Η Tascombank Pilots της Ουκρανίας με βάση το Stellar E-hryvnia

Η Tascombank, ένα από τα παλαιότερα τραπεζικά ιδρύματα στην Ουκρανία, ολοκλήρωσε την πιλοτική δοκιμή ενός ψηφιακού νομίσματος που βασίζεται στο δίκτυο Stellar. Η τράπεζα πιστεύει ότι η πλατφόρμα ηλεκτρονικού χρήματός της αντιπροσωπεύει μια οικονομικά βιώσιμη εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain.

Ευρωπαϊκό ανταλλακτήριο Χορηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Ουκρανίας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η Tascombank διενεργεί δοκιμές με νέο ουκρανικό ψηφιακό νόμισμα

Ένα «ηλεκτρονικό hryvnia» δοκιμάστηκε από την Tascombank της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της πιλοτικής φάσης ενός έργου για τη δημιουργία ενός νομίσματος με το δίκτυο Stellar. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το νόμισμα χρησιμοποιήθηκε σε διακανονισμούς μεταξύ αγοραστών και πωλητών, ανακοίνωσε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε έκθεσή του .

Οι εργασίες με το νέο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις τρέχουσες διαδικασίες «γνωρίστε τον πελάτη» και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, επισημαίνει η τράπεζα στο έγγραφο, το οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο κρυπτογράφησης Forklog.

Η Tascombank τόνισε επίσης ότι η έρευνά της κατέδειξε μια σειρά από πλεονεκτήματα της χρήσης του blockchain, συμπεριλαμβανομένης της διαφάνειας σε όλα τα στάδια της κυκλοφορίας και μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στις συναλλαγές, αυξημένη ασφάλεια και εμπιστευτικότητα για τα δεδομένα των χρηστών, χαμηλό κόστος και υψηλή χωρητικότητα.

Motorola Moto G200 – Smartphone 5G, Fotocamera 108 MP, Video 8K, Batteria 5000 mAH, 8/128 GB, Display 6.8″ FHD+ 144Hz, NFC, Dual SIM, Android 11, Blu (Stellar Blue) [Esclusiva Amazon](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το σύστημα κυκλοφορίας ηλεκτρονικού χρήματος που μελετήθηκε κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος είναι ένα οικονομικά βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο για τη χρήση τεχνολογίας blockchain, αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης, δηλώνοντας ότι «θεωρούν το πιλοτικό έργο επιτυχημένο και πολλά υποσχόμενο όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή προϊόντων».

Η τράπεζα πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει τις μελέτες της για την έκδοση και την κυκλοφορία ηλεκτρονικού χρήματος που βασίζεται σε blockchain. Ένας από τους τομείς που πρόκειται να καλύψει η μελλοντική του έρευνα θα είναι η πιθανή χρήση τέτοιου νομίσματος σε πληρωμές λιανικής χωρίς μετρητά.

Η Tascombank αποκάλυψε επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας (NBU) πιστεύει ότι τα αποτελέσματα του πιλοτικού της, το οποίο ξεκίνησε στα τέλη του 2021, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εμπειρογνώμονες σε εμπορικές και κεντρικές τράπεζες για περαιτέρω ανάλυση.

Μπείτε στην τρέλα των κρυπτονομισμάτων: Τύποι κρυπτονομισμάτων(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τον Ιανουάριο του 2021, το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού στο Κίεβο επέλεξε το Stellar Development Foundation ως εταίρο στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος εικονικών περιουσιακών στοιχείων της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής για το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας της NBU ( CBDC ). Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η NBU παρουσίασε μια «πρόχειρη ιδέα e-hryvnia» σε μέλη της βιομηχανίας κρυπτογράφησης, των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πιστεύετε ότι νομίσματα όπως το e-hryvnia της Tascombank μπορούν να εισαχθούν παράλληλα με τα CBDC που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας για το θέμα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

από Bitcoin News

Πώς να ξεκινήσετε την πρώτη σας επένδυση Bitcoin;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5430

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *