλαμβάνει επίσης πολύ περισσότερη καινοτομία όσον αφορά το πώς αυτά τα μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από επενδυτές όσο και από εταιρείες. Θα υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες επιλογές σε αυτές τις πλατφόρμες, οι οποίες θα επιτρέψουν και στα δύο μέρη να κερδίσουν καλύτερες αποδόσεις από τις επενδύσεις τους από ό,τι θα είχαν διαφορετικά.

Η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη θα τροφοδοτηθεί από την τεχνολογία βελτιστοποίησης της απόδοσης

Η καλλιέργεια απόδοσης είναι μια έννοια που μπορεί να βοηθήσει την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση να αναπτυχθεί μακροπρόθεσμα. Θα βοηθήσει στην επίλυση ορισμένων από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η αγορά DeFi, όπως η επεκτασιμότητα και η ρευστότητα. Η καλλιέργεια απόδοσης είναι ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια μπορούν να δανείσουν τα χρήματά τους σε άλλα άτομα που το χρειάζονται. Αυτό επιτρέπει σε άτομα που έχουν πολλά χρήματα αλλά όχι αρκετό χρόνο ή γνώσεις για να τα διαχειριστούν μόνοι τους, να χρησιμοποιούν τα χρήματά τους δανείζοντάς τα σε άλλους.

Αυτή η ιδέα έχει ήδη εφαρμοστεί από εταιρείες όπως το Lendingblock, το οποίο σας επιτρέπει να δανείζετε τα περιουσιακά σας στοιχεία κρυπτονομισμάτων σε άλλα άτομα με αντάλλαγμα πληρωμές τόκων. Αυτές οι εταιρείες σάς επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε δάνεια χωρίς να ανησυχείτε για το εάν θα αποπληρωθούν εγκαίρως ή καθόλου. διασφαλίζουν επίσης ότι λαμβάνετε πληρωμές τόκων επιπλέον των ζημιών που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της σύμβασής σας (εάν υπάρχουν). Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το αν κάποιος θα μπορέσει ή όχι να τους εξοφλήσει εγκαίρως. χρειάζονται απλώς το κεφάλαιό τους εκ των προτέρων για να ξεκινήσουν να δανείζουν χρήματα μέσω αυτών των πλατφορμών.

Mini Android Tv Box 4k Ultra Hd Ott M8s Kodi

Οι θεμελιώδεις δυνάμεις που οδήγησαν το «πρώτο κύμα» θα εξακολουθούν να οδηγούν το «δεύτερο κύμα»

Καθώς προχωράμε στο δεύτερο κύμα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ορισμένες από τις θεμελιώδεις δυνάμεις που οδήγησαν το πρώτο κύμα και το καλοκαίρι του DeFi που θα προκύψει θα εξακολουθούν να οδηγούν το δεύτερο. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πρώτο κύμα προήλθε από την επιθυμία για μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Αν και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή η επιθυμία τροφοδοτήθηκε μόνο από την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των επενδυτών και των χρηματοπιστωτικών τους ιδρυμάτων: οι πάροχοι ρευστότητας ήθελαν να δουν τα χρήματά τους να πηγαίνουν προς κάτι συγκεκριμένο και απτό – όχι μόνο σε ένα μαύρο κουτί όπου θα μπορούσε να εξαφανιστεί χωρίς εξήγηση ή αιτιολόγηση για τη χρήση του.

Εξαιτίας αυτού, μπορούμε να περιμένουμε από περισσότερες εταιρείες να υιοθετήσουν πιο διαφανείς πρακτικές για να απευθύνονται σε πιθανούς επενδυτές που μοιράζονται την ίδια επιθυμία για μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για πιο ουσιαστικές απαιτήσεις αναφοράς από ρυθμιστικές αρχές (όπως αυξημένη διαφάνεια σχετικά με τις αποφάσεις διαχείρισης) και από πελάτες (που θέλουν να γνωρίζουν ακριβώς πού πηγαίνουν τα χρήματά τους). Η πρώτη γενιά πρωτοκόλλων DeFi, ή DeFi 1.0, βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην ανάγκη επίλυσης θεμελιωδών ζητημάτων με τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες: εμπιστοσύνη και σταθερότητα. Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων είδε τη δυνατότητα της τεχνολογίας blockchain να παρέχει έναν πιο διαφανή και δίκαιο τρόπο διαχείρισης χρημάτων.

Ο αρχικός στόχος του DeFi 1.0 ήταν να οικοδομήσει ένα νέο είδος παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που θα διοικείται όχι από κεντρικά ιδρύματα αλλά από μια αποκεντρωμένη κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών που θα μπορούσαν να ελέγχουν τα κεφάλαιά τους χωρίς να χρειάζεται να εμπιστεύονται αυτά τα ιδρύματα με τα χρήματά τους. Αυτό το όραμα έχει πλέον υλοποιηθεί μέσω των πρωτοκόλλων DeFi, όπως το MakerDAO και το Compound, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να αξιοποιούν έξυπνα συμβόλαια ως εγγύηση για δάνεια έναντι των περιουσιακών τους στοιχείων κρυπτογράφησης. Επιπλέον, κανάλια όπως το Dharma και το WeTrust παρέχουν μια πλατφόρμα δανεισμού peer-to-peer όπου οι δανειστές μπορούν να κερδίσουν τόκους για τις καταθέσεις τους. Ταυτόχρονα, οι δανειολήπτες έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή πίστωση όταν τη χρειάζονται περισσότερο (π.χ. σε περίοδο ύφεσης, όταν οι τράπεζες αυστηροποιούν τις δανειακές τους απαιτήσεις).

10 καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα ήχου στα Windows 11

Ο τομέας DeFi διευκολύνει την έναρξη

Είναι πιο εύκολο από ποτέ να μπείτε στον τομέα DeFi. Υπάρχουν πάρα πολλές πλατφόρμες και εργαλεία που διευκολύνουν την εκκίνηση μιας αποκεντρωμένης εφαρμογής ή «DApp», όπως την αποκαλούν. Μπορείτε ακόμη να αποκτήσετε τη δική σας διεύθυνση Ethereum και να αρχίσετε να στέλνετε και να λαμβάνετε μάρκες αμέσως. Το καλύτερο μέρος είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες σε αυτόν τον χώρο, ειδικά για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους DApps από την αρχή. Και αν δεν είστε γνώστες της τεχνολογίας, πολλές εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες ανάπτυξης για προγραμματιστές που δεν θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους DApps από την αρχή.

συμπέρασμα

Οι εταιρείες τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια θα την κάνουν πραγματικά συναρπαστική για την αγορά DeFi, με όλο και περισσότερους προγραμματιστές να δοκιμάζουν νέες ιδέες. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες εκεί που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε – χρειάζεται μόνο να δούμε πόση δραστηριότητα υπάρχει σε αυτές τις πλατφόρμες για να δούμε αν το επίπεδο ενδιαφέροντος είναι υψηλό.

Παρά τις μελλοντικές δυνατότητες που συζητούνται σε αυτό το κομμάτι, το DeFi είναι ακόμα σε μεγάλο βαθμό εκκολαπτόμενο. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πώς θα μοιάζει αυτό το τοπίο σε ένα χρόνο ή ακόμα και σε πέντε χρόνια. Αλλά αν σας ενδιαφέρει να εργαστείτε με το blockchain Ethereum ή απλώς να χρησιμοποιήσετε ορισμένες από τις εφαρμογές που δημιουργούνται σε αυτό σήμερα από χρήστες σε όλο τον κόσμο, παρακολουθήστε την ανάπτυξη του DeFi. Κατ’ επέκταση, παρακολουθήστε γενικότερα τις ανοιχτές εφαρμογές χρηματοδότησης. Δεν θα φύγουν σύντομα.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: