Η Ρυθμιστική Αρχή της Σιγκαπούρης υποστηρίζει το «Ένα ρυθμιστικό σύστημα» για την κρυπτογράφηση και τα παραδοσιακά οικονομικά

Ο ανώτερος υπουργός της Σιγκαπούρης και ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS), λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει μόνο « ένα ρυθμιστικό σύστημα» τόσο για τα κρυπτογραφικά όσο και για τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά. Επιπλέον, τόνισε ότι οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να παρέχουν «υπερβολική σαφήνεια ως προς το τι είναι μια μη ρυθμιζόμενη αγορά», ώστε οι επενδυτές να γνωρίζουν ότι εισέρχονται με δική τους ευθύνη.

«Ένα ρυθμιστικό σύστημα»

Ο Tharman Shanmugaratnam, ανώτερος υπουργός της Σιγκαπούρης, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της χώρας, της Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης (MAS), μίλησε για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με άλλες ρυθμιστικές αρχές και τραπεζίτες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Shanmugaratnam υπηρέτησε στο παρελθόν ως αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης και υπουργός Οικονομικών. Επί του παρόντος, είναι επίσης ο συντονιστής υπουργός για τις κοινωνικές πολιτικές και σύμβουλος του πρωθυπουργού για τις οικονομικές πολιτικές.

«Κάτι είναι πολύ σαφές, είτε πρόκειται για κρυπτογράφηση είτε για παραδοσιακά οικονομικά, πρέπει να ρυθμίσετε πράγματα όπως το ξέπλυμα χρήματος. Οπότε αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο», άρχισε.

Η Νότια Κορέα θα επιθεωρεί τακτικά τους κινδύνους κρυπτογράφησης με νέα εργαλεία παρακολούθησης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

«Αλλά πέρα ​​από αυτό, εάν πρέπει να σκεφτείτε τη ρύθμιση της κρυπτογράφησης με τον ίδιο τρόπο που ρυθμίζουμε τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και ούτω καθεξής — για λόγους προληπτικής εποπτείας, για λόγους χρηματοοικονομικής σταθερότητας — νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ρωτήσουμε την βασικό φιλοσοφικό ερώτημα», εξήγησε ο υπουργός. «Νομιμοποιεί κάτι που είναι εγγενώς καθαρά κερδοσκοπικό και στην πραγματικότητα ελαφρώς τρελό;» είπε, προσθέτοντας:

Ή μήπως είναι καλύτερα να παρέχουμε απλώς εξαιρετική σαφήνεια ως προς το τι είναι μια μη ρυθμιζόμενη αγορά και αν μπείτε, εισέλθετε με δική σας ευθύνη. Γέρνω λίγο περισσότερο προς την τελευταία άποψη.

Ο πρόεδρος της MAS προχώρησε στη διευκρίνιση ότι ορισμένα τμήματα της αγοράς κρυπτογράφησης θα πρέπει να ρυθμιστούν, επισημαίνοντας τα stablecoins ως πιθανό τομέα επίβλεψης.

«Αλλά το να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε ένα παιχνίδι ρύθμισης, είτε πρόκειται για αυγά στρουθοκαμήλου είτε για κρυπτοστοιχεία ή οτιδήποτε άλλο, θα είναι ένα παιχνίδι που δεν τελειώνει ποτέ και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος», είπε.

Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τον έλεγχο λογαριασμού χρήστη (UAC) στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ενώ υπογράμμισε ότι η «εκπαίδευση των καταναλωτών» είναι σημαντική, σημείωσε: «Αλλά και απλώς υπερσαφήνεια — ξεκαθαρίστε ότι αυτό είναι ένα ρίσκο που παίρνετε με δικά σας έξοδα, και παρεμπιπτόντως, παρακαλώ μην το πάρετε αυτό το ρίσκο γιατί πάει να είσαι ανόητος. Προτιμώ αυτή την προσέγγιση».

Ο υπουργός Shanmugaratnam διευκρίνισε περαιτέρω: «Και στη συνέχεια, εάν η κρυπτογράφηση ή το blockchain ή οποιοδήποτε από τα μέρη αυτού του οικοσυστήματος θέλει να κάνει πράγματα που κάνει η παραδοσιακή χρηματοδότηση, εφαρμόζετε ακριβώς τους ίδιους κανονισμούς σε αυτό – κεφάλαιο, ρευστότητα, υποστήριξη αποθεματικών – ακριβώς το ίδιο Κανονισμοί.” Ο ίδιος κατέληξε:

Οπότε οι άνθρωποι είναι πολύ ξεκάθαροι. Υπάρχει ένα ρυθμιστικό σύστημα για τα πάντα. Και αν είστε εκτός του ρυθμιστικού συστήματος, ο αγοραστής προσέξτε.

Τι πιστεύετε για τις δηλώσεις του Ανώτερου Υπουργού της Σιγκαπούρης Tharman Shanmugaratnam; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

H Lenovo έχει στα σκαριά μία 5G έκδοση του πετυχημένου Tab M10!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

από Bitcoin News

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian