Η συμφωνία αμοιβής του Μασκ με την Tesla, ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα δοκιμαστεί εν μέσω αναθεώρησης του Twitter

Πώς να εγκαταστήσετε το Kodi στο Apple TV χωρίς Jailbreak

Σαν να μην έφτανε ο Έλον Μασκ στο πιάτο του, θα βρεθεί στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα για να υπερασπιστεί τη συμφωνία του για αποζημίωση ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Tesla. Ο Richard Tornetta, μέτοχος της Tesla που μήνυσε το 2019 για να αποσύρει το πακέτο αποδοχών του Musk το 2018, ισχυρίζεται ότι το πακέτο – «η μεγαλύτερη πληρωμή αποζημίωσης στην ανθρώπινη ιστορία» – παραδόθηκε άδικα στον Musk χωρίς να απαιτείται να εργάζεται μόνο στην εταιρεία.

 

Ωστόσο, το Twitter δεν βοήθησε την αιτία του Μασκ στη μήνυση για τη συμφωνία αποζημίωσής του. Ο Μασκ είναι ήδη Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, της Boring Company, της OpenAI και της Neuralink, εκτός από την Tesla. Η χρήση του Twitter από τον Musk απλώς προσθέτει βάρος στους ισχυρισμούς του Tornetta ότι ο Musk είναι «στέλεχος μερικής απασχόλησης» στην Tesla.

Το πακέτο αποδοχών της Tesla είχε ως αποτέλεσμα τη δεκαπλάσια αύξηση της αξίας των μετόχων.

Η Kathaleen McCormick θα προεδρεύει της δίκης στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ. Ο ΜακΚόρμικ διαχειρίστηκε τη μήνυση του Twitter εναντίον του Μασκ, που είχε ως αποτέλεσμα ο Μασκ να συμφωνήσει να ολοκληρώσει τη συναλλαγή του 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την οποία χρηματοδότησε εν μέρει με την πώληση μετοχών της Tesla.

Το βραβείο «αψήφησε τον σκοπό του να εστιάσει τον Μασκ στην Tesla», σύμφωνα με τους δικηγόρους του Μασκ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η φιλοδοξία του Μασκ είναι αυτό που τον διακρίνει ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και ότι δεν χτυπά ένα ρολόι για να μετρήσει τον χρόνο που αφιερώνει στην εταιρεία.

Το επίμαχο πρόγραμμα αμοιβών επιτρέπει στον Musk να αγοράζει το 1% των μετοχών της Tesla με έκπτωση όποτε πληρούνται τα κριτήρια απόδοσης και τα οικονομικά κριτήρια. Ο Μασκ δεν λαμβάνει τίποτα αν δεν ικανοποιηθούν. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η Tesla πληρούσε 11 από τα 12 κριτήρια.

«Σε κάθε περίπτωση», υποστήριξαν οι δικηγόροι του Μασκ, «σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο, ο Μασκ δεν θα κέρδιζε καμία αμοιβή στην Tesla εκτός και αν πετύχαινε σημαντική ανάπτυξη, η οποία δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς σημαντικό χρόνο και προσοχή από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο».

Η μήνυση υποστηρίζει επίσης ότι το πακέτο δεν ήταν απολύτως δίκαιο αφού ο Μασκ ελέγχει το διοικητικό συμβούλιο.

«Κανένα από τα μέλη της επιτροπής δεν ήταν ανεξάρτητο από τον Μασκ», δήλωσαν οι δικηγόροι του Tornetta.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Generated by Feedzy