Η σημασία των μαθηματικών δεξιοτήτων σε αυτόν τον ολοένα και πιο τεχνικό κόσμο

Η σημασία των μαθηματικών δεξιοτήτων σε αυτόν τον ολοένα και πιο τεχνικό κόσμο

Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι τα μαθηματικά είναι απλώς ένα άλλο μάθημα στο σχολείο που πρέπει να παρακολουθήσετε, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που θα χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε κάθε τομέα της ζωής σας. Γιατί είναι σημαντικά τα μαθηματικά; Θα το χρησιμοποιήσετε για να λύσετε προβλήματα της πραγματικής ζωής, όπως ο υπολογισμός των εξόδων και η παρακολούθηση των οικονομικών σας. Το καλύτερο μέρος των μαθηματικών είναι ότι είναι καθολικά. Έχει την ίδια σημασία σε όλο τον κόσμο. Ενώ οι διαφορετικές γλώσσες μπορούν να μας χωρίσουν, τα μαθηματικά μας ενώνουν και μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε καταπληκτικές ιδέες. Αν αναρωτιέστε γιατί πρέπει να μελετάτε μαθηματικά στην τάξη, μην ανησυχείτε. Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τη σημασία των μαθηματικών δεξιοτήτων σε αυτόν τον τεχνικό κόσμο.

Μαθηματικές δεξιότητες στην ψηφιακή εποχή: Γιατί έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ

Η ψηφιακή εποχή έχει φέρει πολλές σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ασκούμε τις επιχειρήσεις μας. Και πώς ζούμε κάθε μέρα. Η τεχνολογία έχει κάνει πολλά πράγματα πιο εύκολα. Σήμερα, δεν χρειάζεται να κάθεσαι όλη μέρα και να κάνεις τους υπολογισμούς σου. Χρησιμοποιώντας το smartphone ή τον υπολογιστή σας, μπορείτε εύκολα να σαρώσετε το πρόβλημα και να το λύσετε αυτόματα. Η ψηφιακή εξέλιξη έχει κάνει πολλά μαθήματα μαθηματικών να φαίνονται υπερβολικά αφηρημένα και να στερούνται συνάφειας στον σύγχρονο κόσμο, ειδικά στα μάτια των μαθητών.

Οι υπολογιστές μπορούν εύκολα να χειριστούν πολύπλοκους υπολογισμούς και μοντέλα. Επομένως, οι εργοδότες δεν αναζητούν κάποιον που έχει προχωρημένες δεξιότητες στα μαθηματικά. Θέλουν κάποιον που θα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του υπολογιστή και του ατόμου που παίρνει τις αποφάσεις. Κάποιος που μπορεί να δουλεύει εύκολα με τον υπολογιστή και να αναλύει τα αποτελέσματα. Με λίγα λόγια, δεν μπορείτε να επιβιώσετε χωρίς μαθηματικές δεξιότητες στην ψηφιακή εποχή. Όσο περισσότερο μελετάτε μαθηματικά σχετικά με την τεχνολογία, τόσο πιο εύκολο θα είναι για σας να ευδοκιμήσετε στην αγορά εργασίας.

Πώς να δημιουργήσετε δεξιότητες με τα Blueprints της Alexa(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η σημασία των μαθηματικών στον τεχνολογικό κλάδο

Με την αυξανόμενη έμφαση στην τεχνολογία, οι μαθηματικές δεξιότητες έχουν γίνει απαραίτητο για κάθε επαγγελματία που θέλει να προχωρήσει στην καριέρα του. Ωστόσο, η κατάκτηση μαθηματικών εννοιών μπορεί να είναι δύσκολη για ορισμένους μαθητές, ειδικά όταν πρόκειται για εργασίες για το σπίτι. Εκεί είναι που απαντήσεις για τα μαθηματικά στο σπίτι έρχονται σε βολικό. Αυτοί οι πόροι βοήθειας παρέχουν λύσεις με απλοποιημένο τρόπο για να βοηθήσουν όλους τους τύπους μαθητών να επιτύχουν τους ακαδημαϊκούς τους στόχους.

Το θέμα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της βιομηχανίας τεχνολογίας. Η τεχνολογία που έχουμε σήμερα θα ήταν αδιανόητη χωρίς το θέμα. Πλέον τεχνολογικά gadgets χρησιμοποιήστε δυαδικά μαθηματικά για να λειτουργήσετε. Αυτό το σύστημα βρίσκεται στην καρδιά κάθε συστήματος υπολογιστών. Χρησιμοποιεί τα ψηφία 0 και 1 και απλοποιεί την κωδικοποίηση, ειδικά για αρχάριους. Με αυτό το σύστημα, οι μαθηματικοί χρησιμοποιούν την τεχνολογία όχι μόνο για να υπολογίζουν αλλά και για να χειρίζονται ένα ευρύ φάσμα εργασιών, όπως η αναζήτηση επικυρώσεων και αποδείξεων. Μερικοί από τους ρόλους που συνέχισαν να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια χάρη στα μαθηματικά περιλαμβάνουν τον επιστήμονα δεδομένων, τον αναλυτή δεδομένων και τον αναλυτή επιχειρήσεων, για να αναφέρουμε μερικούς. Όλοι αυτοί οι ρόλοι είναι παρόντες σε μεγάλες βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.

Διόρθωση: Αυτό το άτομο δεν είναι διαθέσιμο στο Messenger (4 καλύτεροι τρόποι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Από την ανάλυση δεδομένων στη ρομποτική: Πώς οι μαθηματικές δεξιότητες επηρεάζουν το μέλλον

Αν έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η σημασία των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή, θα σας απαντήσουμε σήμερα. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εσάς στην αγορά εργασίας εάν περάσετε αυτό το μάθημα. Η βιομηχανία της τεχνολογίας έχει μερικές από τις πιο προσοδοφόρες δουλειές για έναν μαθηματικό. Περιλαμβάνουν:

· Μηχανολόγος μηχανικός – Πρέπει να μάθετε για τις μηχανές και τις αντίστοιχες διαδικασίες σχεδιασμού τους από ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών κλάδων. Θα χρειαστείτε μαθηματικά για να καταλάβετε πώς να δημιουργήσετε προϊόντα που λειτουργούν καλά.

· Αναλυτής δεδομένων – Αν σας αρέσει να εργάζεστε με δεδομένα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εσάς τόσο σωματικά όσο και εξ αποστάσεως. Πρέπει να κατανοήσετε τα πρότυπα και να τα διαχειριστείτε για να βοηθήσετε τους πελάτες σας να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Πρέπει να είστε καλοί στον λογισμό, τη γραμμική άλγεβρα, τις πιθανότητες και τη στατιστική για να αναφέρετε μερικά.

· Ρομποτική – Οι πίνακες, τα διανύσματα και τα δεδομένα είναι σημαντικά μέρη αυτής της καριέρας. Αυτή η εργασία απαιτεί να αυτοματοποιήσετε τις διαδικασίες για να εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια από τους οργανισμούς. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε έναν πελάτη που θέλει να ταξινομήσει τεράστια κομμάτια πληροφοριών ή να ελαχιστοποιήσει τα σφάλματα λειτουργίας. Πρέπει να κατανοήσετε την τεχνητή νοημοσύνη και τις στατιστικές, τον λογισμό και τη γραμμική άλγεβρα. Γλώσσες προγραμματισμού όπως π.χ Πύθων και οι αλγόριθμοι θα είναι επίσης χρήσιμοι.

· Χρηματοοικονομικός αναλυτής – Οι επιχειρήσεις παράγουν πολλά δεδομένα. Και μπορεί να είναι δύσκολο για τον μέσο μάνατζερ να παρακολουθεί. Ένας χρηματοοικονομικός αναλυτής αξιολογεί τη θέση της επιχείρησης και καταλήγει σε μια σειρά από βήματα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα.

15 καλύτεροι ιστότοποι για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ενίσχυση του μαθηματικού αλφαβητισμού: κλειδί για την επιτυχία σε μια τεχνική καριέρα

Ενώ οι περισσότεροι μαθητές πιστεύουν ότι τα μαθηματικά είναι δύσκολο να κατανοηθούν, δεν είναι. Είναι ένα από τα πιο εύκολα μαθήματα, καθώς περιλαμβάνει τη χρήση τύπων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε εξοικειωμένοι με τύπους. Πώς θα εξοικειωθείς με τους τύπους; Με την εξάσκηση κάθε μέρα. Όσο περισσότερο εξασκηθείτε, τόσο πιο εύκολη θα είναι η διαδικασία επίλυσης προβλημάτων. Στο χώρο εργασίας, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από τους προϊσταμένους ή τα αφεντικά σας. Η τακτική επικοινωνία μαζί τους και η σαφής εικόνα του τι θέλετε να πετύχετε θα σας βοηθήσει να μείνετε μπροστά από το πλήθος.

Τι είναι το LinkedIn Learning και πρέπει να το χρησιμοποιείτε;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

συμπέρασμα

Εάν μελετάτε μαθηματικά χωρίς σκοπό και παλεύετε με την εργασία στο κολέγιο, έχετε μάθει για τη σημασία των μαθηματικών. Και ελπίζουμε ότι η στάση σας θα αλλάξει απέναντι στο θέμα. Όταν αγαπάτε αυτό το θέμα, θα έχετε εύκολο χρόνο να χειρίζεστε κάθε είδους προβλήματα. Μην φοβάστε να λάβετε απαντήσεις, βοήθεια από δασκάλους και λύσεις από τα αφεντικά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top