Η Uber λέει ότι η ομάδα hacking Lapsus ήταν πίσω από αυτήν & GTA 6 Hack

Η ομάδα hacking Lapsus$ λέγεται τώρα ότι βρίσκεται πίσω από το hack της Uber και το hack της Rockstar Games, που έθεσαν σε κίνδυνο το πρώιμο υλικό ανάπτυξης του GTA 6.

Ενώ αυτοί οι ισχυρισμοί προέρχονται από την ίδια την Uber στην τελευταία της ενημέρωση σχετικά με την παραβίαση, η εταιρεία μοιράστηκε και άλλες λεπτομέρειες, οπότε ας συζητήσουμε κάθε πιθανή λεπτομέρεια παρακάτω.

20 καλύτερες εφαρμογές Hacking WiFi για Android το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Lapsus$ Hacking Group επέστρεψε, αλλά μόνο η Uber παρατήρησε

 

Η ομάδα hacking lapsus$ μπορεί να ακούγεται γνώριμη επειδή ήταν τόσο ενεργή τους τελευταίους μήνες και εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο και έχει κάνει πολλές παραβιάσεις σε πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Και το 2022, μόνο παραβίασε τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft , Cisco , Samsung , Nvidia , Okta και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με την Uber, το hack που αντιμετώπισαν στις 16 Σεπτεμβρίου επιχειρήθηκε από την ομάδα hacking Lapsus$ και η εταιρεία δεν το είπε ως υπόθεση.

Διότι ξεκίνησε την έρευνα από την ημέρα που έγινε, και συνεχίζεται ακόμα. Και η εταιρεία αναφέρει επίσης πώς το κάνει αυτό ο χάκερ. ο κακός ηθοποιός μπορεί να αγοράσει τον εταιρικό κωδικό πρόσβασης Uber οποιουδήποτε εργολάβου από το σκοτεινό ιστό .

Προγραμματιστής GTA 6, Rockstar Games Κοινόχρηστο μήνυμα μετά από διαρροές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο χάκερ το κατέγραψε, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα λόγω του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων , αλλά ο ανάδοχος επέτρεψε ένα αίτημα ελέγχου ταυτότητας να επηρεάσει την είσοδο του χάκερ στο σύστημα της Uber.

Και έκλεψε τα στοιχεία σύνδεσης των υπαλλήλων και επίσης ελεγχόμενες υπηρεσίες όπως το Google Workspace και το Slack . Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, δεν μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων χρήστη και στη βάση κωδικών του συστήματος .

Πολλές αναφορές υποδεικνύουν ότι ο χάκερ πίσω από την παραβίαση της Uber και το hack της Rockstar Games είναι η ίδια ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει πιθανότητα που έκλεψε 90 πλάνα πρώιμης ανάπτυξης του GTA 6 από την Rockstar Games είναι η Lapsus$ .

To “next-gen” GTA V για PS5 και Xbox Series X/S έρχεται στις 11 Νοεμβρίου!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η αναφορά της Uber ανέφερε επίσης ότι «αυτός ο ίδιος ηθοποιός παραβίασε την εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Rockstar Games».

Εξάλλου, και τα παιχνίδια της Rockstar κυκλοφόρησαν χθες ένα μήνυμα στο Twitter της, αλλά δεν ανέφερε τίποτα για το ποιος τα χάκαρε.

Μάλλον έχουν ξεκινήσει επίσης την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας μπορεί να δούμε σύντομα, αλλά όπως είπε η Uber, είναι οι lapsus$ που χάκαραν το σύστημά τους μετά την έρευνα και βρίσκονται σε συντονισμό με το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Πόσο κοστίζουν στην Epic, τα free games του Epic Games Store; Έφτασε η ώρα να το μάθουμε!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
German German Greek Greek Italian Italian