Η Ρυθμιστική Αρχή των Φιλιππίνων προειδοποιεί το κοινό για συνεργασία με ξένους παρόχους υπηρεσιών κρυπτογράφησης

Η κεντρική τράπεζα των Φιλιππίνων, η κύρια ρυθμιστική αρχή του τομέα κρυπτογράφησης της χώρας, έχει προειδοποιήσει τους επενδυτές σχετικά με τη συνεργασία με μη εγγεγραμμένους και ξένους παρόχους υπηρεσιών κρυπτογράφησης. «Μπορεί να παρουσιάσουν πρόσθετες προκλήσεις για την επιβολή νομικών προσφυγών και μηχανισμών προστασίας και προσφυγής των καταναλωτών για τους τοπικούς πελάτες, μεταξύ άλλων», είπε η ρυθμιστική αρχή.

Προειδοποιήσεις κρυπτογράφησης της Κεντρικής Τράπεζας των Φιλιππίνων

Η κεντρική τράπεζα των Φιλιππίνων, η Κεντρική Τράπεζα των Φιλιππίνων (BSP), εξέδωσε δημόσια προειδοποίηση την Τρίτη σχετικά με μη εγγεγραμμένους και ξένους παρόχους υπηρεσιών κρυπτογράφησης. Στις Φιλιππίνες, η κεντρική τράπεζα είναι ο κύριος ρυθμιστής του τομέα κρυπτογράφησης.

Η ΕΚΤ δημιουργεί ένα εναρμονισμένο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες κρυπτογράφησης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Bangko Sentral ng Pilipinas (Bangko Sentral) προτρέπει έντονα το κοινό να μην συναλλάσσεται με παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP) που είτε δεν είναι εγγεγραμμένοι είτε εδρεύουν στο εξωτερικό.

Ο ιστότοπος της κεντρικής τράπεζας δείχνει ότι έχουν καταχωρηθεί 19 VASP έως τον Ιούνιο.

Εκτός από τον κίνδυνο από την αστάθεια των τιμών που σχετίζεται με τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία (VAs), η κεντρική τράπεζα εξήγησε ότι οι VASP που εδρεύουν στο εξωτερικό «μπορεί να παρουσιάσουν πρόσθετες προκλήσεις όσον αφορά την επιβολή νομικών προσφυγών και μηχανισμών προστασίας και επανόρθωσης των καταναλωτών για τους τοπικούς πελάτες, μεταξύ άλλων».

Η Bangko Sentral τόνισε:

Οι συναλλαγές VA γενικά θεωρούνται δραστηριότητες υψηλού κινδύνου που μπορεί να οδηγήσουν σε τεράστιες οικονομικές απώλειες λόγω διακυμάνσεων των τιμών.

Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν εγγυάται προστασία έναντι οικονομικών ζημιών που προκύπτουν από τις διακυμάνσεις των τιμών των κρυπτονομισμάτων. «Το κοινό θα πρέπει να είναι προσεκτικό, να επιδεικνύει τη δική του δέουσα επιμέλεια και να έχει πάντα επίγνωση των κινδύνων πριν από την εμπλοκή σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την VA», τόνισε η ρυθμιστική αρχή.

Η Bangko Sentral ng Pilipinas προέτρεψε το κοινό να αναφέρει αμέσως παράνομες δραστηριότητες που διευκολύνονται μέσω κρυπτονομισμάτων και/ή παρόχων υπηρεσιών κρυπτογράφησης στην κεντρική τράπεζα.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να δέχεται νέες αιτήσεις αδειών VASP για τρία χρόνια, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου. Η ρυθμιστική αρχή εξήγησε ότι «στοχεύει να βρει μια ισορροπία μεταξύ της προώθησης της καινοτομίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα και της διασφάλισης ότι οι σχετικοί κίνδυνοι παραμένουν εντός διαχειρίσιμα επίπεδα».

Τι πιστεύετε για τις προειδοποιήσεις της κεντρικής τράπεζας των Φιλιππίνων; 
από Bitcoin News

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian