Η Riot Games θα παρακολουθεί τη φωνητική συνομιλία «Valorant» για την καταπολέμηση των ενοχλητικών παικτών

Οι υβριστικοί παίκτες Valorant θα μπορούσαν σύντομα να επιστρέψουν οι λεκτικές τους ατάκες για να τους στοιχειώσουν.  Σε μια ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, η Riot Games περιέγραψε ένα σχέδιο για την έναρξη της παρακολούθησης της φωνητικής συνομιλίας εντός του παιχνιδιού ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την καταπολέμηση της ενοχλητικής συμπεριφοράς στα παιχνίδια της.

 

Στις 13 Ιουλίου, το στούντιο θα αρχίσει να συλλέγει φωνητικά δεδομένα από παιχνίδια Valorant που παίζονται στη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με την Riot, θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να φέρει το μοντέλο AI «σε αρκετά καλό μέρος για μια έκδοση beta αργότερα φέτος». Σε αυτό το αρχικό στάδιο, η Riot λέει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει φωνητική αξιολόγηση για αναφορές ενοχλητικής συμπεριφοράς.

 

“Γνωρίζουμε ότι προτού σκεφτούμε καν να επεκτείνουμε αυτό το εργαλείο, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι είναι αποτελεσματικό και αν συμβούν λάθη, έχουμε συστήματα για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να διορθώσουμε τυχόν ψευδώς θετικά (ή αρνητικά για αυτό το θέμα) », είπε το στούντιο.

Μερικοί παίκτες πιθανότατα θα σκέφτονται ότι η Riot ακούει τις φωνητικές τους συνομιλίες, όπως ακριβώς έκαναν όταν η εταιρεία παρουσίασε το Vanguard , το λογισμικό κατά της απάτης σε επίπεδο πυρήνα. Ωστόσο, η Riot λέει ότι θεωρεί ότι η φωνητική αξιολόγηση είναι ένας τρόπος για να «συλλέξει ξεκάθαρα στοιχεία» εναντίον παικτών που κάνουν comms για κακοποίηση και παρενόχληση των συμπαικτών τους. Το εργαλείο θα δώσει επίσης στο στούντιο κάτι στο οποίο μπορεί να υποδείξει όταν παρέχει ανατροφοδότηση στους παίκτες που έχουν εγκριθεί.

«Πρόκειται για ολοκαίνουργια τεχνολογία και σίγουρα θα υπάρξουν αυξανόμενοι πόνοι», είπε η Riot. “Αλλά η υπόσχεση ενός ασφαλέστερου και περιεκτικού περιβάλλοντος για όλους όσους επιλέγουν να παίξουν αξίζει τον κόπο.”

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4548

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: